- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis iránymutatásra lenne szükségem.
Egy GPS modul által generált NMEA sorokat szeretném vezetékmentes megoldással tovább küldeni. Itt akadtam el, hogy milyen vezeték nélküli módot válasszak.
A 433mhz-es modul adja magát, létezik belőle Serial (URAT, TTL, nem tudom melyik a megfelelő megnevezés) kivezetéses, ha erre rákötöm a GPS modult direktben akkor szépen sugározza magából a kapott adatokat. Csak mivel több ilyen eszköz lesz közel egymáshoz így gondolom ezek keményen bezavarnának egymáshoz. Minden 433Mhz-ez vevő venné minden 433Mhz adó jelét ha jól sejtem. Ha arduinot teszek közzé akkor ezeket lehet valahogy "titkosítani" / címezni, egymáshoz rendelni?
A másik megoldás a 2,4Gz frekvencia, NRF24L01+PA+LNA-val. Itt ha jól tudom már lehet címezni. Tehát ide mindenképpen mikrovezérlő kell. És ha jól tudom ez még megbízhatóbb, nagyobb hatótávú is. Viszont itt az illesztéssel elakadtam. Ugyebár a GPS modulról megkapom Serialon az adatokat, és ezeket valahogy fel kellene ültetnem az SPI-s NRF24L01-re. Gőzöm sincs hogyan. És a túloldalt pedig az SPI-ről Serialra kiírni...
Melyik megoldással járok jobban, egyáltalán melyik kivitelezhető?
A GPS modul 1Hz-en ketyeg, tehát másodpercenként 1 NMEA (RMC) sort kellene továbbítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen autót vegyek?
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Mini-ITX
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest