Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz moleculez #122149 üzenetére
A Google 2TB ad egy évre egy nagyjából ekkora kapacitású consumer HDD áráért amit az egész család használhat. Ezen azt hiszem nincs mit magyarázni. Nekem pl otthon van 14TB storage de 1mb fontos adat sincs azon tárolva.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
mazsiii92
aktív tag
Sziasztok!
Eladnám életem első macbookját, és szeretném gyárira visszaállítani. Követem az apple által leírtakat, és amikor kijelentkeztetne a lokátorból, akkor semmilyen jelszót nem fogad el. Kb 4-5 napja változtattam e-mail címet az apple fiókomhoz, és amikor kiírja, hogy adjam meg az "xxx" apple ID-hoz tartozó jelszót, akkor még a régi e-mail címemet írja, majd kapom pirossal a hibaüzit, hogy nem jó adatokat adok meg. A törlési asszisztens korábbi lépésénél az új e-mail címemre hivatkozott az Apple ID-nál és ott elfogadta a jelszót. Próbáltam a macbook-ba való belépési jelszót is.. semmi eredménye. Elakadtam itt a törlési asszisztensnél.
Valakinek valami ötlete? Ha az iPhone-om lokátor appjából indítom a törlést, akkor utána az új felhasználó minden gond nélkül tudja majd használni?
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
-
mazsiii92
aktív tag
válasz mazsiii92 #122152 üzenetére
Telefonról indítottam végül a törlés, egyből pucolta a gépet. Aztán betöltődött a helyreállítási asszisztens ahol be kellett jelentkeznem az Apple ID-val, szerencsére jó e-mail címet írt. Innen már ment minden flottul, de semmi sem úgy alakult, ahogy leírták. De azért megoldottam, már az új tulajnál dolgozik a gép.
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
NAS által szétpartícionált vinyót mac alatt hogy tudnék helyrerántani? A mac-is, windows is usb-s átalakítóval rádugva, pl. a 3 Tb-os vinyóból látt 780gb-ot. Lemezkezelők is.-
-
-Skylake-
addikt
válasz V.Stryker #122155 üzenetére
szerintem mac-en nem magat a devicet nezed, csak a volume-ot , ami az a 780gb meret. valasz ki a teljes disket es mehet a formazas (mar persze ha ezt szeretned, oszinte leszek, nem egyertelmu abbol amit irtal hogy mit is akarsz elerni - tehat hogy mit jelent a "helyreallitas")
"Homie, I get up I run my shit, Really, I don't give a fuck "
-
V.Stryker
nagyúr
-
Smiley
addikt
válasz bollokcs80 #122160 üzenetére
Ez az egyik legjobb... a command line reszrol nem is beszelve. Az, hogy valaki nem ert hozza nem jelenti azt, hogy ez buta lenne. Plane ugy, hogy 20+ eve ugyanugy mukodik.
-
blakey
titán
válasz V.Stryker #122157 üzenetére
Ez így csak azt formázza, amit lát, lemezkezelőben állítsd be, hogy mindent lásson, majd a lemezt kiválasztva formázd le.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz V.Stryker #122166 üzenetére
Nem, látnia kéne a többit is. Már több ext3/4-et formáztam és jól működött. Megnézem, ha gép közelébe kerülök.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
V.Stryker
nagyúr
válasz blakey #122167 üzenetére
Azért kérdezem én is kicsit tanácstalanul... láttam már pár ilyet és nem volt gond.
A számítástechnikai pályámat még DOS időkben kezdtem. Smiley beszólását ezért is vettem kicsit a szívemre. A formázást még floppy-n kezdtem. Ohh, az a jó kis Windows 2000 Professional...Ott lett vége a windows dicsőségének.
-
-
RangerFox
veterán
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan átalakítót, ami megbízható és amin ugyanolyen portok vannak, mint a gyárin, csak olcsóbbat?
-
Smiley
addikt
válasz bollokcs80 #122164 üzenetére
Hat annak akkor nagyon reginek kell lennie. Amugy ez tenyleg furan nez ki.
-
blakey
titán
Megnéztem, már ebben az állapotban is mutatnia kéne a másik partíciót. Javaslom, hogy a NAS-ban formázd le, lehet, hogy valami megsérült.
-
NomAd_82
aktív tag
Sziasztok,
egy igazán amatőr kérdésem lesz. Életem első Mac gépét vettem meg tegnap és ismerkedem a rendszerrel kb. 20 év windows után. Eléggé érdekes lesz ez a kapcsolat.)
Bejelentkeztem az iCloud-ba és a telefonomon azóta kapott sms-ek megjelennek a Mac iMessage apjában. Oké, értem, hogy együtt megy a rendszer de ki lehet-e valahogyan zárni, hogy a Mac-en ne jelenjenek meg a kapott üzenetek?
Ha sikerül, akkor az eddig kapott sms-ek eltűnnek a telefonomról is?
Köszönömi előre is. -
gabriel26
tag
Sziasztok!
Mivel egyre tobb nativ jatek jon az apple store-ban, erdeklodnek, hogy szerintetek Air 15"-on M2-vel van eselyem kiprobalni barmelyiket, vagy sutolappa valtozik es inkabb ne eroltessem a vasarlast?
Illetve van barmi mas hely, ahonnan be lehet szerezni ezeket a jatekokat kevesbe dragan?
Mint Pl. egy G2A oldal csak Mac-hez?
Koszi! -
SityiSXT
őstag
válasz gabriel26 #122176 üzenetére
Mac játékok vannak Steamen, GOG-on, Epicen is, érdemes ott is szétnézni. Ezekben a boltokban van pénzvisszatérítés is, így kockázat nélkül tudod kipróbálni, mi hogy fut.
Én az alap M1 Airemen a Baldur's Gate III-at is sikerrel játszottam elfogadható sebességgel és minőséggel (ez a legkomolyabb, amit kipróbáltam)De az tény, hogy játékra Windowsos laptop kell megfelelő hardvertartalommal.
[ Szerkesztve ]
-
molnarman
csendes újonc
Sziasztok,
Szeretném megkérdezni hogy mi a véleményetek a Macbook Shell cover tokról?
Sokat olvastam arról hogy a zsanérban kárt tehet. Elöre is köszönöm a válaszokat! -
TigerCat
nagyúr
Töröld, ne formázd. Nekem is így lett meg a hiányzó tárhely egy pendrjávon. Amíg ott volt egy NTFS partíció, nem tudtam teljes méretűre formázni. Törlést követően látta és engedte. Hátha itt is segít.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok Safarihoz melyik a legjobb reklám blokkolo app, lehet fizetos is
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
blakey
titán
válasz mSchumi87 #122183 üzenetére
Wipr teszi a dolgát, minden rendszeren jól működik, eddig nem volt különösebb gondom, 1-2 oldal esetében lehet gond, de ideiglenes ki-, majd bekapcsolással megkerülhető. Konkrétan a sütis ablak nem működik, és nem lehet továbblépni, csak az említett módszerrel.
-
blakey
titán
válasz madgie #122185 üzenetére
Mindegyikkel van valami. Adguard-dal is van, és pont amiatt lett inkább Wipr. Amit írtam, az nagyon ritka, 1000 oldalból kb. 2. Szóval nem problémás. De én még nem találkoztam hibátlan böngészővel és reklámblokkolóval, pedig sokat használok és próbáltam néhányat.
-
moleculez
veterán
válasz blakey #122187 üzenetére
Minden ilyen wipr szeru megoldas arra a feltetelezesre epul hogy a popup/ad/cookie whatever szabványosan van implementlva. Namost az n+1 JS lib meg cowboyok altal összetakolt oldalak vilagaban egesz jo arannyal mukodnek, bár én nem használom. Én olvasó módba rakom az oldalt, se idegesito grafika, se ad se semmi. Ha olvasok persze. Amugy meg mar beletorodtem
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
M@trixfan
addikt
válasz moleculez #122188 üzenetére
Lassan én is ezt fogom tenni. Teljesen tönkretették az internetet a GDPR cookie consent zaklatással. Ilyen szempontból a DuckDuckGo egész jó. Azt sajnálom, hogy a YouTube megvariálta ügyesen a reklámok beágyazását és nem lehet egy Raspberry PiHole megoldással komplett, mindenre kiterjedő szűrést végezni böngészőtől és háttérben futó programoktól függetlenül.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
M1995
aktív tag
válasz moleculez #122188 üzenetére
Az EU csak törvényt hoz, sajnos a megvalósítással már nem foglalkoznak. Annyit kellene csinálni a böngésző kezelje: elfogadás, csak szükséges elfogadás, elutasítás. User ezt egyszer beállítja böngészőben és a weboldalak csinálják amit aböngésző mond. Az rossz vicc, hogy a weboldalakra van bízva és nem egységes felület, mindegyik más kicsit és user csinálja egyesével.
-
M1995
aktív tag
Font smoothing parancs, akinek szüksége van rá:
defaults -currentHost write -globalDomain AppleFontSmoothing -int 1
0-4 között 0 kikapcsolt, 4 a legerősebb. (restart vagy log out után)
-
blakey
titán
válasz madgie #122192 üzenetére
Fizetős Adguard elhasználó voltam, pont fordítva gondolom, hidd el. Egyébként nem értem, mit akarsz nekem bizonyítani, nálam a Wipr lett a jobb, nálad fordítva, szerintem mindenki boldog, felesleges bizonygatni.
-
M1995
aktív tag
válasz blakey #122193 üzenetére
Nekem a prémium adguard program már windows alatt se tetszett. Iszonyúan belemászott a rendszerbe, problémákat okozva néha és ugye zárt kód, kell a bizalom a cég felé.
Az ingyenes, opensource sima böngésző kiegészítőjük már jó volt, de akkor már ublock origin inkább, szóval az utóbbi években nekem is kimaradt adguard mindenhol. Safari és Wipr teljesen megfelel nekem is. Működésileg és biztonsági szempontból is. -
blakey
titán
válasz M1995 #122194 üzenetére
AdGuard volt az első, amit használni szerettem volna és jó lett volna minden eszközömhöz. annyira nem érdekelt, hogy mibe és mennyire mászik bele, elég ha működik, de pont úgy alakult, hogy a munkámhoz hozzátartozott egyes weboldalak használata, valamint weben keresztüli fájlmegosztás, nos, pont, akkor nem működött. Persze, első alkalommal meg sem fordult a fejembe, hogy az AdGuard az oka, csak akkor, amikor egy másik eszközön megnéztem az adott oldalt és ott hibátlan volt. Egy kis próbálgatás, allítgatás után sem volt hajlandó megfelelően működni, kikapcsoltam, jó lett, ekkor döntöttem úgy, hogy sajnos Safari esetében nem lesz jó, így Wipr lett, teszi a dolgát. Elégedett vagyok macOS és iOS alatt is. Kiegyensúlyozottan jó, a kisebb hibák meg pont beleférnek, mivel más blokkolóval is vannak problémák, némelyik zavaróbb, pl. a uBlock Origin Chrome alatt az egyéb oldalakon beágyazott YT videókat letiltja, Firefox alatt viszont jól működik. Firefox-szal más problémám volt. Évek óta 3 böngészőt használok és mindhárom esetében ugyanazokat a könyvjelzőket és jelszavakat szinkronizálom, így mindenhol, minden megvan.
-
M1995
aktív tag
válasz blakey #122195 üzenetére
Chrome-ot nem használok, ott most a Manifest V3 miatt az uBlock Origin és a többi változtatásra kényszerülnek, Edge alatt még nincs probléma, beágyazott videókon is rendben működik. Jelszavak nálam Apple Keychain, Windows alatt is működik Edge böngészővel.
Nekünk jó hír, hogy készül a Wipr 2.0 verzió! What's New in Wipr 2
Jobb és okosabb lesz és marad az egyszeri vásárlás módszer.
-
RangerFox
veterán
Hogy lehet azt beállítani, hogy ha külső monitorra van csatlakoztatva a MacBook, akkor ha lehajtom a fedelét, akkor ne kerüljön alvó módba a gép, hanem a külső monitor váljon a fő monitorrá, viszont ha nincs csatlakoztatva monitorhoz, akkor amikor lehajtom, akkor automatikusan kerüljön sleep mode-ba?
-
RangerFox
veterán
válasz bollokcs80 #122198 üzenetére
Megtaláltam a gyári megoldást, csak akkor működik, ha töltőre dugom közben. De köszi szépen a tanácsot, rálesek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab a9+ 64Gb wi-fi, fekete, 60.000,- huf A++ Nikon d3100+ vr kit: 55.000,- Huf !
- MacBook Air M1 Mint Az Új/8GB/256SSD/1-3 Gar./Akku 100%/p3752/
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 36GB/512GB SSD Magyar bille Azonnal átvehető.
- MacBook Pro 2020 - M1 Touchbar 16GB RAM, 512GB SSD
- MacBook Pro 13" Retina Touchbar 2018 I7 2.7GHz proci 16GB/ 1TB SSD GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, 27%ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest