Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Create. #20050 üzenetére
Nem mindegy hogy. ha le van szabalyozva akkor nem fog.
Ha csak bekapcsolom es minden AUTO akkor alig 4000-ig boostol allcore Cinebenchben.
Bemegyek a PBO beallitasokba, atkapcsolom Advanced-re,
PBO limit - AUTO helyett Motherboard
Scalar - AUTO helyett 3Xes bo 200MHZ-el feljebb boostol.
Ha jol emlekszem AUTO PBO-val 3920-50 korul boostolt, igy beallitva meg 4110-4120 CB 20-ban.
Nem boostol elegge? 4400-ig kell menjen egy szalon 4392-ig megy mert nem pont 100MHz az alapfreki.
Persze terheles fuggo, lightos tehelesen boostolnak ugye feljebb, max terhelesen meg visszabbveszi[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Malibutomi #20051 üzenetére
Nekem pbo off-al ugyanannyit boostol mint pbo on-al. 4175 nagyon ritkán 4200. Ez 3600-as cpu.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz Strezi #20031 üzenetére
Nem világos, mert ezt úgy írtad, mintha az 1 magos teljesítmény rovására ment volna.
Az 1 magos teljesítmény is javult, mert csak ~4050 MHz-ig ment fel PBO-val mind1 mit csináltam (ez nem X-es, csak sima 3600).
All core-nál meg valamiért 1,37v-ról indult és emiatt 1 perc alatt 4 GHz-ről 3.7 GHz-re estek a magok, pedig nincs thermal throttling.
Szóval ez most win-win különösebb mókolás nélkül.Most nézem mit írt felettem Create. Nyilván itt már alaplap is beleszólhat, hogy mi-hogy mehet, szóval azt a ~150MHz-s különbséget simán annak a számlájára írom.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Malibutomi
nagyúr
Nekem az a nagy banatom hogy a Sata SSD-m semmi base clock emelest nem bir, mar 101MHz-nel is eltunik.
Amig az nem volt bent tudtam emelni ugyhogy ment a boost 4400-4500 kozott[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
Hogy érted, hogy hozom ki? Beállítom szorzónak 44-et, feszültséget fixen ~1.28V-ra (ami a cpu-nál üresjáratban 1.268 terhelés alatt meg 1.250-re droppol), pbo off és megy. Üresjáratban semmivel sem fogyaszt többet/melegebb mintha pbo-val menne. A szenzorokat nézve üresjárati fogyasztást nem a cpu magok csinálják, hanem a memória vezérlő és az IF. Tökmind1 mit csinálok legalább 13W-ot eszik az I/O die. Az egész package power kb ~30W körül szokott lenni üresben. Ami rohadt sok, ha egy modern monolitikus cpu-hoz hasonlítjuk. Ezért nincs mobilban chipletes ryzen, de asztalin még elmegy.
-
-
Szeszkazán
senior tag
Power Reporting Degradation R20 Multi teszt alatt 71% normális? PBO ON , EDC 10.
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #20063 üzenetére
Illetve a következő érdekesség:
Mind2 képen bekarikáztam a vcore-t, 1.264v mind2 esetben, az offset hatására viszont 4125 helyett 4175 körülre ugrott a freki. Akkor kérdezem én, ugyanazon vcore mellett miért is veszélyesebb az offsetelt? Már a hwinfo új funkciója szerint?Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz MPowerPH #20058 üzenetére
Az megint jatekmotor specifikus, gyakorlatilag hiba. Egyáltalán nem általános és az esetek többségében placebó. COD-ba is gyorsabban szaladtal meg magasabbra ugrottal 300fps felett....
SirRasor: egy szálon egészen biztos vagyok benne hogy nem 4050-ig ment fel.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Malibutomi
nagyúr
Na meg egy megjegyzes, ezt mar regebben eszrevettem, hogy amint eleri a CPU a 70 fokot elkezd visszavenni az orejlbol szepen 1-2 MHz-enkent. Latszik CB20 allcore teszt alatt is.
Ebbol kiindulva elkezdtem adni nekiminusz offsetete, most -0.084-nel vagyok a pontszamok meg szepen mennek felfele, mert ahogy kevesebbet melegszik, tovabb tartja az orajelet.
Mondjuk ez pusztan teoretikus mert jatekok alatt meg alig 60 fokos procim, szoval pont nem szamit semmit
-
Gyuri27
félisten
válasz Malibutomi #20066 üzenetére
Azért szoktuk a finomhangolást - offsettel kezdeni.
Mert amit leirtál ugye valós. Ráadásul ha kevesebb a hő és a fesz a vrm is hűvősebb.
Azért a benchek 100 vagy közel 100%-ra terheli a procit. A game meg nem.Amd - Radeon - Ryzen
-
Yany
addikt
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Strezi
őstag
válasz devast #20071 üzenetére
Köszi! Valahogy ezt nem szűrtem le így tényszerűen, viszonylag rendszeresen olvasva a fórumot sem. Bennem még a PBO mindenre (is) a legjobb tábor benyomása maradt meg
Jó látni, hogy szépen fiomítja az AMD a procit, generáción belül is! Jók lesznek azok az új XT(?) procik![ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Pro!Petya
addikt
válasz csucsbicep #20016 üzenetére
Cod mw 2019 multi
AVG: ~4400MHz , 31-35% cpu usage , 1,45V ,45 fokBF V multi
AVG : ~4360MHz , 71-75% usage , 1,44V , 51fok.Mindkét esetben 20-21-fokos vizzel hűtve, és az adatok 2-3 órás folyamatos game etapok átlaga.
Peak-be van 4475 is, de az átlag többet mond szerintem.A cod-nál érdekes a usage mert ott 2magot fullon járat 4400-on , a maradékot meg csak ilyen ~4350 környékén. BF-nél mind a 6 pörög azon a frekin amit fentebb írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Végül beleült a bogár a fülembe, hogy alacsonyabb fesszel magasabb órajeleket is el lehet érni, mint amire a PBO képes, úgyhogy tegnap este belőttem 4,3 GHz-re a 3600-at. 1,325 V-tal ~2 órányi BFV alatt stabilnak tűnt, nem fagyott, nem dobott ki. Hűvösebb nem lett, viszont az eddigi ~4,1 GHz és 1,425-1,44 V helyett előrelépés mindkét téren.
Majd megnézem, hogy 4,2 GHz-hez milyen fesz kell, hátha úgy nyerek még pár fokot is, nyáron jól fog jönni.
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
gaben88
őstag
válasz Bjørgersson #20076 üzenetére
Es jon a szokasos kerdesem... Y-Cruncher 1-6-0 teszt is lefut?
Mas: Gyonyoru ez a Giga lap: [link]
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Bjørgersson
félisten
válasz gaben88 #20077 üzenetére
Fogalmam sincs, nem is érdekel, nem benchmarkolni meg ilyeneket futtatni raktam össze a gépet. Majd ha játék közben nem lesz stabil, állítok rajta.
Tényleg jól néz ki, több ilyen egyszerű, minimalista lap kellene a sok cikkcakkos, übergamer, összekarmolt, RGB-s hányás helyett.
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Bjørgersson #20078 üzenetére
Ami miatt ez egy kényes terep, pl. Nekem a 4.3-as konfiggal a COD ment kb. 3-4 órát, a Doom pedig kb. 5 perc után elhasalt, melynek eredményeképp a mentésemet is buktam.
Én most 4G-t tesztelek 1.17V-n.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Bjørgersson
félisten
válasz hackeeeee #20079 üzenetére
Mostanában szinte csak a BFV-tel játszok, úgyhogy szerencsére könnyű dolgom van.
-
snecy20
nagyúr
válasz Bjørgersson #20080 üzenetére
Általában egy 30 percen belül ki szokott derülni BFV-ben ha a CPU tuning instabil, ennyiből mindenképp jó azon tesztelni, mert manapság az a leginkább CPU-intenzív játék.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
-
snecy20
nagyúr
válasz Aljasvip #20082 üzenetére
A legjobb mindenképp az, ha egy adott beállítást 2-3 fajta stresszprogrammal tesztelünk. Ha azokon átmegy, akkor nicns az a játék amelyiknél elhasalna.
A BFV mondjuk kiindulási alapnak jó, majdhogynem felér egy CPU stabilitás-teszttel.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
duvi
nagyúr
Aki mostanában készül 3xxx Ryzent vásárolni, ezt is vegye számításba!
Robotdínós kalandot kínál a komolyabb Ryzen CPU-i mellé az AMD -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz snecy20 #20081 üzenetére
A Warzone is az..
De én már többször belecsúsztam abba, hogy bench alatt jó volt, játék alatt elhasalt.. De volt rá példa, hogy fordítva is, bár utóbbi kevésbé nagy gond..Amúgy, sokszor megy a csevej a fogyasztásról... most, idle 84W-t fogyaszt a gép, és a monitor.. APC powerchute szerint..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Beba Snake
aktív tag
válasz snecy20 #20083 üzenetére
3-4 böngészőt ráuszítasz az index.hu -ra. Az is stabilitás teszt. Meg a szomszédasszony Farmerama típusú marhaságai. Ezeket kell az összes stabteszt után kipróbálni.
Tényleg komolyan mondom.
[ Szerkesztve ]
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
Aljasvip
senior tag
válasz Beba Snake #20088 üzenetére
Huh ne is mondd, Anyám játszik valami farmos játékkal, ami alatt folyamatosan 90% a proci használat, fűt is rendesen a szegény kis i3-6vmi. Évente cserélem neki a pasztát a gépen emiatt, biztos ami biztos alapon.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz Aljasvip #20089 üzenetére
A jó paszta az lassan döglik meg. Több év. Ami kirántja a procikat, az a paszta teljesen jó. A beszáradt paszta, ami szar, az általában nagyon gyenge minőségű és a hűtő leszerelése után láthatóan morzsálódik, porlik.
A "kommersz" fehér paszták elképesztően sokáig bírják, bár gyenge a hővezetésük. "BRAND" gépekben szoktam szörnyűségeket látni, ott előszeretettel használják az olcsó szart. (Direkt így írom, nincs rá szelídebb kifejezés.)
MX2-őt használok de ha valakinek sürgősen kell valami, akkor tudok adni Cooler Master MASTERGEL PRO-t. Csak hozzon érte 1 sört.Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
GIORGIONE76
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz GIORGIONE76 #20093 üzenetére
Egy drivercsere is volt közben. A 4.3as eredmény régebbi.. Azóta nincs Kraken, a Freezer pedig nem díjazza az 1.3V-t. A physics eredmény a lényeg..
3DMark alatt tuti nincs CPU limit 4G-n, legalábbis szerintem koppra hajtja a GPU-t így is..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
GIORGIONE76
őstag
válasz hackeeeee #20097 üzenetére
2560*1080 radeon game mode
AC O (VSYNC off, látómező 115, din felb ki, élsimi ki, többi ultra)
SOTR (dx12, VSYNC ki, smaa, aniz 2x, btao, mozgás elmosódás ki, becsillanás ki, többi max)SOTR:
allcore 4.0: ... 17046 frame ... 108 ...
allcore 4.2: ... 16862 frame ... 107 ...
PBO: ... 16954 frame ... 108 ...AC O:
allcore 4.0: ... 6982 frame ... 59 ...
allcore 4.2: ... 7175 frame ... 60 ...
PBO: ... 6982 frame ... 59 ...érdekes lett...
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz GIORGIONE76 #20098 üzenetére
Ez lol.. Eléggé.. és az végképp, hogy 1-2 fps-ekről beszélgetünk..
Persze, valszeg statikus tesztek alatt előjönne a különbség.. de..
Véleményem szubjektív...
-
nagyúr
válasz hackeeeee #20099 üzenetére
Egy ideje nem izgatnak a statikus tesztek és mindenféle benchmarkok.
Ott legyen topon, ahol használom, ez pedig a játék.
Normálisan összevetni az Intel-el nem lehet, a CB15/20 az egyetlen program ami ad valami viszonyítást, a Passmark 10 (a 9-hez képest az összes RyZen 3xxx single pont eredménye csökkent 3000 pont magasságáról 2700 környékére) és a CPU Z szerintem nem kicsit hazudós... főleg single-core értéknél...
Legeneráltam az i5-7600k-m CPU-Z bench eredményét, azaz validáltam az oldalukon, kiköpi a listát, azt nézem hogy a 8700k single értéke 509 pötty, ami érdekes, mert ha kiválasztom a CPU-Z-ben a 8700k-t, ott meg 550 pötty van megadva (9900k-nak 545 a listában) ... több mint érdekes, ez akkor difi, hogy semmiféle mérési hibahatárba nem fér bele...RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Gumi és felni topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest