Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Napfénysüti
nagyúr
Jelen! Suzuki Balenonk van ami egy 4 méteres kisautó. És ezzel megyünk mindenfelé két gyerekkel (4 és 6 évesek), sőt néha még a bringámat is viszem a tetőn. De a mindenhovát úgy értsd hogy külfőldre egy hétre nyaralni meg hegyekbe is ezzel voltunk (2017-ben vettem újan 3,3 M-ért, nem volt vészes ára). Speciel ez egy elég gazdaságosan üzemeltethető típus.
De mondok durvábbat: kollégám még papír Switbe rakott be 3 (!!!) gyerekülést hátra. Nekik csak az az autó van, igaz ők nagy távokra nem járnak vele.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Dare2Live
félisten
Amikor +autónál +30milliót írtam 20évre akkor low cost Skoda/Citroen... autóval számotam és ahogy írod "nagyon bulvár szint"en alul kalkuláltam.
Valójában nem fog az kijönni 20évre 30misiből.
Vezessem le?"Annyiba ne kerüljön egy gyerek, de 3 se, vagy akkor ott nagy gondok vannak."
kb erről beszéltem. "Számolni, elképzelni milyen kiesés és kiadás az tuti nem megy neki."
"A fenti párnál maradva..."
Ha gyereket akarnak akkor vegyenek fel minden támogatást is. Hülyeség mind a CSOK+t, mind a Babavárót... kihagyni. De aki a CSOK+Babaváró miatt vállal 1-2-3 gyereket mert hogy kap 10milliót és mekkora üzlet az azt kell mondanom halucinál.
@f4lcon
Nem kérdés a gyerekek felnőnek. "fogszabályzó"... nélkül, bicikli nélkül, "zsemlén" is.
Apropó kellett a gyerekenek fogszabályzó. "OEPben" 9+hó a várakozás azalatt összecsúsznak a fogai most kell. Magánban 180.000Ft volt. De persze kell járni kontrolra, meg állít rajta gondolom nem ingyen lesz.@updog Erről volt anno egy írásom 2011ben. [link]
Akkor 2011ben egy autó üzemeltetési költsége ha 12évesen lett megvéve a használtautó piac aljáról és az soha nem romlik el . 0%os hitelre lett megvéve keveset használjuk és 325Ft egy liter üzemanyag és az olajcsere... ingyen van mert autószerelők vagyunk és....
nah nem fokozom akkor 2011ben 425.000Ft/évbe került egy autó.
2024ben évi 20kval számolva az autópiacot nagyon jól ismerő autószerelőként szerencsével lehet kihozni egy autó üzemeltetését évi 1.5misire. De az átlag családapa nem szerencsés autószerelő.
És 2-3 gyereknél max 1% nagyon szerencsés lokáció esetén nem "kell" a +autó. Persze van aki szerint fogszabályzó... nélkül is felnő a gyerek. És igaza van. De a 99% aki csokot vesz fel az szerintem nem ez a kategória.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
solti
senior tag
A számok picit nagasak szerintem is, de a matek ettől még megáll. Sokan nem tudnak számolni, pl autónál is a fogyasztás = költség. Pedig biztosítás, amortizáció, kopó fogyó alkatrészek plusz vételi ár-eladási ár inflációval korrigálva...
Gyereknél is hasonló. Kezdődik z elején nőgyógyásszal, vitaminokkal, majd babakelengye, szülés, szoba (vagy csak bútorok), biztonsági cuccok stb. De valaki csak a kajával számol. Pedig kéne számolni orvost, oktatást (ami akár fizetős bölcsinél kezdődik), fogszabályzást, későbbi lakhatást stb.
Rohadtul nem éri meg a CSOKért, csak amilyen rossz az átlag magyar pénzügyi kultúrája, azt hiszi buli...
20 éves csóri házaspár és ingatlan : mióta lett ez elvárás? A reménysugár legyen az, hogy X év kemény munkával majd egy kis lakás összejöhet. Régen se volt ez másképpen. Bár lehet, hogy így le kell mondani a. külföldi nyaralásokról, ajfonrol, fancy hotelekről stb. Quid pro quo...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest