Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz Imy #10169 üzenetére

Nyomógomb épp most volt terítéken nálam, itt egy konkrét példa. :)
    Az utolsó oldalon láthatod a teljes kódot, amiben benne hagytam egy már nem használatos részletet is, ami a nyomvatartást kezeli. ;)
    Ha további magyarázatra lesz szükséged, írj bátran!

(#10176) Imy
    Itt némi zavart érzek az erőben. Miért szeretnéd leállítani a loop()-ot? Ha azt megállítod, akkor csak reset után fog újraindulni a program. Amúgy ki tudsz lépni belőle egy sima return; paranccsal, de innentől megáll működni a processzor. Ha egy feltételes várakozás kell (feltételes program stop, ha ez ismerős), akkor azt csinálhatod egy while ciklussal, ami végtelenül fut amíg nem teljesül a feltétele. De ezekre igazán semmi szükség, hisz maga a loop() is végtelenül ismétlődik, viszont ha a gombnyomásodtól függően indítasz el feltételeket, akkor megcsinálhatod úgy, hogy egész egyszerűen átugorja a parancsokat az if-ben egészen addig, amíg nem teljesül vmeyiknek a belépési feltétele. Ilyen formában nem áll meg a program működése, mégis kvázi üresen fut a loop().

(#10170) ecaddsell
    Pulse counter kellene frekvencia méréshez. Hardveres lehetőleg. És Arduino IDE-ben. :)

(#10171) vargalex
    Igen, természetesen. A működő példaprogramból emeltem át a szükséges sorokat egy az egyben, természetesen a helyüknek megfelelő sorrendben elhelyezve.
    A második fülön lévő header fájl hívja meg az MPU6050.h könyvtárat, amiben meg definiálva van az MPU6050 osztály. Ez így ebben a formában simán lefordul a párhuzamosan megnyitott példaprogramban. Ötletem sincs itt miért nem. :F

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés