- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Kempingezés és sátrazás
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
Szia!
Ha jól értem akkor jelenleg semmilyen hardvered sincs és most akarod beszerezni?
Akkor:
Ugye kell egy stepper motor (nem tudom mit akarsz vele csinálni, de gondolom nem több kW-os jószágot akarsz noszogatni.). Nagyjából itt is érdeme belőni, hogy milyen paraméterekkel rendelkezzen a kiválasztott példány. Persze ezt is lehet venni, mint sok minden mást, de azért otthon is körbelehet nézni hogy akard-e. Elég j lelőhely pl. selejtes nyomtatók, én is már nem egyet szedtem ki belőlük.
Kéne egy (vagy több) motorvezérló: L298, L293D, TB6612 stb.. tökéletesen megfelel de mondanom sem kell van ezekből is kismilió fajta amik közül mindenki megtalálja az egyedi igényének megfelelőt. Ezekből ebayen találsz ilyen dugdozós, board kivitelű cuccokat (személy szerint én nem szoktam ilyeneket venni, csak az IC-t szoktam). De igen jó móka (szerintem) ha te építed meg a teljesítmény fokozatot FET-ekből. Baromi sokat lehet tanulni belőle. Persze a késztermék nem biztos, hogy csúcs szuper lesz, de azt az érzést, hogy te csináltad és működik, gondolom nem kell magyaráznom milyen jó.
Aztán kéne mellé valami MCU. Igazából a feladat bonyolultsága alapján érdemes választani. Szóval itt akár lehet ATTINY45 vagy akár egy MEG 2560.
Nem árt ha van valami tápod. Igazából az is tökéletes, ha egy régi PC- tápot használsz erre, vagy akár más már nem használt készülékek dugdozós tápjai. Pl mostanában én egy ilyet szoktam használni: [link]
szerk: meg ugye nem árt ha van egykét ellenállás, kondi, próbapanel, kábelek stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- GIGABYTE RTX 3060TI 8GB VISION OC
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Topping D30 Pro (ezüst) eladó
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest