Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ugye mindenki nézi rendszeresen a credit fileját a CreditKarmán, ClearScoren, és TransUnionon, esetleg még a MSE Credit Clubon?

A profilotokhoz tartozó TotallyMoney account a Ti birtokotokban van, ugye?

Néhány napja felmerült a bankok megbízhatósága, és valaki említette, hogy nekem volt bajom velük korábban, miután röviden megemlítettem, hogy nemrég a párom nevére akartak Argosos hitelt felvenni, de szerencsére fenn akadt a szűrőn.

Most megnéztük a credit fileját, és tavaly nyár óta minden hónapban van rajta egy TotallyMoney credit report search.

Mondanom sem kell, nem ő regisztrálta a fiókot.

Ismerős volt a cégnév, és rákerestem az inboxomban.
    Előjött, hogy 2021-ben amikor az identity theftes, hitelfelvevős esetem volt, akkor bizony kellett írnom a Totally Moneynek, hogy szüntessék meg a fiókot ami rendszeresen lekéri a credit fileom, mert nem az enyém a fiók.

Nagyon érdekes, hogy 2-ből 2 alkalommal tudtak úgy Totally Money fiókot csinálni, hogy nem a jogos tulajdonosához tartozik. Kamu email címmel, kamu telefonszámmal.

Kedves csaló barátunk hónapok óta figyeli a credit filet, és látta, hogy nincs rajta csilliárd adósság, így pár hónapja bepróbálkozott az Argosnál, a fent említett hitellel.

Most írtunk nekik, hogy ezt az accountot is szüntessék meg, mert egy csalóé.

Ha egy csaló figyeli rendszeresen, folyamatosan, hónapokon keresztül a creditfileodat azzal az a baj, hogy bármilyen credit file alapú online/telefonos ID checken át tud menni, ahol nem kérnek passportot és szelfit.
    A checken átmenve pedig bármilyen hitelt/szolgáltatást igényelhet a nevedre az adott szolgáltatótól.

Tehát aki kicsit is aggódik az identitása és a pénzügyei miatt, most regisztráljon a következő oldalakra, hogy ne egy csalóé legyen a fiók:
    - CreditKarma (TransUnion)
    - ClearScore (Equifax)
    - TotallyMoney (TransUnion)
    - MSE Credit Club (Experian)

Ezek mind ingyenesek, és így le van fedve mindhárom credit referencing agency, tehát látható, ha bárhol keresés van.
    Az MSE Credit Club (Experian) nekem annyira biztonságos, hogy én magam sem tudom elhitetni vele, hogy én vagyok én, és beregisztrálni sem tudok, pedig szeretném tudni ingyen, hogy mit tud rólam az Experian ami közvetlenül kérve fizetős.

Miért nem tudnak ezek a credit reportos cégek a regisztrációhoz postai levélben egy kódot küldeni, hogy kicsivel nehezebb legyen a csalás? :U :F

Új hozzászólás Aktív témák