Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ájvé

veterán

válasz tibcsi0407 #135814 üzenetére

"Miért hurcoljon mindenki mindenhová magával DSLR-t?"
    Nem kell DSLR, egy jobb kompakt fényképező simán veri mindenben a mobilokat és még komolyabb tudás sem kell a kezeléséhez.
    "Az okostelefon pedig nem csak azért okos, mert a Google beszél hozzád, hanem mert több funkciót is ellát egy személyben."
    Na ez az asszisztens a halálom, bedugom a fülhallgatót mindig nyomja a hülyeségét, nem lehet valahol kikapcsolni?
    "Ha egyszerűen családi pillanatokat szeretnék jó minőségben megörökíteni, arra tökéletes egy jól fényképező telefon."
    Igen ilyen 150k-s telefonok kategóriája kb elég hozzá, főleg ha beltéren történik (márpedig nem a parkban van a legtöbb családi esemény) akkor fokozottan igaz, mert nem ideális fényviszonyok között gyorsan elvéreznek a mobilok.
    "A Mi Note 2-vel például beltérben képtelen voltam normális fotót lőni, ami értékelhető is lett volna. Sok olyan családi fotó készült, amit inkább letöröltem, mert annyira szar volt."
    Látod erről van szó, 150k-s telefon már lő értékelhető képeket beltéren, többit meg hagyjuk. Azért nem mindenki rohangál ilyen mobillal.

Én is szoktam használni okostelefont fotózásra nyilván, de a cél is csak annyi hogy készüljön valami elfogadható kép. Pl anyámmal mentünk virág kiállításra, arra bőven elég volt a Mi 3 is, fényviszonyok jó és jó képeket lehetett csinálni, de nem is kell több, csak hogy otthon meg tudja nézni a készült képeket, még nyomtatni se akarunk belőle, egy családi eseménynél már ennél szerintem több kell.

Új hozzászólás Aktív témák