Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android dual SIM okostelefonok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76663) MotorBoy79


MotorBoy79
tag

Sziasztok!

Alig pár napja van nálam az új DOOGEE Valencia (DG800) telefonom, de nagyon nem vagyok megelégedve vele:

1. Sajnos azóta szinte minden telefon beszélgetésemnél a másik fél reklamált, hogy recseg a hangom, vagy nem is hall. Néha ilyenkor észrevettem, hogy a 3G és G között váltogat a képernyő tetején. Ma ott lett tele a hőcipőm vele, amikor 2x megszakadt a vonal. Dühömben visszaraktam a SIM kártyát a régi Jiayu G3-asomba és láss csodát: arról visszahívva már semmi gond nem volt. Tökéletes hangminőség, semmi szakadozás.

2. Másik DG800 gondom, hogy a Bluetooth fülesemmel (Platronics M55) volt, hogy annak csak 5. ki-bekapcsolása után vette észre, pedig korábban már voltak párosítva és használtam is őket együtt (vezetés közben mindig Bluetooth-on beszélek). 1x a párosítást is teljesen elfelejtette, pedig a Jiayu-val semmi gondom nem volt a Bluetoot-al.

3. A mobil térerő mindig legalább 1 csíkkal kevesebbet mutat, mint a Jiayu G3.

4. A 2.4 GHz-es WiFi jelerősség mindig legalább 2 csíkkal kevesebbet mutat!
(konkrétan a WiFi routertől 2 méterre is a Jiayu full térereje helyett csak 1-es, vagy néha felugrik kettőre.)

5. Ezek után az már csak apró csalódást okozó dolog (amin egyedül a már évek óta jól máködő 32GByte-os MicroSD-m segít hamar túllendülni), hogy a ROM méretére azt írták, hogy 8GByte. Ebből azt reméltem, hogy kb 4GByte-tal több helyem lesz, mint a 4Gigás Jiayu G3-asomban és így a belső tárhelyen majd jól elfér mindenféle nagy térkép a navihoz, de messze nem.
A DOOGEE-ban a Beállítások/Tárhely-nél azt írja, hogy van egy "Belső tárhely", ami 3.36 GB, ebből 2.81 GB szabad, aztán van egy "Telefon memória", ami 2.76 GB, amiből 2.74 szabad. Mivel az alapértelmezett írás-lemeznek csak a "Telefon-memóriát" engedi kiválasztani, ezért is szerintem ez nem két külön tárhely, mert mindenhol (fájlkezelőben is) csak ezt a második "Telefon-memória"-t látja. Persze USB-n PC-re dugva egyik se látszik, csak a belerakott MicroSD, de ez a Jiayu-nál is így volt. Szóval a 8GByte ROM nagyon úgy tűnik, hogy csak 4GByte.

Szerintetek is vissza kéne küldenem ezek miatt? Lehetséges, hogy a Valencia a DOOGEE-nak a rosszabb típusai közé tartozik a nemzetközi tesztek pozitív eredményei ellenére, vagy csak én fogtam ki egy problémás példányt? Vagy lehetséges, hogy simán csak szoftveres gond és ezeket a még kiforratlan Android 4.4 okozza?

Ráadásul még ciki is nekem ez a dolog, mert az én rendelésem után egy ismerős is egy héttel utánam rendelt egyet az én ajánlásomra (amit az utóbbi időben agyondicsért DOOGEE tesztek miatt mertem látatlanba). Elvileg ő most a hét elején fogja megkapni valamikor, úgyhogy nemsokára kiderül, hogy őnála is jelentkeznek-e ezek a gondok.

Ti mit mondtok?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android dual SIM okostelefonok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.