- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyul105
senior tag
nem azért írtam, csak levontam a tanulságot, hogy mely szoftvereket érdemes nézni legközelebb
én régen az aida64t szerettem a log részét de a hwinfo jobb szerintem, több mindent kiír és részletesebben.
msi-nél azt nem szeretem, hogy mindenképp akarja futtatni a rivatunert, akár kell akár nem. át kell nevezni az exet, csak így tudtam én leállítani, mert különben újraindul. -
nyul105
senior tag
válasz
hokuszpk #38561 üzenetére
nekem ezek a kérdések ilyen mininyomozás kategória, ahol előbb a kérdésre kell rájönni nyomokból, semhogy a tényleges megoldásra
de ugy latom sokan szeretik ezt a nyomozósdit (nincs ezzel baj).
nem tudni mivel játszik, nem nézi meg hwinfo/msi overlayjel.
legközelebb érdemes kerni rögtön egy hwinfo képet ami a game alatt indult és ott nézni a maximumokat. vagy msi overlay. -
nyul105
senior tag
b350 tomahawk tulajok, most óvatosabban teszem fel a kérdést, mint legutóbb:
van, aki feltette a Q6os biost? működnek a hátoldali usb3 portok zen3(!!) procival?
bármi egyéb tapasztalat részetekről?
tehát a Q6os, legújabb bios, a q4 tudom, hogy milyen, az van fent. -
nyul105
senior tag
válasz
Sirandrish #38497 üzenetére
nem a biost írta, hanem a hwinfot, hogy frissitsd
-
nyul105
senior tag
válasz
Sirandrish #38495 üzenetére
okok, akkor ujitsd a hwinfot, tedd defaultba, előtte azért ird fel az értékeket
-
nyul105
senior tag
válasz
Sirandrish #38488 üzenetére
van egy reset to default lehetőség a biosban.
az is lehet, hogy valami beta biost használsz, bár abból kiindulva, hogy sose reseteltél defaultra, sose flasheltél még biost, ugye? marmint ez most komoly kérdés, hogy flasheltél e biost. -
nyul105
senior tag
válasz
Sirandrish #38486 üzenetére
nem azt mondtam, hogy túlmelegszik, hanem bekapcsol a védelem. legalábbis ezt írta más, nem saját tapasztalat.
Alpi.: lehet, nekem is alacsonynak tűnik, csak gyanus, hogy másnál is volt ugyanez.
nézze végig mindegyikkel, csak ne egyszerre fussanak
én is a hwinfo értékekben bízom leginkább. -
nyul105
senior tag
válasz
Sirandrish #38481 üzenetére
google első találata szerint az alaplap ezt azért teszi, mert meg akarja óvni a procit a túlmelegedéstől.
ez a funkcio nagyon hasznos dolog, ha jol működik, ezért szimplán a kikapcsolása nem megoldás (csak tüneti kezelés) lenne, de kipróbálhatod, hogy leszűrd, valóban ez okozza e.
ha igen, akkor kapcsold vissza, és jöjj rá mi okozza a false alarmot.erre googlezz: ryzen 550 mhz.
-
nyul105
senior tag
válasz
Sirandrish #38478 üzenetére
szerintem alaplaphiba vagy táphiba vagy hosszabbítóhiba.
-
nyul105
senior tag
válasz
aginor #38443 üzenetére
nem tartott sokáig, viszont a kérdésre nem válaszoltál.
tudok olvasni, 10et ír a honlapon, ellenben úgy értelmezem ezt a kommented picit lekezelő stílusban írtad, amit nem érzek jogosnak.“az olvastatok róla valamit” nyilván nem a honlapon található descriptionre utalt, de igazad van, szó szerint a “valamit” az tényleg bármi lehet.
ennek mi köze a témához? ennyi erővel írhattál volna intelről is vagy pandamacikról:
“Ryzen 5 5600x cpu after using the 7A32v1Q2 (beta) bios”?
szóval a kérdés pontosítva: olvastatok róla valamit a honlapon találhatóakon túl? a többi kérdés marad. -
nyul105
senior tag
haliho msi tomahawk b350 tulajok,
7A34v1Q4(Beta version)
próbálta már valaki vagy olvastatok valamit róla már? 5600/5600x/5800x3d megy -e? nem tudom mikor jött ki, de nem rég, múlt héten még nem volt.ryzen 3600ról váltanék 5600/5600xre, ha megy vele és nem stutterel és mennek az alaplapi usb3-ak.
: O -
nyul105
senior tag
válasz
Create. #36723 üzenetére
köszi,
Szar GPU limites tesztet néztem, ott egy szinten volt az 5600xszel…
kazy 68kja megzavart, igazi boltban tényleg 77k.A chip hiány akkor a gond, 5600xnek lefelé kene mennie, nem felfelé, Intel most sokkal jobb, ezt fogom ajánlani ismerősnek is. Pedig amikor én vettem gépet, mindig AMD volt a jobb ár-értékű.
bib: 1080p ami tesztet néztem, mindig legalább 10 vagy 20% verte a 3600at. -
nyul105
senior tag
Sziasztok,
hogyhogy boltban az AMD 3600 70k, de még az 5600x is 100 felett van, holott az 11400f 70ezer Ft mellett elveri mindkettőt?
mi indokolja, hogy az Intel ilyen olcsón adja a 11400ast, ilyen AMD ár mellett?
lehet rossz topik, csak ismerősnek nézek procit, alaplapot. -
nyul105
senior tag
Ugyanez jutott eszembe az "1 hét próbagari" hirdetéseknél.
Nem hiszem, hogy nem lehet halálra kínozni egy cpu-t vagy akár egy gpu-t. Főleg, ha direkt csinálja az ember.
(Mondják, hogy a belső védelem olyan jó, hogy direkt sem lehet, de cpu-ra látunk példát... vajon vidkarinál mi a helyzet?)Én ezért nem adnék próbagarit, max a szemem láttára...
Ráadásul, ha elromlik 3 nap alatt, komolyan visszaadja az illető a pénzt? Erről vajon írnak szerződést?
Én tuti nem írnék ilyet senkinek, bár nem tudom, mennyi idő kikényszeríttetni egy szerződést. -
nyul105
senior tag
Bocsánat, azt hittem egyértelmű, hogy csak viccelek.
Minden fórumon, ahol előjön a 120hz, 144hz, 240hz, jön egy ügyeletes kommentelő, aki jön ezzel a kommenttel.Amúgy 144hzes monitoromon kifejezetten nem jó filmeznem, mert 6x ugyanazt a képet látom egymás után. "Mozgó" képnél nagyon zavaró.
-
nyul105
senior tag
válasz
jokeph #19793 üzenetére
Hi, csak egy 1v1-et próbáltam gép ellen kimaxolt protossal...
beesett 60 fps-re is, amúgy olyan 80 kb. De csak kipróbálás volt, de diablo3-nál ugyanezt figyeltem meg. Asszem 80 fok is volt a cpu! Lehet a hűtő se a legtutibban érintkezik.
Azóta meg rákattantam a cod warzone-raSajna béta bios van, itt nincs beállítás mentés, szóval nem akarok vacakolgatni vele, egyszerűen túlfeszelte a rendszert (értsd: nem feszelte alul). Offsettel próbáltam, nem működött.
Ráadásul 4200-ig boostolt csak, így meg 4300.
-
nyul105
senior tag
Hali,
Én b350 tomahawk-ban 3600, pbo-val starcraft2-ben fps droppokat kaptam, mert droppolt a cpu 4200-ról 3950-re.
Szerintem az oka a magas hőfok volt, feltettem 4300@1.2V-ra, hűvösebb lett és nem droppol. (Tényleg számít az a 350mhz, kb. 10 fps).Lehet, hogy tweekkel lehetne trükközni még, és ez egy extrém példa, de nem tudom, mit kellett volna csinálnom. :(
-
nyul105
senior tag
válasz
penene #19117 üzenetére
Ne offsetelj. egy dolgot tegyél:
- legújabb chipset driver amd oldaláról
- energiaséma: ryzen balanced.
Utána jó lesz, hidd el. Hőmérsékletet figyeld csak egyedül.Amúgy EDC1 bugot illetően... hát nem tudom, úgy már annyira nem bíznék a mérnökökben, ha nem rendeltetésszerűen használom.
-
nyul105
senior tag
válasz
penene #19110 üzenetére
Ahogy már írták is, ne fixáld a clockot sem, mert fixált clockkal és auto fesszel ki fogod nyírni a procit.
Vagy azto -auto, vagy fix - fix.
Az auto -autot javaslom, a fentebb is említett beállításokkal lehet ""jászani"" (amd overclocking meg +200mhz meg ilyen olyan limitek, edc1...)Szerk.: jah, lehet ezen már túl vagy, bocsi lemaradtam.
-
nyul105
senior tag
válasz
penene #19079 üzenetére
Én a helyedben hagynám autón, jó az.
A 4.4ghz allcore 1.45 voltot nem is engedtem volna bebootolni, nem hogy prime-t engedni rá....
wow, mi volt ezzel a terved?Én csak azért használom auton a b350el 3600at, mert nincs benne bios mentés funkció, és a full auto-hoz képest kevesebb feszt és nagyobb órajelet adok így, alacsonyabb hőfok mellett... ( 4.3@1.225v)
Állítgatni meg nem akarom, mert soká tartana a bios reset után mindent előlről kezdeni.
-
nyul105
senior tag
válasz
penene #18572 üzenetére
Hali,
Én csak annyit mondok, hogy 3600ra nagyon okosan válassz hűtőt.
Nem a méret a lényeg, és nem is az ára feltétlenül (de valószínű a drágább az minőségibb). Szerintem egy kisebb is jó, de ami sima, nem érdes. Sokak panaszkodtak, hogy le kell csiszolni, hogy megfelelő legyen az érintkezés. Van rá topik, ahol tapasztalatból írnak.
-
nyul105
senior tag
Szerintem nagyon rossz a példád, tulajdonképpen mi is van veszélyben azzal, hogy fel-felpörög a venti? Tönkremegy? Nem tudom, hogy ezt valaki mérte volna, milyen kihatással van az élettartamára az egyes alkatrészeknek.
Egyébként gizikétől sem várható el, hogy megcsináljon valami vizsgát, mielőtt autót vezet, vagy az autót néha szakembernél bevizsgáltassa, szóval átgondolva mégis jó a példád. Kocsiban sincsenek olyan alkatrészek, amiket néha cserélni kell.
Szerk. Amúgy az eredeti hozzászóló az amdt szidta (ha jól emlékszem), nem az alaplapgyártókat.
-
nyul105
senior tag
válasz
RECSKA #18227 üzenetére
ezen már rééég túl vagyok
Albigator (#18220)
És? miért is akarnád LLC-zni ezt a droppot, örülj neki, hogy droppol! LLC-vel konkrétan gyilkolnád...Úgy se fog ilyen terhelést kapni, legalábbis szvsz, szóval sose fog ez előjönni.Amúgy semmi offsetet nem raktál be, és 1.03-ra ledroppoltat? Durva! Valami belső limitbe futsz bele.
-
nyul105
senior tag
válasz
Albigator #18197 üzenetére
Hali,
IBT nem fog menni, megerősítem, engedd el.
Prime-mal óvatoasan, nekem eléggé főzi a procit... ha neked 85 alatt megfogja, az szuper hűtő.Ycruncher 0-1-7 nekem lement 4400@1.2v is, semmit nem jelent. Azóta visszavettem 4300ra, mert ibt blend fagyott.
Illetve az ycrunchernek a soktesztes-e ér valamit. -
nyul105
senior tag
válasz
MrTwister #18043 üzenetére
Kérdezz rá a boltnál, mi a különbség a fekete és a narancs között. Mindkettő box, ugyanaz a gyári cikkszám.
Az egy évesnél más a gyári cikkszám, ami a trayesnek felel meg.Csodálkoznék, ha fekete újabb lenne. Emailben vagy telefonon megmondják, vagy nem...
(Szerintem meg fogják, mivel nem egy 100 ftos egérpadról van szó.)
-
nyul105
senior tag
Én sose hallottam még erről, csak nem mertem rákérdezni, az mi. :)
Szerintem próbáld az elején csak a legszükségesebb dolgokkal tesztelni. És hidegindítással is teszteld 1-1 driver után, egyesével felrakva, akkor meg lesz a hunyó.
Én amúgy amd oldalárol tettem fel a legújabb chipset.
-
nyul105
senior tag
válasz
milszab #17898 üzenetére
Teljesen igazad van, de:
Olvasd el, írta, ha csökkentett módban indítja a windows-t, vagy windows driver nélkül, akkor nem csinálja. Valószínűleg rosszul írta, és nem "bekapcsoláskor", hanem windows indításkor csinálja. De ez így csak találgatás, jó lenne, ha egyértelműen megfogalmazná a problémát... -
nyul105
senior tag
válasz
Albigator #17895 üzenetére
Hi, azt olvastam, ha msi afterburnerben egyedi ventiprofilt állítasz be, akkor nem csinálja. Ne kérdezd, miért.
Tudom, hogy macera, de végülis később ki is kapcsolhatod.
Gondolom a lényeg, hogy inditáskor/lekapcsoláskor legyen.
Egy próbát megér, lehet rosszul emlékszem. -
nyul105
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #17562 üzenetére
Na, ő viszont tényleg jó youtuber!
ő elmondja a vdroop-ot is, és hogy miért nem kell feltétlen LLC... -
nyul105
senior tag
válasz
ThePoweR #17561 üzenetére
persze, próbáltam túltolni, hogy írásban is átmenjen
de bocs, tényleg félreérthető volt :/
Viszont viccen kívül, nekem b350 tomahawk-nál jobbat dob az allcore OC, mint a pbo.
PBO-val 4200ig boostol egy magon, 4050 all core. Így meg 4300@1.206V allcore. Mondjuk ez b350 tomahawk. Szóval nekem jobban bejött a manual, de ez teljesen egyéni és hűtésfüggő.Az is baj lehet, hogy valamiért a TH macho rev B. nem akarja rendesen hűteni a 3600-ast, pedig szétszedtem, simának tűnt, újra is kentem :S De lehet én vagyok a béna
Játék alatt 70 fok így, de smallFFT 90 lenne -
nyul105
senior tag
válasz
fudi2002 #17542 üzenetére
Az a baj, hogy az ilyen magyar mérnöki tehetségek egy nagy multinál nem tudnak érvényesülni, így maradnak hétköznapi hősök (youtuberek). Őket nem vakítja el a pénzéhség, ahogy az AMD-s mérnököket. Ők csak a népnek akarnak segíteni azzal, hogy megmondják, az 1.35V az a vcore határ, amit az AMD eltitkol előlünk. De ő kimérte nekünk szerencsére.
-
nyul105
senior tag
válasz
Winnie The P #17308 üzenetére
Az attól függ, mennyibe kerülne a csere, mire kell, mire kevés a 2400g.
-
nyul105
senior tag
válasz
nyul105 #17238 üzenetére
Na, a prime-ot nem tudom megfogni smallFFT-n, csak 90 fokon.
Az y-cruncher 84 fokig megy, ha 80 foktól 100%-on pörgetem a procihűtőt.Megpróbálom még eggyel lejebb venni a feszültséget, de furcsa lenne a 4.2ghz 1.2 alatt, nem?
Már így is azt vártam, hogy elhasal valami (persze a prime lehet elhasalna 6 óra után, de 90 fokon nem fűteném...)
A crunchernél a 10 tesztjét futtattam, 3 iteráció lement, másfél óra alatt, nem sírt. -
nyul105
senior tag
válasz
nyul105 #17129 üzenetére
Sziasztok,
próbáltam lefuttatni egy AVX -es IBT-t, de 3 másodperc után kidobott hibaüzit, standardon is, a 3 másodperc néha 5, ingadozik. Letöltöttem a "simát", azzal nincs gond.
( https://www.techpowerup.com/download/intelburntest/ )Alapra tettem mindent, úgy is...
Találtam egy ilyen fórumot google-val:
https://www.overclock.net/forum/10-amd-cpus/1730682-ibt-avx-ryzen-3700x.htmlMás tapasztalt ilyet? Tudna valaki linkelni egy olyat, ami nála lefut ZEN2-vel?
Nagyon szépen köszi!
-
nyul105
senior tag
Sziasztok!
Vannak itt olyan b350 tomahawk (sima) tulajok, akik 3600 vagy 3600x procit tettek bele?
Megy rendesen, vagy talákoztatok anomáliával? Boost, stb.Köszi, bocs, ha spamnek minősül, akkor privátban is jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!