- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
Kamera rendszerrel valóban gond van ,aki nem sokat kamerázik az is észreveszi - ahogyan én.
Sokkal stabilabb volt a 15 pro kamera rendszere ,helytelenül ugrik fel a fotó ,sötét helységben a széles látószög és sima kép között is hatalmas színhőmérséklet különbség tapasztalható.
Én annyira nem foglalkozok ezzel mert nem vagyok nagy kamera felhasználó ,de ha garanciális hiba akkor majd ráérek ezzel foglalkozni garancia lejárta előtt.
Összeségében az összes megjelent iPhone között a 15 pro volt a csúcs kamera terén ,16 pro alatta landol mert semmivel sem jobb.Szerk.
Bocsánat ,kaptunk 120Hz videót 4k n ,ennyi. -
Sasi001
senior tag
Ha valaki használ Apollo ez fit kijelzővédőt, meg tudná mondani, hogy fekete keretes-e az üveg? (16pm)
-
TechN7ne
nagyúr
Valóban még jobb az akkumulátor idő 18.5?
Töltés közben ha oldalra fordítom a készüléket naptár jön be ,hol tudom ezt kikapcsolni? -
BogyóBP
addikt
Szerintem ez sokkal nagyobb gond:
Ráadásul nem is irnak rá megoldást azt hiszem. Most az hogy ez most konkrétan azt jelenti hogy sok iphone jött ki hibásan azt nemtudni pontosan, mint ahogy azt sem melyik szériák érintettek ebben...(gyártási év-hónap stb).
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
TechN7ne #3173 üzenetére
Erre kiváncsi leszek, mert ha csakugyan BÉTA fw van és emiatt vannak gondok, az teljesen más téma. Nem véletlen, hogy külön topikot is kapott a téma.
Beta esetén a fokozott merülés normális, mert rengeteget indexel, megoszt adatokat. Ha pedig valaki hibát tapasztal, azt célszerű a fejlesztők részére jelezni (ez a beta lényege) és nem a telefon topikját teleírni vele. Főleg úgy, hogy van beta cél topik.
Béta iOS-t használók topikjaHa pedig nem ez a helyzet Foglalt név esetén, akkor valószínű, hogy hibás a telefon, érdemes szervizbe vinni.
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
Foglalt név #3166 üzenetére
Egy videó jobb volna. Segítesz, hogy itt mit kéne látni ?
Gariztatni próbáltad már esetleg?
-
mihail38
senior tag
ios 18.5 = 1,58gb
már tölthető....
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Zsolt,72 #3160 üzenetére
80 százalék korláttal nem kapod meg a felső 20% energiát ami majdnem a fele kapacitását jelenti a készüléknek ,így értelemszerűen többet kell tölteni mint korlát nélkül.
Egy új akkumulátor sokáig tartja a 80% feletti értéket és csak majd azután kezd el szépen csökkenni.
Pl. ha feltöltöd 98/100%-ig ,ott ragad egy jó ideig.
A több töltés jobban tönkrevágja ,mint a 96/98/100%-ra töltés.
Arról nem beszélve ,hogy nem mind1 mivel töltöd ,használod e a töltés közben a készüléket és stb. -
s.Oliv3r
senior tag
válasz
Foglalt név #3150 üzenetére
Dobj már egy videót erről kérlek, hogy neked mi az akadás.
-
1995M
junior tag
válasz
Foglalt név #3150 üzenetére
Inkább a szerencsétlen iOS 18 miatt. Amúgy force restart volt már?
-
1995M
junior tag
válasz
Foglalt név #3144 üzenetére
Pedig nem mindegy szoftveresen mi a helyzet. Fogsz két egyforma telefont, melyik merül jobban egyiket telerakod zuckerberg appokkal, ms onedrive háttértevékenységgel, VPN alapú adblockerrel, sok widget, fix 5G, óra párosítva, screen time, appoknál lokáció mindig engedéllyel stb. mindenféle sok funkció együtt. Másikon többnyire inkább gyári appok, auto 5G, háttérbeli tevékenység és egyebek megszabva, egyéb kényelmi funkciók pl. nekem nem kell a screen time funkció. Az se mindegy egyik nulláról beállítva, másik talán már tíz éve költöztetett rendszer.
-
TechN7ne
nagyúr
Alig használom a készüléket mostanság ,kevesebbet telefonozok.
Az észrevételem viszont elég furcsa ,eddig ilyen azért egy szériánál sem volt ,vagy valami AI által kitalált töltési “ajánlat”.
Lényeg ,ha sokat használom ,ha nem ,a készülék akkumulátora akkor is pont estére merül le (valahogy így állt be az optimalizált akkutöltés vagy komolyan fingom nincs).
Mostani nagyon kevés használat mellett sokkal többnek kéne maradnia az akkumulátorban estére ,de ennek ellenére töltőre kell dugnom.
Direkt csinálják ,jobb politika ha még hamarabb döglik meg az akkumulátor. -
cog777
senior tag
Hat, ez egyik ellenerv az szokott lenni... az alma telefonok dragak. Jah, de az olcso androidok meg sz@rok.
Van meg par ervem az alma platformja mellett... az egyik az integracio, masik a kiszamithatosag ami szinten ad egy kenyelmet. Ha ezek nem kellenek, csak egy csucs android telefon, akkor az is klafa tud lenni, mar egy szinten mozognak bizonyos arszint felett. -
Eagl3
veterán
Ma érdekes hibám volt. A kijelző képfrissítése olyan volt érzésre mintha 120 és 60Hz között ugrálna 1-2 másodpercenként. Mindenhol csinálta, feloldásnál, animációk ál alkalmazásokban… szerencsére egy újraindítás megoldotta, de fogalmam sincs mi okozhatta. (16 Pro)
-
xhege
veterán
válasz
Zozzer888 #3136 üzenetére
Abszolút így van. Viszont én többnyire tervezetten fotózok vagy kirándulás, túra vagy családi rendezvény. Akkor meg viszem a gépet, mert igazából majdhogynem kisebb mint a telefonom.
Ha meg hirtelen valamiért kell akkor van telefon is nálam, de a kamera miatt már nem erőlködök, hogy mindig a legjobb, legújabb legyen.
-
cog777
senior tag
Így bugos, úgy bugos az ios, de a közép és alsó kategórián felejtôs az Android. Gyerek most mutatta, hívtam telefonon, nem csôrgött ki, majd FB messenger kicsörgött, ezután már a rendes telefon is kicsörgött. WTF?
Jött is vissza 2 év Android után 16p-re. Az asszonynál is tervbe van véve… -
xhege
veterán
Én is a fotózás miatt szívattam magam a jobbnál jobb telefonokkal. Most viszont ezt elengedtem. Vettem egy használt Panasonic Micro 4/3-os vázat, pár obit, és a fotók hát… Maradjunk annyiban, hogy a 15 Pro Maxom kis túlzással zsírkréta rajz hozzá képest. Így a 15 PM marad amíg bírja, utána meg majd jöhet valami alap vagy “e” modell. Bár az is lehet a 15PM megy a fiamhoz nekem meg jöhet majd egy 16e.
-
joey04
titán
Igen, ebben a helyzetben valóban egy "feloldást" spórolsz. Viszont én az esetek döntő többségében akkor veszem elő a telefont amikor fizetni akarok, azokban a helyezetekben meg mérföldekkel kényelmesebb a fizetés. Ritkán van olyan hogy használat közben kell fizetni. Plusz eleve nekem a legjobb fp reader is csak 75%-ot hozott a face id-hoz képest, és az allergiás télen a száraz bőrre, nyáron az izzadtra, fürdés után az ázottra. Plusz az nfc erőssége és elhelyezése is jobb szerintem iphone-on. Ja meg az üvegfóliával való szívásról nem is beszélve.
-
Zozzer888
addikt
-
6120
tag
11-ről váltanánk (2 telefonnal). Megéri a 16 pro felára (kb 200EUR) a 16hoz képest, ha nincs semmi extra kívánságunk. Csak kb a fotózás miatt gondoltam a pro-ra...
Két telefonnál a különbség kb kiad egy watch-upgradet is.
(kicsit elhanyagoltuk az utóbbi 3-4 évben az ilyen jellegű kiadásokat és most kb mindent is kellene cserélni: legalább egy MacBook, 2 óra, 2 telefon és 1 iPad) -
Rob Rob
tag
Nem akarok belemenni a kamera értékelésbe, kb Bog véleménye, ami számomra helytálló azzal a kiegészítéssel, hogy az s25 ultra obiban jobb makroban a 16pm ügyesebb de ez nem ok a váltásra. Az üzemidő felhasználótól függ , nálam a Samsung egy kicsit jobban bírja de még ez sem fő indok. A szoftver most odaát stabilabb és nyilván mert robot, szabadabb és akinek szükséges többet is ad. Lehet hogy korán léptem mert az ios 19 jobb lesz de még akkor is itt a buta billentyűzet a buta tarcsázó és a sok kötöttség. De mégegyszer köszi az egész csapatnak mindent.  igen lehet, hogy rosszkor jöttem.
-
Rob Rob
tag
válasz
futo001 #3121 üzenetére
Nem akarok belemenni a kamera értékelésbe, kb Bog véleménye, ami számomra helytálló azzal a kiegészítéssel, hogy az s25 ultra obiban jobb makroban a 16pm ügyesebb de ez nem ok a váltásra.
Az üzemidő felhasználótól függ , nálam a Samsung egy kicsit jobban bírja de még ez sem fő indok.
A szoftver most odaát stabilabb és nyilván mert robot, szabadabb és akinek szükséges többet is ad.
Lehet hogy korán léptem mert az ios 19 jobb lesz de még akkor is itt a buta billentyűzet a buta tarcsázó és a sok kötöttség.
De mégegyszer köszi az egész csapatnak mindent. -
futo001
senior tag
válasz
Rob Rob #3120 üzenetére
A legendat inkabb hivnam rozsaszin kodnek.
Az enyem most is szervizben van, de nem ez az elso ami oda kerult. Olyan is volt, hogy frissites utan boot loopba kerult, a bugok pedig evek ota velunk vannak. Android telefonjaim kozul 1 romlott csak el, bootloop soha nem is volt. Nekem az uzemidovel es a kameraval nincs gondom, azokkal elegedett vagyok. Ami engem iOS-en tart az a faceID es a meret/uzemido/kamera kombinacioja, mas telefonban nem talaltam meg ezt az egyensulyt az utobbi evekben.
Sok szerencset az uj keszulekhez! -
Rob Rob
tag
Na sziasztok!
Egy nagyon kedves és segítőkész társaságot ismertem meg itt, igaz rövid volt az ittartózkodásom, kb 1 hónap de az tartalmas volt.
S24u-ról jöttem 13 év robot után, a bakancslistám egyik pontja vált valóra a 16pm-szal.
Számomra a legenda ledölt.
Közelről, letolt gatyával teljesen más a rendszer mint a másik oldalról nézve.
Maga a készülék nagyon szép, minőségi és kényelmes de ez a másik oldalon is igy van a felső kategóriában.
A face id ittartott és még néhány dolog nagyon tetszett amiket nem sorolok, ti jobban ismeritek nekem új volt.
De! Csalódtam a kamerában az üzemidőben és a betonstabil bug és laggmentes szoftverben.
Ennek ellenére alaposan megismerkedtem a rendszerrel majd döntöttem, megyek vissza ahonnan jöttem illetve ott is léptem egyet előre.
Köszönöm, hogy segitettetek előrejutni, használtan a keresőt az összes iphone topikban illetve amikor kérdeztem, nagyon gyorsan kaptam választ. -
MLA
aktív tag
Android; ujjlenyomat olvasóval megnyitod a készüléket, kiolvasod a kódot ami a csomagautomatánál kell, beírod a terminálba és ugyanazzal a mozdulattal rakod a fizetéshez a mobilt.
iPhone; Face ID-vel megnyitod a készüléket, kiolvasod a kódot ami a csomagautomatánál kell, beírod a terminálba, elveszed a mobilt, kétszer katt, arcfelismerő jelez és csak aztán rakod a fizetéshez.
Érted, a droidon ha már fel van oldva a mobil bármikor tudsz fizetni, míg újra el nem sötétül a képernyő, almán a fizetéshez be kell lépned a tárcába ahhoz hogy fizetni tudj hiába van már fel oldva a képernyő.
De mondom valószínűleg csak megszokás kérdése lesz, csak meglepődtem. -
joey04
titán
Most néztem, nekem engedni a rendes kártyámhoz is, de ilyet biztos nem állítanék be...
De ennél mi könnyebb van? Droidon is hitelesíteni kell magad fizetésnél. Ott nagyon nem szeretem, hogy ha csak érintem, és utána kéri be az ujjlenyomatot, mert sok terminálnál már az érintéskor elindul a folyamat, de mivel a hitelesítés még nem történt meg, ezért hibára fut, és újra kell érinteni. Ha meg be van kapcsolva az arc alapú azonosítás is, akkor sem jó, mert akkor meg (helyesen) biztonági szempontból szintén újra azonosítani kell magad, mert a 2D nem elég. Ha meg csak fp azonosítás aktív, és érintés előtt azzal feloldod a telót és úgy fizetsz, akkor meg pont annyi idő, mint a default megoldás ios-en. Még a honorra is macerásabb volt fizetni, mert azon hiába van rendes arcfelismerés, fizetésnél újra rá kell nyomni, hogy engedélyezed, még ha nem is kell újra azonosítani magad. Én még nem láttam olyan megoldást ami egyszerűbb és egyben legalább olyan biztonságos, mint az Apple Pay.
-
-
MLA
aktív tag
Sziasztok. Ma sikerült a bank applikációban regisztrálni a bankkártyámat. Fizettem egy csomagautomatánál és nagyon meglepődtem, hogy elég macerás a fizetési metódus. Nincs egy egyszerűbb megoldás mint kétszer nyomni az oldalsó gombot még akkor is ha már fel van oldva a telefon?
-
SkiDev
őstag
& Zsolt,72:
Köszönöm a válaszokat!
Áttettem 4G-re, működik minden, most visszatettem 5-re, itt is, fura...Ez a 18.4 szerintem is egy kalap * frissítés lett.
Az akkuidőt úgy érzem, hogy esett, illetve jönnek elő ilyen hibák, néha be-bedöccen és a kamera elkezdte azt csinálni, hogy nem mindig hajlandó a dedikált kamerára átkapcsolni, hanem digitális zoomon marad. Vettem fel videót, rámentem az 5x-re és szemcsés volt, vissza, majd megint rá és éles. -
dnelb
veterán
válasz
s.Oliv3r #3107 üzenetére
nekem full egybeesik ezzel a teszttel amit a pali nyom minden frissítésnél. Legjobb a 18.2 meg a 18.3.1 volt nálam is, kategóriákkal, de sajnos muszáj voltam frissíteni mert tele volt buggal..
Én csináltam képernyőképeket így tudom mennyi volt régen, így látom pontosan mit tudott. Akksi degr.re se tudom fogni mert kb azonnal lecsökkent update után..
Amúgy haverom 16p-je is beesett. Érdekes az fix, mindegy, remélem javítják az egyik verzióban, utána tuti nem frissítem le amíg megvan a telo
-
dnelb
veterán
-
Tiger.
nagyúr
Másnál csinál olyat, hogy pillatra a kijelzo villan egyett nem ez lenne a legjobb szó, de valamit csinál amit nem kéne, az elején csinálta utána frisites után már nem láttam de mostanában megint néha észre veszem főleg messengernel.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3069, 93% Akkumulátor
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest