Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• chab7

addikt

Na csak akadt egy problémám amire ma sem találok megoldást. (azaz 2 is)

Szépen be van állítva a vga kimenetre a tv - kiterjesztett asztalként. Működik is minden ahogy kell, gépen dolgozás, kiterjesztett asztalon film.
    Aztán leülnék a filmet nézni és lecsukom a laptop fedelét.
    Be van állítva, hogy ne történjen semmi így hát nem is történik, amint lecsukom eléri a pöcköt és a laptop képernyőt lelövi (hogy ne süsse meg a billentyűt) a kiterjesztett asztalon (a tv-n) pedig szépen megy tovább a film.
    Eddig minden oké is, a gond ott következik mikor felnyitom a fedelet, mert akkor ugyan felvilágosodik a laptop képernyője, de egyben a vga kimenetet megszünteti és csak a laptop kijelző aktív.
    Ilyenkor újra be kell mennem a képernyő beállításaihoz és a vga kimenetet tiltottról áttenni megint aktívra.
    Biztos, hogy meg lehet csinálni, hogy felnyitáskor ne tiltódjon a vga kimenet - a Lubuntun alapból így is működik - csak mivel nem tudom hogyan kell és nem találok rá sem beállítási lehetőséget sem leírást a neten így megbuktam egyelőre ezzel.

A másik meg szintén idegesítő dolog, hogy nincs sem képernyővédő beállítva, és az energiakezelésnél a hálózati áramon fülnél kivettem a pipát az elsötétítés/kikapcsolás/felfüggesztés elől, mégis 10 perc után elsötétül a film.
    A fura az, hogy legelőször mikor filmet néztem az Arch alatt akkor nem volt még így, mert 55 percig jutottam a filmben mikor is felnyitottam a fedelet mert jött üzenetem és akkor fedeztem fel az elsőnek említett felnyitás utáni vga kimenet tiltást is. Miután az üzenetet elolvastam és visszacsuktam a fedelet és néztem tovább a filmet azóta csinálja ezt a 10 percenkénti elsötétülést.
    Vajon mi lelete, hogy egy felnyitástól valahol valami átállítódott, és hogyan tudnám kiküszöbölni ezt?
    Félmegoldásként most bepipáltam az elsötétítést és 120 percre állítottam.
    Na de most már piszkálja a csőröm, hogy hogy lehetne mégis úgy, hogy hálózatra dugva egyáltalán ne sötétüljön el.
    Na meg felnyitásra ne vegye el a vga kimenetet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés