Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
Ha vótmá bocsi:
AMD Ryzen Memory Scaling Analysis -
Kupszi
aktív tag
van új chipset driver [link]
Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
veterán
válasz bobalazs #19801 üzenetére
fura mert nekem a gta5 nem skalazodott... de ugyanilyen eredmenyeket kaptam en is. Marmint hogy jatekok ala meg mindig inkabb VGA kell.
Tehat a 2x8gb 3800c14 + rtx2060 super helyett egy 2x8 3200c16 + 2070 super jobb valasztas :)
Viszont aki crucialt vesz, annak ott van a 3800c14, ingyen, csak batornak kell leni
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
penene
őstag
válasz nyul105 #19797 üzenetére
Wow. Nekem igaz, 3700X van, de Codnál csak kb. 30%-os a proci 140-150 FPS-nél is.
Annyival nem lehet gyengébb a 3600, vagy igen?3570K-val is sokkal jobb volt mind az SC, mind a Cod (Codnál 105-110 FPS volt a cpu bottleneck 6v6-ban, warzoneban is 100, amikor malmozósra vettem a VGA-t, akkor is), mint amit Te írtál. Rog Strix 1070Ti-m van nekem is.
-
penene
őstag
válasz nyul105 #19808 üzenetére
SC-ben nem mértem soha az FPSt, csak nem éreztem röccenést, pedig 2v2őztünk, és volt azért erős end game. De persze eleve 60 Hzen toltam.
Ezek szerint "csak" 130-140 fps a cpu bottleneck 3600-al warzoneban? Akkor jó, hogy nem azt vettem.
Bár többet gondoltam volna, meg most is gondolnék, látva a 3700X erejét. De ezek szerint Te is és pont ez a baj.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
FFT, N32, C17 tesztek nálad miért vannak disableden 1-6-0-án? Több féle Y-Crunher is létezik, amikben ezek alapból ki vannak lőve?
Valamint nálam nem ez a teszt ami a mérvadó végsősoron, hanem egy pl Prime95 Small FFT. Van mikor cruncerrel lefut 3 kör is (1-6-0) de Prime alatt pár sec alatt meghal...
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Egy kis érdekesség.
Látom volt szó a CBR20 pontszámokról és h mi lehet rá, azaz a proci terhelésére még befolyással (pl több kijelző) :
Én is több monitort/tv-t használok, egész pontosan 4-et (2 monitor 2 tv).Most csak arra voltam kíváncsi, hogy simán csak a felbontás számít-e valamit, azt hittem nem, mert a VGA-t terheli inkább. Csináltam 5-5 mérést 3600X-el, a legjobb és legrosszabb eredményt figyelmen kívül hagyva, avg3-at vizsgáltam:
FHD 144Hz (natív) 3735p:
-3729
-3735
-3735
-3735-3735WQHD 144Hz (natív) 3742p:
-3737
-3741
-3741
-3744-37447 pont difi van a "nagyobb felbontás javára" amit lehet mérési hibahatáron belülinek is mondani, de akkor is fura számomra.
4 kijelző egyszerre 3731p:
-3730
-3730
-3732
-3732-3736Itt nem csodálkozom már legalább, hogy a legrosszabb mutatóval zártam.
De összeségében úgy érzem nem nagyon számítanak ezek, az jobban ha háttérben futnak programok.
(Én kilőttem mindent, még a netet is a mérések idejére).[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Nálam az Y-cruncher 0.7.8.9503 verzió számú de így néz ki egy 1-6-0-án full alap procival, CL16 3600-as RAM beállítással:
Az összes teszt nálam zöld, azaz lefut, nem pedig piros disabled.
Szerk.:
Szerintem meg van a hiba.
Egyesével üsd be az értékeket:
-1 - Component stress tester aztán enter
-6 Enable all test aztán enter
-0 Start testing aztán enter[ Szerkesztve ]
-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Memória bővítést tervezek a gépemben. Jelenleg 2X8 GB G.Skill Trident Z Neot használok Ryzen 5 3600-as proci mellett, B450-es lappal. A kérdés az lenne hogy ha ehhez veszek még egy ugyan ilyen szettet az tökéletesen fog menni, vagy jobban járok 2X16 Gb-al ugyan ebből a típusból? Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv
Intel & ATI
-
veterán
válasz arpi6k #19816 üzenetére
Szerintem mindegy. Nekem volt 4*8 és 2*16 is, igaz, más KIT, de a 2*16 az pont a Trident Z Neo. Semmivel sem volt rosszabb a 4*8 GB LPX sem, kár volt váltanom. Alig kimérhető a gyorsulás, ráadásul pont 3600+B450 mellett használtam egy darabig mindkét szettet. Én megvenném a bővítést, aztán ha hiba van, 14 napos elállás, és jöhet a 2*16.
-
-
arpi6k
addikt
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Igen semmi tuning nincsen (Nem is lesz), csak az XMP profil van bekapcsolva. A jövőben egy B550-es lapra váltás előfordulhat, de szerintem ott sem kéne hogy gond legyen a 4X8 GB rammal.
Intel & ATI
-
Bjørgersson
félisten
válasz RECSKA #19817 üzenetére
Ha annyira megterheli 4 modul a memóriavezérlőt, hogy nem érdemes használni, akkor nem tennének 4 foglalatot az alaplapokra, vagy rosszul gondolom?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Pro!Petya
addikt
válasz Kean_Sorbo #19824 üzenetére
2.05-ös chipset driver is ment fel vele?
-
MPowerPH
félisten
válasz snecy20 #19820 üzenetére
Ha olyan az alaplapi vezetekezes, akkor jo lehet a 4 modulos kiepites, gyorsabb, mint a 2 modulos. De ez lapja valogatja, hogy vannak bekotve a csatornak. En olyan lapba nem raknek 4 modult, aminel nem idealis.
svensson: Rosszul.... Tenyleg megterheli, es 4 modullal meg az XMP is nehezkes, foleg magasabb frekvencian, ott garantaltan nem fog menni. 4 slot -ot azert raknak, hogy tobb memoriat tudjon fogadni az alaplap, mert valakinek ez a fontos. De nem veletlenul lehet kapni 2 memoria slotos DC lapokat. Foleg Ryzennel fontos lehet, nem szereti a 4 modulos felallast.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
palfitom
félisten
válasz Bjørgersson #19823 üzenetére
Teljesen rossz következtetés.
Pl. A320-as lap is támogatja (elvileg) a 3950X-et, mégsem ajánlatos beletenni...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Bjørgersson
félisten
válasz palfitom #19827 üzenetére
A kettő azért szerintem nagyon nem ugyanaz.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Maelephant
aktív tag
válasz Bjørgersson #19823 üzenetére
Szia,
BuildZoid (ActuallyHardcoreOverclocking, YT) több (számos) videojában elemzi, milyen alaplapi vezetékelés jó/jobb milyen memóriakonfigurációhoz, illetve OC-hez, T-topology vagy daisy chain, szinte mindig téma ez az alaplapok elemzése kapcsán is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Bjørgersson #19829 üzenetére
ott linkeltem a kepet a zen2 hivatalos ramtamogatasarol. Tehat ha a 4db 3200as ram nem megy 3200on, akkor nem a zen2 v. az alaplap a rossz...
-
Pro!Petya
addikt
válasz Kean_Sorbo #19828 üzenetére
Amd honlapjáról, a hivatalost 2.04.28.626
Vagy Unofficial 2.05.04.352 [link] -
Bjørgersson
félisten
válasz RECSKA #19831 üzenetére
Igen, azt láttam, köszönöm. Itt az A320+3950X kombós hasonlatra reagáltam.
Maelephant ha lesz időm, rákeresek, bár nincs tervben 4-es kit beszerzése.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz RECSKA #19821 üzenetére
és mindenre van is ellenpélda ...
x470-em 4x8 cruci ballistix 3000 > manual setup 3200/16 ... ennyi (egy R2700 mellett)
ja és 2x8-al meg 3600/16 ... papíron azt se kellett volna tudnia...
szával bármikor borulhat a papírformahttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
djgala
csendes tag
Sziasztok. Kis segtíséget kérnék mert már a hajamat tépem
Még 2018 év végen épült meg a gépem, azóta néha előjött néha nem a kékhalál nála. Teljesen random, hogy mikor csinálja, mindig más hibaüzenettel. Minden driver a legfrissebb, win10 is a legfrissebb, bios is frissítve lett.
konfig:
AMD RYZEN 7 2700x
ASROCK B450 PRO4
GSKILL 16GB DDR4 3000MHZ F4-3000C16D-16GISB
MSI GEFORCE 1050TI 4GB DDR5 OC
SAMSUNG 500GB 860 SSD
WD BLUE 1TB HDD
COOLERMASTER MASTERWATT LITE 700WSajnos csak most láttam, hogy a RAM-om nem támogatott az alaplap QVL listája alapján.
Valaki tudna segíteni mit tegyek? Mit ellenőrizzek?
Férj az asszonynak: Fogadjunk, hogy nem tudsz olyat mondani amitől egyszere vagyok boldog és ideges...A barátaid közül, a tiéd a legnagyobb!
-
palfitom
félisten
válasz Bjørgersson #19829 üzenetére
Pedig nagyban hasonló. (és van olyan csúcs lap, amire már nem is raktak 4 foglalatot, csak kettőt)
De a RECSKA által berakott táblázat konkrét válasz.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Alpi.
addikt
Imct nem nagyon érinti meg a 4 modul, kb. pont azt tudja. A gondok (ha vannak) inkább lap irányúak. Akár hw-es (vezetékelés pl.), akár bios oka is lehet. 4 modullal egy-két timing, trainelés más picikét, ha nem "érez rá", sajna olyankor kínlódás van.
Teljesítményt tekintve jobb ha 4 rank-od van, mint ha 2. Nem óriási a diffi, de 4-el néha jobb elvi síkon. (ez gyakorlatban is látható általában). 4 rankod lehet 4 db. Ss stick-kel (pl. 4x8 Gb, 1 oldalas), de lehet 2 db. Ds stick-el is. (2x16 Gb, 2 oldalas). Mindkét esetben működik a rank interleaving és elvileg azonos a teljesítmény szint is. Azért szokták a 2x16-ot ajánlani, mert azzal egy sor, esetleges lapból fakadó (hw vagy bios, 4 dimmnél) hiba lehetőségét "megúszod". Persze ha finomítgatni szeretnéd a ramot xmp-n túl, ott meg a 2x annyi, stick-enkénti ic-nek lehetnek hátrányos hatásai.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
veterán
válasz GIORGIONE76 #19834 üzenetére
na igen...
Nalam 2x8 sr 4800ig ment XD
Most meg a 2x16 dr 3800...De ez massziv OC, ugy gondolom
-
Bib
őstag
válasz Kean_Sorbo #19841 üzenetére
Az kb mérési hiba lehet, nálam most ezt dobja friss windows, új hivatalos driver, pbo enabled.
A korábbi érték pbo auto.
most látom, nálad korábbi a windows, vagy mert nekem home van.[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Utóbbi napokat végigolvasva kérnék egy kis segítséget én is, nem értem mi lehet a gond. Asrock B450M Pro4 alaplapban R5 3600. Teljesen alap beállításokkal 3400-3500 pontot dob a Cinebench R20.
PBO engedélyez, 100W, 90A és 90C limitekkel olyan 80W alatt eszik picivel, hőfok 70C tehát nem throttlingel 3.9GHz boostol 1.35V környéke mégis alig 100 pontot hoz pluszban kb.
Manual all-core 4GHz 1.23V -on tudja stabilan minden tesztelés szerint, mégsem hoz semmi az auto PBO -ra (ami alapból aligha hozott bármit szinte a gyári alapra).Mi lehet a gond? Hogy lehetne kihozni az elvárható teljesítményt? Próbáltam PBO ki-be kapcsolás, limitek kitolni a messzibe, több-kevesebb feszültség, tényleg mindent végigzongoráztam. Köszi
-
PAtr0n
addikt
válasz djgala #19835 üzenetére
Szia!
Nekem a ASrock B450 Fatality Gaming K4 nem szerette azt a DDR4-es G-skill kitet, ami neked is van. (igen nincs a támogatott listában sem) Ha olyanja volt, ment 3Ghz-en, de az esetek többségében, visítva indult, és alapba állt. (2166Mhz). Hiába erőltettem rá az XMP-t, vagy vitte vagy nem.
Ment a 3.14 csába eladásra, a G-Skill Ripjaws-okat (F4-3200C16-8GVKB) viszont szereti (pedig azok sem támogatottak elvileg).
Mondjuk nekem nem kékhalálozott sose, csak gépindításkor visítás közepette eldobálta az XMP-t.Dobj be egy másik kitet, addig meg teszteld le egyesével őket. A2, B2 foglalatba menjenek.
Próbálkozz más órajellel is, illetve mem testtel.[ Szerkesztve ]
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Pro!Petya
addikt
válasz Kean_Sorbo #19841 üzenetére
-
csucsbicep
nagyúr
Tudom, hogy lutri, de szerintetek sima 3600-ból vagy 3600X-ből esélyesebb egy jobb példányt kifogni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Escape from Tarkov
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest