Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
-
Maotun
őstag
Hi!
Nekem is extreme igényeim vannak és fontos a halk műkodés erre [gondoltam] egy 8350 -el párosítva...
sok pénz tudom , de most úgy néz ki van rá keret....a procin még variálok a steamroller miatt de nem akarok off lenni
-
BeLucZ
addikt
most komolyan ezen vitatkoztok ?
c2c valóban fikarcnyi különbség van a két vga közt, tök mind1 hogy 44 vagy 42 fpssel megy valami, kicsit én is bánom hogy 70est vettem, 50el jobban jártam volna és cserébe maradt volna sok cash a zsebemben, csak abban reménykedtem hogy 1250et hozni fog a 70es 24/7re, és ott már mondhattam volna hogy nem nagyon tudja befogni az 50es, de igy kb egy átlagos 7950es elveri tuningban a nyamvadt 70esemetgondolkozom a cfen, akkor húzni se kéne, alapórejels 7970CF is büntetne, főleg igy hogy folyamat jönnek a boost driverek, jó messze van már a kezdeti teljesitményétől a vga
-
-
Foxmulder89
senior tag
Miért linkelsz be egy alapórajelen járatott 7950 vs 70 összehasonlítást ?
Itt egy teszt. Alulról súrolja az 5%-ot a különbség köztük, c2c.
A ROP a leggyengébb pontja ezeknek a kártyáknak, nem a shader és a textúrázók, így nem jön ki az a különbség amit papíron várna az ember. -
csaabz
őstag
Nos, eddig azt hittem boost nélküli verzióm van, de aztán kiderült, mégiscsak az.
Sapphire Flex 7950 with BOOSTAzt írja, a default órajel 860 Mhz. De az enyém 925-ön jár alapból, pedig nem nyúltam hozzá.

-
daveoff
veterán
Egyik nap kockaharcossal csináltunk egy tesztet BF3 multiban! Caspian Border pályán, beültünk helibe, ás köröztünk a pályán.....fraps-el csináltunk bench-et! Az én kártyám 1150/1650-en ment, az övé 1200/1500-on, minden ultra 4xmsaa. Az eredmény elég érdekesre sikerült avg fps mindkettőnknél 104 lett
, így lestem. A min és max fps magasabb volt nála valamivel, de nem jelentősen. Ezt csak érdekesség képen írtam, de ez elég tényszerű, nem? Ilyen tesztet nem találsz a neten, és ez a valóság....én ezekből indulok ki, nem egy több mint egy éves tesztből. Persze tudom, hogy a 7970-et is lehet húzni, de én speciel 7970 teljesítményt akartam mikor kártya vásárlás előtt álltam, és ezt meg is kaptam! Mellesleg spóroltam 35k-t, amit elkölthettem másra. Hozzáteszem én kitesztelt kártyát vettem, tudtam mire számítsak... -
-
Idézem magam a cikkből:
tehát Clock2Clock 5% a két kártya közti különbség átlagban a mért játékokban. Ebbe természetesen nem számoltam bele a kettő CPU limites fekete bárányt, hogy partiban legyen az 1050-n hajtott 70-essel a kistesó ahhoz 1150-en kell járatni, ez 100 MHz különbség azaz 9%. Játékfüggő hol mennyi, valahol 7 valahol 9% kell
-
-
szasanyi
félisten
Azért azt nem mondanám, de kérdezd meg Eleven82 PH!órumtársat. És mivel már gyárilag komoly tuning van, nyilván nem lesz olyan %-os hajlam mint általában (mert akkor ~1500Mhz-en kéne menni a GPU-nak). És az a kártya egy RoG Matrix ami szintén ad az árnak - amire nem is mondtam, húúú olyat kell venni!

-
Chapel
addikt
A HIS-nek nagyon tetszik a hűtése, bár tapasztalatot még nem olvastam róla. Ez a PowerColor is tetszik amit linkeltél.
Eddig mindig Shappire volt sok éve és nincs vele gondom, de ha a hűtés tényleg jobb/csendesebb akkor hajlok arra hogy +5k-t adok a kariért.Eddig akkor ez az állás

-
-Solt-
veterán
Mond, rám ez úgysem hat!
Eddig nem csinálta, úgyhogy nem hinném, hogy BIOS gond lenne. Még az elején volt gond vele, nem vette vissza 50% alá a venti fordulatot. Többen jelezték a fórumon, leadtuk hibának és pár hét alatt javították...Egyébként most teszteltem 0%-s powertune mellett, és most nem csinálta... nem lepne meg, ha az lenne bugos...
-
ZozzHUN
addikt
Rev 1.0 PCB-n BIOS lock-os a feszültség. Szóval egy sima bios csere után megy a feszültség állítás egészen 1320mV-ig ha jól emlékszem. A gyári GHZ Bios 1250mV-t ad neki, amivel én 1150-ig jutottam (átlagos). A bios lock mentes bios-t a vga bios collectionből letölthető.
De, mint mondtam, semmi értelme unlockolni a feszültség állítást, mivel 1250mV-ről 1300mV-ra állítod se fog sokkal többet menni.
-
De jó is lenne.............. ha csak ezzel a 2.típussal lenne gond, de sajna nem így van ugyan olyan trágya a mostani 7770.OC és a 7850.OC is mind 2 ből járt nálam 7-8.db amiből kapásból 5.öt kellett is vissza vinnem mert nem bírták a gyári OC -t se és a memóriák is szemetelték a képernyőt velük! És ez még csak 2.típus de szinte az összes giga ilyen, a 78-79xx szériája meg a WF3 hűtéssel egy kész katasztrófa, aki azt mondja rájuk hogy halk azok BIZTOSAN Hallás károsultak már

-
-
karesz501
senior tag
Pont ilyen a Vapor-X BIOS-a is, ezek teljesen rendben vannak.
Az enyém nem tud ennyit OC-ben, 1200mV mellett megy 1150Mhz -et, de 1200Mhz -et már nem viszi még ha 1300mV -ot is adok neki, pedig nem melegszik még ott sem. Szerintem kevés neki a CTG-500 12V -os ága ilyen értékekek mellett, egy új tápot meg 100-150Mhz -ért nem veszek.
75k -ért az a Powercolor BEST BUY volt

-
szasanyi
félisten
Nem hinném, mert nálam sem oldotta meg a +20% power. Így nézted?
-
-
Még mindig 5ből 5 kártyánál amit teszteltem, komoly terhelés alatt 20% mellett is ingadozik az órajel és szintúgy még mindig ez a Boost lényege. Nem hiába szenvednek az emberek,mert egyszerűen jelen van ez ellen csak Bios van,de mind1 nem akarok már megint vitázni,csak gondolj bele,hogy nem hiába mondják ennyien...
Ez volt pl a VTX-el: 20% és 1125 mellett AVP Bencmark alatt...1-2 secig tartja az 1125-t majd vége...150fps mellett
-
Cole86
senior tag
Más..?
Nekem meg azt mondták a hozzá értők (elektro mérnők barát) ,h nem ajánlott deaktivizálni a védelmeket..

mi más lehetne? Az msi ab alatt kezdett kicsit rángatozni a kép.. tuti a lappal volt valami.. táp 600as sharkon, annak nem esett nehezére.. 2 kártyával is volt ez a jelenség.. memóriák újak, igazából nem tudom mi mással lehetne a gond?

-
Cole86
senior tag
Az jó eredmény!
Nálam most egy giga 7870 van (kölcsönbe) 1300mhzet megy a gpu 1,25v körül ,ami bőven biztonságos és semmi tekercshangja nincs... Durva!
9200 pontot dobott 3dmark 11ben gpu-ra.... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mégsem volt semmi baja a 7970 ASUS DC2 TOP karimak...

A k... lapomban volt valami anomália.. Az msi ab-ben átírtam unofficialoverclokingmode : 1-re..
nagy hiba volt!!!

Nem ajánlott! A lapban a veszültésg védelmet aktivizálta szerintem.. a másik karival sem adott képet utána.. akkor esett le ,h ott lesz a gond.. elem kivétel után ment megint rendesen.. ennyi

HOPPPÁÁ! Senior lettem!

bocsi a k****ért Radi

-
szasanyi
félisten
Jókor szólsz neki vazze!
Én háromszor próbáltam anno felhívni amikor volt hasonló elképzelésem, de fel sem vette a telefont. Aztán mikor a hirdetésében szóvá tettem, csak azt erőltette, hogy ez nem lehet mert mindig felveszi. Ennyi nekem elég is volt, és inkább vettem a biztos helyről +5% árkülönbözettel, számlával. 
-
-
Cole86
senior tag
Na igen, főleg ,h alapon skypolok és úgy adja meg magát..
Ez az asus részéről egy nagyon komoly szégyenfolt és mérnöki kurdarc..
Jó pár elfüstölt dc2 7970es van szerintem a földön.. kérdés mikor jönnek rá ,h ezzel kéne valamit kezdeni, kül lassan de biztosan veszteséges lesz a gyártása az asusnak...

-
Cole86
senior tag
Én sajnos a kártyával kapcs csak megvétel után szembesültem ezzel.. eddig nem is vettem komolyan ,de ez durva!
Új biossal ment volna a feszelés és tökéletes volt 3d mark 11 alatt.
11.000pontot dobott gpu-ra..
erre este skyp meg levelezek ,elkezd középen beremegni a kép aztán durván elszállt minden...

Azóta se kép, se hang.. 1ik hdmi porton sem.. alaplapon azonnal ment minden.. kártya megfőtt a kemény 30fok idleben.. (gondolom 100fok lehetett már a vramnál, mert ott nem ér hozzá a hűtés vagy valami hasonló a helyzet..)
-
banderasz77
addikt
-
-
-
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ennél alább nem adnám. Nem bánnád meg (hangtalan hűtés).
Bár úgy látom nem túl ideális ez a BE változat.

-
-
ZozzHUN
addikt
Bizony, csak szerintem nincs értelme felrakni a non boost-osat, hogy aztán ugyanúgy visszaállítsd a feszt 1250mV-re, mivel most is gond nélkül megy minden. (Nálam leszámítva, hogy második kártyát nyúzom, és ez is képes lefagyasztani a gépem, CCC nem hajlandó magától indulni, az is kilép néha, agyf*szt kapok tőle már, elvileg nemsokára jön a csere kártyám : Sapphire HD7950 Flex Boost, nem mertem ugyan abból a szériából bevállalni még egy gigabyte-ot. Mondjuk csak Dead Space és hasonló alacsony gépigényű játékoknál fagyott ki, mert fix 60 fps-re volt belőve és nem bírta a clock ugrándozást, szerencsére semmi stutter nem volt. (Non boost bios-szal is ugrált a clock, mielőtt boost-ra fognátok, mivel filmezős clock-ra rakta be magát)
-
-
-
Sontir Fel
őstag
-
ThodEE
őstag
Nálam a WoT 28-120FPS el megy.
Rázoomolva 90-120, indulásnál mikor mindenki porzik és indulunk és balra-jobbra nézelődve 28-50.Álltalában 45-80.
CPU alapon alulfeszelve, VGA 1050/1500.
1920*1080 minden maxon.Asszonynál I5 2500
(k)[alapórajelen]+7870[alap 1050/1500]
35-170FPS De 1680*1050, a többi beállítás maxon
-
szasanyi
félisten
Ez enyhítő körülmény, már komolyan aggódtam.
Igen, közben megleltem én is. Kíváncsi vagyok milyen a hűtése, mert kinézetre elég jó ez is.ricshard444: korábban éppen ezt mondtam én is. 70k fölött árulják a használt, sokszor mutyis garis, 3-6 hónap alatt akár 3-4 gazdás 7950-ek, én meg 78,7k-ért vettem a PSC+ kártyát. GTX670-ekről ne is beszéljünk...
-
-
szasanyi
félisten
Én azt hittem nincs ember, aki 96,5k-ért vesz olyan kártyát. Ráadásul a BOOST verzió 80k sincs, ahol elég lecserélni az egyik BIOS-t nonBOOST-ra azt kész. Persze Te tudod, nem egyforma buxából gazdálkodunk!

Az a 7970 esetében van, Te meg 7950-et írtál. Most akkor melyiket is vetted?

-
szasanyi
félisten
Bp-iként egyszerűbb a dolgod, mivel személyes veszed át és nem futár, plusz költség, telefonálás, futár, stb. De az van amit írtam, és nem rossz ómen. Az érdekes, hogy elvileg ilyen kártya nincs is, a gyártó honlapján feltüntetett adatokkal sem egyezik (nem csak a színe).
Tomix24: tudom, de én szeretem elkerülni a szarakodást. Én a BOOST verziót rendeltem, arról nem találtam problémát, és az biztosan olyan ami képen és a gyártó honlapján is van. A másik sztem felejtős, mert a PCS+ minősége és hűtése úgyis megéri azt a +3k-t (se, én 78.6k-ért rendeltem szombaton).
Én nem veszek használt VGA-t 70k-ért, lehet másod vagy harmad kézből, ahol ismeretlen embernek előre kell elutalni a pénzt, és legtöbbször mutyis garival mennek - de még papíros gari is lehet fake, mint tudjuk. Próbálkoztam, deláttam megfelelő garanciát, személyes átvetetl meg sehogyan sem tudtam összehozni. Szóval köszönöm, de ilyenből nem kérek - 8k spórolásért meg különösen nem.
-
szasanyi
félisten
Nem biztos az, hogy best buy és ha az iPON-ból vennéd, akkor meg főleg nem az! Ezt nézted ki? Mivel én is nemrég rendeltem és néztem ezt is, így utánajártam mind2 VGA-nak.
Azért kérdezem, mert ez esetben tudom azt, amit Te esetleg nem. Szóval ez a kártya nem az a kártya.
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple TV+
- Okos Otthon / Smart Home
- Hardcore café
- ASUS blog: kisebb, de nem gyengébb – a mini PC-k forradalma
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256-512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Én annak idején +10k ráköltést is megbántam, mikor 7850-ről cseréltem 7870-re. Játékokban észre sem lehetett venni, hogy kártyát váltottam, max a trémárk adott pár 100-al több pontot.

, így lestem. A min és max fps magasabb volt nála valamivel, de nem jelentősen. Ezt csak érdekesség képen írtam, de ez elég tényszerű, nem? Ilyen tesztet nem találsz a neten, és ez a valóság....én ezekből indulok ki, nem egy több mint egy éves tesztből. Persze tudom, hogy a 7970-et is lehet húzni, de én speciel 7970 teljesítményt akartam mikor kártya vásárlás előtt álltam, és ezt meg is kaptam! Mellesleg spóroltam 35k-t, amit elkölthettem másra. Hozzáteszem én kitesztelt kártyát vettem, tudtam mire számítsak...![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Akkor inkább...