Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
Új hozzászólás Aktív témák
-
venom8888
őstag
válasz Dare2Live #18275 üzenetére
Most az a terve anyukának,hogy ejszaka az orankenti keléskor nem ad neki tejet csak ki veszi ölbe es el altatja,vagy a helyén altatja vissza.
Mert ez nem normalis hogy orankent ebred ejszaka,hamar vissza alszik,de hiába,ha fel kell kelni hozzá,és.ott görnyedni a kiságya mellett a cumisüveget tartva a szájába.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Dare2Live #18251 üzenetére
Nagyon elkanyarodtál. Én egészen konkrétan a munkaidő tartamáról beszéltem. Amikor valaki ott van és arról van szó, hogy szerinte munkaképes állapotban van. Ha betegség miatt hiányzik egy kolléga, az nem akadályozza annyira a munkát, mintha ott van testben, de 5 másik embert fog vissza mert valójában nincs ott fejben... Ha tudjuk, hogy valakivel nem tudunk számolni arra lehet tervet készíteni, erőforrásbeosztást módosítani..stb. Én ezeket a műsorokat a gyakorlatban VIP páholyból néztem végig több különböző ember esetében. A 4 gyerekes anyuka egyébként 30 órában volt alkalmazva mert ennyit tudott vállalni a gyerekek mellett, úgy hogy ellássa a velük kapcsolatos feladatait. Nem volt több kiesése mint bárki másnak akár egyedülállónak...
Ha szabi, vagy beteg szabi miatt kiesik valaki attól még halad a projekt... Ezt nem is értem mire alapozod, hogy nem.
A betegség melletti munkavégzés mint írtam, megtörtént de nem jól működött... ettől még engedélyezett volt, pont az emberi oldal miatt... De ettől még lehet az a helyzet kiértékelése, hogy rossz, nem?
De ez már nagyon más topik...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
addikt
válasz Dare2Live #18242 üzenetére
nem akartam, hogy azt érezze, visszaélek a szolidaritásával / lelkiismeretességével. és ketten hamarabb is végzünk, megvolt a rutin. ő fürdeti a gyereket, én intézem a pisis cuccot meg az ágy áthúzását.
2-3 hónapig tartott talán (ha jól emlékszem) és akkor sem minden este.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Dare2Live #18240 üzenetére
én három (kis)gyerekes anyukát foglalkoztatok például, legjobb munkaerő. igaz, hogy nagyfokú rugalmasság kell az én oldalamról, de emiatt cserébe nagyfokú lojalitást kapok, így nem kell kétévente marketing asszisztenst oktatnom, vagy pénzügyest. kkv-ként pedig van lehetőségem a rugalmasságra, nálam egy-egy alkalmazott cseréje sokkal több pénz- és idő kiesés, mint az a pár nap egy évben, amit pluszban a gyerekkel van betegszabin, meg azok az órák, amiket lecsípnek a munkaidő végéből, mert szülőire kell menni, vagy az osztálykirándulás után a busz elé.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
solti
senior tag
válasz Dare2Live #18204 üzenetére
Mert neked számít a súly. Valakinek meg nem számít a súly, mert nem emelgeti. Lehet, hogy kocsiba se kerül soha. Lehet, hogy a lakópark körül megy csak a sima aszfalton.
Más meg nem akar telefonon segítséget hívni ha defektes lett a babakocsija kereke vagy pumpálgatni random időközönként. Nem vagyunk egyformák, más az igények, és az ha valaki mondjuk tömör gumis babakocsit vesz, nem jelenti, hogy szétrázná a gyerek agyát.De akkor én is trollkodok: ha puha és lengéscsillapít, akkor szar a gördülési ellenállása és szar tolni. Minél keményebbre fújod, annál könnyebb lesz tolni viszont annál kevesebbet csillapít.
-
Dorian
félisten
válasz Dare2Live #18197 üzenetére
Nem volt vele problémánk, a gyerekek sem szenvedtek benne.
Ha nem aszfaltozott útra mentünk, hanem erdőbe mezőre, arra meg volt egy Svédországból kapott full puritán, de tök jó rugózású babakocsink, de ez utóbbi felhasználás sejtem, h kb a népesség 1%-át érintiKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mirci18
addikt
válasz Dare2Live #18127 üzenetére
Elengedtem.
Akkor én fogyatékos vagyok.
Vagy hülye ahhoz hogy megértem hogy gondolkodsz és kontextus nélkül több dolgot összefűzöl.
Ha ennyire felpörgettelek akkor igyál meg egy pohár vizet az én kontómra.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
MrSealRD
veterán
-
DeFranco
nagyúr
válasz Dare2Live #18099 üzenetére
Duolingo nálunk nagyon bejött, kb. 3. évfolyam elején kezdte, azóta is napi szinten megy.
Másra nem használja a tabletet, legalább is rendszeresen nem, heti kb. 1 alkalommal van poki és/vagy minecraft mint digitális tartalomfogyasztás, és ezzel kb. kifújt.
Őszintén szólva igénye sincs többre, de teszünk is érte, hogy ne kelljen ehhez nyúlnia azzal hogy van alternatíva (kirándulás, biciklizés, társasozás, stb.).
-
MrSealRD
veterán
válasz Dare2Live #18085 üzenetére
Lehet nem megfelelően reagáltam mindkettőtök hszére de erős lénzést látok a pl "lusta és nem hajlandó a komfort zónájából kilépni" vonalra. Szerintem többek közt ez zavarta MrSealRDt is.
Igen.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
mirci18
addikt
válasz Dare2Live #18073 üzenetére
A nagyobbik gyerkőcöm gyakorta youtubozik és konzolozik otthon.
De autóban vagy maradva a példánál buszon nem igényli. Jobban érdekli a táj.
A baba még akár az autóban akár a buszon hordozóban van tehát kényelemben és biztonságban.
Így elvan aludt is közben.
Szerencse is kell ahhoz hogy egy kirándulás sikeres legyen és ne rontsa el valamelyik gyerek. De ha mindig ezen rugóznék nem mennek sehova.
De szerintem x év után meg tudja tippelni mindenki melyik gyermeke mennyit bír utazni kirándulni stb.
Sajnos manapság sok ember kényelmes lusta és nem hajlandó a komfort zónájából kilépni.
Régen nem volt hordozó kényelmes nagy autó az emberek mégis utaztak.
Vajon miért nem nyávogtak?
Mert örültek annak is ami van.Pénteken vinni kellett foci edzésre a fiam.
Közben velünk jött mindkét másik gyermekem.
A középső leveleket gyűjtött.
Közben etettem a babát.
Lehetetlen?
Nem. Egyszerűen csak nem a kifogást kell keresni.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz Dare2Live #18073 üzenetére
A 12 oras repuloutat megoldottuk tablet nelkul, ugy, hogy raadasul a masfel eves csak egy orat aludt. De sajnos sok tabletes kisgyereket latunk. De ehhez nem kell utazni. Elmegyunk egy etterembe, ott is sok asztalnal kint van a tablet, a gyerekek meg bamuljak. Mi eddig meg tudtuk oldani. Ahogy a repulest is. Korbesetaltuk a gepet vagy negyvenszer, bujocskazott az ules korul, talalt egy harom eves kislanyt akivel jatszott - egyoldalu jatek volt, leginkabb mutatta neki a pluss allatait. Ult a pilotafulkeben, ujra korbesetalta vagy negyvenszer az egesz gepet, evett, ivott, olvastunk meset, rajzoltunk (leginkabb en), illetve vittunk jatekokat. Ugy valasztottunk ulest, hogy volt elotte egy kb 2x1 meteres ures ter, ahova le tudtunk kuporodni a foldre jatszani, enekelni, mint otthon. Es harmadjara is elindultunk negyven kort tenni a gep elejetol a vegeig es vissza. Az A380-on annyival jobb volt, hogy ott volt lepcso az elejen es a vegen is, nagyobb kort lehetett menni: felul hatra, alul elore vissza.
A nappali ut a nehezebb mindig. A hazauton jellemzoen ejszakai gep van, a vacsora utan szepen eldolunk es alszik a mellkasomon az ut vegeig.
A mi - nem tul sok - tapasztalatunk szerint kb egy es ket eves kor kozott legnehezebb a repules, elotte - utana nem akkora kunszt. Masfel honap mulva jon egy 9 oras repulesunk, ami az elso hosszutavu utunk lesz ket gyerekkel. A kisebbiket remelhetoleg a fedelzeti mozesben tudjuk altatni (bar fene tudja, ot honapos lesz, a nagyobbik ot honaposan mar tul nagy volt hozza), a nagyobbiknal, aki harom felett lesz, azon sakkozok, hogy hova ultessem hozzank kepest: az ulesek kialakitasa miatt nem mindegy.
Ne gondold, hogy azok a szulok akik utaznak, nem ugyanugy atgondoljak es merlegelik, mint te. Volt olyan utunk, amit nem vallaltunk be a gyerekek miatt, volt olyan amit igen. Ez nem ugy mukodik, hogy ihaj, menjunk, a gyerek meg majd belefarad a sirasba. Az egesz egy cost vs benefit analizis. Milyen es mennyi stresszt okoz az ut, mennyire billen ki a napi rutinbol, mennyire tudjuk a szokasos programokat (jatek, alvas, hason hemperges, szaladgalas stb) megvalositani ut kozben? Meg tudjuk-e oldani az etkezeseit normalisan, vagy csak junk foodot tudnank neki adni? Es mindezt miert vallalnank be? Megeri-e?
A pici gyerekek nyilvan tobbet sirnak a gepen, mint az idosebbek. Nekik ehhez repulogepen sem kell ulniuk. Mi is aggodtunk az elso repules elott, hogy jaj, mit fognak szolni ha sokat sir. Mar volt olyan utunk, ahol a leszallaskor az elottunk levo sorban meglepve tapasztaltak, hogy je, kisbaba ult mogottunk? Nahat, egy hangjat se hallottuk. Ez a ritkabb. Volt vegiguvoltott ot oras utunk is. Mindket veglet megvolt, az atlagos utakon van egy-egy rovid siras de ennyi. Ha epp menni akar de ulve kell maradni, ha epp fel kell hajtani a talcat de o le akarja hajtani, ha epp a medve kell neki de csak a roka van keznel. De ezek azert nem olyanok, hogy fel oraig uvoltene.
Erdekesseg azonban, hogy a legelso utunkon a purser hozta a babaovet, kerdezte tudjuk-e hasznalni? Elso kisbabas utunk volt, fogalmunk sem volt, hogyan kell. Megmutatta, bekototte. Majd kedvesen a vallamra tette a kezet es azt mondta: elso ut? Bologattam, hogy igen. Ne aggodjunk, minden rendben lesz. Ha a baba sir, ne foglalkozzunk a tobbi utassal, a babak sirnak es kesz.
-
mirci18
addikt
válasz Dare2Live #18055 üzenetére
Mivel a sátorban csak alszunk azt kell megszoknod hogy felfújható matracon aludj és használj hálózsákot takarónak.
Nekem nincs ahhoz fogható érzés mint felülni a sátorban elhúzni a cipzárt.
Szépen csendben kiülni és reggel főzni egy kávét.
Az esti sátor mellett ülés fekvés közben zenehallgatás és beszélgetés iszogatás még jobb móka.
Hűtő az nálunk is alap anélkül már évek óta nem indulunk el.
Mivel mi jóformán nem főzünk semmit így elég a sátras lét is.
Tavaly Tiszakécskén voltunk és mi is a Balatonon.
Tiszakécskén a kemping a strand mellett volt így gyakorlatilag korlátlan medencézési lehetőség volt. Viszont cserébe sok kiskorú.
Ami engem nem zavart volna ha este 22 felé még nem elektromos rolerral csapatták volna.
Amikor már ittál és nem annyira stabil a járásod a mosdóig könnyen elütnek.A Balatonnál direkt egy víz nélküli kempinget kerestem mivel kirándulós kempingezés volt így ott este már nem rohangáltak a gyerekek.
Ebben az évben volt olyan hogy a kezemben vittem fel a babát a várba mert más megoldás nem volt.
Ergo azon vagyok hogy a problémákat megoldjuk és ne féljünk tőlük.
Annak idején a szüleink idejében sokkal nagyobb munka volt utazni mégis megtették mert az igény benne volt sok emberben.A buszos út amit meséltem 1.5 óra volt oda is és vissza is mivel Szilvásváradra mentünk.
Ott ami igazándiból kihívás volt a hőmérséklet és a középső gyerkőc megakadályozása hogy beleessen a vízbe.A végén majdnem én estem bele mivel támaszkodtam egy korláton és kitört alattam.
A feleségem nem akarta a babát elvinni mert félt a következményektől de nekem lett igazam.
1-Egész nap úton vagy és legalább háromszor ennie kell a babának.
Pipa. Buszon odaúton is evett bébi ételt.
Ebéd időben ahol ebédeltünk étteremben bedugtuk a cumisüveg melegítőt és készítettünk vele tápszert.
Hazaúton pedig megint bébi étel.2-Oda és visszaúton a buszon hordozóban volt azon kívül mózeskosárban pihent így maximális kényelemben és biztonságban volt.
Autós úton volt ennél többet is hordozóban.
Pl anyósomék felé 4 óra minimum és simán bírja.
A titka annyi hogy akkor kell etetni mint otthon.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Dare2Live #18025 üzenetére
3 gyerek mellé már én is valamivel nagyobb autót vennék.
Lehet legközelebb lefényképezem kolléga Swiftjét, azt szerintem így el se hiszi aki nem látja hogy 3 gyerekkel közlekednek.
F4lcon: gyerekkoromban mi is sokat sátoroztunk, annó még Csehszlovákiában is voltunk így kint (Dacia 1310-zel).
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
6030D
őstag
válasz Dare2Live #18017 üzenetére
Autója tegyük fel mindenkinek van, aminek ugyanúgy van költsége, gyerektől függetlenül. A nagyobb autóról volt szó, illetve az azzal járó plusz költségről. Két autó meg nem kell, mert aki megteheti, annak van két autója, aki nem teheti meg, az meg jár tömegközlekedéssel.
Pénz/gyerek. Szerinted egy átlag magyar családban 6,5 vagy 2,2M Ft megy el egy gyerekre egy évben? Van olyan 3 gyerekes család, ahol nem sokkal több a nettó össz jövedelem egy évben. Persze, lehet magándokihoz járni, meg 2 évente új almákat venni neki, meg beleszámolni, hogy 18 éves koráig kap egy lakást is. De itt most a megélhetésről beszéltünk.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
addikt
válasz Dare2Live #18017 üzenetére
igen, csak neked van 1) igényed és 2) lehetőséged kifizetni a 180 ezret fogszabályzóra. sokan vannak, akiknek a kettőből csak az egyik és még többen, akiknek a kettőből egyik sincs meg.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
6030D
őstag
válasz Dare2Live #18010 üzenetére
Kb igazad van, de azért a számok nagyon bulvár szint. Van két három gyerekes ismerős, az egyik egy Citroen Xsaraval, a másik egy Skoda Rapiddal megoldotta, még a külföldi nyaralást is. Előbbi csak azért néz most nagyobbat, hogy nagyszülőt is tudjon vinni évente 2X, de abban maradtunk, hogy erre elég bérelni.
15 év, 100 misi... Az 6,5M/év. Annyiba ne kerüljön egy gyerek, de 3 se, vagy akkor ott nagy gondok vannak.
A megfejtés egyébként a reménysugár, hogy nincs alaptőkéje, ezért a mindenféle támogatással lehet saját ingatlanja. A kivitelezőnk mesélte, ott állt előtte a 20 éves házaspár, hogy érdekelné a 75M-s ház. Van 1M zsebben, 10 a babaváró, az elég önerőnek, 3 gyerekre meg a 10+10, meg a kiegészítő hitel. Ő mondta, hogy bocsi, ő nem tesz tönkre (ilyen nyíltan ) életeket, de gondolom volt, aki igen.
A fenti párnál maradva, ha megoldják, akkor van egy melós életük, ha összejön, akkor saját házban tengődnek. Ha nem veszi fel a támogatást, akkor él élete végéig albérletben, mert 1M-ra nem adnak hitelt. De ha havi 200-at félre tud tenni (mert a hiteleket is fizeti valahogy), akkor 10 év alatt lesz 25M-ja, ami az elmúlt éveket figyelembe véve azt jelenti, hogy 30 évesen be tud fizetni egy 2 szobás panelbe. Szóval nehéz döntés.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
veterán
válasz Dare2Live #15894 üzenetére
Köszi, a hőmérséklet jó gondolat, azt nem próbáltuk még. Gél nincs itthon, de annak is adok egy esélyt!
A szolidaritás témában én is épp arra jutottam a minap, hogy feleslegesen szívatjuk magunkat mindketten. Az a baj,hogy nagyon anyás, így rommá terhelném az Asszonyt, szóval én azért vagyok ott, hogy ne érezze magát egyedül, a gyerek rám nem is reagál (néha mosolyog, de ennyi).
Érdekes módon a rohadalom fehér zaj megnyugtatja (abból is csak a porszívó youtube-ról), de azt meg én nem akarom engedni folyamatosan, mert mondhat bárki bármit: nem véletlen van olyan probléma, hogy zajártalom.
Január második hetében próbálom elvinni neurológushoz, csak azért, hogy megnyugodjunk. Nem akarok problémát látni ott, ahol nincs, pláne nem akarok bevonzani valamit, netán egy kóklerhez kerülve feleslegesen pánikolni, ez tart vissza, de kénytelen leszek ebbe az irányba mozdulni szerintem. Nekem az kicsit kevésnek tűnik, hogy találunk minden napra egy indokot, hogy ma épp miért sír.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Dare2Live #15849 üzenetére
Amerikába ne menj, ott lövöldöznek is.
20+ éve is volt ez-az a sulikban (alkohol, drog, öngyilkosság), mégse álltam be a sorba, mert anyámék elmagyarázták miért nem jó és nem megoldás az ilyen. Ennyi. És tanárok voltak, úgyhogy tudták mi megy ott. Amúgy a szülők baxták el az iskolákat, de ebbe ne menjünk bele (a mindenkinek jogai vannak téma).Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest