- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Dragon3000 #21296 üzenetére
Nekem anno első körben szintén ez volt, majd az ITX változat (I Pro), annyiban igazak a leírtak, hogy OCval már bajos lehet, nálam topflow hűtő volt a megoldás, közel 20°Ct hozott. 2700Xhez mondjuk jó esetben nem nyúl hozzá az ember, így nem lesz problémája (nálam allcore OC volt nonXekkel).
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Istvan2020 #21291 üzenetére
Ha most kellene vennem vagy egy Asrock B450 Steel legends,vagy Msi Tomahawk B450 lenne a kiválasztott.
-
Paxker315
veterán
válasz
Tomtailor85 #21297 üzenetére
normális légáramlat a házban, meg értelmes procihűtő, és semmilyen gond nem lesz. Főleg X-es proci esetén, amit úgy sem fogsz fix feszen all-core OC-zni.
-
Tomtailor85
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #21294 üzenetére
Az mit jelent, hogy gyengélkedik a vrm?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Mi a bajod a vrm résszel? Igaz nekem csak aorus b450m van, gondolom ennél nem rosszabb az elite sem és a 2700 vígan elvan benne normális vrm hőfokok mellett. A többivel egyetértek.
-
Paxker315
veterán
válasz
a "népi bölcsesség" az, hogy nem érdemes B450-es lapból Gigát választani, kivéve, ha ultra-budget a cél (DS3H, S2H). Az Aorus szériát nem szokták szeretni a hozzáértők : )
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Tomtailor85 #21293 üzenetére
Nekem is az van, de biztos nem ajánlottam volna, hogy ilyet vegyél
Pocsék! (rövidre fogva)
Bővebben:
Nem OC képes
BIOS egyszerűen röhejes
Támogatás pocsék (szoftver)
RGB egyenesen pocsék kezelése (inkább az Alpenföhn vezérlőjét használom)
Nagyobb processzornál a VRM gyengélkedik (nekem 2600x-hez jó)
És, hogy jót is írjakNekem eléggé stabil 4x8GB Aegis 3000 RAM 3200MHz, 1660OC VGA, 6x2TB HDD, 512GB SSD (bővítőkártyáról megy 1HDD)
-
rumkola
nagyúr
válasz
Tomtailor85 #21290 üzenetére
ezt miért nem vétel előtt kérdezed?
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Tomtailor85 #21290 üzenetére
Nekem Aorus B450 M volt 1600@2600 társaságában nálam semmi nem jelentkezett a vrm sem volt soha 40 fok felett játék alatt,egyszer felhuztam 4ghz ra a procit aida stressz alatt sem volt a vrm max 55 fok.
De a bios az valami kegyetlen sz.r. -
Tomtailor85
senior tag
Most vettem egy új Gigabyte B450 Aorus Elite lapot. Van valakinek tapasztalata róla? 2700x megy bele!
-
zolee1984
senior tag
Hosszú távra én már 2700/2700x-et vennék.
Még az is olcsóbb mint egy i7 8700
Nem tudhatjuk hová fognak emelkedni a rendszer igények szoftver fronton ebben a nagy magversenyben.
A ramod is add el és vegyél 2x8gigabyte 3000-es ramot
A lapot nem ismerem amit néztél.
Nekem [ilyen] van és sztem megbízható -
Mankó
veterán
Sziasztok!
i5-7500+ b250 lap eladása után (60k-ért sikerült meglépni belőle) keresem annak utódját. Első körben Z390-es lapot néztem i3-9100f-el, később i5-9600k vagy i7-8700, de mindenki a Ryzen felé terelget, így most itt vagyok, hogy kikérjem a tanácsotokat, véleményeteket.
Felhasználási kör: alap általános feladatok, kicsi programozás, kevés single játék rx570-el egyenlőre. Multis játékok, sok szálas feladatok kilőve. A lényeg a jövő-állóság, stabilitás teljesítmény mellett, de nem arany áron.
AMD fronton MSI B450 Pro A lapot néztem ki egy Ryzen 5 2600 társaságában.A régi konfigból maradt Corsair Vengeance LPX 2 x 8 Gb DDR4-2400 CL14-es ram, 2 db m2-es Samsung ssd, egyik 1 PCI-e x4-es adapter kártyában csücsül. Emiatt olyan lapra van szükségem, amin 2 PCI-e x16-os slot van. Cooler Master HyperX TX3i Evo CPU cooler., egy BeQuiet 300W-os táp. Az i5 - Rx570-es konfigot lazán kiszolgálta, vga tuning mellett is.
A kérdések: jó e a kiválasztott lap, proci páros a fenti felhasználásra, vagy nagyon fölé lőnék vele? A CPU hűtő meghűti e a kinézett procit? Jó az a proci vagy érdemes bevállalni a tovább kitartó i7-2700-at vagy teljesen felesleges? Mekkora max fix órajel érhető el a 6 vagy 8 magon még számottevő melegedés nélkül? Ajánlott e valamelyik alkatrészt cserélni a tuninghoz?
Mire elég a jelenlegi 2400-as ram, esetleg mehet e az nagyobb órajelen a B450-es lapban, avagy egyáltalán kompatibilis e vele?Sorry, ha kicsit hosszúra sikeredett a hsz, de jó lenne tisztába kerülni vele, hogy mire számíthatok és mit is válasszak végre.
Minden építő jellegű választ előre is köszi szépen! -
sb
veterán
válasz
Chaser #21259 üzenetére
3.9-et mértem valahol ha az is jó. (4GHz nekem már sok, hűteni sem bírom. Szvsz Televan is erről írt. A 2600-am gyári hűtővel is throttlingolt és rohadt meleg volt tuning mellett is normális hűtővel.)
Az sw-s meg nem zöldség... az összes teszt szerint tartják a TDP-t a procik márpedig ugyanazt az adatot olvassák ki amit te is a progikkal. Nem láttam még ráaggatott külső fogyasztásmérőt az alaplapra. -
Televan74
nagyúr
válasz
zolee1984 #21276 üzenetére
X470 drága ,kb.ott van mint a belépő szintű X570 -es lapok. Én inkább a jövőre megjelenő B650 lapokat várom.De az már egy másik processzort fogad majd.
Én az első 2700 -tel befürödtem,most megnézzem a 2600 -ost,ha ez sem jön be nem tudom mi lesz,lehet bepróbálok újra egy 2700 -est.
-
GAbre
veterán
válasz
Kolbi_30 #21271 üzenetére
Az,hogy volt 1 saram,anno azért váltottam memóriát,lapot és a többit.Ezt így leszűkíteni,ahogy tetted,hát nem épp "kedves" kijelentés...
De te gondoltál volna arra,hogy videókártya hibával,hibákkal és aidai ram hibával, proci fesz lesz kevés,főleg,h előtte 1 évvel,amikor belőttem órajelet feszt tökéletesen ment?(Mert nálam még ilyen nem volt)
De elismerem,ez az én hibám volt!
De az,hogy 2 lapban kb 10 memória(nem mind volt mind2 lapban) megfordult,és 3000 felett csakis egy 3600os patriot volt hajlandó esetleg futni.Sőt a "jobb" lapban eleinte 2800 felett se sikerült sehogy se futtatni.Holott most is mondogatjátok,hogy van aki x370-el is futtat 3000 felett memóriákat.
Azt nem mondanám a két berendezés közti hibának. -
Kolbi_30
őstag
válasz
Istvan2020 #21272 üzenetére
Fuss neki megint
-
Istvan2020
aktív tag
Én értem mit mondasz de le is írtad "ígérnek" az nem biztos,hogy teljesülni is fog
,hogy milyen lapot kellene venni
ez egy nagyon jó kérdés mert lehet valaki mond Msi,Asrock,Asus-t és az sem fog működni nálad rendesen,ezt úgy tudnád szerintem legjobban kiszűrni ha közeledben, ismerősi körben lenne más lap amiben ki tudod próbálni.
-
GAbre
veterán
válasz
Istvan2020 #21264 üzenetére
Félre értés ne essék.Nem a ramok szívattak.Hanem a gigabyte lap,ami elvileg 3600mhz oc-t is igér(asus csak 3200őt),és mégis alig volt ram a közelben ami ment 2800 felett.
Azóta használom 2vel is tökéletesen.Igaz csak 3000et tud mind2.
És a probléma 1 része ott kezdődött,hogy utólag jöttem rá,hogy alacsony feszt adtam cpu-nak. Ezért voltak azok a rejtélyes ram hibák 3000mhz-en anno.
És ha már 3200mhz-es memóriáim vannak,és ezt a válogatós giga lapot elhagyom,akkor milyet kéne venni... -
zolee1984
senior tag
válasz
Istvan2020 #21264 üzenetére
Ő magát szivatja a ramokkal nem a lap a hibás.
Kb. ahogy néztem 200x le lett írva neki, hogy ne erőltesse azokat a típusokat -
zolee1984
senior tag
válasz
FoLey-v #21261 üzenetére
Sztem ha már megvan nem érdemes cserélni a lapokat hacsak nem muszáj.
Arra próbáltunk többen is rávilágítani, hogy aki most vásárol az már inkább ne vegyen 3xx lapot.
Ha már 1xxx ryzenre váltottam volna akkor a 2700-as proci miatt nem vettem volna megint lapot.
Mivel viszont második szériánál szálltam be egyértelmű volt a b450 lap. -
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #21254 üzenetére
elég lesz ( :
van olyan 2700 tulaj, akinek esetleg van értelmes konnektoros fogyasztásmérője is? megnéznék egy all core 4g-t mennyit eszik a gép prime blend alatt - sw-ek által mért zőccségek' nem érdekesek -
Televan
nálam 20e ft-os gb lapban sikerült a 2700-nek boostolnia is, akarki' akarmit' mond, lowend gb lapokkal soha nem volt gondom, drágábbakról csupa rosszat olvasok, de többi gyártó megoldásaitól sem mindig vagyok elragadtatva, ahogy növekszik az ár úgy van egyre több baj - tisztelet akevés kivételnek - -
GAbre
veterán
Nem akar adni képet asus
Baranyában nincs senkinek bootkód kijelzője gondolom? -
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, 2700X lesz, most már csak abban reménykedem, hogy elég lesz a táp.
-
GAbre
veterán
válasz
Istvan2020 #21250 üzenetére
Nem lenne rossz 1 kis led,ha már full ablakos házam lett,de nem annyira kell.
Ami jó lenne,az power/cmos gomb,meg bootkód kijelző.De abból is csak utóbbi kéne.
De ez csak a "jobb" alaplapokon van.
Meg persze a 4+2fázis,long life van szem előtt!
Várnék hónapokat,ahogy szoktam,hogy kifogjak 1et.
De ez sajna nem 1 ram,vagy proci,hogy 5 perc és kicserélem.
Nem akarok annyit bombázni,vagy 5-10x szét szedtem gépet pár hetekkel ezelőtt.
Új lapot nem veszek,mint mondtam.
Asrock vagy asus lapot veszek sztem.Msi-kell szarul jártam anno.
Gigákkal meg csak a baj van.fejesg2:
Köszi,de se a lap nem releváns nálam.Illetve nekem is megy,ment 3000 cl 16ban. -
Istvan2020
aktív tag
Szerintem ez nem a nagyon drága kategória Asrock B450 Steel Legend és memoriára sem olyan érzékeny már mint az X370 nek de ez az én véleményem,az tuti 30-40 ezret nem adnék egy X370 lapért főleg használtan
lehet az akár mennyire felszerelt.
Jah és ezen még van karácsonyfa villágitás is ha valakinek ez szempont
-
GAbre
veterán
válasz
Televan74 #21243 üzenetére
Az a baj,hogy giga lapot tudnék úgymond cserélni és ami van x370-es fullos lapom,azon meg elég gyenge a biosz+ érzékeny a memóriákra is,ahogy néztem.
Inkább visszaváltanék asus x370 pro-ra(kb ugyanaz,mint b450). Megnézem majd ha 1x ráveszem magam,hogy megint szétbombázzam gépet,akkor kipróbálom,hogy asusban,megy-e 3000 felett ez a memória.De nem hiszem.
Így várok x470-re,vmikor találok-e.
Csak elgondolkoztam,hogy megpróbáljam-e b450-et.
Istvan2020:
4-es széria nem nagyon izgat.
Lassan követem a változásokat.Általában ph-ról vadászok olyat,ami jó áron van.
1600x-ről váltottam 2600-ra.Majd 2600-ról 2700-re.
Mert pár ezerrel volt több,és ajándék garidőt,- fogyasztást.Vagy épp kicsivel több erőt nyertem.
Nem hiszem lesz olyan új proci a jövőben,amit hanyat-homlok rohanok megvenni,mert annyira jobb lesz.
Csak jó lenne az a 3300-3400-et kihozni a ramból ami elvileg benne van,vagy legalább a 3200 cl 16-ot. Bár vigasztal,hogy így meg 1.25V-al megy 3000-en -
Televan74
nagyúr
A 2700-at is vissza küldtem, 3200Ghz -ról nem boostolt fel sehova. Ha manuális próbáltam az oc -t,akkor meg szétfűtötte magát aida stressz teszt alatt.Érdekes volt ha kikapcsoltam a cache -t és az fpu -t akkor beállt 55 celsiusra.Próbáltam sok módón, például 3,8Ghz/1,3V is elfűtötte magát. 3 -szor pasztáztam újra a procit mire feladtam vele a harcot.
Rendeltem egy 2600 -ot helyette hátha azzal több sikerem lesz.Meg jobban megszoktam már az Asrock biosát.Asrock Fatal1ty X370 Gaming X előtt MSI X370 Gaming Pro lapom volt sokáig.A memória működött XMP -vel 3466Mhz -en. Mondjuk ez is vissza passzoltam,helyette vettem olcsóbban a többiek által ajánlott Ballistix Sport LT Grey -t.
A különbözetből meg vettem pluszba egy Kingston A2000 500GB -t.
Csak a szállítás csúszott el holnapra.Ma délelőtt kellett volna megkapnom,de tegnap szóltak az Alzától,hogy a futárszolgálat problémája miatt csak holnap reggel 8 kor kapom meg a pakkot.
-
Televan74
nagyúr
Én Asrock Fatal1ty X370 Gaming X -ről váltottam egy MSI B450 Tomahawk Max -ra. De nekem nem tetszett a MSI biosa így visszaküldtem. Most egy Asrock B450 Steel Legend -s érkezik helyette.
Szerintem csak a jobb memory oc miatt érdemes váltani. Egy jól felszerelt X370 nem ér fel a B450 -es lapokkal.Processzor támogatása jobb az B450 -nek, valaki 3700X hajt vele.
-
GAbre
veterán
B450-es lappal van valakinek tapasztalata?
x370-es laphoz képest ha lehet. -
kisza25
félisten
válasz
Mr.Csizmás #21236 üzenetére
Vissza rakta a lap alapra és úgy indult el, sanszosan a feszültséget manuálisan kellene megadnod, nekem az volt a gond, meg még pár embernek, de 2933Mhz felett már OC a 2600-nak, szóval nem biztos, hogy bírni fogja a tempót a proci
A ryzen 5 3600 is csak 3200-ig tudja, felette oc -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Mr.Csizmás #21239 üzenetére
Erre a generációra max 3466-ot ír a gyártó, szóval attól sokkal többet lehet a deszka miatt sem tudna
-
Bodz
nagyúr
válasz
Legalabb nem Blackout, amire rengeteg panasz van. Sok lesz a 3733. Kezdetnek mondjuk probalkozz egy baratsagos 2933-mal.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Ez az alap, ha nem megy az xmp, akkor próbálj minden paramétert kézzel beállítani. Ahogy látom a prociddal a patriot ramok csak 3200-ig voltak tesztelve. zsákbamacska mennyit tud a 2600-al, lehet újabb proci többel engedné.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
B450A-Pro Max
R5 2600
most cseréltem ramot, viper 3733 lett. PVS416G373C7Ka noob kérdésem az lenne, hogy elvileg beállítottam, de CPU-Z-ben tök más értékek vannak
elvileg 3733-17-21-21-41 be van állítva az uefi-ben, oc genie + xmp2 profillal, ehhez képest itt tök más. mi lehet a gond, vagy mit nem értek?
(utoljára komolyabban tuninggal még a s775 időkben foglalkoztam)
-
Speed®
titán
válasz
Tomtailor85 #21231 üzenetére
Egyúttal lehet a problémád forrása is, ugyanis 1st gen még nem volt magától értetődő a magas frekis RAMkezelés. Nálam mondjuk az R7-1700 is ment gond nélkül az Aegisekkel byXMP, még 4 modullal is, de ez az IMC érdeme inkább, lapból nem is néztem mást, csak B450et (PB/XFR miatt).
-
zolee1984
senior tag
válasz
Tomtailor85 #21229 üzenetére
Mondjuk 370-es deszkát már nem vettem volna
-
atiska007
senior tag
válasz
Speed® #21225 üzenetére
Én is így jutottam ide...
Fórum tanácsra nem a megdöglött 1151-es lapot cseréltem, hanem akkor már eladtam az i5 6500-at HA-n (30k) és 40-ből vettem egy 2600-at.
Alaplapot mindenképp kellett volna vennem, de most 10k ráfizetéssel van egy garis lap+cpu, ami teljesítményben is (sokkal) jobb. -
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #21224 üzenetére
Nálam sűrűn változott a gép előtte, de jellemzően 1156/55/50 vonalon, aztán a 4770Król szőrén nem volt kérdés az R7-1700.. manapság nem is értem azokat, akik még hasonló döglött platformon beragadva nem használják ki az adódó alkalmat..4790K áron 2700X stb. A DDR4 árakra már nem lehet fogni, így csak a lustaság marad asszem :S
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #21222 üzenetére
Akkoriban még nem volt váltási inger..viszont amint bezuhantak az árak, közel nullszaldós volt a Hasi konfigról váltás..a többi meg már történelem
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #21220 üzenetére
Mivel az IRL haszna nem sok a hűde RAMoknak, a mennyiség viszont érezhető, ha kevés, nálam kb. fél perc gondolkodás előzte meg a vásárlást.. első körben 2x8/22k, majd 2x16/34k lett rászánva.. szerencsére az első kitnek lett helye árában rögtön. Most meg jön a 2700X tesztre..ha hoz annyit, hogy megéri megtartani, már a 2700nak is van helye ;p
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Speed® #21219 üzenetére
Túl is tárgyaltuk
amúgy csak érdekességképpen, hogy jutottam el a ramjaihoz,
a Zen+ kapcsán már anno samu b-die őrület volt,
hosszú hónapokig elemezgettem (és tettem rá félre a pénzt) melyik lenne a jó,
namármost itthon alig-alig lehetett kapni,
de azért 4-5 félét (amit Zen kompatibilisnek ítélt a jónép) kiválasztottam,
a legócsóbb volt a Flare-X a maga 70ezer forintjával, eldöntöttem KELL,
de azért jó lenne inkább 50e környékén,
na addig addig vártam (hónapok), hogy csak megindult lefelé (65e)
bezzeg a többi mindenféle (2x8-as) meg már javában 50e alatt járt, sőt 40 alatt
aztán feladtam, ha nem annyira szupergyors, akkor legyen inkább szép
.... long story, de így vette kezdetét az RGB imádat -
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #21218 üzenetére
Keressék a megfelelő helyen és meglelék
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #21216 üzenetére
Saját érdekeltségen kívül esőt minden további nélkül linkelhetsz ;p
-
Speed®
titán
A hirdetések helye továbbra is a HA.
-
Bodz
nagyúr
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
petike2014 #21206 üzenetére
-
sb
veterán
válasz
Piftuka #21173 üzenetére
Azt csinálja... csak felgyorsult a váltás.
Úgy gondolja terhelés van és felkapcsol... de aztán pár ezredmásodperc után "elmúlik" a terhelés mivel csak vmi háttérfolyamat fut lightosan.Szerintem sem a legjobb módszer a fent írt 1-2 hátrány miatt. Nem véletlen, hogy az AMD is szórakozott anno, meg most is a 3000-es széria belövésével ilyen szempontból.
-
sb
veterán
válasz
Tomtailor85 #21191 üzenetére
Azt hittem ez az irreális árszint már eltűnt. Főleg a régebbi prociknál a használt piacon.
Az új procik annyira nem túlárazottak - vagy legalábbis van versenyképes árú procijuk. Anno mikor az új árak is az egekbe ugrottak tavaly érthető volt a használtak megugrása is, de most nem látok okát.
A jóval régebbiek meg gombokért mennek. Pl. i5-2300-ért lassan fizetni kell, hogy elvigyék pedig talán annál jobb proci. -
sb
veterán
válasz
adamssss #21064 üzenetére
3xxx proci alatt a 2.00-ás bios a legjobb.
Kb. az ott lévő paraméterek 70%-át kivágták a később biosokból (legalábbis 3.50-ig biztosan)Mivel felette vagy és elvileg nem lehet downgrade-elni így szerintem mindegy kb... de mivel a még újabbakat nagyon nem ajánlja a gyártó sem, így inkább hagynám én is.
Leveleztem velük erről, de nem igazán érdekli őket a téma, hogy vesz valaki egy lapot képességek miatt amiből aztán kigyomlálják a nagy részét.
-
petike2014
aktív tag
válasz
rankesz #21203 üzenetére
Rengeteg szívás után, ma nekem is megjött az ajánlott ballistix (fury helyett amivel nem is bootolt vagy ha igen, akkor 2933-on és az SSD-t sem látta, ha látta akkor meg WIN telepítő alatt fosta el magát), beraktam a gépbe aegis 3200 helyett (1x16gb-ot cseréltem 2x8-ra), átállítottam 1.35V-ra a feszt, beállítottam DRR4-3600-ra időzítések auto-n, elsőre minden jónak tűnik, tesztek már lementek, elégedett vagyok, ugyan azért a pénzért nem 2933 hanem 3600 MHZ-s RAM, az enyém is E die -os. Egy kép -> [kép]
-
rankesz
veterán
válasz
GIORGIONE76 #21197 üzenetére
A Ballistix Grey amit vettem a makrancos Aegis helyett a lentebb linkelt Thaiphoon burner szerint micron E die, egyelőre annyit csináltam hogy a 3200-as XMP memóriaprofilt átraktam 3466-ra, akkor ezek szerint lehet még tőle többet is remélni...?
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #21200 üzenetére
Anno 1156 i7 mellett szórakoztam vele (SATA2 SSDk még nem voltak hűhák, a ~20GB/s tempó odavert), érdekes lenne mai viszonyok között tesztelgetni..de 32 kevés hozzá. Majd egyszer..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest