Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT

ARC Raiders egy TPS/TPP nézetű, PvPvE extraction shooter, amelyet az Embark Studios fejlesztett az Unreal Engine 5 segítségével. A játék célja, hogy a játékosok egy gépek által uralt Földön zsákmányt gyűjtsenek, túléljenek és fejlődjenek. A projekt mögött veterán fejlesztők állnak, akik korábban az EA-nél dolgoztak, köztük Patrick Söderlund, az EA DICE egykori vezérigazgatója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ULPIUS
őstag
válasz
Eversmann
üzenetére
Dehogy szoktam reportolni, csak aki nagyon szánalmas volt azoknak megnéztem a profilját steamen is az elmúlt 5-6 esetben és láttam, hogy mind 10 óra játékidő alatt volt. Amúgy azt se tudom, hogy kell steamen reportolni

180 óra alatt eddig egyszer találkoztam cheater gyanús esettel usa szerveren, azt reportoltam játékon belül. Egy épületben összefutottam valakivel aki békés volt, visszaköszönt, egymástól pár méterre együtt lootoltunk és ekkor megjelent egy másik figura, én lootoltam épp egy szekrényt és konkrétan nem tudtam olyan gyorsan kilépni a loot képernyőből már downolva is voltam, olyan irreális volt a damage, ezután a másik playert is szitává lőtte pedig az már vissza is lőtt rá miután látta, hogy engem letettek, torrente-je volt ugyan de csak mkII ha jól emlékszem, nem is jött oda hozzám knockolni hanem halálra lőtt a földön de ilyen gyorsan még sosem ment le a hp-m downosként se mikor a földön lőnek. -
ULPIUS
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ezt mondom én is, de valszeg annyi, hogy nem tud 100%ban fair play emberkéket betenni minden olyan meccsbe amiben főleg normálisak mennének. Egyébként hozzátenném, hogy attól még, hogy én (vagy te) mondjuk 8-10 vagy több körön keresztül nem lövök senkire és rám se lőnek, attól még minden meccsben repkednek a raider fáklyák itt ott, van amikor csak 1-2 de van, hogy jóval több. Tehát még a legbékésebb menetben is van néhány shady tűzharc. Mindig is lesz addig amíg nem pve a játék, ez elkerülhetetlen sztem akármilyen is a matchmaking. Ezek ellen taktikázni kell, legutóbb a lift közelében ahol ki akartam menni night raid vége fele volt valami zűr, 3 fáklya röppent fel kb 1,5 perc alatt, úgyhogy én bújkáltam 5-6 percet és kivártam mire elcsendesednek a dolgok, mert értékes loot volt a tatyóban. Olyan is volt, hogy az utolsó lift utolsó 1-2 percéig kellett várnom, hogy nyugi legyen. Én ha van előjele nem fogok már semmilyen gyökér troll csapdájába belerohanni.
Én egy ideje mikor unott vagyok akkor rendszeresen nyomom az ilyen pucér köröket, főleg stellán, van egy jó izgalom faktor benne, már csak az ARCok ellen is nemhogy pvp. Kicsit olyan mint amikor egy single playerben a történet egy adott pontján lenulláznak valamilyen oknál fogva és lassan, bújkálva kell magad összeszedni szökés közben
-
ULPIUS
őstag
válasz
Eversmann
üzenetére
A másik helyzet ami rendszeresen gondot okozhat, főleg ha nem beszélnek a mikrofonba az az amikor mondjuk hallod, hogy valaki downol valakit nem messze tőled, odamész, megtalálod őket és nem tudod eldönteni, hogy ki lőtt először, ki volt az áldozat, vagy volt e egyáltalán, esetleg csak simán kiegyenlített módón tűzharcban voltak? Na ilyenkor általában ugye harmadik félként lelövi az ember azt is aki még talpon van, hogy saját magát ne veszélyeztesse. De nekem volt már olyan is, hogy kérdezgettem őket, hogy mi történt viszont szó szerint teljesen ignoráltak, no rekació
sőt a faszi elkezdte lootolni a másikat ahogy kimúlt miközben én fegyvert fogtam rá fél méterről és beszéltem hozzá proxy chaten. Gondoltam ez annyira hülye, hogy hagyom a fenébe, lootolgasson csak, az ő dolguk végülis és továbbálltam. -
ULPIUS
őstag
De basszus ez se normális, hogy önvédelemből ne lőjjek vissza a matchmaking miatt, amikor szó nélkül elkezdenek pofánlőni. Nem egyszer megmentett az, hogy jobb cuccal voltam bent vagy jobb volt a movementem mint az ilyen free loadis vagy hulladék geares szó nélküli patkányoknak. A minap is békésen sétáltam buried city parkolóházban erre fentről a korom sötétből valaki ezkezd lőni rám mit a hülye. Be tudtam gurulni még pont fedezékbe, healeltem, azt se tudtam honnan jön vagy jön e le egyáltalán, de leugrott és lőtt tovább viszont akkor már pillanatok alatt kicsináltam lvl4 venatorral + szerencsémre pont medium shieldem volt. lvl1-es Toro-val lőtt mint kiderült, steamen rögzített játékidő 7,5 óra...Most akkor ezért én a kövi körben még nagyobb hülyékkel találkozom, miközben én senkire nem lövök szó nélkül hetek óta? Ez így egy marhaság, akkor legyen pve mód inkább tényleg vagy pve event rotációban és a többi módban meg lesz ami lesz pvp szempontból, folyton ugrásra készen kell állni és akivel nem tudsz beszélni proxy chaten azt le kell lőni. Jelenleg én se így játszom még, az utolsó pillanatig bizalmat szavazok mindenkinek akivel találkozom de azért ez már kezd kicsit idegesítővé válni.
Tyler Durden
Lehet amúgy van valami olyan is a háttérben, hogy aki wipeolt annak jobban dobja a bp-ket?
A posztjaid alapján folyton találsz valamilyen aug. bp-t is, szerintem én eddig a kezdetek óta kb 2őt találtam, és amióta fevitték a lootot azóta is szinte csak olyanokat találok ami mind meg van. -
ULPIUS
őstag
válasz
Gubu0101
üzenetére
Nagyon ködös még mindig ez a matchmaking, hiába erősítették meg, hogy valami van, nem lehet tudni pontosan hogyan működik, ill. a hatalmas játékosbázis miatt nem is lehet ezt 100%-osan biztosítani, hogy ha békés vagy akkor csak békés emberek közé dob be. Nyilván csak átalgolni tud a játék.
Nálam is folyamatosan megszakad a békés széria, megyek 7-8 jó kört, aztán tegnap is úgy ért véget, hogy két csávóval még dumáltunk, röhögtünk, bp-ket meg fegyvert adtam nekik blue gaten a headhouse valamelyik emeletén, aztán elköszöntem és mondtam, hogy én lépek tovább, egy emelettel lejjebb az alagútban a semmiből jött egy tipik néma patkány és azonnal szarrá lvl1 stitcherrel lőtt miközben én még épp happy flowban voltam a korábbiak miatt és nem is számítottam rá de valahogy nem is hallottam hogy jön, pedig szoktam.
Ja és nálam is 10ből 9szer akkor van ez amikor a a szokásosnál jobb cucc van nálam, ez esetben pl volt két lvl4-es saját fegyó kiegekkel, egy lvl2 Tempestet találtam, pink aug, medium shield, csomó robbanószer, elég jó loot stb
Most már elkezdtem csekkolni a steam profilkokat ilyenek után, 10 óra játék időnél több még egyiknél se volt, és ilyen cirilbetűs meg ázsiai steam bohócok mind -
ULPIUS
őstag
Legutóbbi blue gate night raid - bevittem egy village keyt, villageben is kezdtem pont, 29perc és hulladék volt az egész környék, viszont 3 db coffe pot is volt emlékeim szerint (már fel se veszem). Egy kulcsos szoba, majdnem az egész részt átguberáltam, egy csávóval találkoztam csak és ez volt a hatalmas "zsíros" loot:
Nem tudom, néha nagyon siralmas miket ad és ez night raid. -
ULPIUS
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
A videó annyit állít, hogy a "játékos közösség" (bárkiket is foglaljon ez magába) összeírt egy ilyen ötlet listát, hogy miket látnának szívesen a jövőben és azokat sorolja fel. A fejlesztőknek ehhez semmi köze. Sztem nem sok fog ebből megvalósulni, úgyis azt kapjuk amit az embark kitalál és lehet, hogy azok sokkal jobb újítások lesznek mint ezek az ötletek.
Egyébként az akimbo venatort nagyon adnám én is, illetve a pve event se rossz ötlet. -
ULPIUS
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Assembly területén szokott dobni magnetront pedig, flow controllert viszont nagyon ritkán látok, én is sokáig kukáztam anno.
-
ULPIUS
őstag
válasz
BandiHUN
üzenetére
Gomba space porton a szervízalagútban csöveken többször spawnol talán, illetve a map északi részén abban a fás bokros árokban a hangárok alatt. Meg Damen is van egy alagút ahol van a csöveken. Swamp területén a fákon én se nagyon találtam amikor legutóbb kellett a karácsonyi eventhez.
Komplikato
Stella montis vagy kulcsos szobákban van kiszámíthatóan értelmesebb loot, de persze ott se biztos a BP eső, sőt azok tényleg inkább a legkukább helyeken jönnek elő. Én most a napokban újra bevittem pár kulcsot pl Dam-re, érintetlenek voltak a szobák, sztem a többség alig nyitogatja már ezeket (én is ritkán szoktam pedig rengeteg kulcsom van) és meglepően gazdag volt a felhozatal. Én ezekhez a piros/sárga területekhez sosem igazodtam, már a patchek előtt is a pályák szélén találtam a legtöbb bp-t, meg sokan mások is. -
ULPIUS
őstag
Igen, de ugye még így sem tud mindig csakis ugyanolyan hozzáállású játékosokat betteni egy körbe a játék, ill. ha valakinek pont abban a körben van olyan kedve akkor annak áldozatul eshet bárki. Lehet előtte 20 körön keresztül firendly volt, aztán rájön az ötperc vagy elcsábul egy easy kill miatt stb. Ezért van az, hogy a legbékésebb palyerek is időnként összefutnak aggresszív vagy patkány játékosokkal. Szerintem innentől szerencse is kell hozzá, hogy milyen gyakran kapja be az ember azt az egy-két figurát aki éppen máshogy játszik.
Illetve az önvédelem része továbbra sem világos számomra...annyi, hogy figyeli a játék, hogy ki lőtt először? Vagy mi alapján ítél? Sokszor nem olyan egyértelműek az önvédelmi helyzetek se. Simán lehet, hogy valakit elkezdenek provokálni verbálisan, vagy trollkodnak velem, ezért mondjuk ő lő először, vagy megijed stb.Legutóbbi "majdnem" pucér köröm Stellán (azért "majdnem" mert az előző körből már lett egy rattler meg némi kötszer)

Ebben a körben is az volt, hogy "lekezltünk" egy csávóval, erre pár másodperc múlva mikor elfordultam lelőtt, majd ezek után leugrott a karzatról és meghalt
mire felfogtam mi van jött valaki és fel is húzott. Én Most napok óta csak ARC-ok miatt haltam, buried citys pucér körökben, és mégis ilyennel játékossal rakott össze stellán. -
ULPIUS
őstag
Jelen formájában az a lényege (mint minden ext. shooternek), hogy folyton ott van a levegőben a rizikó, a feszültség, a félelem, hogy jön az enemy player aki lelő és megszerzi a zsákmányodat.
Ez lenne az alap felállás, viszont ebbe hozott egy csavart az arc raiders azzal, hogy nagyon jól működik a proxy chat, illetve vannak olyan "bossok" amiket együtt élvezetesebb és hatékonyabb legyőzni, ezért rengeteg ember inkább a barátságos és együttműködő játékstílust kezdte el élvezni és preferálni ebben a játékban. Csomóan ráéreztek arra ami egy hatalmas klisé de igaz, hogy adni jobb mint kapni, ezért dobálják egymásnak a játékosok a jobbnál jobb lootokat, bp-ket stb. Rengetegszer tapasztaltam ezt. Ettől még patkányok, vagy csak simán kifejezetten pvpre utazók mindig is lesznek, nem lehet kizárni a játékból, van aki azt élvezi vagy éppen olyan kedve van, folyamatosan számítani kell rá, így kell megszokni a játékot.sixpak
Nem értem amúgy miért kell ennyire félni attól, hogy esetleg betesznek egy pve only módót? Attól még maradna pvp mód is, miért ne játszanál vele egy percet sem tovább? Rengetegen játszanak a játékkal, tehát rengetegen maradnának még akkor is olyanok akik úgy gondolkodnak mint te. Egyébként nem hiszem, hogy lesz pve mód, a kezdők többsége átesik ezen a szenvedésen, siránkozáson (én is így voltam ezzel) aztán megszokják, ügyesebb, megfontoltabb lesz mindenki, szerintem nem igazán érdekli ez a fejlesztőket, de persze ki tudja mit hoz a jövő.
Nekem mindkét módra lenne igényem amúgy, ezt jelenleg úgy oldom meg, hogy nagy pályákon alapvetően friendly vagyok és lootolni, fejlődni járok be, kerülöm a harcot, csak önvédelemből lövök de néha megunom és akkor megyek Stellára. A napokban pl volt két olyan este, hogy csak stellára mentem végig mert nem volt kedvem nagy pályákon lézengeni, kellett valami pörgés. 10 körből lehet 6 szor elraktak, de élveztem a pvp-t meg a pörgést.
Újabban meg elkezdtem úgy izgalmasabbá tenni magamnak a játékot, hogy pucéran megyek be aztán lesz ami lesz, feszítővas és menekülés, bújkálás, in game craftolás stb, ezt buried cityben nyomtam tegnap kb másfél órán keresztül
Nyilván csomószor meghaltam, de aztán az Arc probe trialt sikerült majdnem 3 csillagra megcsinálni így is, hogy nem volt lőfegyverem, tök izgalmas volt. -
ULPIUS
őstag
Többször is írtam már, szerintem soloban simán elférne a self revive opció de ahhoz kéne kötni, hogy csak akkor működik ha ARC enemy downol és egy körben csak egyszer lehetne. Nem tudom ez mennyire lenne bonyolult programozás, de mivel a játék eleve vezeti, hogy mitől/kitől hol és mikor mennyi sebzést kaptál talán annyira nem lenne nagy ügy belerakni.
Nem hiszem, hogy ez nagyon beleszólna a pvp balanszba.
Én is jó néhányszor elbénáztam egy-egy kört ARCok ellen régebben, sokszor a semmi közepén, olyan körben ahol előtte semmilyen tűzharcba nem keveredtem playerekkel. Ilyen szitukban nagyon dühítő elvérezni amiatt, mert pl rosszkor fogy el a stamina, nincs fedezék vagy ARC túlerő van. Most ilyenkor miért ne húzhatnám fel magam egyszer? Nyilván skill issue de attól még lehetne ilyenkor egy mentőöv, nem ördögtől való gondolat.
Cod dmzben annyi selfet használsz egy körben amennyit csak akarsz, pedig az sokkal inkább pvp központú ext. shooter... -
ULPIUS
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Anvil techmod-ot kb az első héten találtam kettőt mikor elkezdtem játszani, fegyvereket alig ismertem, még anvil-em se volt utána sokáig, úgyhogy félre lettek téve, de azóta én se találtam
az egyik azóta is meg van egyébként, néha felrakom egy anvilre.Secu szekrények tartalmát nerfelték rég, amikor bevezették azt is, hogy random és nem fix helyeken spawnolnak.
Tyler Durden
Nem tudom miért de nekem Spaceport a kedvenc pályám
így hangulatra, meg elrendezésre adja, aztán talán a blue gate. Damet valahogy egyáltalán nem szeretem, annál még stella is jobb. Buried city is hangulatos lehetne de az olyan semleges inkább,meg ott is sok köcsöggel lehet találkozni azért.
Ettől függetlenül én mindig oda megyek ahova célszerű amiatt amit éppen játszok. -
ULPIUS
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Tudom Arc courierben is van rá esély de nekem soha nem dobott onnan, a turret spawnokat már fejből tudtam buried cityben és damon de vagy későn rakott be a körbe, vagy messze, de leginkább azzal szívtam ami tudvalevő, hogy bugosak és leesés után eltünnek az ágyúk. Napokkal hamarabb meg lett volna a négy ha 6-7 nem bugol.
-
ULPIUS
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én lényegében csakis Looting mk2-vel megyek régóta, arra meg nem lehet medium shieldet rakni sajnos. Ahhoz a stílushoz ahogy én játszom egyébként nem igazán látom értelmét az mk3 pink augoknak sem a medium shieldnek, és itt elérkeztünk megint oda, hogy nincsenek jól balanszolva a jobb felszerelések, mert nem lehet igazán kihasználni őket vagy nem is érdemes, legalábbis soloban nem. Egyedül a looting mk3 survivor az egyetlen ami jött volna jól néha amikor exfiltől nem messze kicsináltak ARC-ok, azzal az auggal még sikerült volna úgy is a kijutás, de ez kb 3-4 eset 150 óra alatt.
kiezTe90
A turreteket én is napokig vadásztam anno mire jókor, jó helyen spawnoltak, de csomószor még akkor is bebugoltak és robbanás után eltűntek, legalább 6-7 ilyen eset volt. -
ULPIUS
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Igen így van, de pl light shieldre már ugye nem igaz mert az szemétből javítod. Én amit inkább nem értek, hogy az augmentek elhasználódásának mi értelme van? Igaz nem néztem ennek így utána soha, de azokat tényleg semmi értelme javítani. Lehet 20% az aug. vagy 100%, akkor is minden ugyanúgy működik a táskával, ennek akkor lenne értelme, ha mondjuk csökkennének a slotok ahogy roncsolódik.
-
ULPIUS
őstag
válasz
DiamondBack
üzenetére
Igen en is stellan pobaltam , nyomtam vagy 6-7 kort emiatt de mindig annyira mashol kezdtem, hogy nem jutottam el olyan helyre ahol sok tick van. Stellan azert nehez atrohanni sztem foleg, hogy mai napig eltevedek neha, illtve mindig van valami story amibe belekeveredek
de kosz a tippet , bar mar sztem lejar az aktualis trials mert most par napig nem leszek gep kozelben -
ULPIUS
őstag
válasz
BandiHUN
üzenetére
A trials pontok minden korben nullazodnak tehat nem lehet halmozni sajnos es csak akkor kapod meg ha sikeresen kimesz. Jutalom akkor jar a kor vegen, ha legalabb egy csillagot elersz, minel tobb csillag annal jobb es tobb jutalmat kapsz.
Csak extra korulmenyek kozott erdemes jatszani a ketszeres pontszorzo miatt, ne siman map-en menjel. Night raid vagy cold cond stb. Leaperek ujra spawnolnak kb 7-8 perc utan, space porton is van ketto mindig, es kettot megolese elege a 3 csillaghoz ha pl night raiden mesz. A ketszeres szorzo miatt mire lelovod akarmivel is, eleg pontod lesz.
A tick-es meg nekem se sikerult egyszeruen nincs olyan hely ahol eleg sok lenne, foleg hogy párat biztos lelő masvalaki mire az ember odaer. A raider cache is nehez mert azok random spawnolnak, az eddig nekem 2 csillag, a tobbire meg lett konnyen a 3 -
ULPIUS
őstag
válasz
Triathlete
üzenetére
A 800 a plafon, az ennyit jelent. Ha nem koltod el es mar maxon vagy, akkor hiaba csinalod a feladatokat nem kapsz tobb coint.
-
ULPIUS
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Igen a recordert valami küldi után is adták amúgy. A shaker és a gitár a ritka
-
ULPIUS
őstag
válasz
BandiHUN
üzenetére
Ezek sima quick use kategóriájú itemek, felvehető cuccok. A furulyát recorder néven lehet találni a játékban. A gitárt eddig csak egy puzzle megoldása után lehetett megszerezni egy zárt szobából buried cityn, ezért az "arany" besorolású.
Annyi, hogy berakod a quick use körbe és ha nyomod a gombot akkor játszik a karakter a hangszeren. Ez csak ilyen fun cucc. -
ULPIUS
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Az új decken lehet venni most már egy gitárt pitiáner összegű kék coinért, nekem is onnan van meg.
-
ULPIUS
őstag
Most már koldulni (utcazenélni) megérősebb mint lootolni a játékban.

Levezetésnek mentem egy dam night raidet, érdemi cél nélkül. Kör elejére tett be, 29perc, control tower alá kb, felmentem szépen, neszel az első delikvens, már messziről köszöntem, volt reakció, úgyhogy kaptam is elő a gitárt és elkezdtem zenével kísérni a fazont. Aztán egyre többen sorra érkeztek, én nyomtam a zenét, sétálgattam köztük azok meg lootolgattak, a végére már vagy hatan voltak, kirámolták az egész épületet aztán egyszercsak szó nélkül elkezdtek a lábam elé dobálni mindenféle adományt
Osprey mk4, Venator mk3, az egyik dobott egy wolfpackot, a másik valami BP-t stb közben "thank you, thank you". Volt kint a lift felé egy bombardier, arra ráküldtem a wolfpackot amit adtak, a maradék hp-ját meg lelövöldözték, én meg csak gitározgattam közben, aztán együtt exfil
Én egy percet sem lootoltam de majdnem teli táskával(looting mk2) mentem ki, szerény koldushoz illően mindent elfogadtam. Ennek a játéknak tényleg ezek a momentumai a legjobbak -
ULPIUS
őstag
válasz
shotika
üzenetére
Én csak solozni tudok mert nincsenek gamer haverjaim, de nekem így is jó, egyébként sztem ezt a játékot rengetegen játsszák soloban mert az is fun és kihívás is van. Nem sok ilyen játék van de azért van néhány, én warzone br-ben és dmz-ben is szinte mindig csak soloztam, ott is tök jól el lehet lenni.
Én már egy ideje nem sajnálom a geart, ami nagyon olyan, hogy nem akarom bénulás miatt elbukni azt safe pocketből rakosgatom ki-be, most a deckből már megvehető kék gombokért a gitár meg a shaker, azokkal pl ezt csinálom
kicsit zenélgetek, elvagyok és ha para van gyorsan megy vissza safe pocketbe -
ULPIUS
őstag
válasz
kiezTe90
üzenetére
Nézd meg az aktuális "trials" -t a játékban és tudatosan nyomjad, próbálj 3 csillagot összeszedni minden feladatból, azok az eredmények fixen dobnak valamilyen blueprintet. Nekem most az egyik 3 csillag után pl Combat mk3 bp-t dobott.
Korábban amúgy sokkal rosszabb volt a helyzet, tényleg alig találtunk bp-ket, az utsó update óta megnövelték az esélyét, stella montis pl tuti, kék böröndökben és fiókokban nagyon gyakori de máshol is, ha oda bemész jó időben mostanra már tuti találsz valamit. -
ULPIUS
őstag
Igen én is a kezdetek óta ismerem mint festő, kortársak közül a kedvencem kb, a Történetek a hurokból c. tv sorozatba belenéztem de nem fogott meg, maradok inkább csak a képeinél egyelőre. Most megint csinálnak valamit a művei alapján? Vagy te is a hurokra gondoltál?
Egyébként én jó pár évvel ezelőtt pont azt vizionáltam, hogy mennyire jó videójátékot lehetne csinálni valahogy az általa teremtett világra felhúzva, aztán szembe jött ez az Arc raiders és még ha szorosan nem is kapcsolódik hozzá de ez már nagyon hajaz az elképzelt gondolatomra.
-
ULPIUS
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
-
ULPIUS
őstag
Boldog Karácsonyt!
Én egy újabb Simon Stalenhag albummal gazdagodhattam idén (feleségemnek hála
)
Amikor analóg formában is élvezhető az Arc Raiders hangulat:
-
ULPIUS
őstag
Igen biztos valami ilyemsi lehet, mert tényleg ez van, hogy egyik nap még jó volt aztán már nem. Nekem win 10 pro van ami már nem frissül, szóval játék vagy tényleg vga driver oldalról történhetett valami inkább. Én valamiért a havas eventhez kötöm de lehet, hogy tévedek és nem jól figyeltem meg, de mintha azóta lenne.

-
ULPIUS
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Igen gyakorlatilag elég régóta ilyen lett a játék, te is mondtad tudom és ugye ez ilyen ok okozati dolog, mindenki túl hamar elkezdte félteni a komolyabb cuccokat, így már nincs senkinél semmi csak amit lootol, illetve sajnos hamar kirajzolódott, hogy nincs is szükség komolyabb fegyverekre mert bármelyik hitvány szürke vagy zöld fegyó elég az esetek 98%-ában, a maradék 2% meg kb annyi, hogy bastion vagy bombardier ellen beviszel egy deadline-t meg Photoelectric Cloak-ot, azt is safe pocketben amíg el nem használod

Én freevel utoljára akkor mentem be amikor stellán zsinorban 5-6 két perces kör után ledaráltak, volt egy ilyen időszak, amúgy looting mk2 használok csak, az a legjobb sztem solohoz, és mindig két fegyvert viszek, mindig IV-re húzva, egy közelharci és valami heavy ammo-s ARC-ok ellen, defib is van nálam mindig és sohasem safe pocketben (ahogy látom sok videóban
), ha én megdöglök hátha valakit fel tudnak húzni vele és pont ezen múlik a köre.
Mióta van bobcat és venator BP-m azóta azokat is szoktam használni rendszeresen. Bár buried city-re és stellára mindig shotit viszek fő fegyónak, IV-es Toro etalon és csak egy ext. mag kell rá, van 3db Vulcanom is, egyiket felhúztam IV-re és egyszer bevittem de a Toro sokkal jobb sztem, nagyobbat sebez, le is raktam a vulcanot.
Én ugye nem wipe-oltam, jelenleg az új Trials-al tök jól elvagyok, ahhoz gyűjtöm a pontokat, van konkrét cél, egy ideje a legtöbb cuccot ami nem crafthoz kell eladom, de így is kb csak 1 millám van most, azért venni is szoktam dolgokat. Tegnap ha már írtam a skillekről, hogy milyen haszontalanok este azért revizionáltam a skill fámat, pár tényleg totálisan jelentéktelen pontot átcsoportosítottam, úgyhogy vettem egy resetet ~140.000 coin
ami amúgy semmi, tök jó, hogy ezt berakták. -
ULPIUS
őstag
Igen erre én is gondoltam, sokszor felvillannak oldalt a jelek és röccen a játék, csak nem értem mitől szaródhattak el a szerverek? Korábban tényleg nagyon fluid volt az egész.
jozefgucci1
áhh, azt kb el lehet felejteni, hogy jóféle cuccokat lehet playerből kiszedni (én alapvetően itt solora gondolok mert csakm azt játszom), mindenki tucat cuccokat visz csak be, ha egyáltalán bevisz valamit.
Én nem vagyok nagy pvp-s egyelőre, de azért ennyi idő alatt nyilván abban is volt részem bőven, ill. stella montisra is sokat megyek újabban, csomószór találok hullákat, sokszor többet egy kupacban akiket nem lootoltak ki és senkinél sincs soha semmi igazán értékes vagy különleges, még a kék fegyó is nagyon ritka nemhogy lila vagy arany. A játék jelenleg egy alapvetően barátságos looting simulator, nincsenek kihasználva a komolyabb gearek mert mindeki félti illetve nincs rá szükség szinte, ugyanez single playerben teljesen máshogy nézne ki nyilván. -
ULPIUS
őstag
Neked most hogy fut a játék, végül hagyas driver van fent nálad?
A havas event előttig nekem semmi gondom nem volt, teljesen fluid volt a game, nem raktam fel a legújabb drivert, de azóta nálam is mikro laggok meg röccenések vannak.
Tegnap ddu-val újra raktam egy régi drivert (581.57) ami az ARC megjelenésekor jött ki, állítólag az a legstabilabb mai napig, de továbbra se lett olyan fluid mint korábban volt.
(rtx 3060ti) -
ULPIUS
őstag
válasz
Triathlete
üzenetére
Én se a skint se a maximum +5 skill pontot nem látom érdemi jutalomnak főleg úgy, hogy a már lejátszott küldiket lehet csak újra csinálni, lényegében semmilyen többlettartalommal vagy extrával nem jár ez az egész.
A skill pontok a játék jelenlegi formájában sztem teljesen marginálisak, a stamina fejlesztése az egyetlen érdemi halmaz, meg a secu breach volt még egy kézzelfogható skill, addig amíg fix helyen spawnoltak a szekrények, most már ez is lutri.
Aki nagyon pvp heavy jelleggel nyomja azoknak talán ici picit számíthat az, hogy hány skill pontja van de a nagy átlag számára, a legtöbb meccsben szinte alig van jelentősége. Addig amíg az egész játékban konkrétan free loadis playerek szaladgálnak, vagy max ilyen alap zöld geares cuccokban nyomjuk és köszöngetve gymásnak szemetet kukákzunk, addig kb semmi értelme ennek a sok skillnek. Én most lvl 73 vagyok és konkrétan egyszer se kerültem olyan helyzetbe ahol azt éreztem, hogy bármilyen skill miatt hártányban vagy előnyben lennék, ebben a játékban semmi nem múlik ezeken a pontokon onnantól kezdve, hogy a kezdeti szint után egy értelmezhető stamina állapotra feltápolja magát az ember, de az szerintem kb mennyi lehet 30 pont, vagy annyi se?
Ezek alapján sztem ez a +5 sk pont, 5 milláért egy nesze semmi fogd meg jól. A wipe azoknak lett kitalálva akik sokat tudnak játszani, illetve azoknak akik ezt akarják játszani, hogy nullázódnak aztán kezdhetik előről ugyanazt.
Számomra jelenleg sokkal többet ér az, hogy felhúztam a bencheket, van egy csomó jóféle bp-m, így használhatom is azokat a jobb cuccokat amiket szeretnék és nem minden nap arról szól, hogy regain meg minél több loot kimentekítése.
Mivel ha jól láttam 60 nap van a kövi wipe-ig és a jutalmazást átdolgozzák, akkor simán elgondolkodok rajta én is. -
ULPIUS
őstag
Kiegeszites: az, hogy maga a quick use olyan amilyen mindegy lenne granatok meg egyebek kapcsan de legalabb a medkitet/pajzsot ki lehetne tenni egy gyors gombra mint barmilyen mas jatekban azert az jo lenne, ez vicc, hogy kivalasztas utan meg egy masik gombot hosszan lenyomva lehet csak aktivalni.
-
ULPIUS
őstag
válasz
pendre54
üzenetére
Én is szoktam bénázni minden játékban (ki nem?), itt is sokszor megszívtam én is ARC túlerő miatt vagy rossz ritmus miatt, szóval amit most mondani fogok azt tényleg nem bántásból de ez teljesen user error amit állítasz.
Sztem a youtuberek nem vágtak ki semmit, az enemy spawnolása csomószor random, főleg az ilyen kis guruló szaroké, lehet amikor ők mentek nem úgy voltak jelen az épületben pont. A másik, hogy tényleg készülni kell ezekre mindig ha valahova bemész zárt, szűk terekbe. Ha más nem az ilyen esetekből lehet tanulni, de egyébként már többször felmerült bennem, hogy az ilyen peches helyzetek miatt baromi jó lenne ha legalább solo módban lenne 1 self revive opció, mert csomószor az ai enemy irreálisan hülyén viselkedik, vagy olyan is van csomószor ebben a játékban, hogy bebugol valami és amiatt nem nyit/zár egy ajtó, átjön a falon az ARC sebzés stb.
A quick use rendszer szerintem is baromi körülményes és buta ebben a játékban, de egyébként ha nyomsz egy Q-t (alapbeállítás pc-n) akkor azonnal átvált arra az eszközre ami ki lett választva utoljára a quick use körből, tehát egy gombnyomásra is elő tudod hozni a kötszert pl. Én azt szoktam csinálni, hogy mindig a pajzs feltöltőre állítom alapvetően és időnként csekkolom, hogy az legyen mindig kiválasztva, ha közben esetleg használtam is gránátot vagy mást a körből. Így ha meglőnek csak nyomok gyorsan egy Q-t aztán már mehet is a bal egérgomb hosszan. De mondom még egyszer ez tényleg egy hülye rendszer még így is. -
ULPIUS
őstag
válasz
BandiHUN
üzenetére
Igen ezt én se támogatom, valamit kitalálhatnának erre, mostanában ez nagyon jellemző lett. Talán stellán nem annyira vészes, sokat mentem a napokban és általában 25-28p között rakott be, de nagy pályákon 14-15 p meg ilyenek.
Mióta meg lett az event, azóta stellán ilyen pörgős BP vadászatokat nyomok (4-5 új már összejött), egyszerűbb zöld cuccokban megyek, semmi idegeskedés pvp esetén, ha lelőnek ez van, de elég normális lett ott is a helyzet, kb minden második meccs tök békés, meg amúgy sok a gyökér free loadis aki szó nélkül lő, de sokszor még így is én jövök ki jól mert használhatóbb gearrel megyek be. -
ULPIUS
őstag
Egész jó kis jutalom, marad nekünk akiket a wipe nem érint

-
ULPIUS
őstag
válasz
etrop01
üzenetére
Talán ez a bogyó bigyó csak amihez több idő kell, de az úgyis jár az xp-k után, amúgy 95%-a kb buried city házaiban összeszedhető. Villanykörte 2db fixen spawnol dam mapon north complex lift mellett egy fehér autó motorháztetője alatt, industrial battery pedig dam-on hydroponic dome complexben lesz szinte biztos. Snapblast gránát meg pl craftolható.
Így jobban átjön amúgy (csak pár tétel el van írva rajta,pl az izzók és a bogyók száma, de az is lehet, hogy ez valami korai gyűjtés volt és aztán könnyítettek rajta nem tudom, nekem a játékban már az a szám van amit az első reddites linken írnak.)
-
ULPIUS
őstag
Most, hogy elvileg kegyesebb a loot elkezdtem aktívan elhasználni kulcsokat.
Ebből kettő jobbnak tűnő a buried city town hall volt, mentem két kört a két kulccsal, mindkét meccsre kb 18 percnél dobott be de szerencsére nem járt ott senki egyik meccsben sem. Az első körben lényegében semmi jót nem dobott az egész épület, konkrétan semmit csak vackokat, a második egy fokkal jobb volt, de pl csak egy BP, az is már megvan. A két bobcatnek mondjuk azért örültem de főleg a venatornak, kb kedvenc fegyóm a játékban és még nincs hozzá BP-m
Második kör:
-
ULPIUS
őstag
válasz
BandiHUN
üzenetére
Teljesen egyet ertek. Bar en “mar” 50es vagyok, de penzem alig van, persze a stash tele van (de penz kb 250.000 es ez most nagy szam, mert egy ideje nem raktak el, de a reset eszembe se jutott) , en nem azert jarok be jatszani, hogy hozzam ki az eladni valot, inkabb hogy minel jobb cuccokat craftolhassak es minel tobb jo fegyot kiprobaljak es ne meztelenul kelljen bemenni meg freebe hanem mindig legyen mibol uj fasza loadoutot osszedobni, tetszik, hogy most tobb bp esik, pont jokor jott ez az update, kicsit felporgette a dolgokat. Es majd jon ugyis ujabb mire ez kezd uncsi lenni.
A masik temara, nekem mar olyan is volt tobbszor, hogy ahova berakott engem pl 18 percnel mar ott volt a labam elott egy hulla aki nyilvan elottem surrendert nyomott. -
ULPIUS
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Jaja, én is mentem pár simát és két night raidet stellán update óta és konkrétan senki nem lőtt rám, sőt dobálják a BP-ket egymásnak, hozzám vágtak egy Aphelion BP-t, én is dobtam olyat valaki másnak ami nekem már meg volt pl wolfpack

Egyébként annyira én nem érzem ezt a bp-t esőt vagy csak nem lootolok tudatosan jó helyeken, persze érezhetően többet találni, de én az új küldikre mentem rá elsőnek és közben amennyit lootoltam néhány darab esett csak, szinte többet adtak random playerek. Valahogy inkább azt érzem ez lett volna optimális eddig is, hogy azért egyet-kettőt minden kör dobjon, úgyis csomó már meg lesz közülük az embernek. Eddig az volt, hogy sokszor napokig semmi. Annál ez mindképp optimálisabb, van sikerélmény legalább. -
ULPIUS
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Bármennyire is hihetetlen de úgy tűník, hogy a játékosok nagy része ezen játék főleg solo részében pont azt élvezi, hogy jófejek lehetnek egymással, haverkodhatnak, komolytalanul hülyülhetnek majd revive-olják egymást, cuccot adogathatnak egymásnak, fuvoláznak, táncolnak, lerombolják a nagy dögöket együtt stb.
Én teljesen ezt tapasztalom és a videós tartalmak is rogyásig vannak ilyen jellegű gameplayekkel, millió meg egy olyan multi játék van ahol ezekre nincs mód, szóval sztem a többséget pont ezért kevésbé izgatja az, hogy egyfolytában lövöldözzön másik playerekre. Szerintem wipe után se lesz ez máshogy. Aki meg eddig se élvezte a friendly stílust annak mindegy -
ULPIUS
őstag
Egy kört tudtam eddig menni, csak gyorsan megnéztem. Blue gate volt havas, mindenki békés volt nálam is, bár én már azt tolom, hogy egyfolytában köszöngetek hangosan akkor is ha nem látok senkit a közelben és csak rohanok a célom felé, teljesen levetköztem a gear fear-t, sokszor fel se fogják, hogy csak rohanok el mellettük és köszöngetek, megijedni sincs idejük
Na persze zöld cuccokban vagyok én is főleg amikor így bemegyek lootolgatni, de a fegyók mindig IV-re vannak húzva + alap attachmanetek. A bettinát végre ki fogom próbálni rendesen, kettőt is találtam régebben de eddig mindig féltettem bevinni
Egy ajtónyitáskor pont szembe találkoztam egy sráccal, ő belülről jött a sötétből én is meglepődtem, hirtelen jobb híján megdobtam egy hógolyóval mert már be volt készítve, hogy kipróbáljam, erre hozzám vágott egy Toro BP-t
ami pont nem volt meg nekem és csomót használom a fegyót szóval örültem.
Raider kulcs nem értem miért változott árban, amúgy teljesen hétköznapi matikból lehet craftolni és én úgy emlékszem már valahogy nagyon az eleje óta elérhető volt nálam. Talán valami quest után adják a bp-t hozzá, vagy hamar találtam volna? -
ULPIUS
őstag
válasz
DiamondBack
üzenetére
PFFF sok sikert
Elképzelem, ahogy Elon a lobbyban vár mondjuk 40 órája, hogy az a valaki újra online legyen aki egyszer lelőtte("elárulta") és újra egy meccsbe dobhassa őket a játék, nevetséges.
Egy olyan rendszer bőven elég lenne ami cod dmz-ben is van, hogy az adott körben
high killes playerek hozzávetőleges helyét jelöli a térkép. Így meg lehet próbálni levadászni, vagy el is lehet kerülni őket. Nyilván idegesítő amikor megszivatnak de ez csak egy játék, 1-2 év múlva kutyát nem fog érdeklni (sokakat már most sem), és senki sem fogja sírba vinni az arc-os lootot, még Elon sem
-
ULPIUS
őstag
Én is szinte mindig friendly vagyok a legeleje óta (ahogy a korábban megosztott damage arányomon is látszott), mégis ez első köröktől kezdve rendszeresen találkoztam mindeféle indokolatlan pvp-vel, szinte minden körben. A sok sikeres kijutásom is csak azért volt mert bújkálok és kerülöm az ilyen storykat, ha valahol buli van akkor már megyek is a másik irányba, ha meg már rámlőnek akkor is sokszor elmenekülök ha még tudok, illetve nyilván olyan helyzet is volt bőven amikor a proxy chat békésebb irányba tudta vinni a fejleményeket. Ez egy jó darabig így ment, mert egyszerűen noob voltam, alig ismertem a pályákat, a combatot, eleve nem szeretem a 3rd p nézetet stb, és sokáig én csak arra mentem rá, hogy gyűjtögessek a level upokhoz, leírtam többször. Szóval nem tudom hogyan működhet ez a lobby szelektálás de nem hiszen, hogy túl sikeres lenne.
Most már, hogy az összes küldi és level up kész én is máshogy játszom kicsit, sokkal könnyebben belemegyek a pvp-be, illetve bizalmatlanabb vagyok mint az elején, a ködös figurákat én se tolerálom már a közelemben de alapvetően még mindig több a békés kör nekem is ahol semmi összetűzésbe nem kerülök, ettől függetlenül minden körben repkednek a raider fáklyák itt-ott. -
ULPIUS
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Hát igen, ez jelenleg így egy ördögi kör.
Megjegyzem én sose megyek freevel már nagyon régóta, stella montison párszor próbáltam a közelmúltban amikor nagyon lenulláztak, de sztem sokkal többet ér egy safe pocket és legalább egy kicsit felhúzott stitcher mint a hulladék random freevel menni ki tudja hány kört (még ha nem is veszíthetsz semmit) mire kihozol valami értelmeset. Patkánykodni meg nem fogok freevel, mert marhára nem élvezetes számomra.
Ha lenne egy solo pve mód ahol lehetne nyugiban lootolni, fejlődni és küldizni akkor szerintem egy idő után pvp-be már komolyabb gearrel mennének sokan, mert nem az lenne a cél, hogy megúszósan freevel gyors regain, arra ott lenne a pve. Ha mindenki könnyebben regainelhetne akkor nem a pvp-t tennék tönkre ezzel. (persze mindig lesz olyan aki igen)
Nyilván nem biztos, hogy ez így lenne de én erre vágynék. -
ULPIUS
őstag
válasz
BandiHUN
üzenetére
Sztem nem is kellene annyira túlbonyolítani. Persze lehetne karma rendszer vagy ki tudja még mi, szó volt róla itt már sokszor, én is említettem a DMZ-s példát, hogy ott milyen megoldások vannak stb.
De csak simán lehetne egy solo PVE módót berakni a meglévők mellé, mondjuk maximum 1 db self revive opcióval és kész, minden más maradhatna a régiben. Ha valakit nem izgat mehet mindig pvp-t, nem lenne kötelező az "unalmas " pve.
A nagy dög ARC-okat is ki lehet csinálni soloban, a bastion, bombardier az sima liba, én mindet egyedül csináltam eddig is amikor kellett alapanyag a fejlesztésekhez, főleg HA NEM ARRA KELLENE FÓKUSZÁLNI, HOGY MIKOR ÜT RAJTAD ALJAS MÓDÓN EGY MÁSIK JÁTÉKOS miközben éppen sokszor túlerőben lévő gépek ellen harcolsz.
Ha ismered a módszert, hogy hogyan kell kicsinálni a nagy "bossokat", akkor kellően feltápolva egy 29 perces meccs alatt sztem soloban is lehetne boldogulni ellenük, sőt legalább lenne benne kihívás és a komolyabb geareket is szívesen és kevésbé félve használnák a játékosok. Ha egy ilyen körben elbuksz akkor legalább csak magadat okolhatod, viszont ha sikerrel jársz, akkor a megérdemelt loot fixen a tied, a te munkád gyümölcse.
Sztem ha lenne egy ilyen opció, ahol kvázi nagyobb biztonsággal lehetne lootolni és abból fejleszteni a cuccaidat, akkor nem lenne akkora gear fear egy idő után, aztán pvp-be is jobb gearrel mennének be az emberek, mert úgy állnának hozzá, hogy egy jó kis baszó cuccal élvezetesebb a pvp, aztán ha nagyon megkopasztják max bemegy egy kicsit pve only módba és újra feltápolja magát pár kör alatt.
Jelenleg az van, hogy mindenki alsó polcos szemétben szaladgál mert nem éri meg ugye nagyon kockáztatni amit nagy nehezen megszereztél, sokszor a szerencsének köszönhetően, mert valljuk be nagyon lutri jelenleg a játék mind loot drop mind ellenséges játékosok szempontjából. Nagyon sokban attol is függ egy kör sikere, hogy milyen kürölményeket dob a gép, mert sokszor semmire nem mész skill-el vagy a felszerelésed szintjével, mert egy free loadouttal simán kicsinálnak ha úgy alakul. -
ULPIUS
őstag
válasz
Triathlete
üzenetére
Akkor annyira te sem vagy peches, vagy lehet betudható a csak ps5-nek is.
Nekem fele ennyi idő alatt (41 óra) dupla ennyi kapott damage (6000) ahogy feljebb írtam
igaz én pc-n vagyok, crossplay off-al is maradnának a pc-s agresszorok, ezért inkább ki se kapcsoltam. -
ULPIUS
őstag
válasz
DiamondBack
üzenetére
Ezeknél konkrétan bármi kreatívabb lenne.

Pl. egy "Returning to Speranza" felirat a zöld csíkokkal, egy free loadout-os poló rajta a szürke ládával , egy "don't shoot!" -os stb.
Bőven kitolt már magából jó néhány geget és meme-et a játék amiket meg lehetne lovagolni.
Csomo fasza logo meg felirat van a játékban különböző helyeken, azokat is szívesen látnám.
Bár nekem egyetlen gaminghez köthető ruhadarabom sincsen, ennek a játéknak nagyon tetszik a design-ja, a tipográfiái, ha lennének izgalmsabb darabok akkor találn itt elgondolkoznék pl egy pulcsin. -
ULPIUS
őstag
Neked tényleg valami brutál szerencséd van akkor, én már a játék eleje óta rendszeresen belefutok exfil camperekbe és különböző legaljasabb cifraságokhoz is volt már szerencsém, aztán nyilván van, hogy 8-10 kör sima de idővel újra bekapok egyet (és szinte mindig akkor amikor pont tök értékes loadim, lootom van), sőt eleinte gyakrabban megesett mert ugye totál noob voltam, egy ideje már sokkal óvatosabb vagyok. De most komolyan egy vaksötét night raiden, meg úgy általában nem lehet minden bokorba meg sötét lukba, szikla mögé benézni, tiszta casino ez a játék, attól függ éppen mit dob a gép és ez nem csak a lootra igaz.
Amúgy a "B tervedet" én már csináltam párszor amikor több körön keresztül újra és újra pofátlanul hamar lenulláztak, olyankor szoktam menni egy-egy kört squadban, de annyira nem jött be egyszer se a randomok miatt.
Egyébként én kb mindig csak este 9 után szoktam játszani, mióta meg van a játék talán 2-3 alkalom volt, hogy napközben is mentem pár kört. Nem tudom, nagy különbség nem volt. -
ULPIUS
őstag
Eu server? Crossplay on/off?
Tegnap csak buried citybe mentem mert minden küldi oda szólt, 5-6 kör kuka, az összes menetben full néma no reakciós aggresszorokkal találkoztam, végül megint egy free loadouttal sikerült lehoznom egy normális kört és haladni, előtte 6 jó loadit elégettem pár perc alatt.
Ma mentem egy dam night raidet, north complexnél exfil campelt a gyerek a sötét hegyekben, aztán spaceport, ott meg a pont azt a raider hatch-et campelte egy másik a bokorban ahol ki akartam menni. Nem hittem el komolyan, hogy ilyen van, kb 2 perc volt hátra, Trench Hatch West, totál félreeső hely, én eleve ahhoz közel spawnoltam és végig a trench towerben voltam mert oda szólt a küldi és végig teljes csönd volt a környéken, egy darab lövés nem dördült el, de ez bmeg sztem egész meccs alatt ott kuksolt hátha akad valaki a horogra. Én napok óta pont azt tapasztalom, hogy egyre több ilyen van. -
ULPIUS
őstag
válasz
bager13
üzenetére
Sajnos bármennyire is szeretnéd, egy-egy BF-es őrangyalkodásod nem váltja ki azt, hogy Arcban meg szemrebbenés és ok nélkül lelövöd a gyanutlanul lootoló játékost. Majd Isten előtt elszámolsz bűneiddel.
Viccet félretéve rossz a hasonlat, két teljesen külön világ, BF-be eleve mindenki egymást lövöldözni megy be, az most mindegy, hogy lehet járművet javítani (azért, hogy még több ellenséget lelőhess) meg zászlót húzni, de semmi más cél nincs és ai enemy sincs aki ellen szintén harcolnod kell a pvp mellett, továbbá nem kell féltened a nehezen megszerzett felszerelésedet sem. BF-ben soha az életben nem merült fel bennem se, hogy ne lőjjek le valakit vagy elkezdjek haverkodni, BF1-ig rommá toltam az összes részt (azóta nem követem) + SW battlefront, mindben max lvl, stb stb. Ez viszont egy teljesen más játék, nem értem, hogy nem látod a különbséget. -
ULPIUS
őstag
Szerintem ez már túl lett itt tárgyalva, de azért ez nem ilyen egyszerű mint mondod, illetve ez bager13-nak is szól.
Van különbség aközött, hogy mit csinálsz egy npc-vel a gta-ban meg aközött, hogy hogyan viszonyulsz egy másik valódi játékoshoz akivel jelen játék esetében online tudsz élőben is kommunikálni és pl segíteni is tudjátok egymást.
Mert akkor már bejön a képbe, hogy valakinek esetleg elrontod a játékát azzal, hogy mondjuk értelmetlenül szemétkedsz (nem te, csak példálozok nyilván), mindezt csak azért mert bárki "megteheti" a játékban ahogy bager13 fogalmaz. Ilyen esetekben jöhet elő az a személyiségbeli különbség két játékos között mondjuk, hogy van aki könnyebben csinál ilyesmit és van akinek eszébe sem jutna.
Te magad írtad egy korábbi hsz-edben (most nem keresem vissza), hogy te állítolag az életben is versengő szellemű vagy/voltál mindig is, tehát te sokkal hamarabb fogsz arra törekedni egy ilyen játékban is, hogy mindig te legyél a nyerő, kerüljön az bármibe is.
Én az életben is egy introvertáltabb, nyájasabb, kevésbé törtető személyiség vagyok, ebből kifolyólag én megint máshogy játszok egy ilyen jellegű játékot. Nekem ebben a játékban nem a mások lövöldözése a "legfunabb", mert ez alapvetően nem egy cod vagy BF vagy akármi más egyszerű shooter, ahol csak a kd a lényeg és csak a kill okoz sikerélményt.
Egyébként a véleményemtől függetlenül aláírom, hogy teljesen fölösleges ítélkezni mások játékstílusa felett, ugyanis ez csak egy online homokozó, de azért nyilván mindenkinek meg van a maga véleménye a másikról, hiszen emberek vagyunk.
Tovább bonyolítja a helyzetet és a játékosok közti feszültséget és bizalmatlanságot az, hogy ez a játék nem tudja egyelőre eldönteni magáról, hogy pvp vagy pve jelleggel működhet jobban. De erről is már sokszor volt szó. -
ULPIUS
őstag
válasz
bager13
üzenetére
Nyugtáztam a véleményed, bár senki sem mondta, hogy ne játszhatna patkány módjára bárki, igen erre is lehetőséget ad a játék. Ezzel mindenki tisztában van.
Ettől függetlenül még az ilyen stílus lenézett, negatív megítélésű az átlag tendencia szerint, ez nem démonizálás, ez a normalitás, a korrektség követése. A természetben előforduló csoportosulások is kitaszítják az abberált vagy mutáns egyedeket. Innentől kezdve amit te mondasz az csupán szerecsen mosdatás.
Emellett én bizonyos ötletes és vicces trollkodásokon még tudok is jót nevetni hiszen ezek csak videojátékok, ha van benne furfangos tartalom (tele van vele a youtube), ugyanis nyilván nem elvárható, hogy mindenki több 100 órán keresztül halálosan komolyan lootolgasson meg küldiket csináljon. De az amikor lootolás közben, más babérjait learatva szó nélkül lelőnek és még csak semmi vicceset vagy marhaságot sem mond proxy chaten az szimpla patkány gyökérség. De leírom még egyszer, igen így is lehet játszani. Csak minek? -
ULPIUS
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ennél még egy fokkal rosszabb az a fajta játékos, aki valahol elbújva megvárja amíg kicsinálok egyedül egy nagy dögöt, majd amikor elkezdem lootolni, hopp szépen kapom hátba inventory nézet közben. Többször is volt rá példa...
és nem lehet elég körültekintőnek lenni, konkrétan szerencse kell a lootolás elvégzéséhez is, mert kívárnak és rejtőzködnek amíg látja, hogy fegyverrel körülnézel. Na ezért kéne valami UAV is a játékba jut eszembe
Az a taktikám, hogy ha lehet a kör végére hagyom ezeket amikor már talán alig van player és idő, és hatch key-el megyek ki ilyenkor mindig, ez legtöbbször bevált.
Nekem tegnap óta az összes bench maxon van és minden hozzávalót egyedül szereztem soloban, szerencsére egy bastion vagy bombardier se akkora ügy Photoelectric Cloak-kal és egy deadline-al, inkább a playerektől kell tartani. Matriarch-hoz még nem volt szerencsém, Queen-nel próbálkoztam összeállva másokkal, attól is azért ment el a kedvem mert a végére odaérkezők lelőttek, ez több körben is így alakult, aztán egy ideje nem próbálkoztam. -
ULPIUS
őstag
"és itt a lényeg: MINDEN esetben hátulról jött a lövés... olyan EGYSZER SEM volt 100 valahány óra alatt, hogy valaki rám támadt volna, míg a fegyverem a mellkasának szegeződött...viszont ahogy megfordultam már hullottam is a földre."
Ez nálam is ugyanígy van, teljesen meg tudom erősíteni, én is írtam már többször kb ugyanezt és valóban mintha toxikusabb lenne pár napja a közeg, de nagy pályákon soloban én azért még mindig elég békés köröket megyek. Mivel én lvl 40 körül járok egyelőre még nem égetett ki annyira mint téged és én azért rendszeresen találok epic cuccokat, persze blueprintet alig, de egy időben mintha azt is sűrűbben dobott volna.
A sok patkány és rengeteg toxikus jelenet miatt egyértelműen megváltozott a játékosok hozzáállása, én magamon is tapasztalom, eleinte sokkal naivabban közelebb mentem dumálni vagy csatlakoztam másokhoz de néhány kellemetlen lecke után felhagytam ezzel és sokkal távolságtartóbb és bizalmatlanabb lettem. Ha van egy lehívott liftem meg egy jó fedezékem de közben jön más is aki alapvetően normálisnak és korrektnek tűnik már akkor se szoktam együtt exfilezni másokkal inkább megvárom, hogy kilépjen és hívok új liftet, én ilyen "terminálon pötyögés közben hátbalőnek" szitukat már nem játszok. Röviden tömören, ahogy már írtam én próbálom kerülni a pvp-t és így egész tűrhető, de mindenképp kéne kezdeni ezzel valamit, mert jelenleg nem lehet eldönteni, hogy most ez akkor milyen játék akar lenni. Kéne valami karma rendszer vagy akármi, anno cod dmz-ben is bevezették egy idő után, hogy azoknak a játékosoknak a helyzetét megjelölte a térkép akik pvp szempontjából high killben voltak egy adott meccsben, így el lehetett kerülni őket vagy megpróbálni levadászni. Ez csak egy példa. A másik ami nagyon hiányzik szerintem a játékból az a self revive, amit mondjuk solora lehetne korlátozni, de legalább ott legyen már basszus, már megszoktam, hogy nincs, így is lehet játszani nyilván sokkal megfontoltabbnak kell lenni, de eleinte iszonyat fura volt nekem így COD után főleg, hogy csomoszór be lehet szopni leesés vagy elbénázott arc invázió miatt egy solo meccset. -
ULPIUS
őstag
Szerintem is jóféle játék, hiába érzem most azt, hogy kicsit leült a kezdeti izgalom azáltal, hogy a szerintem fontosabb és hasznosabb dolgokat felfejlesztettem, de mint már írtam én még érdemben nem vetettem bele magam a pvp-be, egyelőre még csak önvédelmi szinten űzöm, inkább fejlődésre és fejlesztésre vagyok ráállva. Utoljára a Stalker 2-vel voltam ilyen jól el pont egy éve, az február-márciusig kitartott
aztán tavasztól őszig szinte semmi, csak a cod warzone-t nyomogattam, én ezt most emiatt is nagy vérfrissítésnek élem meg.
De tényleg nagyon egyedi hangulata van ennek a játéknak, ha fps lenne akkor már-már tökéletes lenne számomra és egyébként biztos csomó tartalom fog még érkezni hozzá.
Ja és nekem még mindig van minden mapon olyan rész(let) ahol nem igazán jártam soha max futtában, de persze főleg stella montis elég nagy katyvasz, nekem se adja ahogy sixpak is írta, egyet értek.
[link] -
ULPIUS
őstag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Én már most érzem mire gondolsz pedig kb 30 órám van benne, lvl 40 valamennyi. Mióta megszereztem a nehezebben fellelhető cuccokat amik pl level uphoz kellettek, azóta már azt érzem céltalan a játék és csak ezek a semmilyen küldik vannak. . Sentinel firing core-t pl napokig célirányosan próbáltam szerezni, egyfolytában a lehetséges spawn helyekre mentem, több kevesebb sikerrel és közben lootolgattam, haverkodtam, mindig belefut valamibe az ember, én szeretek így játszani, hogy van egy konkrét cél de közben elkalandozok. Jelenleg elég vastag az inventorym ha 5-6szor elbukok akkor is simán csinálok most már jóféle új loadoutot és semmilyen extra nyersanyag nem kell már, így tényleg sokszor egy-egy kör annyi, hogy bemegyek és 5-10 p alatt megcsinálom az aktuális küldit, attól függ hol spawnolok.Ez persze betudható annak is, hogy én erre a "fun pvp" vonatra még nem szálltam fel.
Én kb 50 küldinél járok de valljuk be mind nevetséges volt eddig, kb az egész egy hosszúra nyújtott tutorial, vagy pályaismertető nem tudom, illetve besegít a mati szerzésben és azok megismerésében.
Nekem korábbi tapasztalatom COD DMZ-vel van csak, de ott sokkal nehezebb és összetettebb küldik voltak, több mapon átívelő, valódi gear fearrel megfűszerezett küldik, rengeteget konkrétan soloban meg se lehet csinálni halandóként annyira nehéz vagy összetett, max ha éjjel nappal azzal játszol. Én két évig nyomtam (átlagos apuka szabadidővel) és közel sem értem a végére, igaz ez főleg a solo karriernek tudható be, ugyanis ott nem volt ilyen baratságos és vicces playerbase és egy idő után annyira nehezek lettek a küldik, hogy nem lett volna értelme soloban szenvedni vele. Minden menetben 98% esély volt arra, hogy valakik szó nélkül kicsinálnak, mert ott pl hiába mész soloként, ugyanaz a lobby van csapatok számára is.
Azért biztos lehetne csűrni csavarni itt is a küldiket, de úgy tűnik arra nem helyeztek nagy hangsúlyt, itt inkább az atmo a hangulat erős meg tényleg az, hogy többnyire jó fejek az emberek...szerintem. -
ULPIUS
őstag
Nem tudom mennyire lehet általánosítani, mert túl random az egész loot drop de én is úgy vettem észre, hogy ezek a szín jelölések nem annyira mérvadóak. Küldetésekhez meg alap kraftoláshoz működnek ezek a területek, ha valamiről lehet tudni, hogy pl ritka medical vagy ritka industrial kateg. akkor azt előbb utóbb dobni fogja a hozzá illő helyen, de epic cuccokat meg bp-t szinte soha.
Én már találtam azért néhány bp-t, nem túl extrákat de azért akadt (nekem is volt olyan ami többször), és kb az összeset olyan zonában találtam amik még színnel sincsenek jelölve, tehát pl ilyen map szélén lévő érdektelen kieső helyek. Kifejezetten ajánlom az szinte észre se vehető kukákat, olyanokat amik mellett csak elfut az ember, ezekben szinte mindig nagyobb eséllyel dob nekem epic cuccot vagy bp-t.Szerk. ja látom már a többiek is írják, szóval igen mapok szélén érdemes elidőzni, amúgy is nagyon békés és tök szép a táj, sokkal élvezetesebb mint bemenni középre és stresszelni

-
ULPIUS
őstag
Stella Montis, solo, totális pvp káosz és anarchia
Az az átkozott flow controller kellett volna már csak, napok óta halogattam. Gondoltam eddig valahányszor voltam bent egész nyugis volt (10ből mondjuk 8 kijutás, friendly arcok) ha én is higadtan játszottam, így hát mondom berohanok rendes jó kis gearrel, mi baj történhet, pár perc és 40K kuka, nyilván nyugis szekrényrámolás közben kaptam...az a baj, hogy kapkodtam és csak a lootolás érdekelt a keresett cucc reményében.
Jó nem baj, összedobtam még egy normális szettet gyorsan....kuka, aztán újabb szettek ami még maradt inventoryban, meg vettem új shotit, de már csupasz fegyókkal de semmi értelme nem volt.
Ezekből kettő ráadásul spwankill volt, hogy rohadnának meg
1:39 és 2:00p játékidő, bár a percet nem értem, hogyan számolja mert van, hogy mire engem berak a játékba már nyitják rám az ajtót és lőnek. 2 percig se éltem. Nagy pályán ilyen nyilván sosem volt.
Ezután a bukás széria után bementem freevel, mert nem akartam annyiban hagyni amúgy már jó ideje sose használok freet, erre abban a körben persze sikerült találni egy flow controllert, nyírták körülöttem egymást az emberek én meg csak rohantam át minden részlegen a medical felé
még lootolni is tudtam hullákat bár náluk se volt semmi értelmes, a metróban már csak az ARCok cibáltak rongyosra, konrétan se lőszer, se medkitem nem volt már, az exfilre kiütve nyomtam rá de meg lett
Amúgy ha az ARCok kiütés után is sebeznének akkor sztem nagyon sokszor bajba lennének a játékosok, ez így egy nagy kegyelem, hogy kütve is le lehet hívni az exfilt.
-
ULPIUS
őstag
válasz
Rinkasime
üzenetére
" PVP-t érdemes free-be gyakorolni Stellán, mert aki csak lootolgat elfog lustulni a parásabb helyzetetkől, ezt mindenkinek ajánlom, hogy egy alap skill-t szerezzen combatból, szokja az itemeket, helyezzen le csapdákat, dodge roll-t gyakorolja"
Igen ez hasznos tanács, annyi kiegészítést tennék, hogy sztem ezt tök nehéz már rögtön a játék elején tudatosítani, mert eleinte azt se tudja az ember mi merre hány, illetve a felszerelés is nagyon gyenge, a nyersanyag kevés, először alapjaiban érdemes megismerni a játékot, a mapokat, a valóban hasznos craft matikat, a level up-okat és akkor szép lassan el kell kezdeni arra is gyúrni, hogy mi van ha harcolni kell. Én kb lvl 30 vagyok de csak nem rég kezdtem el erre figyelni én is, vagy egyáltalán bátrabban belemenni az amúgy nem túl sok pvp-be, lőtérre is bemegyek néha próbálgatni fegyókat, eszközöket, illetve interactive map és metaforge is elengedhetetlen ha az ember tudatosan akar egyről a kettőre jutni. Nálam legalábbis ez így működik, de nyilván vannak fiatalabb tehetségesebb játékosok akik nem így építik fel a fejlődést. -
ULPIUS
őstag
válasz
Triathlete
üzenetére
Soloban higgadtan, megfontoltan kell játszani, nagyobb a túlélés esélye, még akkor is ha alapvetően sztem egész baratságos az a liga. Én is sokat tanultam hasonló áruló patkány esetekből, azóta én is úgy nyomom mint spleenszuru, a random tag felé nézve végig háttal távolodok, vagy végig követem ahogy eltávozik, mindezt általában fedezékből ha lehet.
Egyébként a nagy ARC-ok sztem eleve úgy lettek megtervezve, hogy sok lootot dobjanak ezzel is arra ösztönözve a játékosokat, hogy együtt, összefogva könnyebb legyőzni és a végén úgyis jut loot mindenkinek. Ez főleg soloban szempont, rakétáson kívül a nagyobbak közül semmire nem mentem még rá egyedül, mert nem vagyok olyan szinten, viszont másokkal összefogva többször is volt szerencsém, így van is jó néhány epic cuccom nagy dögökből amik majd később biztos jól jönnek. -
ULPIUS
őstag
Én ugyanazt tapasztalom soloban mint sixpak.
Hozzáállás kérdése. Ez a játék kicsiben egyébként egy tökéletes szociológiai kutatásnak is elmenne. Akár a valóságban itt is többféleképpen lehet érvényesülni, lehet békesen, összefogva és van az önzés, az erőszak, a háború, ami csak további dühöt és bosszút szül és általában sokkal több veszteséggel jár mint nyereséggel. Közhely, de ez van.
(A békés, összetartó módszerrel MINDIG sokkal nagyobb sikereket lehet(ne) elérni, mint a széthúzással de ismerjük az emberi természetet, rettentően primitív és erőszakos mai napig, egyelőre több ezer év nem volt elég ennek a globális szintű felismeréséhez)
Ettől függetlenül tudom, hogy ez csak egy játék és nyilván én is szoktam pvp-zni benne, nem akarok álszent lenni, de mivel valóban élő emberekkel zajlik a játék tök érdekes viselkedési mintázatokat lehet megfigyelni, főleg a sok youtube videót látva, eszem megáll néha mennyire ötletesek, kreatívak, viccesek és jó arcok tudnak lenni az emberek azért, hogy jól érezzék együtt magukat, és ugyanakkor mekkora szemétládák, árulók, hazugok is. -
ULPIUS
őstag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Én eddig soloban csak S. montison keveredtem tűzharcba (ott nyilván szinte alap, de még ott is vannak nyugis körök), nyílt pályákon még soha, az összes elhalálozásom olyan volt, hogy sunyiban hátba lőttek camperek váratlanul vagy lootolás közben. Egy két olyan eset is volt már, hogy lehaverkodtam valakivel aztán fél perc múlva szitává lőtt, tele van ilyenekkel is a youtube. De érdemben face to face , élvezetes, kiegyenlített tűzharcban még egyszer se volt részem soloban. Egyelőre én teljesen baratságos jelleggel indulok minden körre, lootolok és küldiket csinálok, ha lehet kerülöm a pvp-t és sztem a solosok nagy része hasonló, én ezt tapasztalom.
-
ULPIUS
őstag
válasz
PhilBrick
üzenetére
Nem gondolta át, ő mindennel végzett és céltalanná vált neki a játék a jelen formájában , nincs ezzel gond, ez inkább a játék gyengesége. Épp ezért jó ha van választási opció pl egy ilyen wipe tekintetében, attól függően ki mennyit és hogyan játszik. De kötelezővé tenni teljesen értelmetlen.
-
ULPIUS
őstag
válasz
Phobion
üzenetére
Ez te sem gondolod komolyan, teljesen nevetséges és hallatlan lenne egy kötelező wipe. Főleg egy ilyen játék esetében, amit szinte már-már single playerként is lehet játszani, kalandozni benne. (nagy pályákon nekem van, hogy nem is találkozok enemy playerrel) Nem mi vagyunk a játékért, hanem a játék van értünk, a gaming a legtöbb embernek egy szórakozás, kikapcsolódás. Jó hogy nem még majd kötelezően kikötik a játékosnak, hogy X órát játszani kell valamivel X időn belül, különben törlik minden addig elért eredményét

-
ULPIUS
őstag
válasz
szucsinka
üzenetére
Én csak solozok, elmúlt 3 napban kb kétszer lőttek rám és öltek meg. (persze egyszer sem volt tűzharc, patkány módon hátba lőnek csak lootolás közben)
Proxy chatet csak akkor használom ha ködös a tag és nem reagál az alap gépi kommunikációra. (meg nyilván amikor velem probál valaki kooperálni akkor használom) -
ULPIUS
őstag
válasz
nanamii_o
üzenetére
Szia,
szerintem simán jó lesz. Nekem 3060ti van, igaz erősebb cpu, viszont csak 1080p 144Hz monitor. High-on is tökéletesen fut első pár napban úgy toltam, igaz akkor még fps-t nem néztem, de jól futott, aztán ahogy elkezdtem többet játszani optimalizáltam kicsit gyorsabbra, puritánabbra a grafikát a pvp miatt, így bőven 144fps is meg van.
MÁS:
Most először vittem be egy kulcsot magammal, gondoltam megnézem térkép szerint ezt a Dam Surveillance Room-ot, mire odaértem teljesen ki volt fosztva, nem csak a szob aaz egész épület, viszont egy környező szobában két zárt fiókot még találtam a sötétben, és azok így lazán dobtak 3 epic cuccot

-
ULPIUS
őstag
Én kb lvl 18 vagyok, de már vagy 6-7 bp-et találtam ugyanígy fiókokban kukákban, bár a mind valami gránát vagy eszköz volt nem fegyver/-kieg., ill. más kérdés, hogy úgysem tudom elkészíteni őket mert még nincs olyan szinten a craftingom
Ellenben pont az egyik level up-hoz konkrétan 3 napja rusted gear-t keresek, youtube videókban megnéztam hol ajánlott, és konrétan semmi, sztem kb 300 autót néztem át plusz minden körben az ajánlott helyeket amik elérhető távra voltak. -
ULPIUS
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Hát azért sztem ez ennyire nem fekete-fehér, ha valaki hátbatámad, lecampel, meglep stb akkor nyilván mindegy milyen fegyvered van. Én inkább arra gondolok, hogy számomra nem élveztes használni eddig egyiket se amik elérhetőek, ARCok ellen sem, nem élvezetes a gunfight, mert valahogy mindegyik béna valamilyen szempontból. Kicsit olyan érzésem van mintha fegyvertelenül mennék be a vadonba amikor egy alapfegyót viszek. Alig sebeznek (főleg ARCok ellen), hamar kifogynak és baromi lassan tárazható újra mind. Egyedül a shotinál érzem azt, hogy ahova lövök annak van is értelme. És félreértés ne essék én nem valami OP, szarrá upgradelt epic fegyverrel akarok kezdeni de az, hogy nincs egy jó alap mondjuk 30as táras AR vagy egy jó kis gyors hangtompítós pisztoly anélkül, hogy bármilyen kiegészítőt rátennék az nálam oriási negatívum. Amúgy még ez se lenne baj egy single player játékban ahol egy hulladék kukázott valamivel kezdesz aztán ahogy fejlődsz igazodik hozzád az enemy is, de itt ugye nem ez van, mindenki ugyanazt kapja ellenségekből akármilyen fegyója is van. Nem tudom én sokkal jobban balanszolt fegyver arzenálhoz vagyok szokva, sőt csomó játékban még a kezdő fegyverek is élvezetesebbek mert igazítva vannak a szinthez, pl akármelyik zombis játékban egy szöges deszkával vagy széklábbal is jobb kezdeni mint itt ezekkel a szarokkal...kettle meg rattler meg stb.
De ez nyilván szubjektív, nekem nem adja ennyi.
Mellesleg továbbra is gyűjtöm az olyan köröket, hogy egész meccsben semmi, lootolgatok, egy két dont shoot fazon mellett elmegyek, aztán a liftben gombnyomás közben szitává lő a gyerek.
-
ULPIUS
őstag
Akkor biztos én vagyok még nagyon béna, ill. nagyon el vagyok szokva ettől a 3rd persontól, de nekem valahogy olyan darabos és lassú a combat pedig ugrálok-gurulok összevissza amikor tudok (bár ugyebár a stamina is átkozott kevés így az elején még hiába teszegetem rá a skill pontokat) meg ezek a kis szar többféle célkeresztek se segítenek... utoljára a SW Battlefronttal játszottam ami ilyen 3rd p multi volt, de én még ott is fpsben kezdtem csak rájöttem, hogy én vagyok az egyetlen aki ennyire hülye, hogy erőltetni akarja közben azt a nézetet közben mások simán észrevesznek olyan szöbgől amit én nem is látok

Elvileg 20 fegyver van a játékban, az semmi, főleg, hogy az elején én eddig kb 6-7 db-al találkoztam.
A fegyverek nekem nem állnak kézre egyáltalán, mindegyikkel van valami bajom, vagy kicsi a tár, vagy keveset sebez, vagy egyenként kell tölteni stb. közelharcra a shotgunon kívül semmit nem tudtam jól használni eddig. Egyedül az anvil-el élvezetes lőni de azzal is csak távolra és nyugisan, amint akció van kuka.
De mondom magsabb szinten lehet jobb lesz, nem kell itt több száz játék órával rendelkezőknek lehurrogni, de nekem ilyen még nem volt, hogy ennyire nem adta egy fegyver sem egy játék elején. -
ULPIUS
őstag
Ha ez alap lesz egy idő után, akkor ez a rendszer így egy óriási tévút ebben a játékban, mert ugye se a loot nem kell nekik, se kihívás nincs a kezdő ellenfelekkel szemben, se kd nincs. Innentől kezdve nincs értelme az egésznek. Ez szimpla trollkodás. Engem eddig konkrétan egyszer sem öltek meg gunfight közben, csak lootolás vagy kimenekülés közben, sőt olyan se nagyon volt, hogy vissza tudtam volna lőni mert már fekszem 2-3 lövés után. A harc amúgy eszméletlen gyenge szerintem ebben a játékban én konkrétan azért se keresem a harcot mert az összes alap fegyó egy hulladék, igaz még nagyon kezdő vagyok de már elékezdtem ráérezni, viszont baromi kevés fegyver van, a quick use rendszer is túl van bonyolítva stb, meg eleve ez a 3rd person nézet kuka. Annyira jó lenne ha fps-ként csinálták volna. (Tudom, hogy van aki nagyon ügyesen tud ilyennekkel is játszani, de én világ életemben fps-es voltam.)
Ettől függetlenül elvagyok soloban, gyűjtögetem amit kell, az atmoszféra, a pálya designok és a zene nagyon tetszik. -
ULPIUS
őstag
válasz
Roland861010
üzenetére
Az akció hevében, illetve amikor ARCok is esetleg sebeznek vagy több raider lő feléd/rád nagyon nehéz dekódolni honnan lőnek. A killcam hiánya is érthetetlen számora. Abból mindig csomót lehet tanulni, következtetéseket levonni. Én azt hinném, hogy 2025ben ez már kb. alap minden pvp játékban.
-
ULPIUS
őstag
Pár éve láttam ezt a meme-et és rögtön ez jutott eszembe erről az egész vitáról:

Részemről mindkét tábornak igazat tudok adni valamilyen szempontból de egy biztos, ha nyugit akarsz akkor sajnos maradnak a single palyer vagy pve játékok. Amint jelen van a pvp együtt kell élni azzal, hogy mindig lesz aki jobb és mindig lesznek toxikus senkiháziak is, illetve unfair helyzetek.
Én 40hez közelítek, 3 kisgyerekem van, ilyen életvitel mellett szoktam esténként multizni mai napig, szinte csak soloban (vagy néha randomokkal) mert nincsenek gamerek se a baráti társaságomban se kollegák között, online ismerkedni pedig nem szeretek. Így jó pár éve egyre inkább azonosulok ezzel amit a meme is üzen. Legutóbb több mint 2 évig nyomtam a cod warzone DMZ-t, ott egy sokkal toxikusabb közeg volt (+masszív cheater szám), pokoli meccsek voltak néha, óriási buktákkal de valahogy mindig újrakezdtem mert lekötött és sokkal izgalmasabb volt mint egy sima multi lövölde ahol csak a win meg kill számít.
Amúgy ezt a játékot 2 napja vettem meg, eddig 3 órát játszottam vele szóval még azt se tudom mi van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elden Ring
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Blackview Link 8 12,7" Tablet
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem tudom, néha nagyon siralmas miket ad és ez night raid.

)