Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

válasz Balathruin #41342 üzenetére

A gond csak annyi, hogy a 7950 fogyasztása tuning mellett is 200W alatt marad, 1.25V vCore mellett esetleg felmegy 210-215W-ra. Ezt elviekben elviszi, elviheti egy jobb 300-350W-os táp is.

A gond nem ez, hanem hogy a táp mennyire tudja stabilan tartani a feszeket. Mint említettem az én HX650-esem betonstabil 12V-ot adott a 7950-nek. Viszont a 390 esetében nem ezt látom. Oké, még új a kártya, lehet, hogy utána kéne csak nézni, de minden azonos, a kártyát leszámítva. Szóval élek a gyanúval, hogy a táp a ~200W-ot fogyasztó VGA, és mondjuk 100-120W-ot fogyasztó egyéb alkatrészek mellett még simán elvolt, de a 300W felett szürcsölő R390 már sok neki, és ingadozni kezd a 12V.

Ami mondjuk nem szép dolog egy ilyen kaliberű tápnál, de hát most már láttam ilyet is.

Amit TechN7ne írt, azért lepett meg, mert azért a Hexa még az olcsó kategóriába tartozik, és ha ilyen (tuningolt 79x0 mellett ~300W össz) fogyasztás esetén is stabilan tudja tartani a 12V-ot, azért az nagyon tiszteletre méltó dolog...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés