Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
A következő 1-2 hétben jön esetleg haza valaki Angliából? Egy kisebb csomag hazahozatalában szeretnék segítséget kérni. -
t72killer
titán
Nyuszifarknyi gyes után beadnád a gyereked bölcsibe és mennél vissza dolgozni? ...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
moleculez
veterán
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz ricardobayes #40791 üzenetére
Ma leesett az állam: asszonypajti hozta elő, h le kéne költözni Kanárira. Tény, aggyilkos egy telünk volt...
#40792: nálunk pont a legkisebb szakjózza, h olyan helyen akar élni, ahol nincs tél . Szegénykém lázas betegen feküdt, amikor max 17 fokot tudtam csinálni neki a nyomorult szélátfútta házban . Idén ha szerencsénk van, adjuk is el ezt a sz.rt.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz ricardobayes #40787 üzenetére
Gyerek/gyerekek is vannak nalatok esetleg?
Csak azert kerdezem, mert ugye olyankor eleg sok mindent is meg kell nezni, hogy mukodo-e az adott orszag a csalad minden tagjanak a rendszer.Amugy nekem is a favouritek kozott van elmentve Spanyolorszag, csak "sajnos" a felesegem hallani sem akar rola a gyerekek miatt.
Igy sajnos egyre jobban erlelodik bennunk a Magyarorszagra visszakoltozes...
Gyerekek/csalad tobbi reszenek nagyon jo lenne...nekem nem hiszem, de eleg nehez kompromisszum mentesen tovabbalni innen...
-
addikt
-
t72killer
titán
válasz ricardobayes #40787 üzenetére
Igazából pont ilyen volt UK amikor 2020ban idejöttünk: 2 szobás lakást béreltünk óóóriási padlással 500 fontból a skót keleti parton 20km-en belül melóhelyek százai. Az első, 2021es nyarunk fantasztikus kékeges-kékvizes-pancsolós(!) volt, és a 2 sarokra lévő Tescoból, másik irányba 3 sarokra Lidl-ből mindenféle kukabúvárkodás nélkül kb heti 120 fontból kijött négyünk minőségi kajája, ruházati cikkek az ASDA-ból darabja 10 font alatt.
MŰKÖDÖTT JÓL nagyon sokminden, amire ma már csak nézünk, hogy jéé, ilyen is létezik...Erre az idillre kb atomcsapásként jött a 2022-23.
A spanyolból nekünk a nyelv hiányzik sajna nagyon, főleg, hogy mivel odalenn alacsonyabbak a fizuk, kicsit feljebb kéne pozícionálni magunkat munkaügyileg.
A "lenti" angolok fiatalok is? Az megvan, hogy a nyuggerek lemennek, csakhát a 70es korosztállyal kevés a közös pont... Ott fordulna át főnyereménybe, ha pl egy Gran Canarián meg lehetne oldani magánsulis ktg-ek nélkül a gyerekek angol nyelvű suliját
[ Szerkesztve ]
-
ricardobayes
csendes tag
válasz moleculez #40715 üzenetére
Meglepö, de manapság már Budapesten is van nem is egy ilyen. Nem tudom mikor jártál utoljára Bp-n, de számomra meglepö volt hazalátogatva, hogy a biciklis/mopedes futárok 95%-a vietnami és pakisztáni. Olvastam is róla egy cikket, hogy semmilyen magyar, de még angol tudásuk se nagyon van, de mondjuk nem is kell, csak bemutatni a telefont és értelmezni a navigációt.
-
ricardobayes
csendes tag
válasz t72killer #40756 üzenetére
Mi elköltöztünk a UK-ból Spanyolországba, nagyjából az általad említett dolgok miatt. Ennek már négy éve, azóta minden nap "ajándék", nincs rossz nap. Túlzás nélkül kb olyanok vagyunk mint ez az emoji
Minden jó, az egész "rendszer" ki van találva, hogy kevés pénzböl is mindenhez hozzájuss, rengeteg ingyenes program stb. Nagyon, nagyon szeretünk itt élni. Adóm közel 10%-val alacsonyabb, mint magyarországon volt, dupla akkora fizuval.Illetve még egy vicces dolog, hogy az utcában majdnem mindenki angol nálunk, a "falu" 58%-a angol. Tele pubbal és egy jó full english-ért se kell autóba ülni. Van egy olyan érzésem, hogy az "angol angolok" itt élnek már, és nem Angliában.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Devid_81 #40784 üzenetére
Upsz, nem, tévedtem, tavaly elbuktam a csomagot, mert a potba amiből fizettem, elfelejtettem elég dosht rakni, és cancellálódott a csomag. Csak ennyire nem foglalkozok már vele, eszküzé.... ¯\_(ツ)_/¯
Szóval ez a csomag élt 2019-2023 között. Ez alatt nem emeltek. £15 / hó volt, korlátlan hívás mindenhova, 5 giga net, de még ezt sem használtam ki, inkább a korlátlan pofázás miatt maradt meg.Most £9 / hó van (12 month plan), 6 giga net (ebből talán ha egyet elhasználok havonta), korlátlan UK, 500 min internacionál pofázás. Látom ez a csomag már nincs is, £9-ért ugyanígy 20 giga net és csak 100 perc nemzetközi pofázás. Ami nekem van már csak 13.50-ért elérhető, de abban 30 giga net van.
Egy bajom volt vele, London 1-es zónában ahol sokan vannak néha elég lassú volt a net, gondolom crowded area prioritásban a lebara elég hátul van. Ez mondjuk még valamikor 2 éve volt, azóta amerre járok már mindenhol van wifi (melóhely, otthon, a köztes helyek nem igazán számítanak), így nem nagyon használom a mobilnetet. Youtube videókat szoktam nézni ami nagyobb adatforgalom, de azt meg inkább letöltöm telóra és offline megy (Newpipe).
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #40784 üzenetére
szolgáltatója válogatja, a Smarty "Unrestricted tethering in the UK" matricával hirdeti magát, míg másoktól hallottam már, hogy morcos lesz a szolgáltató, ha a "telefonálásra kitalált" sim-jét egy modembe teszed otthon és arról megy a net. (mi így csináljuk, nem vesződtem kábelessel).
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz Apollyon #40782 üzenetére
Nem no evente Aprilisban X/Y osszeggel?
Megeri nem valtani?En mostanaban azt a max £10/honap korulit lovom be magamnak, az O2-nal 1 eves cotracttal most 2 evet voltam, de mar £13-14 korul fizettem ugyan azert ami 2 eve £10/honap volt.
Most par hete volt ugyan az a 40GB/5G csomagjuk £10/honap aron, igy "upgradeltem"
...
-
t72killer
titán
válasz Apollyon #40782 üzenetére
Amúgy jobb, mint a mostani csomagok ? Én később jöttem, de kb ugyanezek az árak rémlenek 2020ból. Kivéve persze a nagyok (O2, voda, stb), összevissza szivatják a népet pl fizetős roaminggal.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz instantwater #40780 üzenetére
Csak hogy meglegyen a balansz, én 2019-ben kijöttem, akkor vettem egy lebara kártyát és azóta is azt használom. Persze igyekszem megtartani a régi csomagot, mert ha nem váltasz róla, akkor megmarad, csak visszatérni nem lehet már rá.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
t72killer
titán
válasz t72killer #40776 üzenetére
Most nézem, rossz a link. Itt a lista
-
addikt
-
moleculez
veterán
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
-
moleculez
veterán
válasz Devid_81 #40771 üzenetére
A rendőrök (fehér pólóban) milyen gyorsan reagálnak, az egyik áll mintha a buszt várná aki közvetlen a támadó mellett állt az meg világgá szaladt, a testőr meg rugdossa a kordont, amit 2 lépésből meg lehetett kerülni 1 ből pedig átugrani (ha kicsit is atlétikus, ezt pedig feltételezem egy személyi testőrről)
-
moleculez
veterán
válasz Devid_81 #40771 üzenetére
Pár száz km-rel arrébb ünnepelt hős lenne.
Azért ez durva hogy megtörténhet manapság, az összes hárombetűs meg titkosszolik radarja alatt átcsúszott… Nagyon komoly magányos farkas lehetett. Mondjuk élve elfogták szóval hallunk még róla.
Most gondolom Viktort majd a TEK kíséri a wc-re is.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Devid_81
félisten
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz instantwater #40768 üzenetére
Tömeghatás dolog, és úgy általában tipik brit "szívjonamelóspórnép": HA meg tudod oldani, hogy term-timeban elosonsz a családdal, az vagány+szuper olcsó lehet. VISZONT ha a "plebset" felszabadítanák, akkor a képviselőnéni Kanári kiruccanása 10%-ot megdrágulna a mindenféle szabadságolós purdé miatt, ami természetesen megengedhetetlen!
-
addikt
Ezt most így itt hagyom.
Érdemes elolvasni a kommenteket is. [link] -
t72killer
titán
Frenetikus NHS mai "sz..rokbele": megfertőznek HIV-el ÉS Hepatitissel, majd dobok egy egyfontost a családnak...
-
t72killer
titán
válasz totron #40765 üzenetére
amikkel én játszik (Smarty(three), Lebara(voda), Spusu(EE)) mind nyekk 0ra elvágja a netet, ha elfogyott a keret, addig engedi ahogy csak bírja a háló. Külön vicc, hogy a céges oldalra be tudsz lépni, de fizetni már nem lehet, mert a kártyás fizetés egy külső kapcsolat, ahogy a paypal is (én azzal szoktam).
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Arrafelé maradtak még lassítós mobilnet-opciók?
-
t72killer
titán
válasz moleculez #40763 üzenetére
Abszolúte. És tuti maradnak a kicsi cégecskék is (Lebara & Co), létük valószínű valami versenyszabályozásban biztosítva van. "Csak" lehet drágábbak lesznek kicsit. én is kicsikkel zsonglőrködöm.
Érdemes rákukkantani most is a listára, az IDmobile-nál (sajna ez is tré, szóval csak óvatosan) vannak komolyabb csomagok.[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
válasz t72killer #40762 üzenetére
Persze, nyilván, csak amíg van olyan opció hogy nem fizetek ki teljesen fölöslegesen a pénzt a “teljes” pl vodafone “experiencért (ami miben is nyilvánul meg?!), addig azt választom🤷🏼♂️ Egész egyszerűen azért mert nincs rá szükségem
-
moleculez
veterán
Amíg vannak filléres budget opciók addig a pont nem érdekel mit csinálnak🤷🏼♂️.
-
Yeffy
veterán
Most lattam, lol
[link]Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
moleculez
veterán
Ehhez személyesen volt szerencsénk
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #40754 üzenetére
Nálam durva mínuszok az óhazával szemben:
- anyagilag pontosan ugyanakkora triplabukfencet nyomott az ország, mint UK:
-- totál agyrém ingatlanárak (skót szemmel is),
-- csak kivételes melókban lehet egyáltalán normálisan (!=jól) keresni.
-- havi többszáz k simán elrepül alapkiadásokra (kaja, 2 autó, házkarbantartás, gyerekek mindenféle járulékos költsége az angoltanártól(!!) az iskolai kajáig), sok tétel tényleg UK-nél drágább nominálban is.- a "politikai" hozzáállás tényleg szörnyű+egyre romlik, már az értelmesebb 1%-hoz tartozó PH fórumozó rétegen is látom, hogy nagyon sok emberen fogott az agymosás-tenger akárcsak tudat alatt is. A relativizálás (amivel ugye a komplett narancsbanda indult 10+éve) alap lett még olyanoknál is, akik nem 1:1ben orosz/narancs színekben játszanak. És persze ott a színtisztán ruszkipárti, demokrácia-ócsárló TÖMEG, kb nyilas szintekre hülyítve. A testi épségedre ugyan nem veszélyesek, mert mégiscsak egy EU tagállamról van szó, és úgy-ahogy visszafogják ezt a mesterségesen kinevelt problémát.
- bevándorlás, két szempontból is: dőlnek az országban a kártevő tőkések, akik minden tanyavégbe akksigyárakat akarnak telepíteni, telenyomva ipari szennyvízzel az országot. Illetve tízezrével importálják az olcsó munkaerőt, hogy élhetetlen szintre verjék a magyar béreket. Lehet ma kapsz egy jól hangzó ajánlatot, de 5év múlva váltásnál már 2 filippínó, 3 indiai és 5 angol (sic ) versenytársad lesz.
- gyerekek érvényesülési lehetőségei: magyar sulirendszerben kb semmilyen világnyelven nem fog megtanulni - itt ez automatikus. A papírjait úgy-ahogy fogadják majd el, ha bármerre megy
TLDR: kvázi átálltak a ruszkikhoz, csóróbbak mint mi, az időjárás pedig télen otthon is sz.r
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Jajjdejó, fizethetünk a scammelésért : "Effective April 15, 2024, the selling fee for listings sold with shipping and checkout on Marketplace increased to 10% or a minimum of $0.80 for each item sold with shipping and checkout."
-
Devid_81
félisten
válasz fojtviki #40753 üzenetére
Pont ezen gondolkodtam a napokban, sajat haz, furott kut (nem ivasra fozesre de minden masra) ledobnek egy 12-15kW napelemet egy nagyobb meretu kertben+akku pack, klima mindenhova is, telen a -10ig futes megoldva naposabb idoszakban szinte ingyen.
Es joforman csak kajara kellene kolteni, meg egyebb mas kiadasra, auto ez az.
Ez kb 2-3 even belul megvalosithato lenne.Ha most azonnal mennenk tegyuk fel is meglennenk, de 2-3 ev alatt ujabb 30k-t fizetek be a hazba, eladasnal annyival kevesebb lenne a mortgate, avagy tobb jonne ki eladasnal.
Egyre jobban erik bennem, asszony vagy itt vagy Magyarorszag...en meg mar magam sem tudom, de lassan barmi fele is hajlok
Magyarok hozzaallasa, hmm oke teny, hogy nem szimpi...de az angolok ketszinusege, mosolyog rad, hatat forditassz es 4 kes van a hatadban, ez sem sokkal jobb.
Es nagykepuek is kozben, lenezoek, es egyre jobban fajgyulolok az EUs nepekkel szemben (koszi BrexShit)13 evem alatt arra jottem ra, hogy Skotok es az Irek az a ket nepcsoport ezen a szigeten a kelet EU-s bevandorlok mellett akikkel talan erdemes itt baratozni.
Tisztelet a kivetelnek es remelem nem veszi senki rossz neven amit irtam, de nekem ez jott le eddig...
-
őstag
válasz moleculez #40751 üzenetére
Párom a betegség miatt, kb 2db teljes kiőrlésű zsömlét eszik, vagy ennek megfelelő adagot. Az ozempic injekciónak egy mellékhatása az étvágytalanság. Jelenleg 44 Kg fogyásnál tart De én sem vagyok nagyétkű, és én megfőzök magunknak. Ritkán rendelünk, vagy megyünk étterembe. Max 3 hetente egyszer Rezsi 120/hónap kb.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
őstag
válasz Devid_81 #40748 üzenetére
Mi ketten itthon 0 hitellel 300-350K körül kijövünk simán. Pedig 2 ház 2 kocsi van amire azért "néha-néha" költeni kell Igaz nálunk az étel nagyon átlag alatt kijön. Persze nyilván nem mindig, de általában kijövünk. Szóval azért havi 500-600K-t tudunk elrakni durván. Inkább a Magyar mentalitás ami zavaróbb. Próbáljuk leredukálni a kapcsolatok számát
-
Devid_81
félisten
válasz Snoop-y #40747 üzenetére
Majd rakerdezek, ha jobb a penz akkor en is szivesen atmegyek egy idore.
Par eve megcsinaltam a Comptia + csak epp vizsgazni nem mentem vegul, de azon ne muljon.
Asszem Hugomnak is csak annyi volt amikor ment hozzajuk.
Azota mar O is 350k-400k korul keres nettoban, ferje 500k korul.Rajtuk kb azt a fejlodest latom most ennyi penzbol (900k netto) mint itt Angliaban lehetett anno egy havi £3500 koruli ossz bevetelbol.
...
-
addikt
-
Bubee82
őstag
Ezek a szamok elkepesztoek. 11 eve jottem el, a legmagasabb nettom 175 ezer volt elelmiszeripari kutatas-fejlesztesben, diplomaval, nehany ev tapasztalattal. 300 ezer mar rohadt jonak szamitott nekem. A fonokom osztalyvezetokent keresett kb. 500 ezer bruttot.
A haztartas netto bevetele nem volt meg 300 ezer, annyibol eltunk 2 felnott es 1 gyerek a nyugati orszaghatarnal, szerenyen.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Valoszinuleg vallalkozokent erdemes lenne (lehetne) ujra otthon.
Hugom es a ferje ahol dolgozik oda lehet betudnak lokni a felesegemet, az amolyan IT Helpdesk cucc, kb 2 nap alatt betanulhato, es full angol, mert USAban van a ceg, csak itt is van kihelyezett reszleguk es alap az angol kommunkacio
250-300 netto korul lenne.En legutoljora amikor otthon voltunk azonnal mehettem volna Debrecenbe egy gyarhoz karbantartani 600.000 brutto, az kb 450 netto, vagy mennyi is az most.
De sokan mondjak, hogy inkabb 1 millio korul kellene, hogy meglegyen, akkor talan mar lehetne azon is gondolkodni, hogy a lerohadt mosogepet talan kibirjuk cserelni...vagy barmire "kolteni".
Durva amugy, es meg csak nem is lenne ezzel baj, csak a fizetesek sehol simcsenek amikor ilyen havi 1 milliokrol beszelunk
...
-
moleculez
veterán
Bekapcsoltam a TV-t mondom akkor mélyvíz M1 híradó. Nem vicc, szó szerint 6-8 Fidesz bevágás, most épp baloldal = háború, Fidesz = béke a téma, és a nyugatot kell utálni. Ja valami cuki kisállat is született a zállatkertbe’.
-
félisten
válasz Devid_81 #40736 üzenetére
Diploma nélküli, bölcsész szakot kezdett ismerős pár év után valami CRM adminisztrátor tanfolyam után keres ennyit. Nagyon sokat mentek itthon a fizuk az utóbbi pár évben. Építkezésen burkoló srác havi nettó 3500 euró körül keres.
És ti folyékonyan beszéltek angolul.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
t72killer
titán
válasz moleculez #40732 üzenetére
Úgy bizony, saját, alacsony rezsijű ingatlannal is simán kell egy 2gyerekes családnak havi nettó nyóccá'.
Simán drágább, mint UK vidék, 💩abb fizetésekkel.#40736 ha a 2 kocsit is tartanánk, mint itt, +évi 1 Kanári túra, akkor simán.
Cserébe:
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz moleculez #40732 üzenetére
Gyanitom, hogy egy millio korul kell egy 2 felnott 2 gyerekbol allo csaladnak.
Az azert majdnem mission impossible, legalabbis nekunk az lenne.Mondjuk mi gondolkodunk benne, en nagyon nem, de az asszony meg nem akar sehova jonni innen max csak M.o...
De meg egy 2-4 evet itt kellene maradni, akkor kijonne a mostani hazunkbol annyi, hogy M.o.n egy haz, meg maradna fejlesztesre+erre arra.
Osszetettben meg en is latok benne fantaziat, hogy vegre ne kelljen fizetni brutal osszeget hitelre meg mindenre ami itt lehuzas szagu, pl council tax stb.De nagyon sok minden meg itt olcsobb, pl muszaki cuccok, gyereknek cuccok (iskola ovi nem, az beleesik a lehuzas kategoriaba)
...
-
Apollyon
Korrektor
válasz totron #40734 üzenetére
Az ivós téma arányaiban kb. ugyanannyi van mint otthon, ellenben drogos biztos, hogy sokkal több. A fű az alap, gyakorlatilag tök normális, hogy random szembejövő ember az utcán szíjja a rakettát, vagy kiáll a háza elé az utcára és ott füstöli el.
Aki kicsit tehetősebb az a kólát meg nem meginni szokta. Ilyenből is egy nagyságrenddel többet látsz mint otthon, főleg, hogy annak már abszolút kijön az emberen a rendeszeres használata.
De legalább az energiaital vásárlása életkorhoz kötött, lol.
-
totron
addikt
Többet isznak arrafelé? Mint magyarhonban? Nektek van hosszútávú összevetési alapotok,
-
moleculez
veterán
Szerda óta Magyarországon vagyunk, ballagásra jöttünk. Gyerekek ezek az árak Lementem a CBA-ba venni dolgokat ugye egy üres apartmanban nincs semmi kenyer tej felvágott ilyesmi. Hát 30k forintot otthagytam Mondta rokon hogy egy háztartásnak kell 5-700k bevétel hogy normálisan megéljen (nem Gucci meg szarvas steak, csak nem krumplis tésztán élnél) egy kocsival meg gyerekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
-
válasz Devid_81 #40727 üzenetére
Elméletileg ki kell tölteni a vám nyilatkozatot, de ha ráírod, hogy hazaköltözöl, plusz tényleg az látszik a nyilatkozaton, hogy mindent viszel, akkor nem vámolnak. Az sem baj, ha fel tudsz mutatni számlákat (pl. látszik, hogy a TV 3 éves). Még plusz segítség, ha költöztetőcéggel szállíttatod haza a cuccaidat, őket már ismerik a franciák és nem kötözködnek velük.
Jó tanács: minden papírt fotózzatok le, mielőtt kiadjátok a kezetekből.
https://www.coreinfinity.tech
-
Devid_81
félisten
Ha valaki hazakoltozik es tegyuk fel vinne haza a sajat cuccait, arra adozni kell ahogy atlep a Franciakhoz EU szabalyok alapjan?
Vagy hazakoltozes az mas?[ Szerkesztve ]
...
-
t72killer
titán
válasz t72killer #40725 üzenetére
Ez is jó: "The solicitor, who specialised in criminal law, had also been arrested for another offence in which she left a Harvester restaurant without paying a bill of £60, the panel was told." [link]
-
t72killer
titán
Ennek a kimenetelére kíváncsi leszek:
Teenager shot dead during burglary as farmer is arrested on suspicion of murder30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
addikt
válasz instantwater #40722 üzenetére
Szerencsére sikerült megérteniük több nap csetelés után, hogy 10+ éves a mérő, és felajánlották a cserét.
Már csak néhány nap, és időpontot is fogok tudni bookolni.Jó, hogy van WhatsAppjuk, de lassabban válaszolnak, mintha emaileznénk .
-
Balinov
titán
válasz instantwater #40722 üzenetére
Ha van ajánlott uk diy csatorna ahonnét diplomazol, ne tarts magadba..
Most éppen zuhanykabin görgő kivételével küzdök, kell egy szett új de a boltban csak úgy adnak ha viszem a régit, nehogy rossz legyen
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
addikt
-
Snoop-y
veterán
válasz instantwater #40717 üzenetére
Lehet, hogy tul nagy a viznyomas.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
totron
addikt
válasz instantwater #40696 üzenetére
Nem, hanem az egész kódolás karriert.
-
addikt
-
addikt
Normális, ha kalapáló hangot ad ki a vízóra amikor erősen folyik a víz?
A szolgáltató szerint igen, de én Magyarországon ilyet soha nem hallottam.
-
moleculez
veterán
válasz instantwater #40714 üzenetére
Nekem ezek ilyen US englishnek hangzanak
Jut eszembe, ezt pakisztáni munkatársam küldte mikor hallotta hogy telefonban valakinek nem megy a phonetic alphabet, hát sírtam a röhögéstől.
Mármint azért mert tényleg dolgoztam egyutt olyan bevándorlókkal hogy szerdán még a Gangeszban fürdött pénteken a Tescóban árufeltölt, és hát ez ilyenMég nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
addikt
-
addikt
-
tildy
nagyúr
válasz moleculez #40684 üzenetére
Orulj neki . Ez nekünk 1600 volt anno . Nem volt itt a gyerek a bolcsiben , de fizetni kellett .
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz instantwater #40701 üzenetére
Totál ki vagyok ezen a medior megnevezesen. Erre sehol nem láttam meg használni , csak Magyarországon. Mid-levelként mondjak errefele
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
félisten
válasz t72killer #40707 üzenetére
Egyelore nem fog lejjebb menni. Azert fizetnek sokat az IT-ben, mert az elvegzett munka skalazodik. Az epitomernok jellemzoen egyszerre 1 db epuletet tervez, 10 epulethez 10x annyi kell. (Nem pont igy van, de erted.) A fejlesztonel ez nem igy van.
Azok a munkakorok fizetnek jol, ahol
- nagy a hozzaadott ertek, azaz 1 egysegnyi munka belerakasaval sok egysegnyi erteket lehet eloallitani
- nehez elegendo munkaerot talalniAz IT-ben is persze rengeteg a kutyauto, de nem veletlenul fizetnek meg mindig evi felmillio dollaros alapfizut a Netflixnel.
while (!sleep) sheep++;
-
t72killer
titán
Még mindíg azt látom, hogy a kb BsC szintet letolt fejlesztő a dupláját viszi haza mint egy MsC gépész vagy építőmérnök, simán annyit, mint egy rendelőt üzemeltető magánfogász. Ez még mindíg nem egyensúlyi helyzet és fog még lejjebb menni - azzal megspékelve, hogy a juniorabb szintekért egyre inkább meg kell küzdeni.
De ha látok valami keveset bejárós konstrukciót a régióban, neki fogok feküdni - no ez ugye a másik, ahogy szorul a nadrágszíj egy szektor körül, az ilyen rugalmassági tényezők az elsők, amit kukáznak... Olyan isten meg nincs, hogy beköltözzünk Glasgowba.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Így legyen, bár a leeresztődés folyamata elég nagy elbocsátott, tapasztalt tömeggel jár, aminek ki kell ürülnie ahhoz, hogy a belépők valódi új lehetőségekhez jussanak.
Jaja, bepötyögöm az indeedbe, hogy "junior developer", Gasgow+50(!!) mérföld, ami ugye lefedi Skócia gazdaságilag aktív 90%-át: a kemény 37 találatból talán 5 az ami már eleve nem a címben is seniort keres .
Ja, és ezek közül sehol se látom, hogy ajánlanának legalább heti 2-3 nap remote munkát, hogy talán esetleg ne minden áldott nap kelljen 2x2 órát ingáznom, a családot full szögre akasztva...
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Nekem Python + R megy egész jól, plusz a releváns ML libek használata. De ez nagyon senkit nem érdekel mert mostanában a juniornak is kell tapasztalat
-
t72killer
titán
válasz instantwater #40701 üzenetére
IIgen, máshol is hallom, hogy nagy leeresztődésen megy keresztül az IT szektor, szóval max limitált időt és kb 0 pénzt vagyok hajlandó ebbe belenyomni, mert a "sajnáljuk, találtunk mást" válaszhoz felesleges extra köröket futni...
-
addikt
válasz t72killer #40700 üzenetére
Igen, vannak elszállt junior job specek.
Ismerd a nyelv alapjait, szintaxist, esetleg egy egyszerűbb alkalmazást össze tudsz rakni Laravelben, tudsz írni egyszerűbb MySQL lekérdezéseket, ismered a HTML, CSS, JS alapjait.
Sokszor a frontend egy része React, tehát nem árt, ha annak is ismered az alapjait.
Szabadidőben pár hónap alatt elsajátítható a tudás Udemyről.
Fontos megemlíteni, hogy most az IT szektor eléggé rottyon van globálisan.
Főleg a juniorok sírnak, hogy nem találnak munkát.
A seniorokat pedig medior pénzért keresik[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- DIGI kábel TV
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.