Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz colossal89 #38698 üzenetére
Köszönöm szépen!
Azóta graf mod segítségével megoldódott."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Omli85
őstag
válasz Habugi #38611 üzenetére
Teszteltem én is mikor kijött és amit érdekesnek találok, hogy annak ellenére, hogy elvileg dx12 totál semmi előrelépés nincs FX CPU esetén..
Ami csak azért érdekes mert rendre az összes dx12 vagy vulkan stb esetén javult az FX teljesítmény itt meg ugyanúgy maradt az egy szálon erős intel dominancia.. mint ahogy az összes 3Dmarkban..
Most akkor, hogy is van ez a dx12 benchmark?
Mert én nem tudom összerakni az összképet miért is mutatna ez ténylegesen valós DX12 teljesítményt egy adott konfigra ha ugyanolyan szarul bencheli a cpu-t mint eddig is...[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Habugi
addikt
válasz Omli85 #38703 üzenetére
Számszerint 4x csúszott a kiadása.., egyre több csontváz esik ki a szekrényből, java részük linkelve lett már a VS topicban.
Pepitában annyi a történet, hogy ez ilyen címeres gyómunkásembör vakító DX12 benchmark, valós async sincs benne. Adja magát miért késett ennyit, a Futuremarknak agyon kellett berhelnie hogy a két oldal VGA-i között ne legyen túl nagy kontraszt, jobban nem is mennék bele, biztos vagyok benne h pontosan érted miről van szó.Úgy is összefoglalhatnám, hogy csak a szokásos..
Nem lennék meglepve egyébként, ha jönne majd egy driver amiben külön figyelmet szenteltek ennek a benchnek. Kb annyira adja a Radeonok és a DX12 valós képességeit, mint az új Tombraider..
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Omli85
őstag
válasz Habugi #38704 üzenetére
Hát igen sajnos ez a helyzet... csak így meg kb semmit nem ér az egész... jó lenne egy független benchmark ami az adott apik-ban nyújtott teljesítményt tesztelné a hardverek esetén márkától és mindentől függetlenül.. de ez, hogy félig meddig kibuherálunk valamit aztán jó lesz az úgy... bíztam benne pedig, hogy kapunk valami értelmes benchet de ez így egy használhatatlan hulladék kb ami mindent mutat csak valós erőviszonyokat nem... és ez elég gáz.
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Habugi
addikt
válasz Omli85 #38705 üzenetére
Nézd úgy hogy semmi nem változott, mindig is "jobban" futottak a 3DMark benchek NV kártyákon.
Engem speciel baromira nem érdekel, ettől még Radeont Radeonnal össze lehet hasonlítani az eredmények alapján, amikor pedig összejön egy olyan eredmény amikor a nyakára mászol valami hátszeles brokkolinak, szerintem külön szórakoztató hogy tudod ez annak ellenére sikerült "hogy" ...
Millió sebből vérzik a TimeSpy egyelőre, említetted az FX-et, tessék itt egy másik CPU anomália, részletesen kifejtve úgy, ahogyan itt nem tenném mert oFF lenne az Offon belül: [link], [link]
Majd javítják/updatelik.. vagy nem ( ), különösebben nem érdekel, ha rám hallgatsz téged sem.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Omli85
őstag
válasz Habugi #38706 üzenetére
Á különösebben én sem foglalkozok vele megnéztem teszteltem és levontam a konklúziót és kb ennyi
Ha már itt tartunk akkor jelenleg talán az egyetlen valamire való és használható teszt egy Doom vulkan bench. Ez mutatja kb a legjobban a jelenlegi erőviszonyokat az új api alatt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hajdan már a 3DMark-ok megjelenése idején téma volt, hogy szép, hogy ennyi és annyi FPS meg pont, dehát a játékok alatt ez vajmi keveset számít. Azóta is tartja magát a különféle benchmark programok nimbusza, holott egy-egy játék esetében attól jelentős eltérések is lehetnek, amik valahogy ritkán tükrözik a korábban 3DMark számokkal megszellőztetett arányokat.
Én ezért vicsorgok a GCN-re, mert például az ARMA3-ban a 2GB-os GTX770 úgy otthagyta a 3GB-os 7950/7970 párost, hogy csak porzott. Lehet azt mondani, hogy rosszul van optimalizálva (igaz, a BIS sose erről volt híres), de ettől még hogy ennyivel elverje, egy picit erős volt nekem...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Habugi
addikt
válasz Omli85 #38707 üzenetére
Na, amellett hogy követtem milyen stiklik derülnek ki a TimeSpy kapcsán és sikeresen nem hagytam magam felbosszantani, a PH is hozott egy cikket ezzel kapcsolatban..
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz Raggie #38711 üzenetére
Hát igazából egyszerűen fogalmazva annyi, hogy az MS "megadja a szerintünk is jó" plecsnit... persze azért több van mögötte de mit azt a példa is mutatja elvan a driver plecsni nélkül is
-
Habugi
addikt
válasz Omli85 #38710 üzenetére
Kösz az infót..!
Akkor ezzel már lehet validálni..Itt az ideje csinálni egy emberes eredményt 3dmark.com-ra.., 6600K & 390X kombóval ez a legjobb eredmény: [link]
Lássuk át tudom-e lépni az 5000-et..
[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
válasz Tomdriver #38717 üzenetére
Omli85 + A.C.E. : Aham... köszi az infót. Magyarán kb semmi jelentősége a WHQL-nek, csak azért mégis van ilyen, hogy az überparás népek csak ezeket telepítsék...
Mostmár nekem is le kéne szednem ezt a szaros TimeSpy-t! Kíváncsi vagyok a vapor 290-es pontszámára.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Tomdriver
őstag
válasz Raggie #38718 üzenetére
Lehet igazad van, MS pecsét nálam sem garancia, de akkor egy WHQL teszt során mit is vizsgálnak egy VGA driver esetében?
Nagyjából, hogy nem akad össze az oprendszerükkel és így stabil marad. Mert lehet a bétáktól valami gebasz miatt száll el a gép és ez is lehet magyarázat a sok (vagy inkább több) béta alatti anomáliákra.
Ebből a szempontból (ha így van) akkor mégis csak van jelentősége ennek a plecsninek.Viszont azt már nem vizsgálja az MS, ha egy harmadok program is beleszól a driver és az oprendszer működésébe, gondolok én itt a sokat vitatott AB-re. Mert lehet pont az MS által VHQL-nek minősített driver akad össze az éppen aktuális AB verzióval, és akkor user szinten kezdődik a találgatás ismét, hol lehet a hiba...
-
Omli85
őstag
-
Raggie
őstag
válasz Tomdriver #38719 üzenetére
Nos igen, pont ezért írtam, hogy nekem is az jött le ebből, hogy a széleskörű átlagjúzernek jó a WHQL plecsni, mert ő nem tuningol, nem birizgálja a kártyáját csak betolja azt játszik. Nekik az új driver hoz pár % javulást játékokban, stb, és a WHQL az tuti nem akad össze az oprendszerrel. Ennyi.
A kicsit is hozzáértőbb usereknek szerintem kb tökmindegy a WHQL plecsni.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Habugi
addikt
válasz Omli85 #38720 üzenetére
Nálam sajnos nem gyorsult az új driver hatására mint ACE topictárs 295x2es szörnyetege..
Kicsit lassabb is mint az előző volt, 1225/1750 hozta azt a GS-t amit az előző driverrel az 1200/1700as játékprofillal, cserébe ezzel legalább lehet validot futni mert WHQL minősítést kapott és a Futumarknak ez a becsípődése.
1240-en hibázott a GPU 130mV-al, szóval az sztorno lett, hiába megy vele szépen a Firestrike, így az 5K is bukta lett..
Ámbár panaszkodni nem fogok, CPU függetlenül is meglett vele az első hely.
[ Szerkesztve ]
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz abridabri #38726 üzenetére
Én erre próbálok rájönni... De egyszerűen nem tudok.. HOgy vajon, hol van az a plusz ~200 pont..
Valami nagyon nem kerek itt még, legalábbis, szerintem..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz A.C.E. #38730 üzenetére
Akkor miért R9 390, és nem 390X-ként szűri? Vagyis, ha a 390x-es eredményeket nézem akkor bizony nincs ott.. Szal szerintem nem X. (number of gpu:1)
Mert pl. Ha 390-re szűrők, akkor Habugi eredménye nincs ott, viszont amivel összetettem, az igen.
Sőt, 390-ek között több a max pontszám, mint 390x-el.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Habugi
addikt
válasz Omli85 #38724 üzenetére
5Ghz.., szép!
(#38729) hackeeeee & #38737
Közel sincs fent 10kártya moddolt BIOS-al, egyrészt azért mert köze nincs a moddolt BIOS-hoz, másrészt azért mert egyedül neki vannak ilyen GS scorejai 1130 körül.
Megnézed a ~Top 20-at a közelében nincs senki GS ügyileg, még 1200+os GPU-kkal sem a 390ek között.
Valamit mókolt, buheroltam most durván 20percet, próbáltam rájönni mivel/hogyan csalt de nem sikerült. Még ha túrt is volna valamit a biossal, hogy 1130/1500-on nem brummogja le az 1200+/1700+os 390X-em az tuti.
Se CU-ból sem Shader egységből nem termelődik a kártyájára plussz mennyiség BIOS haxal..Softveresen csalt valahogy, ignoráld az eredményeit nyugodtan, cirka ~700GS pontnyi kamuja van mindenki máshoz képest.
-
Razenhell
tag
-
Omli85
őstag
válasz Habugi #38738 üzenetére
Köszi pár bench erejéig lehet tesztelek majd még egy két kört "óvatosba" illetve rápróbálok kevesebb ram modullal is a mókára lehet bekever nálam a 4 modul is a magasabb OC-ba a procinál.
Bár régebben mintha próbáltam volna emlékeim szerint nem volt változás.
Az öreg FX-nek mondjuk oda kellet tolni az 1.560+v-t, hogy jól érezze magát CPUZ.Viszont a vga-ból szerintem nem tudok többet kihozni legalábbis 1.380v-n ennyi a max itt nem szemetel a kép szépen lefut minden. Ezeknek a Hynix ramoknak 1600 a vége efelett egyből eldobja magát :/.
hackeeeee: Azokat az említett eredményeket én is néztem... de nem igazán értem őket valami sántít ott nekem is
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Na úgy rágerjedtetek a tájmszpájra, hogy gondoltam megnézem mit fut nálam. Hááááát, kemény 0, azaz nulla pontot tudott kiköhögni.
Dob egy errort a végén, de nem tartalmaz elírást a hiba mibenlétéről, csak egy linket, hogy nézzem meg support általános kérdés-felelet oldalát. Eddig is "jóban" voltam a trémárkokkal, most megerősítette ezt az új "termék" is.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz hackeeeee #38747 üzenetére
Nem. Simán elindul, homokóra, majd a teszt lefuttatása nélkül kiírja, hogy error és zéró pötty. Legújabb driver van fent, a program összes része naprakész. Oprendszer meg w10 64 bit. Msi 390 a kari, de az oc-t is levettem.
Pl a firestrike teszt lefut hiba nélkül 11110 pöttyöt ad.[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
hackeeeee
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest