Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: A sor végén
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
daveoff
veterán
Nálam volt 290X CF-ben, BF4 alatt nem volt vele különösebb gond, ugyanúgy viselkedett, mint a 7990. Csak mivel microATX házam és alaplapom van, gondolhatod mit művelt a 2 ref kártya, fél óra BF4 után kaptam is ki a második kártyát, nehogy leolvadjon valami...

Az 1db kártya mindenre elég FHD-ben, így nekem tökéletes!

-
SimonYana
addikt
Akkor megy a levesbe! Meghirdetem és majd használja az akinek elég 1db VGA , mert azzal nincs gond!
Nekem sajna Ultrán kevés lesz 1 db.
Nesze neked Titan gyilkos! Mese habbal a szintetikus teszteken a játékban meg ...De ez Driver topikos téma, már ha van erre specializálódott topik.
Azért nehogy már minden vacakra topickot nyissunk! Van még olyan szó az R9 290-en kívül amit leírhatunk? Ne szorakozzunk már!
-
Gilthanas
aktív tag
Tegnap már nagyon késő volt mire végre le tudtam ülni a gép elé. Ha hazamegyek meglesz a "Let's pull the pedal to the metal" és megnézzük mit bír.

(#5259) Howkeddlee: Igen ezeken a hőfokokon ment. terhelésnél (a külföldi oldalak tesztjeinél is ilyen hőfokot írtak). Talán egyszer kétszer felment 77 fokra, de ezt be tudom annak, hogy zárt házban van. Jó érzés, hogy a gépben van annyi bizonyos.
-
Malibutomi
nagyúr
Egyetértek. Igazából a második bekezdés nem konkrétan neked szólt, hanem magyarázatul, hogy miért hasonlítom a másik kártyához, és nem a feszültségkeltés miatt.
Egyébként én ilyet még nempipáltam, hogy a bányászat miatt hiánycikk lehet egy kártya. Szerintetek mikorra csenghet le ez, és térnek vissza a normál árak?
-
-
-
MPowerPH
félisten
Dede. Csak én nem házon belül beszéltem, a 290-est csak egy összehasonlítási alapnak használtam.(pont ez volt a lényege az egésznek, mivel a teszteket nézve megtévesztő ez a minimális különbség) 290-re pont elég a hűtés, messze nem akkora kazán mint az X, így nem fogja vissza a kártyát a nagy hő, sem pedig a rosszul beállított venti.
780Ti-re gondoltam, amikor ezt írtam. És ezt az azt követő hsz.-ben nyomatékosítottam. Az a -2% a rendes hűtéssel megtoldott verziókban lesz +5% is. És akkor még mindig beta drivert használnak. -
Amennyiért megvetted a 7990-et mindenképp jó döntés volt.
Viszont én már multi gpu-t nem fogok összerakni elég volt belőle.
Én magasabb árra számítottam (290X) Titan ár alatt jóval kapok Titan teljesítményt nagyon nem mind1.

Számomra egy negatívum van az a hűtés mint mindég bár nem mintha venni akarnék ~170k-ért vga-t jó lesz nekem a Ps4 130k-ért az úgy is a legjobb vétel mind közül.

-
A szokásos valutaváltóval váltottam át

9,500.00 ZAR = 595.842 GBPEz is olyan 570 GBP körül van.
Ezek a számok szerintem hivatalosnak mondhatók,mert boltokban árulják ennyiért őket.
Ja és ezek nem BF4 Edition kártyák.#381 Malibutomi : Te is elolvastad amit én írtam ?
-
Kizárt!
Most már a 290X-et a 7990-el is összehasonlítják ?
Nagyon vicces,hogy a legerősebb dual gpu-s vga-nál is erősebb lesz már a 290X.
Nem tudom ki találta ezt ki.
Lehet hasonlítani,de abban biztos lehet mindenki,hogy a közelében sem lesz a 7990-nek.Amit Abu leirt abban van igazság,hogy a furmark tesz mostmár a dologra.
De aki furmark alapján vesz vga-t az meg is érdemli.
-
nem a VRAM fogy el, hanem a pixel-kapacitás. a Hawaii chip, ha lehet hinni a pletykáknak, rendelkezik 64 művelet / clock scanline konverziós tudással és 64 ROP-pal, szemben a GK110 40 /clock konverziós kapacitásával és 48 ROP-jával. nyilvánvaló, hogy a sok pixeles teszteket nyomják, a 4K meglovagolása pedig ügyes marketing-húzás. szépek a számok, de meg kell várni az objektív teszteket.
-
Hogyne láttam volna ,folyamatosan figyelem az árakat

Én is gondolkodtam rajta.
Még utána nézek mit fogyaszt és hogy melegszik.Vhol irtam is,hogy mindenképp jobb árban van a 7990,akkor 499font volt.
És ami még fontosabb 5760*1200-on elég erős.
Figyelgetem a 7970 árait is,abból is jó lenne egy CF.
Nagyon ugy néz ki sok más jó megoldás lesz,mint beszerezni egy 290X-et.
Csak akkor érdemes olyat venni,ha terben van mellé egy másik is,akkor nagyot üthet. -
törölt tag
Szerintem ha a procit 3900MHz-n járatom + felrakom az utolsó nv drivert lehet hogy még több is a 780-as karim Grapics score pontja.
Nem értem amd-t. Ennek a 290X karinak mi értelme volt? Elméletileg drágább mint a 780. Vagy rosszul tudom? Malibutomi A játékok nem igazán mérvadóak. (ott a ki fizet többet, hogy jobban mennyen a konkurenciánál című műsor mehet.) -
törölt tag
Nagy csalódás számomra a 290X
Semleges tesztekben (mark 13) 290X 9204 és az én alaperedményem. (3770K alapon 3500MHz 780 classified alapon) 780 9019 Nem mondom, hogy rossz lett de én ettől a karistól sokkal többet vártam. Az ár csak hab a tortán, hogy a 290X karit egy 4770K hajtotta 3900MHz-n. Szóval még ennél is kissebb különbség van a két kari között.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kuponkunyeráló
- Fedora Linux
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mikrotik routerek
- Autós topik
- További aktív témák...
- ASUS DUAL GeForce RTX 5060 Ti O16G
- MSI GeForce GT 710 2GD3H 2GB GDDR3 64bit
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 SUPRIM X - Dobozos, Újszerű - Eladó!
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Gaming OC Vapor-X 20G - Konzolvilág garancia 2027.05.07.
- ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Új Razer 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Win11 Beszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

( a Scannél)
> Ez az igazi hajszarito...