- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Szólánc.
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsömica
aktív tag
Én is nemrég adtam túl egy Beelink Gt1 mini-n; teljesen rendben volt - csak már sok volt a box itthon. Most a gyerek szobájába van egy X2-es Max; a nappaliban az X3-as, egy Ugoos és egy HTPC ; én sem érzek most lefedetlenséget az igényeimhez.., ja de...! Várom már az új LG oled-eket..!
-
Csabi1984
addikt
Ugyan azon videót (1080p-s film) a Corelec+Kodi-val mondhatni alig látom a különbséget, hogy nem 4K, míg ha Androidra letöltött Kodit használom akkor alacsonyabb a kép minősége. Lehet, hogy ahogy Blakey kolléga írta "optimalizáció"hibája
Másik: Próbáltam lejátszani egy DV filmet az Android+Kodi alatt szaggatott mint atom míg CoreElec+Kodi lejátssza csak mivel az eszköz nem DV képes csak HDR-be nyomatja de nincs laggolás.
-
devil-k
nagyúr
Elég régóta használok már Kodit, hogy tudjam, ez nem user error. Ez egyszerűen szar fejlesztés eredménye. Az Apple tv alatt (Infuse) nem kell ilyennel küzdeni, nem kell átnevezni a fájlokat, felismeri őket letöltött névvel is.
Flowtation
Inkább boldogabb lennék, ha kevesebbet kellene át/visszanevezni. Állítólag van olyan addon amivel a letöltött tartalmakat jobban ismeri fel. Ez valós? -
Fastfact
csendes tag
Lehet hogy nem fogalmaztam pontosan, de a családi videókat is PKC-n szeretném lejátszani.
A Plex szerveren létre van hozva külön könyvtárként Filmek, Sorozatok, Családi videók. A könyvtárak típusai beállítva filmek, sorozatok, egyéb videókra. Az egyes könyvtárakban jól is szerepelnek a tartalmak.
A Kodiban viszont a Filmek menüpontban vegyesen vannak a filmek és a családi videók. A sorozatok jó helyen vannak. A Videók menüpontban lejátszási listaként látszanak a Plex könyvtárak, itt szintén jó helyen vannak az egyes anyagok.
Azt szeretném elérni, hogy a filmek menüpontban csak a filmek szerepeljenek. -
tomy86
addikt
Köszönöm, de félreértettél. Nem albumonként akarom látni a lejátszások számát, hanem egy összesítő számra lenne szükségem, hogy az összes albumból, hányat hallgattam már meg. Például, ahogy a "Music.AlbumsCount" megmutatja, hogy van 300 album a médiatárban, szeretném azt is látni, hogy ebből meghallgatott 123. A Kodi wiki oldalán nem találtam erre infót, ezért lehet, hogy nem megoldható.
Nem olyan fontos, csak egy ötlet és nem tudom, hogy én vagyok a béna vagy tényleg nincs erre lehetőség? -
mexel
veterán
Igen, erre jutottam én is, csak éppen megoldhatná a rendszer ha a zene funkció megy akkor értelmezze a gomb parancsokat mint a többi esetben is. Semmi megoldás nincs erre? Érdekes módon az x96 távján lévő léptető gomboket érzékeli rendesen ha beállítom, egy másik táv-on nem, pedig azon is vannak léptető gombok és be is vannak állítva a remote.conf-ban. Szóval kicsit katyvasz a dolog. De végül is nem fog érdekelni majd megoldja magának az illető ha nagyon akarja, ez csak plusz lenne
-
xrvman
őstag
Köszi Neked is, a Netflix is sikerült!
Bár jobban örültem volna egy minimálisan bővebbnek, de így is jó lett, méghozzá úgy, hogy a WidevineCDM letöltését, telepítését kérte, melyet engedtem neki.Korábban a Matrix telepítéshez valóban nem kellett reset sem, azt is köszi.
A Coreelecnél beállítottam a képernyő kalibrálást, ám Netflixnél mintha önnálló életet élne, kilóg újfent mindenhol elég sokat. Igaz, most nem FHD 60Hz, hanem csak FHD 24Hz (TV-n a távszabályzó info gomb lenyomásakor mutatja miként üzemel épp a TV)
Még nézegetem, milyen beállítások vannak a Netflixen belül. -
xrvman
őstag
Köszönöm, akkor felteszem a 19.4-Matrix-ot.
Még sose csináltam ilyet, mert a hozzáadott kártyán már ott volt a működő verzió.
Kérhetek egy leírást miként csináljam?
SD kártya a kezemben, be tudom tenni a laptopba és tudok másolgatni.
Viszont emlékszem, a távirányítóval voltak gondok, valamit be kellett másolni, hogy rendesen működjön. Megtaláltam, remote.conf volt. Ilyesmi van a Matrixhoz?
A Netflixhez mit kell tennem, hogy menjen, mit kell letöltenem, bemásolni és telepíteni? -
mikrofon
veterán
Ehhez tudnál valamit küldeni, hogy mit kell majd beállítani?
Mert emlékeim szerint volt olyan amikor magától nem váltott hanem meg kellet nyomni egy gombot hozzá, vagy a menüben a parancsot (MATCH FRAME RATE).Illetve le szabad frissíteni az új androidra? Azon lévő hibákat kijavították már?
-
-
blakey
titán
Neked van Shield TV Pro-d, a Shield TV kb. ua., mint a Fire TV Stick, ugyanannyit tud, ugyanakkora háttértárral, csak más OS. Szóval nem is értem, hogy mit vársz az eszköztől, max. azt tudom elképzelni, hogy kíváncsi vagy egy másik Android alapokon futó OS-re. Nem rossz kütyü, bőven használható. Amúgy számomra pl. a 16GB is kevés, ha már a háttértárról is beszélünk.
-
xtend
senior tag
Átgondoltam és fenntartom amit írtam. Kodiban működik az fps váltás, blakey írta a mókolást 1 perces művelet. Tárhely kicsi? Mihez képest? Appoknak elég, filmekhez stb pedig natívan támogatja a külső meghajtót usb otg keresztül. Van hozzá lan adapter de minek ha wifi 6 is tud? Hangok: Stereo, PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos... de ez is nézőpont kérdése hogy neked ez elég v sem, nekem bőven pl
-
blakey
titán
Csak kiegészítés.
Vezetékes nethez kell egy USB-ethernet átalakító, akár HUB is, csak néhány app ne telepíthető áruházból, a mókolás abból áll, hogy letöltőd az áruházból az app-ot aminek segítségével le tudsz tölteni és telepíteni, tárhely bővíthető, én 32GB-os pendrive-al bővítettem. Akinek kellenek a HD hangok tovább küldése annak nem jó, mert többcsatornás LPCM lesz, illetve ezek vannak még: DD, DD+, eAC3+Atmos, DTS. Van HDR10, HDR10+, HLG és Dolby Vision, Kodival jó az fps-váltás. -
Flowtation
őstag
Köszönöm a munkát!
mindenkinek is:
Sikeresen telepítettem 9.2.8 Leia alá, rendben működik. Lejátszás előtt egyszer feltett egy kérdést widewine verzióról, ott a telepítettet választottam, következőleg már nem volt ilyen. Továbbá minden indítás előtt kérdezi a minőséget is, de ott az automatikus a zöld, és alapból tovább is megy. Kipróbáltam egy filmen, kerestem is és böngészve is elindult minden.
Egy kérdésem lenne még, az, hogy be lehet-e állítani, hogy alapból magyar szinkronnal induljon el a lejátszás? Tv-n ez így volt, most kodi alatt beállítottam a táv egyik színes gombjára a hangsáv váltást, de ha lehetne alapból a magyar az jó lenne. De ha nem, az sem gond, örülök, hogy egyáltalán működik. -
mexel
veterán
Persze, lehetne, de nagyon nincs szükségem rá, filmet utoljára nagyon régen néztem
Aki hbo-ra és netflixre keres azoknak firesticket vagy xiaomit szoktam javasolni, csak gondoltam hogy valaki akinek van slimbox alapú droidja hátha megnézi. Elvileg a netflix is megy normálisan ( azt sem próbáltam, az sincs és nem is lesz- egyelőre amíg nem muszáj)
Ja, plusz főleg azért is írtam hogy talán valaki tudja miért nincs hang. Szerintem az csak valami beállítás lehet -
mikrofon
veterán
Ezek alapján akkor az ugoos box-on nem fog menni rendesen, se kodi addon-ként, se a saját alkalmazásával, mert nem Widewine L1 besorolású. Pont ugy mint a netflix.
Akkor vagy beválik a TV-n, ahol kérdés az AFR, a hang az e-ARC miatt nem probléma, vagy be kellene ruháznom, egy egy firestick 4k max-ra....
Utóbbin mondjuk menne minden, netflix és HBO max is kodi addon-ból rendesen 4k-ban DV-vel. Jól gondolom? -
mikrofon
veterán
Ez jól hangzik! Köszi!
A CE-n próbáltad, vagy a Shield-en? Nekem ugye az utóbbi érdekes, hogy androidos kodi alatt is megy-e?
Vagy ez is olyan mint a netflix add-on, hogy CE -kell hozzá a DRM Google Widevine L1 miatt?A piktogram 2.1 hangot jelöl. Az csak a beállításaid miatt annyi, vagy igazából a film "csak" ilyen hangsávot tartalmaz?
Illetve a bal felső sarokban lévő Infót hogy is lehet előcsalogatni nekem csak az "O" gombos infót sikerült megtalálnom, múltkor keresgéltem még, mert emlékeztem hogy ezen kívül van másik infót tartalmazó lehetőség is....
-
Beni2360
félisten
Most még csak a laptopon néztem rá és végig kérdezte mit szeretnék csak az NFO nincs beállítva vagy hasonló üzenetet kaptam, azt merre keressem?
Itt a lapin elkezdte áthelyezni de valamiért lefagyott vagyis a vírusirtó talált valami engedélyezési gondot. Azt engedélyeztem de közben kilépett a KODI. -
-
Zamma
őstag
Jó egy szintig, viszont most frissítették a Batocerát és az advanced settings jóval komolyabb benne Dolphin (Gamecube) alatt... így 720p-n tudnám használni 50-60 fps-en mondjuk a Mario Kartot, ez a cél.
Emuelec nem olyan jól paraméterezhető ebből a szempontból, ráadásul Batocera alatt F1-re direktben futtathatom a Dolphint és egyszerűbb a gamepad-ek kezelése is...
Nekem amúgy semmi csilivili backend nem kellene ha lenne Gt King (s922) alá optimalizált linux, amin fut a Dolphin. Odroid alá van talán, de az és a Gt King közt van némi különbség (BT, RAM) - és valószínű hogy nem csak a dtb-t kell átmásolni...
Egyébként Bodhi linux alatt raktam már fel Dolphint (i5-6500 alá), süvített is ahogy kell, de most GT Kinghez kell... -
mexel
veterán
Akkor tévedek ha ilyen szigorú vagy és látatlanban máris megoldottad a hibát. Nem olvastam milliószor még a hulladék sd olvasókról.
Én speciel mindig penről bootolok, soha nem sd-ről, nekem macerásabb az sd. Ez fel sem merült bennem. De általában nagyobb szokott lenni a user error mint az sd hiba. Nálam pl még nem nagyon volt sd olvasó hibás box pedig megfordult a kezeim között pár darab.
De igen, előfordulhat 3. vagy akár első lehetőségnek is hogy ez a baj.
De ha akarunk kereshetünk még pár hibalehetőséget, biztos lehet egy tizes listát is csinálni.
Én csak leírtam pár lehetséges hibát, és nem biztos hogy tévedek. De előfordulhat nyilván, miért ne?
A tanix annyira nem isa hulladék kategória ( volt ) -
-
blakey
titán
Nem én temetem, az elmúlt évek erre utalgatnak, az új James Bond-on pl. nincs semmilyen DTS (legalábbis én nem láttam, hogy lenne), előző 24-en meg volt ) , a TV-kből is kikerül (bár szerencsére van néhány amelyik még mindig támogatja) Engem egyáltalán nem zavar, ha van, én is olyan eszközöket szerzek be, amik mindenképp kezelik, de nálam nem szempont a továbbküldés, elég a dekódolás.
Egyébként nemsokára kipróbálom, hogy milyen a 4K Max, mert lehet, hogy ezzel leváltom a CE-t. De egyelőre nem nagyon akarok kísérletezgetni, de egyszer ki kéne próbálni, hogy milyen.
-
blakey
titán
Ez is egy stream eszköz, egyébként úgy tudom, hogy minden hangot átenged, tehát van bitstream. Akinek egy soundbar-ja van, vagy sztereó rendszeren használja annak elég, ha van hang. Nem a "sokpontegy a 2022 hangja", mai napig életképes a sztereó is, bármilyen felállásban lehet filmet, sorozatot nézni. Nem mindenkinek van igénye a sokcsatornára ahogy nem mindenkinek van igénye a jobb zenei hangra. Ha nem tudsz vagy nem akarsz egy normális (több százezer vagy milliós) többcsatornás házimozit kialakítani akkor egy sztereó rendszer jobb tud lenni. Bármilyen kialakítás életképes. Én sok év után "dobtam" a házimozit, már nem hoz lázba. Akkor lenne nagy gáz, ha egyáltalán nem lenne hang az adott formátumokkal, úgy ahogy pl. Samsung, LG legújabb TV-iken. Bár ahogy nézem a DTS és tsai szépen el fognak tűnni, a Dolby és tsai marad meg, de majd később okosabbak leszünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest