Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly
    veterán

Emlékszek anno uby kollégának is természetes volt, hogy a mesa csomag meg a wifi/cpu mikrokód, stb. firmware-ek ott vannak minden disztrón, míg egyszer csak valami Arch-klónon kellett észrevegye kellemetlen meglepetésként, hogy ezek a dolgok nem olyan mindenhol magától értetődően jelen lévő alapok, mint azt ő korábban naivan gondolta.

Igazad van amúgy, én voltam marha, pedig szkeptikus voltam, de ti annyira nyomtátok ezt a Manjaro nevű archklónt, hogy lenyomta a Mint-et is, tuti felhasználóbarát, a róla szóló cikk is úgy harangozza be, hogy ez a legjobb kezdőknek, el lehet felejteni a terminalt.....etc.

Ezek szerint csak én láttam jól eddig, szóval lófakk ass neked! :D Én koromban meg naívan...... :P

Egyébként ezek a csudaklónok nem desktop Linuxnak készülnek?
    Nem?
    De!

LFYA

(kicsit későn reagálok, de eddig hanyagoltam az Arch topikot, szóval aki emiatt beszól......)

A klónokról nem tudok nyilatkozni. De az Arch-ban az a poén, hogy valóban nem DE-s felhasználóknak készült, hanem univerzális próbál lenni, hogy szerveren, meg minimalista konzolos, terminálos, WM-es felhasználáshoz is jó legyen. Persze felrakhatsz rá DE-t is, az kényelmesebb.

Nyilván ha pl. felteszed Archra a Cinmanót, akkor az hoz magával minden függőséget, dbus, X.org, mesa, login manager, témák, default alkalmazások, stb..

Archból épp ezért nincsenek kiadások. Nincs stable, nincs LTS, nincs desktop, nincs server edition. Testing sincs, de ahhoz vannak plusz tárolók, amiket be lehet kapcsolni.

Új hozzászólás Aktív témák