Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
M3aN
senior tag
válasz mattheus #104889 üzenetére
Ugyanebben a cipőben evezek, tavaly ősz óta várok az M2-re, bár nekem sürgősnek nem sürgős, teljesítményben elég a mostani win-es gép.
Részemről már megvárom Drágább esetleg lehet némileg, de ez esetben ugyanúgy meg lehet majd venni - még olcsóbb áron - az M1-es készüléket akkor is. -
arn
félisten
válasz mattheus #104900 üzenetére
Szvsz plusz portok nem lesznek rajta, amugy erdekes, hogy amikor elkezdtek eroltetni, nem volt a piac felkeszulve ra, most gyk a monitorok jelentos resze tamogatja, mar sok ertelme nincs a dedikalt portoknak, az a legkenyelmesebb, ha csak egy kabelt radugsz, aztan minden mukodik.
Az m2 ha az a15on alapszik, kb ua lesz, csak erosebb grafikus resszel (30-50%). Ha hatekonyabb is lesz (tmscnek hala), majd elsporoljak az akkut, az elozo is remek volt akkuidoben.
A ram elegge idoszeru lenne, 8g ramot mobilokba raknak mar x eve, de ez most is elerheto, dragabban. A varhato aremelessel lehet epp ugyanoda jossz ki (1200 eur).
En arra szamitok, hogy juni vagy ev vegen kijon, az bill resz hasonlo vastagsagu es design lesz, mint az ipad pro (ebbol jon a thunderbolt only), plusz a kijelzo. Ha ev vegen jon, erdemes lehet megvenni a regit meg, juninal nyilvan nem - de hasznalati erteke kb ua lesz a kettonek.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Lanash
senior tag
válasz mattheus #104900 üzenetére
Szerintem erre bőven elég a sima Air. Nem hiszem, hogy lesz az Air-ekben HDMI csatlakozó, annál sokkal vékonyabb a gépház. Én most vettem Pro-t, abban van, de az egér és bill miatt úgy is hubot kell jelenleg használnom és azon van HDMI is. Még jobban is szeretem ebben használni, mert nekem egy nagyon merev HDMI kábelen van és így biztosan nem feszíti a házban lévő portot. 16Gb memória az valóban időtállóbb, de ha azt kérsz bele akkor nincs a 14 napos visszaküldési lehetőséged.
-
arn
félisten
válasz mattheus #104905 üzenetére
Pontosan azert csinaljak, hogy rairhassak, hogy olcso, mikozben a hasznalhato gep ara mar korantsem olyan kedvezo. Persze ezen jokora az arres, es a tobbi ceg is rabukott, meg egy faszsag, amit az applenek koszonhetunk.
16g alatt ne vegyel gepet, az is soso… 32gnak kellene az atlagosnal lennie.
Az ssd merete engem nem erdekel, ugyis nason tarolok mindent.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
gzbotii
nagyúr
válasz mattheus #105794 üzenetére
Pont ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: hub-on keresztül tölteni mennyire ajánlott?
Tegnap jeleztem, hogy az egyik Type C aljzat néha nem működik, és ezzel próbálnám kicsit húzni az időt, amíg le tudom adni szervizbe.
mattheus, hogy a kérdésedre válaszoljak: normális márkától szerintem lehet venni nyugodtan. Nekem egy Anker van, eddig nem volt gond vele. HDMI, 2x USB3, SD kártyát tud.
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Hegyirabló
veterán
válasz mattheus #105794 üzenetére
Baseust és Ugreent ajánlották legjobban, végül mindkettő volt nálam, de az Ugreen jobban meggyőzött. Azóta is az van, teljesen jó. Mondjuk sokat nem használom, de eddig nem volt gond vele.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
blscrn
tag
válasz mattheus #105916 üzenetére
Okés, köszi az infót.
Staingate: én a géphez adott képernyő és a billentyűzet közötti vékony papírt szoktam visszarakni, ha hosszabb ideig nem használom a gépet, pl. éjszakára. Ezen kívül ugyanekkor letörlöm mikroszálas kendővel a billentyűzetet. Így egy 2 éves Pro-n semmi staingate-re utaló jel nincs a kijelzőn. Szinte teljesen új állapotban hirdetem, 14"-os M1 Pro-ra váltás miatt, úgyhogy nálam ez a módszer úgy tűnik, hogy bevált.
[ Szerkesztve ]
-
WhiteAngel89
aktív tag
válasz mattheus #106098 üzenetére
ha esetleg valamit be nyalnal, malwarebytes le töltöd az általában le pucol minden olyan kártevőt amit macen be lehet szedni, de ezen kívül tényleg felesleges ilyen programok után keresgélni, de majd ha már hosszabb távon használod ugyis ra jössz
iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
Stauffenberg
nagyúr
Az általad leírt adathalász módszer arra alapoz, hogy az alapvető dolgokat sem érted, hogyan szűrj ki egy olyan csalást, amikor egy valódinak látszó email cím a feladó nevének van beírva, de valójában nem onnan jön. Ezt nem fogja egy antivírus szoftver megakadályozni helyetted.
Amúgy innen tudod a gyári MacOS vírusirtót letölteni: https://apple.com/hu/antivirus
(A link nem hibás, hanem.....)
-
törölt tag
Nem kell. Amit hirdetnek az mint védelem inkább pénzkidobás, odafigyelni mire kattintasz egyszerűbb. Böngészőbe javasolt reklámszűrő.
Az esetedre: Emailben kapott linken keresztül nem lépünk be sehova, éppen azért ha kamu domain lenne, hanem külön elmész az adott cég valós honlapjára és ott lépsz be a fiókodba. Nem volt alapos az ellenőrzésed, a kamu ups email címre rákeresve rögtön kidobja a google: Fraud Email Examples - UPS
Ezeréves adathalász trükk áldozata lettél sajnos, ezen AV nem sokat segít.#106100
Javítom a linked: van már Microsoft Defender csomag Mac-re is hát védelemként nincs rá szükség, viszont van benne 1 TB OneDrive és Word, Excel, PowerPoint. -
moleculez
veterán
válasz mattheus #106297 üzenetére
Szia, az ikonok amik megjelentek, azok csak a telepítők amik fel lettek csatolva, mimt pl amikor mountols egyb.ISO-t Win alatt, és megjelenik meghajtóként. Telepítés után ejectelheted, downloadsból törölheted.
Rosettat ahogyan mondtad, az OS futtatja, semmi tennivalód vele, egyszer először fel kellett tenni. (nincs M1 gépem, majd kijavitanak a tulajok, ha tévedek).Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Jano_023
őstag
válasz mattheus #106416 üzenetére
Szia, kb ugyan az a setupunk van csak nekem a monitor LG 27UL850W és még a USB-C-s hub is ugyan az.
Szóval válaszaim:
1. Igen gyorsabban merül mert szerinte ha rákötöd a HUb-ot több GPU mag kapcsol be és ezért meríti gyorsabban. Nálam már akkor is többet eszik ha csak a HUB van bedugva és a monitor nincs is rákötve. Biztos hogy a HUB miatt van mert a HUB melegedik is ebben az állapotban.
2. Nálam is melegszik a HUB, szerintem ez ilyen 4K-60hz-en használom de még ebben a melegben sem let semmi baja. Tényleg melegszik de ahogy utánna olvastam ez ilyen.
3. Ezt nem tudom hol kell keresni ebben nem tudok segyteni
4. Én nem szoktam a HUB-on keresztül tölteni mert mindig van egy szabad portom, de én külföldi forumokat olvasgatva választottam ki ezt a HUB-ot mert az elején sokan írták hogy téglázza egyes hub a gépet. És ez egy jó márka ezért ezt vettem. Plusz amit te is mondtál hogy melegszik így a töltéssel még nem aakrtam rádobni egyel. De próbáltam már amúgy ezen keresztül tölteni és nem lett semmi baja. Amit ajánlok hogy használd az AlDente programot. Meg lehet benne adni meddig töltsön fel a gép így ha Type-Cn van a monitohoz kötve nem lesz minding maxra töltve.
5. Ez szerintem saját preferencia, hogy látod jobban. De a többiek majd megírják.Ha van még kérdésed szívesen segítek ha tudok.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz mattheus #106416 üzenetére
1. A külső monitor fényereje lényegtelen, mert nem a laptopról kapja az energiát, hanem a hálózatról, viszont két monitort meghajtva nyilván jobban merül, mert jobban pörgeti a CPU-t.
2. Nincs HUB-om, mert én közvetlenül a monitoromba dugom Type-C kábellel a gépet (töltés + kép egyben és a monitoromon vannak USB portok perifériáknak), de az összes HUB-ról azt olvastam, hogy melegszenek.
3. Nem tudom mi az a Colour TAB, de én az X-Rite i1 Profilerrel készített ICC profiljaimat ennek a leírásnak megfelelően megtaláltam.
4. Miért is tennél? Töltsd úgy az akkut, ahogy kell, nem baj az sem ha napokig rajta marad a töltőn, csak legyenek rendes lemerítések legalább hetente egyszer.
5. Hagyd natív 1440p módban, tökéletes lesz a kép. Nem Retina, de legalább PPI-ben pont telitalálat a MacOS-hez.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz mattheus #106435 üzenetére
1. A minimumra levett fényerő nem kapcsolja ki a belső kijelző tartalmának renderelését, szóval CPU oldalról nem takarítasz meg vele semmit. De legalább a monitor maga nem fogyaszt. Ha teljesen ki akarod kapcsolni, akkor lecsukott fedéllel calmshell módba lép (na nekem ez kéne nem lecsukott fedéllel, köszi Apple).
2. Nem hiszem, hogy tudsz, de szerintem ezen nem kell annyit pörögni, ha amúgy is az íróasztalodnál vagy, simán tudod tölteni.
3. Nekem van ilyenem, ezek az én ICC profil elnevezéseim, hogy tudjam melyik belső hardveres kalibrációs profilhoz tartoznak. Ezek abban a könyvtárban tárolódnak, amit a linkelt cikk is leír (az X-Rite i1 Profiler teszi be oda automatikusan, de kézzel is behúzhatók).
4. Csak használd és kész, de majd más megmondja mi a jó neki, nem akarok téves infót terjeszteni. Hiába végeztem a Kandón, semennyit nem foglalkoztam villanyászattal és akku típustól is függ mi a jó neki (pl: mennyire érinti a memória effektus, stb).
5. A 27" 1440p felbontás teljesen oké MacOS-en,, nem véletlenül 5K (2880p) a felbontása a 27"-es Studio Display-nek, mert az pont a duplája és 220 PPI-t nevez az Apple Retinának. Nekem ugyanez a méret 4K UHD-ban már scaling problémákkal érintett (köszi Apple, tényleg).
-
Parson
addikt
válasz mattheus #106582 üzenetére
Egyértelmüen kidobásra itélhetö az a gép, ne is fáraszd vele magad fölöslegesen, már most hajitsd a kukába.
Remélem vágod, h csak viccelek... túlspilázod a dolgot. Nem lesz annak semmi baja. Ha igen, annak meg komolyabb jelei lesznek.───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
válasz mattheus #106588 üzenetére
Nyugi, én is van, hogy belemegyek értelmetlen szörszálhasogatásba... pl nálam a kontaktkezelés és a profilfoto viszi a primet... ugyanis naná, hogy a múltkori megoldás után idöközben jött egy-két gubanc... de kezdem elengedni a témát, és elfogadni, hogy ez se tökéletes rendszer...
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
veterán
válasz mattheus #106582 üzenetére
"Már az első alkalomnál észrevettem, hogy töltést megszakítva a töltöttség használat közben 84%-ról felkúszott szépen lassan 86%-ra, majd csökkent, ahogy azt kell neki"
Ugyanez van nálam is és tuti, hogy mindenki másnál is, csak a legtöbben nem is figyeltek erre fel.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
TigerCat
nagyúr
válasz mattheus #106628 üzenetére
ExifCleaner. Rádobod és kész.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Parson
addikt
válasz mattheus #106817 üzenetére
Ha altatás után feléled a gép, kéri a jelszót / ujjlenyomatot.
Ne kapcsolgasd ki, csak szimplán használd és altasd (szimplán lecsukod) pl esténként vagy napközben is.
HA hosszabb idöre nem kell a gép (pl elmész 2-3 hétre nyaralni) akkor ~50% töltöttségi állapotnál kapcsold ki rendesen.
Mindkét esetben érdemes minden rá csatlakoztatott eszközt lehúzni - vagy máshogy szólva csak akkor és addig dugod rá az eszközöket, amikor és ameddig használod öket. Eképpen nem meritik fölöslegesen az akksit - sok kicsi sokra megy, akku élettartamra is gondolva.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz mattheus #106826 üzenetére
Mennyivel később mozgatod meg az egeret? Mert a képernyő elsötétülése után egy pár percig még nem lockol (de ennek az ideje ha jól emlékszem állítható).
Szerk: Megelőztek, ott kell beállítanod mennyi idő elteltével zároljon. Ha a fedelet lehajtod, azért zárol azonnal, mert feltételezi, hogy nem csak elbambultál, hanem eleve az volt a célod, hogy sleep módba tedd és vidd valahova.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest