Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz NdrewSunix #25651 üzenetére
Nagyjából lutri az egész, bárki bármit is mond. Ergo vagy megy, vagy nem.. Ha nem, akkor kér még feszt..
Véleményem szubjektív...
-
Pro!Petya
addikt
válasz NdrewSunix #25648 üzenetére
Esélytelen
1,375 körül még talán feláll a win de hogy a start menünél már megadja magát, szinte biztos.
A tesztekről nem is beszélve.
65W TDP még lehet , de 95W -os nem fog ennyi fesszel 4GHz-en elfutni -
kaszas19
senior tag
válasz BullKoxa #25641 üzenetére
A procival nincs baj.
Azt akartam ezzel mondani hogy nem egy éhes jószág.
A memóriák feszültsége droppol lefele.
Ha a soc llc 1 teszem akkor is.
De mint írtam is bios bug, mert van hogy belépek a biosba és a beállított értéken mennek a ramok utána másodjára már képes vissza rakni 1,344v. Remélem lesz még hozzá frissítés. -
enginev3.0
félisten
1.05v nál járok, és 1 óra hibátlan pubg-ben
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
senior tag
-
enginev3.0
félisten
válasz NdrewSunix #25659 üzenetére
Én idáig jutottam, bár még nem régóta fut a teszt, de majd futtatom máskor tovább
Közben neteztem is, hogy többféle terhelést kapjon a gép
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz enginev3.0 #25660 üzenetére
Ez blend teszt volt? Vagy, hogy mint?
Mindig figyelem ezeket a prime95-ös méréseket, egy spontán IBT mellett jobban forr a gép.. Értem Én, hogy más fajta teszt, de egy rendes CPU/ram teszt mellett Én egy fájlkezelőt alig bírtam elindítani.. Nem az, hogy még netezzzek mellette.. Ez volt a 6700k-val is, a kis 1200-al ki sem próbálom.. Gondolom itt is ha koppra van járatva 8/16 szál itt sem lehet cisnálni túl sok mindent..
Small FFT mellett mi a helyzet? Amennyiben blend teszt volt.
Amúgy, ez csak azért merült fel bennem mint kérdés, mert annó az FX-nél is többször futottam bele abba, hogy blend teszttel stabil volt a gép, viszont small FFT-vel úgy elszállt mint a huzat.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Beretvás
veterán
válasz hackeeeee #25661 üzenetére
blendnél hagy szabad memót nem? small nál meg azt hiszem nem. de lehet tévedek, nem akarok most tesztelni.. amúgy igen ha koppra van hajtva nem fog netezni mellette garant. de ettől független ha csak játszik és ott nem dobja el lehet épp stabilnak mondani. évekig hajtottam olyan oc val gépet ahol havonta kéthavonta jött egy bsod game közben és ennyi. prime alatt pár perc után eldobott 1 magot,de ment. nem biztatni akarok erre senkit.. csak megállapítás volt..
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Ryzen 5 1600, vagy Ryzen 5 1600X?
Megéri a közel 10% felárat az X verzió?
A hűtő, és a játékbéli pár FSP nem számít, csak a rendszer teljes sebessége, ha egyáltalán van érezhető sebbességbeli különbség a két processzor között tuning néllkül, amit én nem igazán preferálok[ Szerkesztve ]
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
pilu85
őstag
3,7-8 az 100% h minden 1600 ban benne van. Az már alig van az x alatt....
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
klepto
addikt
válasz pilu85 #25669 üzenetére
És ha az alap órajelet sikerül megemelni, azzal a turbó órajelek is emelkednek?
Más:
Az a pár száz Mhz különbség ami a két proci között van, az mennyire érződik a való életben?[ Szerkesztve ]
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
nagyúr
válasz klepto #25670 üzenetére
Szerintem semmit nem érzel belőle. Esetleg specifikus tesztekben kapsz 0,1-2% pluszt, a nagyobb órajellel.
De ezt csak találgatom. Én így gondolom."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
addikt
Na én hosszas gondolkozás után inkább mégis az intel 8400 mellett döntöttem, rengeteg video, pár ember tapasztalata szerint(akinek volt ryzen is) a pubg stabilabban/ jobb fps-el fut rajta. Igazából ddr5 megjelenéséig akarom kihúzni, és valószínűleg egy i7-re upgraddel ugyanúgy ki fogom tudni húzni, mint az am4-el tudtam volna. Csak azért írom le, mert volt itt valaki, aki olyan ramot és alaplapot nézett ki mint én és várta volna a tapasztalatomat vele kapcsolatban. Nagyon szépen köszönöm a segítségeket mindenkinek és hátha a ddr5 megjelenésekor ki tudom majd próbálni az akkori adm-et.
-
kopi72
aktív tag
válasz SECTORnooB #25654 üzenetére
koszi, akkor nem nyaggatom tovabb
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
kopi72
aktív tag
válasz SECTORnooB #25654 üzenetére
neked is kosz meg mindenkinek aki segitett.
[ Szerkesztve ]
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
senior tag
válasz enginev3.0 #25660 üzenetére
Ebből nekem sok nem jött le sajnos. (igaz már nem látok el a monitorig rendesen )
Szóval ez most akkor 4GHz -en futó 1600X Prime95 alatt?
Milyen Vcore mellett tűnik stabilnak?
46 Celsius Prime95 teszt közben? Az elég jó hűtő lehet. -
senior tag
-
Ragnar_
addikt
válasz klepto #25670 üzenetére
A turbó órajel az állandó, 1600x-nél olyan 3.7GHz+ az XFR 4GHz körüli, de egy minden mag 3.8Ghz-en a legtöbbször valamennyivel gyorsabb volt, mint a 3.7Ghz turbo+XFR, és XFR-hez nekem olyan 1.4-re tolta a Vcoret auto módban, tuningnál én ki is kapcsoltam az XFR-t. A 2 proci közötti 10% órajeldifi az kb. 10% teljesítmény difi lesz a procira érzékeny alkalmazásoknál. Nagyon jelentősnek nem mondanám, mert ugye ahol elfogy az 1600 ott az 1600x is kevés lesz valószínűleg, de szerintem 6k-ért 10% viszont nem rossz, főleg ha nem akarsz tuningolni.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
enginev3.0
félisten
válasz NdrewSunix #25676 üzenetére
Nem, nincs tuning csak a feszt vittem lejjebb ahogy korábban többször leírtam
Minden gyári csak a CPU fesz kisebbNh d14 CPU hűtő
-
Lendova
őstag
Aki csinálja a Ryzen Dram Calcilator-t, az már tesztelget egy 2700X-et:
1) the difference in latency only 3-5ns at a frequency above 3200 (-10ns is only on 3200...strange + does not affect performance in games, just a beautiful number)
2) temperature and processor and VRM increased on a few degrees (not fundamentally)
3) more extreme timings are possible
4) handsome fan with RGB lol
5) the difference between Tctl and Tdie is always 10 degrees (sensemi not working)
6) in BIOS menu is nothing new
7) the boundary of 4.15 Ghz for all cores is present (the system is loaded and at a higher frequency but there is no stability and this is already 1.4 volts)at the moment the processor is a complete disappointment, either you overclock the memory but do not touch the processor, or you overclock the processor, but use memory for 3200
All fiat goes to zero.
-
enginev3.0
félisten
-
kaszas19
senior tag
válasz enginev3.0 #25683 üzenetére
Ne very high re tedd hanem maxra.
-
enginev3.0
félisten
válasz kaszas19 #25684 üzenetére
Hát most úgy fut, de továbbra sincs gondom a netezéssel, bár valami apró hiba lehet az alacsony fesszel, mert néha vissza esik 97%-ra a proci használat, vagy ez a teszt sajátossága?
Bár meguntam, szerintem ezek nagyon jó értékek, nekem tökéletes, most már csak használom. Ha a saját felhasználásomba nem jön ki hiba, akkor örül a majom a farkának
Szerintem ekkora terhelésnél, ilyen fesz és hőmérséklet mellett #1
-
senior tag
válasz enginev3.0 #25685 üzenetére
Te ezzel spórolsz otthon áramot?
-
wassabi11
aktív tag
válasz NdrewSunix #25686 üzenetére
ezt az áram spórolós dolgot szerintem hagyjuk egyszer már volt itt erről téma Ha neki úgy jó akkor legyen nekünk úgy jó
-
senior tag
-
enginev3.0
félisten
válasz NdrewSunix #25688 üzenetére
Van aki tuningol, én pedig ellenkezőleg
Kevesebb fesz kevesebb hőNem mintha, amúgy 60fok fölé menne a proci 1.3v-nál terhelés alatt
És nem mintha ki lenne használva, főleg nem 100%-on nonstop.Most ez jött rám, így ezt próbálgattam
-
senior tag
válasz enginev3.0 #25689 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj.
Én is babrálgatom, ha ráérek, de annak sem sok értelme van.
Időtöltés igazából, amit szívesen csinálgat az ember. -
enginev3.0
félisten
válasz NdrewSunix #25690 üzenetére
Csak néha elgondolkodom hogy ezért szaggat be nagyon nagyon ritkán az adott játék, vagy azért mert szr az egész játék szoftver
-
GFerr56
aktív tag
válasz enginev3.0 #25689 üzenetére
Hay!
Tuning = hangolás. OC="túlóra"
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
füles_
őstag
válasz Lendova #25681 üzenetére
1) the difference in latency only 3-5ns at a frequency above 3200 (-10ns is only on 3200...strange + does not affect performance in games, just a beautiful number)
Az IMC-n sokat javítottak, több helyen is lehet látni a 3600MHz mellé társuló CL14-es késleltetés, ami valljuk be elég szép az SR-hez viszonyítva. A képen is látni, hogy ilyen konfigárcióval 57-58ns-ba telik elérni a RAM-ot.
Az órajelek miatt viszont picit csalódott vagyok, én reménykedtem a 4.3-4.4GHz-ben, de hát erről nem az AMD tehet, és soha nem is mondtak ilyet. Úgy látszik az X-es verziók mennek azért 4.2-4.25GHz-eket 1.4V-os fesszel. Van egy 2600 eredmény is, ez a példány 4.1-et ment 1.4V-on.
Továbbra is várjuk azért a hivatalos teszteket az NDA lejárta után.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
újabb -- Ryzen 5 2600 teszt :
https://elchapuzasinformatico.com/2018/04/amd-ryzen-5-2600-review/--- edit ---
Habár , most látom, hogy már belinkelték ; elnézést[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
füles_
őstag
válasz SECTORnooB #25696 üzenetére
Azért várjuk meg a hivatalos játékteszteket, a jóval alacsonyabb memóriaelérés (RAM és L2 cache esetében ~30%-os, az L3 cache esetében ~25%-os javulás) hozhat előrelépést, ha az órajel nem is annyira nőtt.
-
Cathulhu
addikt
válasz SECTORnooB #25698 üzenetére
Indokolt, jo kerdes. En anno +200Mhz-et tippeltem a 14-rol 14+-ra valtasnal (a 12 csak marketing). Gondolom a 2800X tud majd tobbet, de ahhoz azt nagyon cherrypickelik majd.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honda topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest