- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én végül is döntöttem: Acer Iconia A1 810 lett (az Asus Memo Pad 7 HD volt a másik jelölt, ill. szóba jött még a Galaxy Tab 3 7.0 (T210)) Vásárlás előtt megtapogattam még őket, de már eleve az Acer-t mentem megvenni. Három fő érv szólt mellette.
7.9-es 4:3-as kijelző. Kellemesebb képarány, és területre majdnem harmadával nagyobb, mint az Acer. (Ha valaki már nem lát olyan jól, ill. nem nagyon netezett korábban, annál ez sokat számíthat. Valójában még a 10"-on is elgondolkodtam, de aztán mégse.)
Kisebb felbontás (nem röhög!) Sajnos a Google-nek máig nem sikerült megoldania, hogy globálisan fel lehessen nagyítani a dolgokat, mondván, hogy ezt az alkalmazások megoldják. Sajnos nem oldják meg, vagy legalábbis nem mind. (Amúgy volt ilyen alkalmazás (Big Font), de ezt a Google az Android 4.2-től kinyírta, mondván, ha már milliókat fizettek azért, hogy igazán szürke és unalmas kinézete legyen az Androidnak, nem hagyják, hogy jöttment felhasználók tönkrevágják azzal a mondvacsinált ürüggyel, hogy használni szeretnék a drága pénzen vett eszközeiket...)
OTG. Egyszerűbbé teszi a mentést, ill. az adatcserét (pen drive).
Ami a hátrányokat illeti: a pocsék kamerák jelen esetben nem érdekesek (mert soha nem lesznek használva), a GPS sem (legyen bármilyen), a szolid fényerő beltérben remélhetőleg elég lesz, az üzemidő pedig az Acer-nél sem annyira rossz (ez lehet a nagyobb képernyő ára, a világítás elég sokat eszik).
(Amúgy a tapogatás némileg meglepő eredménnyel járt, mert nekem az Asus-szal szemben a korábban elvetett Samsung sokkal jobban bejött: fizikailag masszívabbnak tűnik, kisebb, a kereten vannak vezérlőgombok, van fényérzékelő, infraport, stb. A kijelzője lehet, hogy nem IPS, de egyáltalán nem tűnik rosszabbnak (az Acer-nél pláne), a processzora ugyan csak két magos, de ez nem igazán érződik normál használatnál (mondjuk egyes játékoknál lehet). Ami pedig a szoftvert illeti, a kiállítási példány sokkal szebben és izgalmasabban nézett ki (főképernyő, virtuális billentyűzet, stb.), mint a több gépen futó csupasz Android 4.x ... L. még ezt, bár a kommentek itt (is) határozottan az ASUS felé hajlanak.)
-
Visszaolvastam, látom te is az Acer Iconia A1 810 és a Asus Memo Pad HD 7 között nem tudsz dönteni.
Én a Galaxy Tab 3 (T210)-től indultam, aztán tjb007 javasolta az ASUS-t (köszönet!), így némi hezitálás után előbbit el is vetettem (bár annak is vannak előnyei: kicsi, van egy csomó gyári magyar nyelvű alkalmazás, van szervízhálózat, stb.) Aztán majdnem megrendeltem az Asus-t, de a webshop-ban megláttam az Acer-t és én is elbizonytalanodtam.
Gyakorlatilag egy árban vannak, és hardveresen is nagyon hasonlók. Ami az Acer mellett szól:
- 4:3-as kijelző (böngészni jobb és nagyobb is a 10/9:16-osoknál).
- 7.9-es a kijelző, nem 7-es.
- Kisebb DPI (néhány app nem skálázza a betűket, ezek egy 200+ dpi-s gépen használhatatlanok)
- Külön HDMI kimenet.
- Működő USB OTG?Az ASUS mellett szól:
- Nagyobb felbontás (és lényegesen nagyobb DPI).
- Kb. harmadával hosszabb üzemidő.
- Kisebb (ugye maga a kijelző is az, és a káva is keskenyebbnek tűnik).
- Vékonyabb (bár hogy ez miért szempont bárkinek is?)
- Könnyebb.
- 16G tárhely (az Acer-ből is van ekkora, csak akkor már nincs egy árban).
- Marginálisan gyorsabb (feltehetően jobban optimalizált).
- 2 év garancia? (Legalábbis külföldön.)
- Jobb a hangja (kihangosítva)?
- Olcsóbb (relatíve).Magamnak alighanem az ASUS-t választanám, de ajándékba szánom egy idősebb személynek, így a fenti szempontokból igazából a nagyobb kijelző (olvashatóság), meg a hosszabb üzemidő (kevesebb macera) számít igazán. Meg a megbízhatóság/tartósság (ha elromlik, akkor sokáig kell nélkülözni, és ha "adminisztrálni" kell, az is problematikus valamennyire), de ezt előre nehéz...
Ha valakinek van bármi kiegészítése, tapasztalata, javaslata, azt örömmel venném.
-
Pont most néztem a kettőt: Iconia A1 810 vs Memo Pad HD 7 (L. Battery runtime fejezetnél a grafikont.) És itt is jobbnak tűnik az ASUS, mégpedig különösen az IDLE rész (világít a kijelző, de nem csinálnak rajta semmit.)
A legtöbb ilyen teszt jó, mert itt elvileg ugyanolyan körülmények között hasonlítanak két gépet. A legtöbb ilyen teszt nem igazán jó, mert így sem igazán egyformák a körülmények: a linkelt site pl. minimális és maximális fényerőn tesztel, és ilyenkor a nagyobb fényerejű gép automatikusan hátrányba kerül. Ez esetben persze az Acer számára ez nem mentség, mert neki van kisebb fényereje...
Szerintem az Acer egyszerűen korábbi fejlesztésű (korszerűtlenebb) panel-t használ, ami többet fogyaszt. De az is lehet, hogy az ASUS gép szoftvere jobban optimalizált: ne felejtsük el, hogy az ASUS gyártja a referencia tabletet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Google Pixel topik
- Óra topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged