- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
penene #25024 üzenetére
Hát a "cpu limit" nem csak 100%-os cpu loadnál van. Frame time-okon megy a huza-vona, az meg egy csomó dologtól függ. 3d engine, ram setup, stb. stb. Ahogy nő az fps egyre nagyobb eséllyel fut bele egy ilyen limitáló tényezőbe.
Simán lehet "cpu limited" 30%-os cpu loadnál akár. Bár értelmesebb 3d motoroknál ez alig fordul elő, kevésbé értelmeseknél sajna annál gyakrabban. Tipikusan azok a játékok, ahol sem a cpu sem a gpu nincs igazán hajtva, az fps mégsem nő tovább. -
Alpi.
addikt
válasz
penene #25015 üzenetére
Minél gyengébb a vga, annál könnyebben lesz gpu limit.
Erősebb vga, több fps-t tud, ott esélyesebb a cpu limit kialakulása. Ezért csinálnak egy csomó tesztet top vgakkal, kissebb felbontáson, sok 100 fps mellett, hogy láthatóvá (tóbbá) váljon a cpu "ereje". Személy szerint ezekre kicsit olyan népmesésen nézek. Mond is valamit meg nem is. Ok, hogy ki fog dobni egy 456 vs 512 -t és pápámm, az egyik típus jobb lesz a teszten, de szvzs egy életszerűbb helyzet, ahol mindkét, (3, 5, x) versenyző 3 fpsen belül tudna 1440p, ultra mellett legalább annyira fontos infot hordozna, mert mondjuk megtudnánk, hogy egy olcsóbb cpu is tökéletes lehet az erős vgankhoz, a fain gamer moncsinkon. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
penene #25001 üzenetére
Nekem ez valami ilyesminek tűnik..
1080p magas FPS-ben mizu? Ahogy írtam is, én 1080p-ben is megizzasztom a 2080 Ti-t, elég rendesen. (vsync off, FPS elenged - persze lesz tearing, de ez most nem lényeg).
Ergo a 2060 superrel próbálgattam ezt, hogy pl. 4K 60, illetve 1440p, 1080p 120, és 1440p-ben sokszor jobban izzott a gpu..
Szerintem annyi a trükk, hogy magasabb felbontásban jobban dolgozik az RTX. Ez kicsit bután hangzik, de simán lehet valami ilyesmi lesz a dologban..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
penene #24993 üzenetére
Ezért próbálnám most ki a 2080 Ti-t 1440p-ben, esetleg 4K-ban (át kellene rakni a TV-re, csak macerás..), hogy vajon mit is művel.. De marad a 1080p, 240hz, így is izzad rendesen..
120-170 fps között hintázunk, full maxon.
Amúgy erre visszakanyarodva, cimborám 970-nel Warzone-ozott.. Korábban egy FX platform volt alatta, hát hozz 1200p low-on is lagolt, 8GB rammal, játszhatatlan volt, viszont, ami fura volt, hogy miután alá került neki a 3600-as konfig, 16GB rammal, onnantól viszont, állta a sarat a 970 is.. Persze olyan GPU limit volt mint a huzat, de 1080p-ben helyt állt a kártya 60 fps-sel.
Plusz arról ne feledkezzünk meg, hogy érdekes játék a COD, nem csak ez, az összes.. Pl. a warzone is tele pakolja a 11GB vram-ot, úgy mint a huzat...
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
penene #24969 üzenetére
ez azt jelenti, hogy 3600 -as ramsebesseg felett az Infinity Fabric sebesseget a felere veszi vissza. Ami azert gáz, mert ez felel a procin beluli adataramlasert. Probald ki, hogy csak 3600 -ra allitod a ramot, ha az IF beallitas auton van ( valoszinuleg ottvan, mert nemtudod mi az ), akkor azon a frekin még megtartja az 1:1 aranyt. Tobbet fog hozni, mint az a 66Mhz, amit ezzel a ramfrekibol vesztesz.
-
penene
őstag
válasz
penene #24969 üzenetére
Nem a dugdosáson múlt. a map közepén nézem a falat 115 fpsel 50%os GPU terheléssel. Mondjuk el tudom képzelni, hogy mivel frekventált helyen vagyok a város közepén, körülöttem minden nyüzsög és azért esik az FPS, mert sok minden töltöget, amit amúgy nem kell megjeleníteni (de a map szélén is ugyanúgy megvolt ez a differencia). No de erre mondanánk, hogy CPU limit , de az meg csak 30%on.
No meg mondhatjuk, hogy az Intel optimálisabb, de Albigatornak is ugyanaz van, és legalább 40-50 fpsel többet dob bele.
Szóval van itt valami extra szivatás, de vajon mi. :S -
Guangho
csendes tag
-
HSM
félisten
válasz
penene #24932 üzenetére
Igazából nehéz megmondani, hol a szűk keresztmetszet. A játék tud-e használni egyáltalán többet, van-e optimalizálva Ryzenre. Ha Intelen jól megy, itt meg lassabban, az lehet a magasabb memória késleltetés, vagy a CCX és optimalizálás miatt is.
Játékokban amúgy az Intel legnagyobb előnye szvsz a gyors kommunikáció az összes mag között és az alacsony memória késleltetés.
Én is tapasztaltam ilyesmit, pl. a 10 éves Xeonomon (X5660, 4Ghz-en) picit gyorsabban ment a Crysis3 teszt jelentem CPU-limittel, mint a Ryzen 3600-ason, pedig utóbbi pl. Cinebenchben ~60%-al erősebb. Ami érdekes még, Xeonon egész jól skálázódott a szálakkal [link] , a 3600-ason viszont érdekesen, allcore 4,2Ghz-en 2 mag 4 szál 30 FPS, 3 mag / 6 szál 46 FPS, és 6 mag / 12 szál is csak 48 FPS. A pontos helyen, ahol összevetettem őket, és a konfig/driverek is egyeztek, a Xeonon 3 magon 37 FPS, 6 magon 50 FPS volt, a 3600-on PBO-val, 3200Mhz ramokkal 3 magon 42 FPS, 6-on 49 FPS, ebből gondolom, hogy CCX-ek közötti kommunikáció foghatja vissza, mert amíg CCX-en belül elfért, addig határozottan a Ryzen volt a gyorsabb, felette viszont fokozatosan utolérte, majd le is hagyta a régi vas.
Kapott aztán gyorsabb ramokat, hátha az fogja vissza, de 3733Mhz CL16 szűk időzítéssel sem lett a jelenet lényegesen gyorsabb.
A CCX bottleneck a következő generációban fog elvileg eltűnni, ahol a teljes chiplet 8 magja gyorsan fog kapcsolódni egymáshoz. -
penene
őstag
válasz
penene #24915 üzenetére
Vagy továbbgondolva ha se a GPU (70%) se a CPU (30%) nincs kihasználva, akkor máshol van a bottleneck? Memória? Vagy az alapvető architectúra? 32 GB Ballistrix sport van 3666-on. B450 Tomahawk max.
Elfogadom, ha ennyit tud, csak keresem a bottlenecket. Teszteket nézve 220-240 átlag fps-eket is láttam warzonera, igaz top intel procikkal - a lényeg a 95%-os GPU használaton volt, ami nálam akár 70%- os is. A 30% proci mellett. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
penene #20999 üzenetére
Semmi probléma vele, Insider build óta fennvan és nincs gebasz.
Andie: alapvetően ha nincs az a boost akkor nincsenek olyan homersekleteid, egyebkent pedig megfogja. Nekem 3700x, ha streamelek akkor 85°C korul megáll de teljes terhelésen.
Ventiprofillal lehet egyensulyozni hogy ne porogjon fel fel. Gyari huto helyett valamennyit segit egy nagyobb de tulontul sokat ne varj a kis hoatado felulet miatt amivel gazdálkodni kell.
-
haddent
addikt
válasz
penene #18569 üzenetére
Én 3 hete használok kb. 3600 -at, tökéletes. Kerestem egy optimális OC -t az "algoritmusom" szerint (kaphat +feszültséget, nem gond addig amíg értelmes mértékű +órajel is jön mellé, amint ez a "linearitás" elszalad "exponenciálisba" akkor le***om és megállok, így jött ki 1.2V felett minimálisan 4GHz. Rammal ugyanez, ott a 3000MHz kitből lett 3200MHz, mellé egy 1.6GHz infinity fabric aztán viszlát). Szerintem ez tök jó, fix, stabil, nem melegszik, nem kér sokat és minden magon, fixen. Látom tárgyaltá(to)k előzőleg, hogy a mostani lapok, chipsetek és emberek is hülyék még kicsit ezekhez a procikhoz, ez valszeg így van az én lapom és magam esetében is, de működik és jó, nem káros, egyelőre ez van.
Egyébként én a te helyedben valószínűleg nem is váltanék, az még egy tök erős proci játékra, szerintem. Illetve vedd figyelembe, hogy a 3600 -zal ilyen max 4.2GHz -re számíts, tehát órajelben valószínűle a mostanid többet tud. Persze a Ryzen clock-to-clock szétüti az i5 -öt, dehh... Szóval nem feltétlen számítanék ég és föld különbségre a váltástól, játékban. Főleg, hogy a 6 magot továbbra sem hiszem, hogy úgy igazán nagyon kihasználják. Én azért vettem, mert így kényelmesen nyugodtan futhat mellette chrome meg miegyéb, nem fogy el.
Hűtés ügyileg a gyárival tökéletesen elvoltam 1 hétig, tök korrekt, főleg, hogy ezek a procik tényleg nagyon nyugisan ilyen téren. Aztán vettem egy 3 hőcsöves CM Hyper TX3 -at, mert épp ez volt polcon a helyi kis boltban. Látom itt sokan polírozzák meg mittomén, na hát ez egy botrány akkor ilyen szemszögből, direct contactos a hőcső, nyilván a polír felület álomban sem. De tök jó, csendes, nyugis, bőven elég, nekem.
Lapból egy Asrock B450M Pro4 került a márkahűség miatt (csak Asus vagy Asrock, kösz más nem). Tökéletes, igényes, megfelelő és szerintem nagyon korrekt áron. Mire a 3600 bottleneck lesz és váltanék és nyilván akkor már megint 1 kategóriával feljebb több mag stb., akkor egy 100-120 ezres proci esetén pont nem az fog érdekelni, hogy az akkorra 3-4-5 éves 27 ezres alaplapomat nem tudom vinni az új proci alá
RAM -ból szintén sokat válogattam: ami épp amikor kipattant vasárnap a fejemből az építés, volt raktáron az Alzában. GSKILL 3000MHz 16GB git CL16. 3200MHz -en megy ahogy írtam, hát oké, ha kicsit türelmesebb lettem volna és lett volna mondjuk max. 5 ezerért drágábban olyan ami tud 3600MHz akkor arra ugrottam volna, de egyébként hibátlan.
Szóval véleményem szerint, "röviden" ennyi. A helyedben nem stresszelném túl és átgondolnám, hogy biztosan szükséges-e váltani illetve ha igen, akkor biztos "csak" 3600 -ra -e? Mert iszonyat jó, de Neked nem biztos, hogy óriási kategória váltás lesz hirtelen
(Nyilván simán megy NVidia -val is, de persze szebb lenne egy Radeon RX 5500-5600-5700 XT -vel
)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
penene #19296 üzenetére
nekem az az elvem, hogy ami stabil es/vagy jo azt ne javitsuk meg
szoval ha ezeknelkul is oke a vas, akkor hagyd a turoba.* az "above 4G memory / crypo mining"et nem a banyaszas miatt erdemes bekapcsolni, ha megnezed a leirasat, aszondja, hogy "more compatibility bla bla", szoval ha jolemlexem a vga kompatibilitason reszel valamit, es tenyleg, nekem anno az RX580 problemas volt, de amikor bekapcsoltam, akkor megszuntek a gondok.
-
gaben88
őstag
válasz
penene #19267 üzenetére
Friss Win 10 install, AMD oldaláról chipset driver, BIOS-ban PBO ena és XMP profil be, majd nézz egy Y-cruncher 1-6-0-t. Ha végigfut minimum egyszer a teljes teszt kör, akkor stabil a dolog. :-)
Amíg nem volt meg a Win 10 reinstall, addig amúgy szerintem kár keresgélni a hibákat, túl sok minden lehet.
(#19276) fudi2002: Maximálisan veled értek egyet!!!
(#19278) _DiEGO_: Ezeket a videókat be kéne tiltani... 1.35V-on a max allcore frekin, amin még egy CB15 vagy CB20 lefut, egy izmosabb stresszteszt alatt biztosan összefossa magát a gép elérve a 95 fokos biztonságos hőmérséklet felső határát... NEM!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
penene #19223 üzenetére
innen is egy ramos tipp, illetve probald meg engedelyezni az
settings -> advanced -> pci subsystem settings -> above 4G memory / Crytocurrency mining
opciot. Volt mar, hogy hasonlon segitett.a tappal kapcsolatban neha az "ERP ready" szokott javulast hozni.
fastbootnal meg asszem a windows fastbootjara gondolnak a kollegak.
esetleg hibernacio off. -
válasz
penene #19235 üzenetére
Ez tipikus RAm probléma, nálam is volt ilyen. Amit megpróbálhatsz, állíts kicsit lejjebb vagy feljebb az órajelen. Nincs kedvem leírni már még egyszer, de ha visszaolvasol a nevemre itt a topikban, láthatod, mennyire abnormálisan viselkedik néha a lap ugyanazzal a memóriával is, ha procit cserélsz, például.
Az UEFI frissítés javallott, természetesen.
-
Qtya123
őstag
-
fudi2002
nagyúr
válasz
penene #19127 üzenetére
"Viszont primeot elindítottam, 2 percig csendben volt a táp, aztán el kezdett maxon pörögni"
Azért az nekem fura. Prime alatt mennyit ehetett? 100w a proci, meg a többi alkatrész kb nyugalomban. Mi a túrótól pörög föl maxra egy táp, aminek ha 200w-al számolunk, kb 30%a a névleges teljesítménynek. Nekem ez fura.arabus: azért a bdie kitjeid nyomába nem ér!
Csak sóher suttyó vagyok, ezvan
-
nyul105
senior tag
válasz
penene #19117 üzenetére
Ne offsetelj. egy dolgot tegyél:
- legújabb chipset driver amd oldaláról
- energiaséma: ryzen balanced.
Utána jó lesz, hidd el. Hőmérsékletet figyeld csak egyedül.Amúgy EDC1 bugot illetően... hát nem tudom, úgy már annyira nem bíznék a mérnökökben, ha nem rendeltetésszerűen használom.
-
nyul105
senior tag
válasz
penene #19110 üzenetére
Ahogy már írták is, ne fixáld a clockot sem, mert fixált clockkal és auto fesszel ki fogod nyírni a procit.
Vagy azto -auto, vagy fix - fix.
Az auto -autot javaslom, a fentebb is említett beállításokkal lehet ""jászani"" (amd overclocking meg +200mhz meg ilyen olyan limitek, edc1...)Szerk.: jah, lehet ezen már túl vagy, bocsi lemaradtam.
-
devast
addikt
válasz
penene #19105 üzenetére
Ez a lényeg, hogy full terhelésen 1.2-őt ad neki. Tehát ha te fix oc-t akarsz, akkor 1.2 fölé nem szabad menni. Ami kb reális is 3900x-nél.
szerk: most látom 3700x.
Az ott tuti nem 1.2V. Nincs beállítva auto oc emelt limitekkel, és 100% hogy a gyári ppt limiten megy. Amd overclocking menuben kell állítani ppt edc meg tdc limitet, meg +200mhz-re rakni úgy tudod meghatározni a terhelés alatti max feszt. -
gaben88
őstag
válasz
penene #19103 üzenetére
snecy20:
penene: Hagyj mindent auto-n. PBO-t tedd enable-re és a XMP profilt lődd be. Ja és a ventiket, ha zavar, hogy felpörögnek, akkor pl 60 fokig menjenek 40%-on és utána kezdjen el szépen emelkedni mondjuk 80-85 fokig. Ezzel nem hibázhatsz és játékok alá több, mint elég. A fesz soknak tűnik, de amúgy nem az. Mert rövid ideig, kis terhelésnél, add csak annyit, ami nem baj. Amikor all core terhel és monitorozod, akkor láthatod, hogy sokkal inkább 1.2V körül ad neki. Tehát jóvan az úgy!
Legyen fent a legújabb chipset driver az AMD oldaláról és használd a Ryzen Balanced sémát. Ha tovább is akarod hangolni, akkor még ezeket beállíthatod (bár tapasztalatom szerint az auto értékek is ezt eredményezik):
Global C-state Control = Enabled
Power Supply Idle Control = Low Current Idle
CPPC = Enabled
CPPC Preferred Cores = Enabled
AMD Cool'n'Quiet = Enabled
PPC Adjustment = PState 0 -
penene
őstag
válasz
penene #19095 üzenetére
Mondjuk azt nem vontam le belőle, hogy azon belül melyik beállítás lehet a legjobb, de talán pont azért az Autot érdemes használni.És ez akkor független lehet az alapvető core clock beállítástól, hiszen akkor is aktív ez a menü amikor auto clock van meg akkor is ha fix (hwinfoban valszeg az effektív órajel az amit a PBO irányít).
De ez mind csak józan paraszti eszes következtetés, simán lehet hogy nem.Alapvetően az auto cpu clockban az 1.4-1.45 Voltos idle feszültség nem tetszik (az még oké, hogy ugrál a clock 3.6-4.3 között és max terhelésnél "csak" 4 ghzet enged), de gondolom ez is ki van találva...
Vagy ezen ti változtatnátok?
Megnéztem most full auton codban:
Össz load kb 35%
Fesz kb : 1.4V
Hőfok: 53-55fok 900 rpmel.A fesz soknak tűnik az itteni célokhoz képest... biztosra megy az auto...
-
Locutus
veterán
válasz
penene #19084 üzenetére
Szerintem teljesen normális eredmény ez, meg a hőmérséklet is ilyen tuning mellett.
Gondolom a DRP4 lamellái sem érik el a 40 fokot se, amikor 90 a proci. Nem adja le a hőt rendesen a 3700X, a kis magok miatt, nincs elég felület. Ez ilyen.
Egyébként szép meg jó, hogy kisérletezel vele, de játékra semmi értelme piszkálni, a legjobb egymagos teljesítményt a PBO fogja kihozni belőle autón, és a játékok 90%-ának ez számít. Egy allcore 4.2ghz, ami még hűthető is, kb a benchmarkokban mutat jól. -
nyul105
senior tag
válasz
penene #19079 üzenetére
Én a helyedben hagynám autón, jó az.
A 4.4ghz allcore 1.45 voltot nem is engedtem volna bebootolni, nem hogy prime-t engedni rá....
wow, mi volt ezzel a terved?Én csak azért használom auton a b350el 3600at, mert nincs benne bios mentés funkció, és a full auto-hoz képest kevesebb feszt és nagyobb órajelet adok így, alacsonyabb hőfok mellett... ( 4.3@1.225v)
Állítgatni meg nem akarom, mert soká tartana a bios reset után mindent előlről kezdeni.
-
duvi
nagyúr
válasz
penene #19051 üzenetére
Gratula az új géphez! Kezdésnek biosban állítsd be az XMP profilokból a 3200-as RAM használatot!
-
-
R3laX
addikt
válasz
penene #18776 üzenetére
Jó kis házak ezek, nálam a Meshify C TG van. Igazából ha még ekkora bötár VGA is van benne, az is elfér. S2 már hosszabb, azért is drágább 1 tizessel, sima Meshify C-be viszont már nem fér előre nekem radi, csak felülre 5700XT Nitro+ mellett :) (30,5cm). Lehet kapni amúgy különböző színű előlapokat is hozzá (mesh-eket). Gondoltam már, hogy lefújom az egyiket terepre, vagy sziklaterepre
.
-
Albigator
őstag
válasz
penene #18776 üzenetére
+1 a Fractal Design Meshify S2-nek
Nekem is ilyen házikóm van, csak a TG Dark változat (azaz sötétített üveges)... Nagyon szeretem.
Elölre 3db 140-es venti is befér ha kiszedsz egy kis fém takaró lemezkét.
Talán ami hátrány ennél a kuckónál, hogy a merevlemezeket nem "fektetve" hanem "élére" állítva tudod belepakolni. Viszont anno kitárgyaltuk már asszem a házikós topikban, hogy ez elvileg nem probléma. -
jokeph
nagyúr
válasz
penene #18752 üzenetére
BQ honlapján van alaplap kompatibilitás ellenőrző.
-
GIORGIONE76
őstag
-
duvi
nagyúr
válasz
penene #18739 üzenetére
Itt egy jól nagyon jól szellőző és tágas ház. Több gépet is építettem már ezzel (nekem is ilyen van). Fractal Design Meshify S2
Szerintem a pure base 500, nem egy jól szellőző modell. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
penene #18739 üzenetére
Csak egy példa!
Ha mindenképpen egy akkora kockát szeretnél behelyezni akkor kevés helye lesz a vga-nak,
nem hazudok kb. 1-2 mm!
a képen a megoldás, de akkor olyan lapot érdemes ahol a 2. pci-e 3.0 slot is 16x sebességű, bár az x8 nem sokkal lassabb...
asszem X570-nél ez már egyértelmű, de talán a toma max is az..vagy elhelyezheted verticalban (mint én) és azzal minden megoldódik..
-
gaben88
őstag
válasz
penene #18684 üzenetére
Szerintem inkább vegyél egy 3600-ot, de X570-es lapot a jövőre nézve (Ryzen 4000-es procik). Pl egy Asus Prime X570-P kitűnő választás lehet. X570-ben ez alá ne add!
De ha tényleg megelégszel a most vásárolt konfiggal és ezt fogok használni 5-6 évig és nem akarsz majd felfele váltani újabb generációs CPU-kra, akkor amúgy tényleg jó középút lehet a B450 Tomahawk és a 3700X. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
penene #18715 üzenetére
a procihoz adnak hutot, aminek az aljan fel van kenve egy reteg paszta.
pasztat nemadnak. ha nem a gyari hutot akarod hasznalni, es veszel valami jobbat, akkor ahhoz vagy adnak, vagy nem. ( pl. nekem a Freezer 33+ dobozban volt egy tubussal, a Pure Rock dobozbol meg kifelejtettek. ) -
duvi
nagyúr
válasz
penene #18681 üzenetére
"játékra eléggé lehúzták a processzort, az intelhez képest"
Saját tapasztalatok alapján? Muhaha!Már a 2600x is bőven jó volt játékra, egy 5700XT-vel, 1440p/144Hz-en! A 3700x, meg kb. malmozik játékok alatt, annyira ráér
Haverom egy 1700-as Ryzennel, 32GB RAM-al és Vega 64-el játszik 1440p/144Hz-en. Kb. minden játéka max grafikával fut és ezért nem váltott még generációt. Ne a kinti árakat nézd! Itthon egyértelműen jobb vétel a Ryzen, ha ár/teljesítményben nézzük. Az Intel egy szálon valóban kicsit erősebb, de ki fejleszt manapság egy magra? Ez már a múlté! Játékokra is a többmagos prociké a jövő, ezen belül ajánlott legalább 6 magosban gondolkodni!
-
Maelephant
senior tag
válasz
penene #18681 üzenetére
Nézz utána, pl. a HardwareUnboxed többször, de talán TechJesus (GamersNexus) is egyszer szentelt videót annak, hogy ez az oldal mennyire nevetségesen és hazug módon elfogult, érdemtelenül lehúzó cikkeket ír az AMD-ről, vagy egyenesen az Intel zsoldjában állnak. Bocs, de nagyon későn van már, most nem keresem meg neked a videókat, YT/G a barátod.
Természetesen ha most veszel új konfigot és a jövőállóság legalább egy kicsit célod, szerintem mindenképp AMD és X570 vagy ha vársz, B550-es lap, én 3700/3800/3900X-et vennék, mert a jövő a 8 (8+) mag, de szerintem 3600/x-szel sem bánod meg. De majd az itteniek segítenek, mert nekem Inteles gépem van, amit lényegében igen olcsón, használtan vettem (főnökömé volt), új terméknek megvárom a következő Zen gent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest