- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Nagylajos_1 #21095 üzenetére
nincs ezzel semmi,csak nemszabad amd procival használni és normálisan be kell löni a gépet .akkor nemlesz nyavajgás hogy kevés az fps.
BMW001 : a vaporon legalább hütve van bordákal is amit kell nemugy mint a többin.nekem böven megérte a felárat,hogy meghuzva se menjen át repülö géppe a kártya hütése.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Nagylajos_1 #20941 üzenetére
akkor teljesen jo,a szellözést meg meglehet oldani könnyen.pl nálam sincs soha fent az oldala a gépnek
-
HSM
félisten
válasz
Nagylajos_1 #20939 üzenetére
Én inkább a ház szellőzése miatt aggódnék....
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Nagylajos_1 #20939 üzenetére
elgé neki a 750w-es táp azt nemkell cserélni nagyobra.viszont a cf van akinek bejön van akinek nem.ha fullhd-a monitor akkor felesleges 2 kártya.+azsem mind1 mival fog játszani.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Nagylajos_1 #15451 üzenetére
Nv driverrel próbáltad?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Nagylajos_1 #15465 üzenetére
Hát sajnálom, sajnos a 290-es szériával vannak ilyen meg nem magyarázható kompatibilitási problémák. Az tény, hogy GTX-ek ilyen szempontból megbízhatóbbak. Viszont ár/érték arányban sokkal rosszabbak, és architektúrálisan is el vannak maradva a radeonokhoz képest. Plusz ugye mínusz 1GB vRAM.....
-
daveoff
veterán
válasz
Nagylajos_1 #15478 üzenetére
Ja én nem vagyok moderátor, vagy ilyesmi, csak szóltam. Akkor most már tudod, itt fórumon nem lehet semmit hirdetni.
-
daveoff
veterán
válasz
Nagylajos_1 #15466 üzenetére
Azt vágod, hogy itt nem lehet hirdetést reklámozni, ugye?
-
zzola
titán
válasz
Nagylajos_1 #15470 üzenetére
Jó is az, de a mondani valóm az alsó piros csíknál látható...
-
zzola
titán
válasz
Nagylajos_1 #15466 üzenetére
A hirdetésedtől teljesen független, csak kiszúrta a szemem..
-
Televan74
nagyúr
válasz
Nagylajos_1 #15460 üzenetére
A technika ördöge köze szól nálad. Az én alaplapomba járt 660ti, Asus 280X DCU II TOP, Sapphire
Vapor-X Tri-X OC,most meg egy 290 Tri-X OC érzi remekül magát a gépembe. Lehet,hogy nekem van a kártyákkal mákom?Mondjuk én meg más egységekkel kínlódom.
-
kovab0de
tag
válasz
Szia! Én is észleltem pontosan ezt a jelenséget . De windows 7 alatt tökéletesen betöltött a rendszer viszont már win8 illetve win8.1nél nem. Nekem megodást nyújtott a bios vissza fele való frissitése azóta hibátlanul müködik minden rendszernél.
-
ffodi
veterán
válasz
Nagylajos_1 #15460 üzenetére
Megértelek, bár én kíváncsiságból biztosan kipróbálnám, amíg még megvannak a vga-k. Win telepítés úgyis max 5-6 perc (pendrive-ról SSD-re), úgyhogy.....
-
ffodi
veterán
válasz
UEFI vagy Legacy módban bootoltál? Ha UEFI-ben, akkor érdemes megpróbálni a másik lehetőséget (és fordítva). Ilyen jellegű gond esetén, van amikor ez megoldja a dolgokat. (persze ezen módok váltogatásánál előfordulhat, hogy nem indul a winfos.....)
-
daveoff
veterán
válasz
Nagylajos_1 #15455 üzenetére
Ebben a szériában tényleg van jópár csoda, hasonló dolgokkal én is találkoztam nem egyszer. Azt mondom neked, szerintem fél órán belül csinálnék képet a gépedre, ha minden komponens működik.
De teljesen megértelek, vegyél egy 780-at, ezzel megint saját maga alatt vágja a fát az AMD...
Szerk.: Aztán lehet tényleg az alaplap miatt nem oké, és nem is lehet vele mit kezdeni....
-
lowzor
veterán
válasz
Nagylajos_1 #15455 üzenetére
Szerintem a lappal lehet gond, de megértem, hogy nem akarsz szívni.
-
Syz
senior tag
válasz
Ebben a mai technológia világban nem tudok elképzelni olyan hardverkomponenst ami nem hajlandó együttműködni egy adott csúcskategóriás szériával.Ettől függetlenül nagyon sajnálom hogy így szívsz ezzel az egésszel
-
lowzor
veterán
válasz
Lapon frissíts BIOS-t.
-
Don't Panic
senior tag
válasz
ez meleg
kár h most nincs fölös 95 ropim!
-
HSM
félisten
válasz
Nagylajos_1 #15395 üzenetére
Nem normális dolog, de látszik, hogy akkor hal be, amikor energiatakarékos módba rakja a driver, ami a PCI-E energiamenedzsmentje révén a lap sara is lehet, ezért javasoltama BIOS frissítést, ne vidd esetleg potyára vissza. De jóval valószínűbb, hogy a VGA hibás.
-
Attix82
addikt
válasz
Nagylajos_1 #15395 üzenetére
Próba másik gépbe.
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz
Nagylajos_1 #15389 üzenetére
Esetleg a kártyán az UEFI kapcsoló be vagy kikapcsolása ?
-
lowzor
veterán
válasz
Nagylajos_1 #15391 üzenetére
Akkor nem tudom
Cseréltesd ki ott ahol vetted, ha jófejek kicserélik. Vagy ha nem és webáruházból vetted, akkor élj a 8 munkanapos visszaküldési lehetőséggel. -
lowzor
veterán
válasz
Nagylajos_1 #15389 üzenetére
CMOS Reset-et csináltál?
-
Tragger
tag
válasz
Nagylajos_1 #15348 üzenetére
Nálam akkor csinált ilyet a gép a 7790-el, amikor valamelyik új whql driver az achi drivert is telepítette és sokaknak problémája volt vele. Nálam is csak akkor javult meg, amikor kiadták a javított, achi nélküli drivert. Esetleg próbáld meg, hogy telepítésnél - feltéve, ha egyáltalán megjelenik választási lehetőségként - ne válaszd ki az achi drivert. Az én esetemben nem volt ez választható és ezért nem is tudtam élni vele. Az igaz, hogy ez Win 8.1-el történt, de lehet, nálad is ez a gond. Mindenesetre egy próbát megér.
-
deadwing
addikt
válasz
Nagylajos_1 #15354 üzenetére
DVI-n mit csinál?
-
daveoff
veterán
válasz
Semmi baja a kártyádnak, ez csak valami beállítási probléma, nyomj egy bios resetet, és utána próbáld.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
hát ez feketébb érdekes
lehet valami nem okés ezekkel a 290-es szériákkal?
akkor jó hogy én anno úgy döntöttem hogy egyel kisebb szériát választok.
jaja, mondjuk akkor cserélteted akkor menj biztosra és ne ez a márka legyen
az asus-ról jókat olvastam mindig, bár kezem ügyében még soha nem volt asus kártya
amúgy szerintem lehet memória cím ütközés, volt már ilyenem nekem is a múltban csak ott RAM-nál jött elő a jelenség...
mondjuk azt kiírná a gép egy kék halál társaságában -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nagylajos_1 #15351 üzenetére
bár én abban az időben gyanakodtam az én tápomra, és ezért cseréltem, de a te tápod rendben van
szerintem
hát ha ez a jelenség marad akkor jaja, menjen gariba vissza
bár eddig sapphirével ilyen gondom nem volt
de hátha jön majd valaki aki mondd nálam okosabbakat...
integrált kártya tiltva?(#15352) deadwing : mondjuk ez is egy jó ötlet, ne legyen rajta más csak a monditor és majd ha az ok, akkor a többit ha van másodlagos kijelződ is
de mondjuk attól kéne képet adnia, csak nem lenne rajta semmi
nálam ad képet, driver előtt ugyanaz van mindkét moncsin majd driver után meg asztali háttér van mindkettőn.
egy hdmi lcd tv, a másik meg display monitor -
deadwing
addikt
válasz
Nincs esetleg rádugva egy tv vagy másik monitor? Én jártam már így, hülye vindóz a tv-t vette elsődlegesnek ami persze nem volt bekapcsolva. Reinstalltam vagy 3-szor a drivert mire rájöttem
-
hash99
senior tag
válasz
Integrált vga-ra gyanakszom nézd meg biosban le van e tiltva.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
igen én találkoztam ilyennel csak nekem nem sapphire volt hanem ugyan ez a 290-es giga vga-m
nekem volt hozzá még egy üzembiztos kék halál is...
addig ment rendben amíg fel nem tettem a drivert, és én is újra raktam a wint és több féle drivverrel is kipróbáltam, de nem oldódott meg, hanem cserélni kellett egy 280X-re...
milyen konfigban használod? vagy használnád?(#15350) hash99: ha nincsen tiltva akkor ez egy nagyon jó ötlet, bár az én estemben alapból tiltottam...
szerk:
de a driverjét se rakd fel az integrálnak, még véletlen sem, nekem azt mondták hogy az okozhat galibát -
Snip3r_HUN
addikt
válasz
Nagylajos_1 #15316 üzenetére
A Sapphire kártyákra mindig is 2 év garancia járt.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nagylajos_1 #15314 üzenetére
gratula, jó választás, ha mondhatok ilyet
ezek a sapphire karik, jóóók -
N.Ferry
senior tag
válasz
Nagylajos_1 #15280 üzenetére
Milyen tapasztalatai vannak vele kapcsolatban? Főleg melegedés és oc érdekelne, nagyon köszi.
Szerintem meg manapság simán kell egy 290/x fhd-ra is én legalábbis nem érzem úgy hogy "bőven elég" lenne.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Nagylajos_1 #15273 üzenetére
Akkor én is veregethetem a válam,mert most cseréltem X-re a döglött 290-re?Szerintem kicsit túlgondoltad ezt.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Én pont ezért maradtam a sima x nélküli verziónál.Full HD -ra talán még ez sok is talán.De hát játékok alatt szeretek grafikában maximalista lenni.Mediumon már azt sem tudom mikor játszottam utoljára.
-
HSM
félisten
válasz
Ez így van, de mindig is így volt...
(#15271) Cris99: Az összes nagyobb fogyasztó a gépben 12V-ról megy....
-
válasz
Leegyszerűsítem:
Nem éri meg az X, ez egyértelmű, nyugodtan vedd meg a simát.
A különböző modellekről sok tapasztalatot olvashatsz, ha rákeresel valamelyikre. -
Snip3r_HUN
addikt
válasz
Nagylajos_1 #15266 üzenetére
AMD Radeon R9 290X
Shader részelemek száma 2816
Textúrázó csatornák száma 176AMD Radeon R9 290
Shader részelemek száma 2560
Textúrázó csatornák száma 160 -
SkyS1gn
félisten
válasz
Nagylajos_1 #15266 üzenetére
Mint mondtuk olvasd el az összefoglalót...
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Nagylajos_1 #15255 üzenetére
Hol magasabb a 290 órajele?
Nekem azért van X mert ez volt először kapható
(#15260) HSM
Nekem is Corsair CX600 viszi, OC van mindenen
-
HSM
félisten
válasz
Nagylajos_1 #15261 üzenetére
Szerintem igen, felesleges. Nekem legalábis nem volt még gondom a 460W-ból. A fogyasztámérő a konnektorban a 400W-ot se szokta elérni, sőt, monitorral és külső winyóval együtt.
Mondjuk utábbiak azért nem túl torkosak nekem.
-
lowzor
veterán
válasz
Nagylajos_1 #15261 üzenetére
elég lesz szvsz
-
HSM
félisten
válasz
Nagylajos_1 #15259 üzenetére
Ha nem túl torkos a procid és nem lesz tuning elég lesz. Nekem 460W-os tápom van a 290 alatt, igaz, 12V-on is tud 456W-ot.
-
lowzor
veterán
válasz
Nagylajos_1 #15257 üzenetére
Milyen tápod van?
-
HSM
félisten
válasz
Nagylajos_1 #15255 üzenetére
A 290X-et jóval drágább gyártani, mivel lényegesen jobban sikerült csipek kellenek hozzá (magasabb órajelet és több shadert kell tudnia azonos TDP-vel). Másfelől meg mivel az a csúcs, így sokan megveszik az irracionáls felára ellenére. Mint ahogy a GTX780ti-t is.
Sebességre azonos órajelen talán 5-8% a difi legjobb esetben a 290X javára. Egy jóminőségű, nem túl drága 290 a legjobb választás manapság szerintem, mint pl. a Sapphire 290 Tri-X.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Nagylajos_1 #15253 üzenetére
Hali!
Javaslom az összefoglaló elolvasását:
AMD Radeon R9 290X:
GPU kódnév Hawaii XT
GPU gyártástechnológia 28nm
Shader részelemek száma 2816
Textúrázó csatornák száma 176AMD Radeon R9 290:
GPU kódnév Hawaii PRO
GPU gyártástechnológia 28nm
Shader részelemek száma 2560
Textúrázó csatornák száma 160
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Apple Mac mini M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD 1 év garancia
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2045, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest