Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz CharlieDrop #8650 üzenetére

    ha most borítékolná a gyerek, hogy nem érdekli, akkor is lezárnám, biztonsági okokból.

    a gyerek biztonsága nem bátorságpróba, hogy meddig merek elmenni mielőtt elrántom a kormányt. azt majd a haverokkal amikor próbálgatjuk, hogy ki mer magasabbról leugrani. oda való.

    ZiD: bár én tapasztalatlan vagyok és természetesen mindent is túlaggódok, de szerintem addig a gyereknek hiába magyarázol a veszélyről, amíg nem tudja mi az hogy veszélyes, vagy mi az hogy megsérülhet, baj érheti. amíg nem tapasztalta meg, nem futott bele jó pár ilyen helyzetbe, addig neki egyszerűen ez a fogalom ismeretlen, egyszerűen nem fogja föl, hogy nincs ott a két isten, aki úgy is megmenti/elkapja/elrántja mint mindig, mert mindenható.

    a veszélyérzet az óvatosság és az egészséges félelem tapasztalás útján szerződik meg, neki ahhoz sajnos sokszor fájni kell, sírni kell, megrémülni kell, megütni kell. addig magyarázhatsz ahogy akarsz, nem fogja megérteni, nem azért mert hülye, hanem mert alapvető fogalmak hiányoznak hozzá a szótárából. persze ettől magyarázni kell, ahogy te is írod, mondani kell mindig a miértet, de az még idő, mire ezt meg is érti. még több, mire stabilan be is tartja (kb. 25 éves korára már valszeg belátja, hogy néhány dologban igazad volt, ha szerencséd van)

    a tiltás, amit imibogyo említ, egy másik dolog, azt megérti, de az addig tart, amíg ott vagy vele, látod és rászólsz. legközelebb meg fogja tenni a fentiek miatt, legalább egy párszor, akármilyen áldott jó gyerek. max. nem látod. és nem csinálhatsz a lakásból tilalomfát, az rosszabb mint a gyerekzár.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés