- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
válasz
gyapo11 #1059 üzenetére
Igen, annyi áram folyik, kiszámoltam én is. Megmértem kíváncsiságból a tranzisztorokon eső feszültségeket: BC: 0,66V, BE: 0,7V PNP-knél, BC: 0,7V, BE: 0,75V NPN-eknél. A CE mind a kétféle tranzisztornál 0,03, tehát kb. 0V.
A teljes borítást nem tudom ráilleszteni, mert csak próbapanelen rakosgattam össze, a nagyobb gond viszont az, hogy még nincs meg a tükörfólia, ami majd a plexire megy rá. Egyelőre csak a betűmatrica van meg. A fólia és a matrica után még lesz egy valamilyen papírréteg, ami áttetsző lesz, tehát a led egyenes fénye helyett kicsit szétterjedtebb kör alak lesz. Ezt egyelőre tudom helyettesíteni a matrica hátulján található papírral, amire gyárilag ugye rá van ragasztva, tegnap azon néztem (mikor gyengébben világított, amikor rendesen mátrixban volt írva a program), de elég gyenge volt, tehát annál lehetne erősebb. Nagyjából éjszakai fénynek felel meg az a fényerő. A jelenlegi erősebb fényerőnél egy kicsivel nagyobb, az már lehetne a nappali.
Szóval akkor vegyek kisebb ellenállásokat?(#1060) tvamos: megelőztelek.
Csak sokáig tartott a válasz, de mikor megmértem, még nem írtál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- Milyen routert?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- OLED monitor topic
- Motoros topic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
- iKing.Hu - OnePlus 13 Black Eclipse 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- i7-es asztali PC + gamer billentyűzet + LG monitor
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest