- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cifu
félisten
válasz
irhejja #39248 üzenetére
TDP limit maxra.
Plusz feszt mondjuk 10-es lépésekben.
Szerintem.
Mondjuk én drasztikusabb voltam - fogtam, adtam neki +50mV feszt, és felhúztam 1100Mhz-re. Ment. Megpróbáltam 1150Mhz-en. Ment. Megpróbáltam 1200Mhz-en. Nem ment. Felhúztam +80mV-ra a feszt. Nem ment. Felhúztam +100mV-ra a feszt. Továbbra se mentem. Oké, GPU jó lesz 1150Mhz-en.
A ram pedig az itt olvasottak alapján +25mV-ot kapott (MSI AB-ben Aux), és megpróbáltam 1625Mhz-en. Ment. 1700Mhz-en már hibázik. Ha további feszt adtam neki, a VRM már 90°C fölé ment, szóval maradt 1625Mhz-en és +25mV-on.
-
Habugi
addikt
válasz
irhejja #39246 üzenetére
Mint minden "automatikus" tuning softver, az MGA is előre beállított sablonokkal dolgozik, függetlenül az adott chip/GPU tudásától.
Ahogy CPU OC softverek esetében is, itt is rendre túl nagy fesszel kínálják adott órajel mellé adott, ugye jelen esetben GPU-t. Ugye belőnek egy olyan fesz és/vagy TDP értéket, ami tuti hogy még egy gyengébb GPU/CPU esetén is elég adott előre megadott órajel mellé.Kvázi függetlenül attól, hogy momentán a saját configodban nem tudod használni/nem bírja valamiért, jó eséllyel MSI AB-vel kis gondoskodás/próbálgatás után adott, egyelőre ismeretlen MGA "OC profil" által használt beállításokkal többet is tudna a kártya/GPU, mint 1100-at.
Egy 8350 egyébként hogyan is fogalmazzak, szóval nem ugyan úgy hajtja a 390X-et mint egy 6700K..
Szóval simán elképzelhető, hogy amit abban a configban bírt, mert mondjuk nem minden esetben ment 100%-on a GPU, az nálad már hibázik.
Ettől függetlenül szerintem egyszerű softveres turbulencia ez a MGA "OC" profilos történet, millió dolog lehet kb, Win.., driver stb..
Szerintem az MGA-t felejtsd el, mintha meg sem történt volna, nem érdekes az MSI mit mivel hírdet/marketing bullsh1t, ha engem kérdezel egy fokkal kevésbé súlyos mint pl a "Military Class" dumájuk..
MSI AB, eddig is azt használtad.., TDP limitet kitolod és 5-10Mhz-es lépcsőkkel elkezded emelni a GPU órajelét és közben tesztelgeted meddig stabil/hibátlan. Ez totál GPU függő, van a topicban akinek azonos gyártó mellett alapfeszen 1120-1140et tud a kártyája, van akinek ugyan ezekhez az órajelekhez már +100mV kell.
Tehát függetlenül attól hogy nem tudjuk azt, amikor az MGA-ban az "OC" profilranyomsznyomtál ott miből mennyit kapott a kártya, az egészen biztos hogy 1100-at bírni fogja, így vagy úgy.., extra fesszel vagy anélkül. -
Habugi
addikt
válasz
irhejja #39244 üzenetére
Nem teljesen világos számomra a metotika egyelőre..
Öcséd gépén MGA-val jó volt, nálad pedig MAB-vel nem?
Totál szubjektív.., de szerintem a Gaming App szemétre való.
Lehet amikor "OC" módba kapcsolod tol a kártyának extra feszt és/vagy TDP limitet stb..Szerintem felejtsd el az egészet, ~20Mhz az shemmi, kár fennakadnod ezen a történeten.
MSI AB és kezd el megkeresni hol a kártya vége alapfeszen de kitolt TDP-vel, majd ha megvan és mennél tovább/tudod hűteni akkor mehet neki extra fesz is.
-
Speed®
titán
válasz
irhejja #27896 üzenetére
Hirtelen ráguglizva az "Uber" ASUSéknál is az agresszívabb ventiszabályzásról szól, a módosított hűtéshez igazítva persze, nem a ref. profillal. Emellett ugye adott esetben fail-safe megoldás is, bár kvázi minek, ha úgysincs lehetőség módosításra, max. más típus BIOSával lehetne gondot okozni.
RolEnD_
Ha Uberben hibátlan, a Silent mód agresszívabb throttlingolása lehet a kulcs, ott az órajelkapuzás gondolom nagyobb léptékben működik és lehet azt nem bírja..+fesszel sem vált stabillá? A hőmérsékletértékeid annyira azért nem gázosak..egyébként nem tudom emlékszel-e a nálam járt ACXIIImal szerelt 290es históriára..az se volt meleg, mégis esett-kelt, több konfigban is tesztelve..a tulajnál meg állítólag minden rendben volt, miután visszakerült hozzáHasonló szituációkat elkerülendő döntöttem úgy, hogy 780
Az a 200R kvázi szita, van hely ventiknek..használd ki. Alulra a táp elé egy felfelé fújó segít, hogy friss levegőt kapjon a kari, az oldallap alsó pozíciójában meg ki kell tesztelni, mi a jobb..ha ráfújja a levegőt a karira, ami esélyes, hogy ellendolgozna a Morpheusról távozni kívánó légtömegnek vagy ha kifelé szívóra lövöd be, hogy mielőbb távozzon a bordáról szétkergetett 300W abból a szegmensből. A felső oldallapi venti a proci szintjén csak zavar, ha nem gyári/topdown megoldás hűti, inkább a hátsó/felső helyre tennék kifelé dolgozó venti(ke)t,, hogy meglegyen a kéményhatás rendesen. Ilyesmi felállásban ha jól van belőve a ventik légszállítása, nem szabad gond legyen, ill. akár jobb is lehet a helyzet, mint nyitott oldallal..lehet hülyén hangzik, de én füsttel szoktam ellenőrizni, hogysmint optimális ilyen téren a gép, 4-5 füstölő összegumizva hatékony tud lenni ;p
-
RolEnD_
tag
válasz
irhejja #27907 üzenetére
Elöl és hátul fent van bent gyári 12cm-es Corsair venti. Mind a kettőt 7V-ra kötöttem. 12V-on ordítanak. Hátul kitolja a meleget így, de valószínűleg az első nem küld elég hideg levegőt a kártyára.
2db 14cm-es PWM-es Alpenföhn ventit vettem. 12V-on hangosak, 7V-on jó, de ha ráteszem a ház oldalára, tetejére, a rácsok miatt olyan hangos lesz a szélzaj, hogy zavaró. -
válasz
irhejja #21309 üzenetére
Gratulálok az új kártyádhoz!
Szép-szép, nekem is Asus van.
Egyértelműen gyorsabb és azzal a procival is játszható sebességet produkál. Inkább multiban érezhető a különbség. És egy-két mikro szaggatáson ne lepődj meg, mert előfordulhat. BF4-hez meg ott a Mantle.
Majd kérnék szépen Fps értékeket!
-
válasz
irhejja #21053 üzenetére
Jól választottál nem fogsz benne csalódni nekem is ilyen kártyám van és szeretem. Ami tény: ha szeretnél tuningolni a kártya valóban jobban melegszik, mint a Sapphire tri-x, ezért a Saphhire jobban is tuningolható. Azt mondják, hogy a VRM nem jó, ha felmegy 85C fölé, mert veszít az élettartamából. Na most úgy tuningolni azt az Asust, hogy ezt a fokot tartsa nem kis feladat (főleg nyáron). Viszont nem lehetetlen 1100/1300 nekem ment a kártya és még feszt sem emeltem. GPU: 85C, VRM: 90C -ig ment fel, Venti: 55-65% volt durván.
Ha alapon használod a kártyát, akkor a GPU és a VRM sosem fog ~70C fölé (ami több mint megnyugtató érték) menni és a venti mehet 50%-ra így még hangja sem lesz a kártyának és + van 3 év garid a Sapphire-val szemben. (Y)
Egy szóval én elégedett vagyok a kártyával azt hozta amit vártam, (vetélytársakhoz mérten) halk és hűvös (tuning nélkül). Ráadásul nekem is OC változatom van, ez alapból gyorsabb, szóval én a tuningot nem bánom.
Használd egészséggel a kártyát.
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
irhejja #21053 üzenetére
Maga a kártya zseniálisan jó, de a hűtése sajnos a legrosszabb a palettán. DRM-hűtésben megkockáztatom hogy még a refnél is rosszabb sajnos....
Készülj fel hogy alap értékeken is (tehát tuning nélkül), ha kihajtod komolyabb játékokkal hosszabb ideig, a DRM-et inkább ne is nézd, mert 100 fok körül, tán még fölötte is lesz.... -
GeneraL_XTX
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 6800 XT 16GB Garanciával!
- Asus DUAL-RTX5070-O12G nVidia 5070 12GB GDDR7 OC videokártya bontatlan dobozában eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó
- Gigabyte GeForce RTX 2060 6GB Garanciával!
- Gigabyte Geforce GTX 1070 G1 Gaming 8GB Garanciával!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest