Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis iránymutatásra lenne szükségem.
Egy GPS modul által generált NMEA sorokat szeretném vezetékmentes megoldással tovább küldeni. Itt akadtam el, hogy milyen vezeték nélküli módot válasszak.
A 433mhz-es modul adja magát, létezik belőle Serial (URAT, TTL, nem tudom melyik a megfelelő megnevezés) kivezetéses, ha erre rákötöm a GPS modult direktben akkor szépen sugározza magából a kapott adatokat. Csak mivel több ilyen eszköz lesz közel egymáshoz így gondolom ezek keményen bezavarnának egymáshoz. Minden 433Mhz-ez vevő venné minden 433Mhz adó jelét ha jól sejtem. Ha arduinot teszek közzé akkor ezeket lehet valahogy "titkosítani" / címezni, egymáshoz rendelni?
A másik megoldás a 2,4Gz frekvencia, NRF24L01+PA+LNA-val. Itt ha jól tudom már lehet címezni. Tehát ide mindenképpen mikrovezérlő kell. És ha jól tudom ez még megbízhatóbb, nagyobb hatótávú is. Viszont itt az illesztéssel elakadtam. Ugyebár a GPS modulról megkapom Serialon az adatokat, és ezeket valahogy fel kellene ültetnem az SPI-s NRF24L01-re. Gőzöm sincs hogyan. És a túloldalt pedig az SPI-ről Serialra kiírni...
Melyik megoldással járok jobban, egyáltalán melyik kivitelezhető?
A GPS modul 1Hz-en ketyeg, tehát másodpercenként 1 NMEA (RMC) sort kellene továbbítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Arc Raiders
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Yettel topik
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Battlefield 6
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tízszer gyorsabban indulhatnak a játékok a Microsoft új csodafegyverével
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 1st : i5-3GEN I 8GB I 240SSD I 14" FHD I mDP I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980 + eredeti doboz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold