Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:56:49

LOGOUT.hu

AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8223) micafighter


micafighter
nagyúr

PowerColor Red Dragon vega56 kártyám van, samsung memóriás:

A kártyán kettő kapcsoló van. Nem találtam semmi hivatalos, vagy hiteles információt, hogy melyik pontosan mit kapcsol, de feltételezhetően az egyik BIOS kapcsoló. Csináltam pár tesztet a két BIOSsal, némi különbség tényleg volt, de nem sok:

(minden teljesen gyári érték)

A P0-P7-ben semmi különbséget nem látok, a memória frekvenciákban sem, venti vezérlésben sem, egyedül a board power limitben látok különbséget: a bal oldali kapcsoló álláson 185W, míg a jobb oldali kapcsoló álláson 165W, igy a bal oldali némileg nagyobb teljesítményű.

A másik kapcsoló a kártyán a kártyaledeket kapcsolja ki/be, más változást nem figyeltem meg.

Mivel samsung memóriás a kártya, gondoltam lecserélem a gyengébbik gyári BIOSt a PowerColor Red Devil vega64 Biosra, egész konkrétan erre:

Azért ezt választottam, mert hasonló a két kártya csatlakozó kiosztása, feltehetőleg a ventivezérlés is (schawo forumtársunknál ugye "bug"os lett a ventivezérlés amikor másik gyártó (XFX) biosát flashelte a Sapphire kártyájára) igy gondoltam a legjobb választás egy PowerColor vega64-es bios lesz.

A flashelést ez alapján a leírás alapján csináltam:

https://www.overclock.net/forum/67-amd/1353325-tutorial-atiwinflash-how-flash-bios-your-ati-cards.html

Ezzel a programmal:

https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/

parancssorból. Nem egy tul bonyolult folyamat ugye.

schawo fórumtársunk javaslatára

atiflash -fs -p 0 filename.rom paranccsal flasheltem

-p <NUM> <FILE> Write BIOS to image <FILE> to all approriate adapters

-fs Force flashing bypassing BIOS SSID check

A bios-t erről a listáról választottam: https://www.techpowerup.com/vgabios/?architecture=AMD&manufacturer=Powercolor&model=RX+Vega+64&interface=&memType=&memSize=&since=

Érdekes lehet, hogy a választott BIOS verziószáma 016.001.000.004.000000, mig a cserélni kívánt bios a parancssoros atiflash szerint 016.001.001. -el kezdődött ha jól emlékszem, sajnos nem csináltam képet a parancssorról, mert hiba nélkül lefutott, és kérte hogy indítsam újra a gépet a telepíés befejezéséhez.

Ujraindítás után viszont a boot megáll, a vga nem ad képet, a POSTCODE vga hibát jelez, igy az alaplap BIOS-ig se jutok el sajnos. A kapcsolót átállítva a másik BIOSra a kártya müködik gond nélkül.

Van bárkinek bármi tippje, észrevétele, ötlete mit lehetne tenni?

A 2 biosbol igy most jelenleg csak az egyik müködik, ezt nyilván nem szerentém megpróbálni cserélni, mert ha ez is problémás lesz, akkor nem fog bootolni a kártyával a gép.

Arra esetleg van opció, hogy az egyik biosban bootolva a másik biosát flasheljem át a VGA-nak? Nyilván mielőtt ebbe belefogtam, csináltam mentést a lecserélni kívánt biosrol GPU-Z-vel, viszont nem tudom hogy tudnám visszarakni a BIOS2-őt, ha csak BIOS1-be tudok bootolni.

Bármi nemű segíséget előre köszönök :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.