- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Végül némi kínlódás után sikerült rsync-el átklónozni a fájlrendszert, nem az általad ajánlott kapcsolókat használtam, hanem az Arch rsync wiki File system copy pontjában ajánlott kapcsolókkal oldottam meg. Futó rendszerről a céllemezre nem tudtam átklónozni a rendszert mert a rsync hibára futott. Bebootoltam a MagyArch telepítővel(ami live rendszer is), majd terminálban sudo passwd root, majd su, felcsatoltam csak olvasható módban a forrásmeghajtót(ext4 root filerendszer) a home könyvtárban létrehozott MX500 mappába, a célmeghajtót partícionáltam formáztam, majd a root partíciót felcsatoltam az /mnt alá. Majd következett a fájlrendszer másolás:
rsync -qaHAXS --progress=2 MX500/ /mnt
Azt googlezás után megállapítottam hogy a forrás csatolási pont után / jel szükséges, különben a forrás csatolási pont tartalma nem a célmeghajtó gyökerébe hanem az MX500 könyvtárba kerül
A --progress=2 vel állítólag gyorsul a másolás, ami igaz lehet mert elég gyorsan végzettEzután kijavítottam a uuid-ket az fstab-ban, majd csatoltam a boot partíciót
a /mnt/boot alá, utána arch-chroot /mnt, majd pacman -S linux amd-ucode, bootctl install, szerkesztettem amit kell, és máris bootolt az átklónozott rendszerMint az látható a MagyArch iso, de akár a CalamArch iso is(kipróbáltam), alkalmas az Arch hagyományos kézi telepítésére/klónozására, közben gui-s böngészőben -firefox- tudjuk nézni az Arch wiki-t, rágooglezni valamire. Mondjuk a CalamArch nál kicsit trükkös magyar kiosztást beállítani
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest