Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Aha...
OCP meg OVP meg OTP, jópofa vagy.
Elvileg van bennük, gyakorlatilag meg... Ahogy mondtam, csak krízis esetén védi meg, normál szénnéhúzástól nem.Mutatok példát... Ez a kép még a Tahiti-LE-mmel készült. [link] Számításaim szerint itt a fogyimérőn leolasható 440W fogyasztás olyan szűk 300W VGA fogyit jelent, pedig alapfeszen húztam, és csak +20% powertune-al, tehát az elvileg 200W-os TDP-s kártyát már rég meg kellett volna hogy védje az OCP, meg OTP, ehelyett én lőttem le, nehogy túlmelegedjen a vrm, mert úgy ment felfelé, rossz volt nézni....

-
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
A whitepaperjéből is kiderül, és ellenőrzésként teszteltem is konnektoros fogyimérővel+msi kombustorral. Adott feszen 1,25V-on ugyanakkora PT beállításon pont ugyanúgy vette vissza az órajelet, mint 1V-on, ilyen 60-70W-al kisebb fogyasztással.
Vicces, volt, vagyis inkább morbid.A védelem meg semmiképp se arra való, hogy addig húzzuk, ugyanis az vagy megvédi, vagy nem. Mondjuk 10-ből 7-szer megvédi, de ha te a maradék 3-ban vagy... Én inkább maradok a biztonság oldalán.

-
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Nem mind 1,175V legjobb tudomásom szerint, hanem ASIC függő, legalábbis a nem BOOST-os elsőgenerációsak. Teszel rá +20% powertune-t 1,25V-on masszívan húzva, szerintem izzana a kártya.
Abból indulok ki, hogy nekem a 7950 is 1,18V alapfesz, és brutálisan tud melegedni már így is +20% PT-vel húzva, nem is erőltetem általában, inkább csak kicsit húzok és alulfeszelek. És nem a hűtése gyenge, hanem brutálsok hőt termel. A 7970-ben még több az aktív tranzisztor, még érzékenyebb a feszültségemelésre. -
skippper
senior tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Rosszul emlékszel, mindkettőt lehetett ceruzával is, csak a stabil, nem romló feszhez kellett forrasztani. Lsd:[link] annak idején, amikor még voltak ilyen kinekhánymhzalegnagyobbtuningja jellegű xlsek, ott PH!n nálam volt a legtuningosabb 7600gt, pont egy ilyen ceruzamod miatt

-
banderasz77
addikt
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Elment E-mail-en...

Hozzáteszem, hogy ennek a karinak az alapfesze 1,184V itt nekem lazán viszi minden alatt az 1200-as órajelet, 1250-et már csak tesztekben.
De lehet, ha mondjuk az alapfeszem 1250mV lenne és ott tesztelném 1200-on ugrálna, mert ez a kis fesz többlet már túlvinné szegénykémet a 240W-os határon is. -
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Azért ha gondolod, próbáld ki a Sapphire rixx 4.6-al is, hátha mégi megy a gyári BIOS-al, ha BIOS kapcsolós a kártyád, akkor ez nem nagy macera.

Ez amúgy nem általános, hogy a BOOST bios tiltja le, hanem azon az adott kártyán a kedves gyártó tiltotta le.
(Gondolom, a garis problémák számát csökkentendő). Ilyen téren nagy mákom van az eddigi két Tahiti kártyámmal akkor, hogy mindkettőn megy szépen bios hercehurca nélkül is a feszültségállítás.... -
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Hát ez érdekes! A Sapphire saját 7950 OC kártyáján, a Flex-en le van tiltva a feszültségállítás?
Nem lehet, hogy csak a VRM típusát nem támogatja a program, amivel állítani próbálod?Csak azért kérdezem, mert nekem a kistesó Tahiti-LE Sapphire-n gyönyörűen engedi a gyári BOOSt BIOS-al...
Milyen progival próbáltad? -
HSM
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Kemény vagy ember! Jól megmondod, hogy nem tudok, amikor most is úgy használom.

3.0.0 Afterburner beta6, de a Sapphire TriXX 4.6 is simán tudja ebben a módban kezelni a feszállítást.
(És igen, ellenőriztem GPU-Z-vel, valóban beállítja, az üresjárati feszből is látszk, hogy nem veszi vissza.)Az ugrálásról, nem ugrál az sehova.
Furmark-ban volt a difi a garantált powertune-mentes (~órajelugrálós-mentes) 133FPS helyett 116FPS +20% powerune-on, márpedig a crysis sehol nincs ehhez áramfelvételben/gpu használatban, szóval tuti nincs ugrálás, meg a 3Dmarkban sem.
Az OSD is ezt támasztja alá. De lehet, majd le is mérem, csak nem szeretem az AB unofficial módját, mert teljesen OFF vele a powerplay, vagy nem 100% stabil. 
-
gaben82
tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Azt értem hogy megéri a tuning, csak én meg azt mondom amelyiket jól meglehet tuningolni
az ugye nagy hanggal jár, ha meg fizetünk az extra halk hűtésér, az meg jóval drágább, így inkább a két legolcsóbb 7950 cf és még azt is tuti lehet tuningolni 1100-ra hangtalanul.
Sztem 1200-1300-on mindegyik kártya hangosabb már.Sztem a 2 gigát is 1100/1600-on fogom járatni 7/24-be, mint az 1-et. (hang meg nem nagyobb mint alap órajeleken 900/1250)
-
gaben82
tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Én úgy vélem hogy ha valaki sok-sok fps-t akar ultra grafikán, pl far cry 3 vagy crysis 3 alatt, akkor a tuning sem elég 1 kártyával.(természetesen aki megelégszik a High graffal annak elég)
Tehát felesleges 80-90 eFt-ért extra hűtésű 7950-et venni, vagy esetleg 120-130 körül 7970-et mert pl, én vettem fél éve 78-ért akkor legolcsóbb giga 7950 wf3-at, eddig elég volt, most érkezik a tesója, 70 eFt-ért, innen az apróról. ez így 148 eFt, kicsit több de a teljesítmény is jóval nagyobb.
Szóval ha valki über graft akar sok fps-el akkor a két legolcsóbb 7950 a nyerő. -
Kirir
tag
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Nem tudom miből veszed ezt a badarságokat(hogy a Boost os kártyákon gyengébb GPU van, épp ellenkezőleg újabb Rev2 -es GPU van rajtuk és semmivel se rosszabb/gyengébb mint a régiek)
Az én Sapphire Dual-X em is Boost -os (volt gyárilag) és íme
Szóval ne híresztelj ilyen badarságokat

Te se kotyogj bele... jó

tessék gyári ALAPFESZEN(1,250.v) 1250/1600.MHz 1,5.óra FC3
Pedig az ASIC -om se hűde jóóó(62,7%) de amúgy sincs semmi köze az asic -nak a tuning potenciálhoz

Tehát nem kéne általánosítani, mert te kifogtál 1-2.gyengébb példányt boost -osból
-
szasanyi
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Hibátlan GPU 1000Mhz@1.095V VRAM 1375@1.50v beállításokkal. Sajna ezzel a fesszel nem megy többet, de most elég és cserébe takarékosabb mint az eredeti 950Mhz@1.25V beállítással.
Vmi hasonlót kéne még vennem, de nem nagyon van jó alternatíva - az különösen bosszant, hogy össze vissza emelik-csökkentik-emelik az árakat miközben a Never Settle ReLoaded játékoknak nyomuk sincs! bezzeg az aprón hirdetik külön...
-
zack
nagyúr
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Jaja. Kicsit balgaságokat beszélsz.

Egy jobb 4-8 magos tuningolt proci 170W simán bekajál terhelés alatt. És akkor ott van még a lap, a SATA eszközök, és egyéb perifériák.
Én Voltcraft Energy Check-et használok és BF3 alatt 6950@70 CF-el láttam a gépemet 650W körül...
(#18807) Chapel
Ez kapható az iPon-ban...Ezért ugrottam rá.

-
xatos3
senior tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
nem bocsátkoznék bele pontos fogyasztási meg watt számítási vitákba, de szerintem egyáltalán nem állok távol a valóságtól,ha azt mondom hogy megfüstölne a 700wattos corsair tápom a 7970cfel,
csak a nagy fogyasztók: cf7970 2x225w+ ; 8 magos amd proci 125w+tuning
egyáltalán nem véletlen hogy egy kártyához is 600 wattos tápot ajánl a legtöbb gyártó,
szóval kérlek ne írogass már ilyenekt ide, hogy cfet az 550wattos tápnak, lehet hogy elindulna vele, de rákérdeznék 1 év mulva hogy mi maradt a gépből rosszabb esetben kiégett gépházból
(meg ha van autód, megkérdezném hogy 6ezres fordulatszámon hajtod és évente cseréled a motorblokkot, vagy 3-4ezren, és hajtod 10 évig?)
-
Chapel
addikt
válasz
ZozzHUN
üzenetére
"És a powercolor is boost-os."
2 ismerősömnek is van, egyik sem boost-os, én is ilyenre hajtok most, minden tulaj dicséri akivel eddig beszéltem

"Egy 550-es tap elég a 7970 cf-nek is tuninggal nélkül."
Az nem semmi, nekem eleve azt mondták hogy még a sima 7950-nek is kevés az 500W, ha húzom, nálad pedig 550W-ról megy 7970 cf?? -
zolee1984
senior tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
akkor ugyanaz mint 670-el
nekem minden xtrém elmosódás of árnyék high 1x AA 40-70 fps de néha csak 30 még jó hogy 30 alá nem megy
mondjuk én sokat verekszem benne az a király lepofozni a nagy ágyús űrmajmot
azért furdalja az oldalamat a kíváncsiság milyen lehet egy 7970 élesben. -
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Már korábban is írtam, hogy akkor nálad volt a probléma.

Mivel alap ventiprofillal 1100/1500-ön nem láttam 67 fok felett.
Az 1200/1500-höz már módosítani kellett a profilt, de itt is elfogadható még a szélzaj tartomány. Persze nulla szellőzésű, vagy nyitott oldallapú, szélcsatorna nélküli házzal nem tudom mit vársz.
-
szasanyi
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Ezt csak én nem értem?

1150/1450et beton stabilan tudja a kártyám, de levehetem én 800/1250-re is, +20% power limittel is 750 körülre leugrál a core clock... Találtam ugye jó pár non boost biost, kb mindegyik jó hozzá, nem csak a sapphire, de amit az ad neki ASIC alapján feszültséget nem elég neki IDLE-ben, terhelés alatt tökéletes pedig.
Mi kevés, mihez?
Esetleg PowerColor V2 BIOS-t? Az nem BOOST és több feszt ad mint a Sapphire alap (DM-féle) BIOS. -
peterm711
aktív tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Nem a sok fps a gondom hanem a kevés, azon nem segit a vsync, beltéren 80-90 fps, kintt van hogy leesik egész 32-ig.
(#18384) mimic1979: Próbálj tekerni a procin, állitólag eléggé terheli, előfordul nálam is hogy 96-97 százalékon a gpu kihasználtság, és pedig 4,5GHz-en pörög a procim.
-
BeLucZ
addikt
válasz
ZozzHUN
üzenetére
de a beta fullosan ment nekem, 1920x1200 shading kivételével minden maxon az volt egyedül high és smaa medium 2txel 60 alá nem sűrűn kukucskált be az airport pályán 1100/1800as 7970el, museumnál 52 volt a min fps, tehát nagyon jól ment és jól is nézett ki, ennyivel durvább lenne a single? meg mondták hogy eszi a cput is rendesen
-
-
-
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Nem különcködik a Powercolor sem, a te képeden is W2032BBBG-50-F ramok vannak, csak elnézted a W -t H -nak!
Az előbb meg én is elírtam(csak már kifutottam a szerkesztési időből), jobban mondva figyelmetlen voltam és szasanyi kolléga elírt(gondolom ő is elnézte a B -ket 8 -asnak!) számát másoltam be a HSZ -embe!
És H -val kezdődő nincs, és W2032888G sem létezik!
-
banderasz77
addikt
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Tuti, hogy nem boostos, a Biost már kivesézte itt valaki a max. seb sem 925/950, csakis 925, nincs Boost órajel a biosban sem.
Főleg, hogy ha a dropról lenne szó, akkor a beállított/tényleges órajel nem lehet ilyen nagy arányú, mert ha lentebb is veszem, nekem érdekes módon hajszálnyival, de fölötte dekkol századokkal bárhol.Igazából nekem meg tök mindegy, így megy és kész, örülök.
Ja, és órajel ingadozást sem fogsz látni a grafikonon. Sem 950/925, sem 950/850 sem 925/850-et amit ügye a Boost Bios produkál.
-
-
Hoorus
őstag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Újra bekockásodott...
Már vissza is vittem. Azt mondták, hogy szerdán érdeklődhetek. Tényleg rendesek voltak..Sapphire 7950 szériája milyen? Blackscreen hiba aktuális még? Valószínűleg az lesz helyette, ha cserés lesz.. Sajnos elég gyér a felhozatal hardverkeréknél, abból választhatok, ami az oldalon fent van..
-
-
szasanyi
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Sztem ott nincs Flex BIOS... esetleg a Vapor-X nonBOOST BIOS-t nem próbáltad?
-
-
mimic1979
aktív tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Sziasztok! Olvastam hogy az új Giga bios már vissza veszi a venti vezérlést!
A probléma az hogy leszedtem a Giga oldaláról a VGA-hoz való biost, és a hozzá tartozó programot, de nem tudom flashelni! Mivel tudom a legnagyobb biztonsággal lecserélni a biost! Nem szeretném ha megállna a kártya. Erre a kártyára szeretném a frissitést -
banderasz77
addikt
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Gyári beállításon ment minden, ha fordulatra vagy kíváncsi azt nem tudom, nem néztem. Tök süket szobában ment a teszt éjfélkor, terhelés alatt már azért volt hangja, de szerintem játék alatt már nem igen hallanám a hangszóróktól. Megjegyzem, hogy a proci és a táp venti is már emelt a fordulaton és így sem volt vészes.
Idle szinte hangtalan, ami nekem nagyon fontos volt.

-
banderasz77
addikt
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Most szedem...

Még megemlítem, hogy nincs egy tuning házam, oldallap nélkül megy a masina, 1 venti sincs benne.....
Sőt, még egy kis roncsolásos lemezmunkát is végeznem kellett, hogy a VGA beférjen a helyére.
Még így is passzentos a nyák végénél, de legalább nem hajlik meg annyira a VGA a súlyától, mert fogja a ház is.....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Giga 7950 -ből NEM LÉTEZIK GHZ(edition) bios és összesen 2.féle van.
Egy sima ami 860/1250.en jár, és egy OC ami 900/1250.en jár mind 2ő WF3 hűtésű és nincs is más típus 7950 ből!
Az meg megint csak érdekes hogy nincs értelme a BIOS cserének, mert minek menjen 1,250.v on a GPU ha az alap 900/1250MHz et el viszi pl: 1,100.v al is.
Bár lehet hogy ezek a giga karik annyira sz@rok hogy nem tudják ezt!
De nekem pl a Dual-X -em a gyári Boost órajeleket(925/1250) azt Beton Stabilan viszi 0,975.v -al.
És nem le drop -olt érték, hanem MSI AB -ben beállított érték!!!Nem mindenki használja 24/7 -be kimaxolt tuningal a kártyáját, hogy kelljen oda az a 1,250.v a GPU -nak!

**********************************************************************************
karesz501 És akkor miért nincs fent a Gyártó oldalán SEHOL, ja tudom azért mert ennyire trehány cég hogy még erre is lusta hogy feltegye hogy ilyen kártya létezik![ Módosította: stevve ]
-
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Nem tudom honnét veszed, hogy komoly VRM van rajta
************************************************************************************************
Mert a Sapphire Dual-X -emen(11196-16-20G) is pont ugyan olyan 7.fázisú sőtt sz.tem 1:1.be ugyan az a PCB

[ Módosította: stevve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Ezért is írtam a két topicba, hátha lesz olyan aki 2-3-4 kártyás rendszerrel néz meg majd. Nem kell végigjátszani ugye a játékot a 4-5 perces videóhoz.
A 60fps-t csak úgy írtam, lehetőség szerint nem youtube-ra menne a videó. Már amennyiben létezik olyan videómegosztó ahol nem konvertálódik le a játék annyira hogy csúnyább legyen mint amilyen valójában.( van ilyen egyáltalán? )
-
-
BeLucZ
addikt
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Sztem nincs egységesen jó játék ilyen célra, mindegyik játék más és más jellegű terhelést ad, pl nálam bf3 stabil azon az orajelen ahol fc3 már hibázik, más részegységek vannak kipörgetve, ha lehet igy fogalmazni, játékfüggő a tuningstabilitás, persze van olyan orajel ami mindenhol egységesen jó, de amikor ilyen kicentizésről van szó, akkor fordulhatnak elő ezek a hibák
-
-
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Terhelés alatt mindegyik kártyának leesik a feszültsége, úgyhogy az az 1188mv teljesen rendben van.
(#17199) szasanyi: Annyit írni, hogy ritka szar a hűtése, semmi hőfokkal...annyit jelent hogy neki nem tetszik az a szám amit látott, de ettől még teljesen rendben van mindegyik 79xx vrm hűtése. Csupaszoké is. Mondom, 80 fokot el sem éri az enyém, pedig nincs rajta borda, alap venti vezérlés, 1175/1575 1225/1600 mV feszen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyors, éles, olcsó: Acer Predator XB273K V5 teszt
- Spórolós topik
- Robotporszívók
- Kuponkunyeráló
- Együttműködik az Infinix és a Pininfarina
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
OCP meg OVP meg OTP, jópofa vagy.
Elvileg van bennük, gyakorlatilag meg... Ahogy mondtam, csak krízis esetén védi meg, normál szénnéhúzástól nem.

Azt hittem, megvan még. 

Milyen progival próbáltad?
Furmark-ban volt a difi a garantált powertune-mentes (~órajelugrálós-mentes) 133FPS helyett 116FPS +20% powerune-on, márpedig a crysis sehol nincs ehhez áramfelvételben/gpu használatban, szóval tuti nincs ugrálás, meg a 3Dmarkban sem.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)