- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok.
2015-s Macbook Pro (mid 13") rátudom tenni a Venturát? ("folyamatos kamera" miatt kellene)
Szerk.: addig agyaltam és visszakerestem és még lett. (Opencore)
-
lypen99
aktív tag
Nem várok csodákat egy 2015-s 13"-s Protól, de olyan érzésre mintha a Safari lassabb lenne, mint kéne.
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok visszatérőkérdés lesz tudom.
Ha teljesen formázni akarom a Mac-et, akkor mi a billkombó amit kell nyomjak töltésnél?
Szerk.: off topik, megtaláltam sorry.
-
lypen99
aktív tag
Ha már mindenki.
Én jelenleg csak multimédia és tanulás.
Tanulás alatt gondolok:
- OS (win mellett)
- Tanulmányok (esti gimi)
- Szoftverek közötti difi, mind teljesítménybe mind kezelőfelületre.Tehát programozás meg ilyenek off, max hobbi videóvágás lesz rajta mivel iPhone-l tudom AirDroppon keresztül a videókat másolni és úgy vágni.
-
lypen99
aktív tag
Amúgy ki mire használja a macbookját? (téma feldobásnak)
-
lypen99
aktív tag
válasz
bollokcs80 #118653 üzenetére
Nem para, nem tűnik rossznak.
Wlac: annak nem néztem utána.
-
lypen99
aktív tag
válasz
bollokcs80 #118647 üzenetére
Kicsit a duplája, de jónak néz ki.
Köszi. -
lypen99
aktív tag
válasz
stickermajom #118643 üzenetére
És belföldi viszonylatba valami?
-
lypen99
aktív tag
Én is jövök a szokásos kereshető kérdésemmel, frissként jobb és menthetem le.
Ki milyen sleevet vett macbookjának? (pénzben azért emberi keretek között.
)
-
lypen99
aktív tag
A Monterey még élvez supportot egy ideig vagy lassan out of date lesz?
-
lypen99
aktív tag
Na beléptem a klubba én is egy kezdő Mac-el. (Early 2015)
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok.
2015-s air 4 giga RAM-l alap(!) felhasználásra mennyire karcos manapság? -
lypen99
aktív tag
Sziasztok.
100k-t megér egy 512/8GB-s 2015-s 13-s Macbook Pro? -
lypen99
aktív tag
A Big Sur kb meddig lehet meg tamogatott szerintetek?
-
lypen99
aktív tag
válasz
JoceeHunt #109754 üzenetére
Használt a cél sajna, mivel nem tudok olyan hosszúra nyúlni feltétlen.
De a 2015-s 13 esetleg 15"-s gépek még élhetőek?
Net, YT, hobbi videóvágás, max hangfelvétel (podcast ha odajutok) felvétele tehát nem, nem a hardcore use.
Igazából a Dell Latit elkéne passzolnom, mivel Windowsos gépeim vannak bőven.
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés és nem zavarom a társaságot.
Melyik Macbook ami jó egy kezdőnek, de nem horribilisan drága? -
lypen99
aktív tag
válasz
vadászcsiga #103744 üzenetére
Es @Consono koszonom.
Most az iPhonerol irok, de a fotelefon az a Poco es azert ha kesobb kerulne hozzam egy Macbook akkor azert.
Sajnos nem mai az i7 igy kellett masik ami birja, de az IOS meg mindig erdekel attol.
De mint mindig a forumon belul valaszt kaptam. -
lypen99
aktív tag
Ha off téma bocsánat előre is, de valaki használ Macet androidos telefonnal?
-
lypen99
aktív tag
Nem tudom válaszként, vagy új hszként fogalmazzam meg a kérdést, de Head88 kolléga fele irányulna a kérdésem, hogy régebbi (2011-2012) 15"-s gépeknél valósan "kilehet" lőni e a DGPU-t vagy csak valami szoftveres cucc?
-
lypen99
aktív tag
Azért, a leakek pár darabja bejött, de ütős ajánlat lesz tuti, mondjuk biztos nem lesz olcsó.
-
lypen99
aktív tag
Üdv!
OS-k (konkrét OS, nem gép) meddig kapnak supportot?
Gondolok itt a Catalinara például, vagy bármelyik OS-re.
Remélem érthetően írtam.
Válaszokat előre köszönöm! -
lypen99
aktív tag
Sziasztok!
Ha lesz lehetőségem Windows-s gépről váltani Macesre, érezhető lesz a változás ha felnyitom a fedlapot ("bejön" sleepből") és a rendszer hamarabb helyreáll?
Oké most Win 10 van HDD-l, de ha lesz is Mac mindenféleképpen SSD-l lesz ha meg lesz rá a keret.
Játszani egyre kevesebbet játszom, Linuxot nem akarom berhelni tudom elég lenne az átlag felhasználáshoz, de itt van az iPhone amihez a AirDrop jól jönne majd.
Meg azt olvastam itt többször a topikban, hogy a Macnek nincs baja a sok sleepbe tétellel, még a Windowsnak van. (Ma is tapasztaltam.)
Egyre jobban kezdem unni a Win marhaságait...
Plusz azért az akksi idő se mindegy, ez a gép 7 éves lesz nyáron, alig megy az akksi 1-1,5 órát még hasonló Mac-es társa akár 4-5-t is.A lényeg tudom SSD-t kéne vennem, de már áldozni nem akarok sokat, tárhelyem lenne (külső HDD) és néha szoktam látni aprón meg itt-ott értelmes áron '14-15-s Aireket.
-
lypen99
aktív tag
Nincs Macbookom, de itt még nem olvastam csak a Proknál van staingate, de a retinás Aireknél is előfordulhat ez?
-
lypen99
aktív tag
Nem vagyok sajnos egy pénzmágnes, de az Air az nagyon kéne...
Ha ezek tényleg valós számok akkor le a kalappal, mert elég “brutális” ez a performance.Eltekintve a HUF-tól az árak nem is vészesek.
-
lypen99
aktív tag
válasz
vighj1 #87180 üzenetére
Annyit csak ki tudsz sajtolni, hogy beírod mi a gép legutolsó támogatott operációs rendszer arra a gépre.
Aztán ha van virágboltod, próbálsz onnan letölteni egy op. rendszert, ha nem meg keresel olyat aki rendelkezik egy Mac-kel és megpróbálod vele egy pendrivera kiíratni.
Ennyi, ennél többet mi se tudunk segíteni.
Szerk.: megelőztek.
-
lypen99
aktív tag
válasz
brickm #86446 üzenetére
Valahogy úgy...
Más: most jutottam odáig, hogy végignézzem a legutóbbi WWDC-t (igen nem most volt), de amit bemutattak a funkciók helyett, az egész ökoszisztémát egy kalapba összegyúrnánk, hát le a kalappal előttük ha össze is fog nekik jönni.
Azért irgalmatlan nagy fejlesztő tábor kell alájuk, hogy minden Mac/iPad/iPhone alkalmazás működjön egy vason.
Azért az új iOS-t megfogom lesni mivel az 5C-m sajnos nincs már meg, de egy "16-s SE még itt van és amit csinál most is a 13-s iOS-el az valami oltári, hogy pattog amint valamit megnyitok és semmi dadogás.
Szóval, tetszik.
-
lypen99
aktív tag
válasz
Marcsello31 #86036 üzenetére
Ha rendes gyári adaptered van akkor miért ne?
Az meg természetes, hogy használat alatt melegszik. (Nekem pl nekem nem MB-m van, de ha használom a laptopot akkor érződik egy kis melegedés a töltőn.)PC táp is melegedik, csak nem mindegy annál sem milyen mértékben.
-
lypen99
aktív tag
válasz
vadászcsiga #85117 üzenetére
Néha én is meglepő áron futok bele egész korrekt gépekbe FB-n.
-
lypen99
aktív tag
válasz
cowboy_bebop #84385 üzenetére
Azért nem ugyanaz attól, legalábbis nekem akkor se áll rá a kezem.
-
lypen99
aktív tag
válasz
eddie1978 #84381 üzenetére
Nem használok (még) sajnos MB-t, hogy tudjak erről bármi infót is megadni, de én azoknak a táborát erősítem, akik PC/Mac-n végzik a munkájukat és nem tableten.
(Nem szeretek tapicskolni hiába vagyok fiatal 21 éves, akikre "aggatják", hogy "ezzel nőttem fel", szóval nekem biztos az MBP lenne a befutó, de persze könnyű munkára az Airt választanám.) -
-
lypen99
aktív tag
válasz
Head88 #84223 üzenetére
Gyakorlatilag akkor az Apple termékek supportja, elég jó, hogy egy ilyen "őskővület" (nem mai gép azért) így kapja a supportot.
De akkor gyakorlatilag a gépet is a mindennapokban nem akassza meg úgy semmi, amire te használod/használjátok.
Mert azért az a hardver se mai, de olvastam és láttam videóban is, hogy mai napig megállja a helyét akár videóvágásban (persze FHD) is.Árba se olyan karcosak, de azért a 2011-s lateket sokallom. (Igen még mindig keresőben vagyok a gépek iránt.)
Lényegi választ azért kaptam, ha kezembe kerülne egy olyan Pro, mint a tiéd.
Köszönet.
-
lypen99
aktív tag
Volna egy kérdésem.
Voltak nagyobb teljesítménybeli eltérések rendszerváltásoknál régebbi gépek esetén?
[Gondolok erre pl. hogy a 2012-s Prok amik most még megkapták a Catalinát utána volt valami performance probléma vagy ugyanolyan smooth volt mint amit használt előtte (Mojave)].Tehát úgy értem, hogy ez nem olyan, mint a Win, hogy hízik a gépigénye jelentősen (pl.: erősebb proci jobb alá architektúrákat tekintve [C2D]).
Vagy én élek tévhitben és nem annyira optimalizált a rendszer, mint képzelem.
-
lypen99
aktív tag
válasz
pinnacle #83185 üzenetére
Ha nem használod egyébre az SD kártya slotot, akkor teljes mértékben jó lesz + tárhelynek.
Szerintem a gyártó az mindegy ilyen téren, de a döntés a tied.Macbook Air 2017 Itt pl raktáron van.
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok!
Keresgéltem, de nem találtam érdemi infót.
A High Sierra meddig támogatott OS?
Ha találok kapós áron olyan MBP-t amin az fut lesznek gondjaim vele app/support szinten?
Remélem érthető volt a kérdésem!
Válaszokat előre köszönöm! -
lypen99
aktív tag
válasz
SharpSA #82023 üzenetére
Igen, nemely esetben a mobilos dolgok sutabbak, mint asztali tarsaik.
Mondjuk, az iPhoneon eleg a Safari, desktopon FF, most az uj Edget probalgatom, eddig kellemes csalodas.
De amugy FF parti vagyok, mondjuk Macen nem tudom mi a legacelosabb.
Nagyon kivancsi vagyok mar ra, mennyivel fluidabb lehet az OSX, mint a Windows.Ahogy szoktam olvasni a reviewokat, elegge gyors a Mac.
-
lypen99
aktív tag
Amugy ez a bongeszo haboru mennyire realis a napi hasznalatban?
Marmint ertve arra, hogy az OSX es a Safari nem megy fluiddan egymassal?Fura, hogy mindenkinek mas-mas ami bejon es megis azt aggatja (kivetel aki nem) a sajatjat masra.
Mas, ha keresek es programozasra keresek gepet kifejezetten milyen billzetkiosztast kell valasszak?
-
lypen99
aktív tag
válasz
Smiley #81915 üzenetére
Nos igen, másfelől ott vannak a Business notebookok tisztaba vagyok veluk.
De egy szinten kellemesebb a használat a többi Apple dologgal.
Plusz addigra lehet tudom a keretet is bővíteni így simán becsuszhat egy jobb gép, jelenleg 110k a teteje, de a jövő kihozhatja nekem azt lehet 150-160-ra. És nem, nem a sznubizmus meg az alma logó virít a szemem előtt.Igen végig olvastam a hszt amit írtál így köszönöm a tanácsot onnan is, hogy tudjam meddig kell elmenjek, hogy hasznalhatobb gépet vehessek.
A 4GB RAM és az OS support se zavar.
A jelenlegi (sokaknak useless) 5C is kiszolgal jelenleg, pedig az se mai.
-
lypen99
aktív tag
válasz
Head88 #81908 üzenetére
Igen csak az anyagiak nem úgy engedik, ez is csak terv.
De ahogy engedi a jövő, az általad írt 2015-s évjáratbol is elég a 13-s teljesítménye.De ott az Air se tűnik rossz ajánlatnak ahogy @meroly írja ott sincs nagy hc using.
Mindenesetre köszönöm a tanacsodat, readbe fogom továbbra is követni a topikot.
Szép napot.
-
lypen99
aktív tag
válasz
Head88 #81899 üzenetére
Gondolom műszerész. Én sz.gepszerelo-karbantartó szóval áttértem, volt a kezeim között egy-két szörnyűség... csak sajnos Apple gépekkel nem sok tapasztalatom van. (Semmi.)
De konzumer HP-tol már másztam falra, mindegy ez off, sry.
Akkor ajánlottabb az MB Air 11,6? Vagy jó áron 13,3-s? Nem számít ha használt is, de mindenféleképpen 15" alatti gép kellene max 110-ig.
Konkrét típusokat tudsz ajánlani ebbe az arsavba esetleg? (Persze ha nem nagy kérés.)
-
lypen99
aktív tag
válasz
Head88 #81897 üzenetére
Mármint terheléstől függetlenül?
Úgyis ha csak leülök tegyük fel előtte ülök 7-8 órát böngészve és alig teker a proci akkor is?
Mert meggondolt a két modell, persze kell hozzá büdzsé is, de a konkrét típussal vagyok gondban. A vonzó akksi idők is bejönnek, de a kijelzők meg a szemem vagjak oda. (Nem a kis kijelző, most is egy 5C-l írok, hanem a technológia mögötte.)
-
lypen99
aktív tag
válasz
trobi28 #81892 üzenetére
Kezdő weboldal készítés, média fogyasztás és internetezés.
Ami nagyon vonz bennük, hogy az akksijuk bír 7-10 órát ilyen igénybe vétel mellett.Szerk.: a Wines gepeknel nem túl sűrűn olvasok, ilyeneket.
Igen vannak, de ha egy ilyen régebbi gép hozza gond nélkül akar az 5-6 órát (csak példa) akkor a hasonlók miért ne?Tudom almát/körtevel hasonlat, de itt az itt-ott 4 éves Lenovom és csak low fenyero-wi-fi mellett hoz 2,5 max ritkán 3 órát, DE ha néha elindítom pl a böngészőt ez feleződik. Szóval nyah és minden háttér folyamat amit bírok lelovok.
Tetszik az Apple optimalizálása amit művel HW/SW szinten.
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok.
Tudom-tudom nincs Macem, olvasgatok sok felé, hogy s mint kellene utód gépet választani legyen az MB/Wines laptop.
De akik használják/ták esetleg tudnak tapasztalatot mondani miért nem ajánlott akár első gépnek is a 11,6-12"-s Macbook és MB Air? Portok vagy a teljesítménye nem elég?
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok.
Kezdőként, kezdenék programozni, voltam már a topikba, mint kérdő, de aki ezt csinálja afelé szegezném kérdésem.
HTML-CSS-t tanulgatom, alapon persze ez mélyül idővel.
A windowst kukázni akarom, az egyéb hiányosságai miatt tehát gondolom érthető...A legutóbbi kérdésem gépajánlásra volt kérés, de a kiszemeltek között már ott is ott volt a 2012-s 13 inches MBP.
Kell ennél fiatalabb, gondolva a programnyelvek illetve, hogy mi mivel kompatibilis, ha érhető a kérdésem vagy ez megfelel rá.
Azért kérdem, attól akki foglalkozik vele, mert többet tud mondani. Persze, mindenki véleménye számít.
Nem akarok elrugaszkodott lenni, mivel szűk a büdzsé így is, de a jelenlegi batár 15 inches gépemnél kompaktabb, kellemesebb gépet keresek. (Ami talán masszívabb is, hiába régibb.)
Köszönöm, Ricsi.
-
lypen99
aktív tag
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok.
2012-s Macbook Pro 13"-ben érdemes elgondolkodni mindennapi használatban, esetleg egy kis HS fűszerezéssel vagy keressek fiatalabb gépet erre a célra?
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával