Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz Tothgera30 #18322 üzenetére
Nalunk is hasonlo a helyzet, a nagyobbik elmult harom, a kisebbik fel eves, hat honapja ugyanaz a robot es a hat honap elott sem voltunk mar igazabol sok helyen a terhesseg vege fele. Ugyhogy mi arra jutottunk, hogy hat honapja kuzdunk, hogy a viz felett maradjon a fejunk, ideje egy kicsit nyaralni menni. Ugyhogy eljottunk.
Ezt leszamitva mi arra jutottunk, hogy minosegi javulas lenne az eletunkben, ha kevesebb hazimunkat kellene csinalni, ugyhogy nem volt egyszeru, de talaltunk egy jo takaritot, aki jelenleg ket hetente jon es kitakarit, nekunk a ketto kozott csak aprobb dolgokat kell csinalni ami belefer meg. Igy, hogy a nagytakaritasok, furdo takaritasok lekerultek a listarol, konnyebb lett az eletunk.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz mirci18 #18307 üzenetére
Szerintem ez egy hitvita, valaki az egyikre eskuszik valaki a masikra. Mi alaposan utananeztunk mindkettonek es egyikkel sincs semmi gond. A fontos az, hogy ha az ember elkezdte a pure utat, akkor mar ne valtson kesobb BLW-re, mert a baba megszokja, hogy ragas nelkul le lehet nyelni dolgokat, aztan a torkan akad minden is.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz szotyika77 #18261 üzenetére
"Az is lehet hogy alvás váltásba van"
Mi azt vettuk eszre, hogy nem csak alvas valtaskor borul kicsit a rendszer, de uj skill tanulaskor is. A fordulasok, az ulo pozicio probalgatasa, az elso par fog, a kuszas beindulasa nalunk mind mind egyutt jart egy par napos, esetleg hetes torturaval, amikor megborult az etrend, megborult az alvas, nyugosebb volt.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz venom8888 #18226 üzenetére
Az elsonel azt csinaltam, hogy volt sok tulora lehetoseg amiket mind ejjel kellett csinalni. Ezeket mind bevallaltam es mivel ejjel amugy is fenn voltam, ha kellettem, en inteztem a gyereket is. A masodiknal most nincs ilyen lehetoseg, igy altalaban a felesegem kel hozza. Plusz az elsonel alig volt anyatej, formulaval ugye elbantam en is, de most van tobb, szoval ejszaka nincs formula, igy en ki is estem a kepletbol.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz venom8888 #18221 üzenetére
Minden gyerek mas. Az elso harom honapos koratol kezdve ataludta az ejszakakat. A masodik ot honapos, van egy alvasa este 8-ejfel kozott, aztan orankent keles hozza. Ugyanazok a genek, aztan megis masmilyen a ketto. Rosszabb ez, mint a lotto, mert ott legalabb valaki nyer is.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz venom8888 #18218 üzenetére
"Olyat nem lehet kiprobalni, hogy hagyni sirni, hogy magatol aludjon vissza? Es idovel nem kelne fel pl."
Van aki ezt vallja, hogy nem szabad engedni a sirasnak. Van aki mast vall. Az elso csoportba tartozik a kollegam, aki meselte, hogy 'alvastreningezte' a gyerekeit. Kerdezem mi az? Hat, berakod az agyba es nem mesz oda hozza barhogy uvolt is. Nos, nem tudom. Biztos van akinek bevalik, meg van szive megcsinalni. A konyvek amiket mi olvastunk, a szakemberek akiket mi meghallgattunk azt mondtak, hogy a pici gyerekekben ilyenkor alakul ki sok minden. Peldaul az is, hogy mennyire tudnak kotodni erzelmileg mas emberekhez, mennyire fognak tudni segitseget kerni. Azon tanulmanyok szerint amit mi olvastunk erzelmi serulest okozhat a gyerekeknel, ha csak hagyod uvolteni. Ugy fogja megelni, hogy nem szamithat masokra, hiaba ker segitseget nem kap. Ez ranyomhatja a belyeget az egesz eletere, ahogy a problemakkal szembesul majd es ahogy azokat megoldani probalja majd.
Nincs nalam a bolcsek kove. Tudom, hogy mas szakemberek mast mondanak. Mi ugy dontottunk, hogy ha annak, hogy megtanulja, szamithat rank, kerjen segitseget es epitsen ki emberi kapcsolatot az az ara, hogy a korai honapok - evek szamunkra egy pokol, akkor ez az ara, bevallaljuk. Ha sir, mi felvesszuk amint tudjuk. Ugyanakkor nem torok palcat a kollegam feje felett sem: negy gyereke van, az utolso ketto ikrek. Ha negy gyerekem lenne es szembe jonne egy tanulmany, ami megnyugtatja a lelkiismeretem es azt mondja, hogy nem ignoralom a gyerekem, hanem alvastreninget vegzek, lehet en is csinalnam.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz szotyika77 #18213 üzenetére
"de pár másodperc után felkel és ő is röhög magán"
Epp a minap a harom eves lanyom fetrengett uvoltve a foldon, taknya-nyala egybefolyt, ugy horgott. Miert? Mert epp indult volna a csalad a repterre, en tok buszke voltam magamra, hogy egy gurulos boronddel kevesebbe belefertunk es csak negy feladott csomagunk lesz. De kiderult, hogy az a gurulos kezi, amire nem volt szukseg... nos, szerinte az az o borondje. Es ment a hiszti, hogy o igy nem utazik.
Felvettem telefonnal videora. Ket nappal kesobb megmutattam neki sajat magat a foldon uvoltve fetrengve. Mosolygott, majd nevetett sajat magan.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz mirci18 #18116 üzenetére
Az utobbi idoben raszoktunk, hogy estenkent mikor a gyerekek elalszanak, kibontunk 1-1 uveg alkoholmentes sort. Ilyen 0.33-mas uvegest kell elkepzelni, olyan fajtat amiben nem 0.05% van, hanem tenyleg 0.0% alkohol. Jot tesz a tejkepzodesnek, nekem meg hianyzik a sor, de az alkohol nem, szoval en is ezt iszom. Valamelyik nap a vacsorahoz bontottam egyet magamnak es a harom eves lanyomat megkerdeztem, hogy kersz egy sort? Elmosolyodott es azt mondta: nem lehet, en meg kicsi vagyok. Pedig en probalom itatni...
Tablet tema: biztosan nemsokara nalunk is eljon, amikor megkerulhetetlen de meg tartjuk magunkat. A gond akkor lenne, amikor elvenni akarnam tole...
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz Dorian #18077 üzenetére
"Azert nagy különbség van aközött, ha vmi ajanlott, v a szülő akarja, vagy ha nincs más lehetőség."
Szerintem egyatalan nincs kozotte kulonbseg, felteve, hogy ha mar eldontotted, akkor a leheto legkevesbe rossz modon tortenik az utazas, a gyerek(ek) igenyenek figyelembe vetelevel. Volt hogy azert repultunk at oceant, mert kellett, volt, hogy csak egyszeruen akartuk. Nem hiszem, hogy barmelyik esetben ne maximalisan probaltuk volna a gyerek igenyeit szem elott tartani, csak azert, mert az utazas oka mas volt.
-
blt-blog
lelkes újonc
Nezd, szerintem egyik szulo sem direkt hergeli a gyereket, hogy az sirjon, ha pedig mar megy a musor, nyilvan probalja csillapitani, megnyugtatni. Van amikor konnyebben megy, van amikor nem. A kulso stressztol szerintem meg sosem sikerult gyorsabban megnyugtatni egy gyereket sem. Szoval akar lehet, hogy nem is erdekel.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz Dare2Live #18073 üzenetére
A 12 oras repuloutat megoldottuk tablet nelkul, ugy, hogy raadasul a masfel eves csak egy orat aludt. De sajnos sok tabletes kisgyereket latunk. De ehhez nem kell utazni. Elmegyunk egy etterembe, ott is sok asztalnal kint van a tablet, a gyerekek meg bamuljak. Mi eddig meg tudtuk oldani. Ahogy a repulest is. Korbesetaltuk a gepet vagy negyvenszer, bujocskazott az ules korul, talalt egy harom eves kislanyt akivel jatszott - egyoldalu jatek volt, leginkabb mutatta neki a pluss allatait. Ult a pilotafulkeben, ujra korbesetalta vagy negyvenszer az egesz gepet, evett, ivott, olvastunk meset, rajzoltunk (leginkabb en), illetve vittunk jatekokat. Ugy valasztottunk ulest, hogy volt elotte egy kb 2x1 meteres ures ter, ahova le tudtunk kuporodni a foldre jatszani, enekelni, mint otthon. Es harmadjara is elindultunk negyven kort tenni a gep elejetol a vegeig es vissza. Az A380-on annyival jobb volt, hogy ott volt lepcso az elejen es a vegen is, nagyobb kort lehetett menni: felul hatra, alul elore vissza.
A nappali ut a nehezebb mindig. A hazauton jellemzoen ejszakai gep van, a vacsora utan szepen eldolunk es alszik a mellkasomon az ut vegeig.
A mi - nem tul sok - tapasztalatunk szerint kb egy es ket eves kor kozott legnehezebb a repules, elotte - utana nem akkora kunszt. Masfel honap mulva jon egy 9 oras repulesunk, ami az elso hosszutavu utunk lesz ket gyerekkel. A kisebbiket remelhetoleg a fedelzeti mozesben tudjuk altatni (bar fene tudja, ot honapos lesz, a nagyobbik ot honaposan mar tul nagy volt hozza), a nagyobbiknal, aki harom felett lesz, azon sakkozok, hogy hova ultessem hozzank kepest: az ulesek kialakitasa miatt nem mindegy.
Ne gondold, hogy azok a szulok akik utaznak, nem ugyanugy atgondoljak es merlegelik, mint te. Volt olyan utunk, amit nem vallaltunk be a gyerekek miatt, volt olyan amit igen. Ez nem ugy mukodik, hogy ihaj, menjunk, a gyerek meg majd belefarad a sirasba. Az egesz egy cost vs benefit analizis. Milyen es mennyi stresszt okoz az ut, mennyire billen ki a napi rutinbol, mennyire tudjuk a szokasos programokat (jatek, alvas, hason hemperges, szaladgalas stb) megvalositani ut kozben? Meg tudjuk-e oldani az etkezeseit normalisan, vagy csak junk foodot tudnank neki adni? Es mindezt miert vallalnank be? Megeri-e?
A pici gyerekek nyilvan tobbet sirnak a gepen, mint az idosebbek. Nekik ehhez repulogepen sem kell ulniuk. Mi is aggodtunk az elso repules elott, hogy jaj, mit fognak szolni ha sokat sir. Mar volt olyan utunk, ahol a leszallaskor az elottunk levo sorban meglepve tapasztaltak, hogy je, kisbaba ult mogottunk? Nahat, egy hangjat se hallottuk. Ez a ritkabb. Volt vegiguvoltott ot oras utunk is. Mindket veglet megvolt, az atlagos utakon van egy-egy rovid siras de ennyi. Ha epp menni akar de ulve kell maradni, ha epp fel kell hajtani a talcat de o le akarja hajtani, ha epp a medve kell neki de csak a roka van keznel. De ezek azert nem olyanok, hogy fel oraig uvoltene.
Erdekesseg azonban, hogy a legelso utunkon a purser hozta a babaovet, kerdezte tudjuk-e hasznalni? Elso kisbabas utunk volt, fogalmunk sem volt, hogyan kell. Megmutatta, bekototte. Majd kedvesen a vallamra tette a kezet es azt mondta: elso ut? Bologattam, hogy igen. Ne aggodjunk, minden rendben lesz. Ha a baba sir, ne foglalkozzunk a tobbi utassal, a babak sirnak es kesz.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz mirci18 #18057 üzenetére
"A titka annyi hogy akkor kell etetni mint otthon."
Mi ezt annyiban csavartuk meg, hogy amikor atrepulod az atlanti oceant egy nyolc honapossal, hat ora idoeltolodassal, akkor kicsit vakarod a fejed, hogy most mikor adjal neki ennyi, meg mikor aludjon es mennyit. De megoldottuk. Adtam mar neki adni cumisuvegbol vagy bebietelt kanallal az erdo kozepen egy vulkanon, repulon, tengerparton, tesco parkoloban - mikor epp hogy hozta a sors.
Nalunk az valt be, hogy nem melegiteni kell a kajat (mert kirandulas kozben nem lesz konnektor) hanem huteni, mert azt a hutopalackokkal ket perc alatt megoldod es nem kell hozza se aram, se semmi. A termoszban meg a forro viz elvan nyolc oran at is.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz MrSealRD #18043 üzenetére
Azert szerintem meredek dolog direkt ok-okozati osszefuggest velni a gyerekkel valo utazas es az alvasa, valamint a hadonaszas kozott. A harom evesunk eddig 24 felszallason van tul, repult tobb, mint szaztizezer kilometert, nagyon jol alszik, koszoni, es szeretettel oleli es simogatja a negy honapos hugat, aki szinten harom honapos koraban repult eloszor. Szoval en nem altalanositanek, hogy minden utazo gyerek kapalozik es nem tud aludni . De termeszetesen az utazassal kapcsolatod dontesed tiszteletben tartom, minden szulo ugy neveli a gyereket, ahogy szerinte a legjobb lesz neki, es ez igy van rendjen. Nem jo senkire sem rakenyszeriteni semmit.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz Dr. Mózes #18059 üzenetére
mi egy olyan haromkerekut vettunk, aminek a hatso kerekeit egymas melle lehetett tenni es ketkereku lett. nem volt jo vetel. haromkereku uzemmodban a sarkai beleakadtak a hatso kerekekbe es volt, hogy majdnem felboritotta sajat magat. ha ketkereku modban adtam oda, akkor meg hiszti volt, hogy haromkerekut akar. par honap utan vettuk eszre, hogy az oviban az udvaron szaguld a ketkerekuvel. kidobtuk a triciklit, vettunk rendes ketkerekut, allithato ulessel, franko. a tricikli ballepes volt. nem eloszor tanultuk meg, hogy azok a dolgok, amik sokmindenre jok, tulajdonkeppen semmire sem jok igazan.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz Napfénysüti #18039 üzenetére
Mi is sokat agyaltunk, hogy hosszabb tavokat bevallaljunk-e. A leghosszabb eddig egy 12 oras repules volt. De az a mosoly a lanyom arcan, az izgatottsag, az mindent megert. Akkor csak 18 honapos volt, most harom eves, es valamelyik nap lapozgatta a fotokbol nyomtatott konyvet es ramutatott az egyik kepre: "papa, amikor kicsi voltam, nem szerettem a homokon setalni, de most mar nagy vagyok, most mar szeretek."
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz Napfénysüti #18021 üzenetére
Es ezt hogy? Ket gyerek, CRV, es a mellekelt kepen egy mindossze negy napos kirandulas elotti indulas. Es az anyosules labnal is volt egy taska. Es amugy a ket gyerek autosulese is csak ugy fer be, hogy ha a 4 honapos isofixes mozese bent van, akkor a harom eves uleset mar nem lehet elforgatni.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz szotyika77 #17991 üzenetére
10ml Kububa csepegtetve Béres cseppet + C&D vitamint
Amig a nagyobbik pici volt, D vitamin cseppeket mi csak cumisuvegben, tejben tudtunk adni. Megkostoltam, megszagoltam, borzaszto volt. Amint ketto lett, lealltunk vele es sok kereses utan attertunk erre:
Nem mondom, hogy csodakat tett, de lenyegesen kevesebbet volt beteg, miota elkezdte szedni. Az izevel nincs baj, tud valogatni a szinek kozott is, es van benne vagy 5-6 fajta allat, abbol is lehet valogatni. Nyilvan a virusos dolgok ellen, mint a himlo, lepra, ebola nem ez fog megvedeni, de a taknyos - gyullados dolgok az elmult evben erezhetoen kevesebb volt. Van csak C vitaminos verzio is.
-
blt-blog
lelkes újonc
Az ajanlas szerint egy eves korig nem tanacsos mezet adni gyerekeknek, mert lehet benne bakterium, ami a baba testeben toxinokat termel. Ezek a toxinok pedig nem viccelnek, konkretan eletveszelyes lehet. A kerdezo gyereke pont egy eves. Mi mar nem emlekszem meddig, masfel, de talan ket eves korig vartunk a mezzel.
Nekunk amoxicillin-t irnak fel minden alkalommal, ennek eper ize van. Meg nem volt problema az adagolassal. Porbol keveri ki a gyogyszeresz de itthon is ki lehet keverni magunknak, fecskendovel szoktuk a szajaba adni. Az oviban minden gyereknek ezt szoktak felirni. Mikor viszem be, hogy nap kozben adjak be neki, mar csak annyit kerdeznek: megint amoxi? Igen. Oke, rendben.
A paracetamol is epres, az ibuprofen narancsos, ez onnan tudom, hogy egyszer epp repules kozben jutottam el a reszketve fazasig. Megmertuk, 39 alatt volt kicsivel es semmi mas nem volt nalunk, mint a gyerek ibuprofenje, szoval azt vettem be. Nem volt rossz ize.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz venom8888 #17947 üzenetére
En megertem, hogy a kerdest itt is felteszed. Nekunk az elso gyereknel amikor atalltunk folyekony aptamilrol por aptamilra, utana vagy negy napig nem volt kaki. Marmint a gyereknek. Mi fostunk, hogy mi van. Amikor a szakembereket kerdeztuk, csak a jogi kornyezetre mutogattak, miszerint nem ajanlhatnak egyik vagy masik formulat. A hivatalos allaspont, hogy mindegyik formula ugyanolyan, az eloirasoknak mindegyik megfelel es az eloirasok mondjak meg, hogy mennyi vitamin, tapanyag stb legyen benne. A mindegyik egyformat ugy ertem, hogy minden tehentej alapu egyforma, minden kecsketej alapu egyforma stb.
A valodi valaszt egy anyukak altal hasznalt applikacioban talalta meg a felesegem, ott eppen szo volt a markakrol es javasoltak egy konkret termeket. Atvaltottunk arra, megszunt minden problema.
Szoval persze, kerdezd meg a dokit meg mindenkit aki szakember, mi is azt tettuk, de nem art korbekerdezni mas szuloknel is, hatha.
-
blt-blog
lelkes újonc
válasz Dr. Mózes #17859 üzenetére
Udv, csak most regisztraltam. Egy ideje olvasgatok csak, de irni nem irtam. Szoval volt ilyen szakasz nalunk is az elsovel es varhatoan lesz a masodikkal is. Amikor utanaolvastunk, olyasmiket lattunk leirva, lefotozva, hogy az egyik kepen egy kisgyerek, tokeletesen eszik kessel - villaval. Kepalairas: ahhoz, hogy ilyen legyen, ez kell: Masodik kep: ugyanaz a kisgyerek par honappal kisebb kiadasban, fejen spagettivel.
Szoval nekunk ugy jott le, hogy a foldhoz vagas az nem oke, de alapbol a brutalis kosz az a tanulasi folyamat resze. Mi ugyan nem BLWztunk, hanem kicsit mast csinaltunk, de nyilvan ha ehes lenne, akkor enne, nem pedig szorakozna a kajaval. A nagyobbik nalunk amig ehes, nincs gond. Amikor mar jollakott kezdi turkalni, kezzel piszkalni, kionteni stb. En is kivettem volna es leraktam volna a foldre, hogy oke, lathatoan nem vagy ehes, majd ujra probaljuk ha az leszel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest