- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Nyomógomb épp most volt terítéken nálam, itt egy konkrét példa.
Az utolsó oldalon láthatod a teljes kódot, amiben benne hagytam egy már nem használatos részletet is, ami a nyomvatartást kezeli.
Ha további magyarázatra lesz szükséged, írj bátran!(#10176) Imy
Itt némi zavart érzek az erőben. Miért szeretnéd leállítani a loop()-ot? Ha azt megállítod, akkor csak reset után fog újraindulni a program. Amúgy ki tudsz lépni belőle egy simareturn;
paranccsal, de innentől megáll működni a processzor. Ha egy feltételes várakozás kell (feltételes program stop, ha ez ismerős), akkor azt csinálhatod egy while ciklussal, ami végtelenül fut amíg nem teljesül a feltétele. De ezekre igazán semmi szükség, hisz maga a loop() is végtelenül ismétlődik, viszont ha a gombnyomásodtól függően indítasz el feltételeket, akkor megcsinálhatod úgy, hogy egész egyszerűen átugorja a parancsokat az if-ben egészen addig, amíg nem teljesül vmeyiknek a belépési feltétele. Ilyen formában nem áll meg a program működése, mégis kvázi üresen fut a loop().(#10170) ecaddsell
Pulse counter kellene frekvencia méréshez. Hardveres lehetőleg. És Arduino IDE-ben.(#10171) vargalex
Igen, természetesen. A működő példaprogramból emeltem át a szükséges sorokat egy az egyben, természetesen a helyüknek megfelelő sorrendben elhelyezve.
A második fülön lévő header fájl hívja meg az MPU6050.h könyvtárat, amiben meg definiálva van az MPU6050 osztály. Ez így ebben a formában simán lefordul a párhuzamosan megnyitott példaprogramban. Ötletem sincs itt miért nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest