- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
kockaharcos #17683 üzenetére
Csak azért mondom mert nálam a PCS+ GPU-ja 1050Mhz@1.095V mindenhol stabilan ment, de FC3 alatt megállt a kép és Win-be kilépve be kellett zárnom mert másra nem reagált. És ez független volt attól, hogy a VRAM alapon van-e vagy sem. Egyébként ha emlékszel iPON-on te beszéltél rá. És de jó tetted, mert éppen hezitáltam.
-
banderasz77
addikt
válasz
Foxmulder89 #17698 üzenetére
Végül is semmibe nem kerül.
Valamint mintha a hőmérsékleten is hozna valamit, mert 1,5V és 1,35V között van 3 foknyi különbség a GPU-nál terhelés alatt. Lehet a VRM-et kímélem vele és nem fűt be annyira.....nem tudom. De jó. -
BeLucZ
addikt
válasz
banderasz77 #17694 üzenetére
játék,beállítás és felbontás függő is, saját tapasztalatom alapján nem sokat hoz a konyhára a tahitinél mivel amugy is 264 GB/s a memszávszél
ettől még huzhatod, mert benchmarkokban hoz pontot meg jól mutat csak a gyakorlati haszna elenyésző a gpu húzással szemben
-
banderasz77
addikt
válasz
Foxmulder89 #17691 üzenetére
Elég érdekes adatokat mondanak itt egyesek a feszelgetéssel. Kis lépcsővel is sokat változhat a GPU órajel.
1050mV-on még elfeküdt az 1 Ghz, 1100mV-on jó lett, nem emeltem az órajelet utána. Este megnézem.BeLucZ: Nekem alapfeszen megy 1200-at simán, fentebb még nem is tettem, de ezt is megnézem este. Ja és Non Boostos az enyém.
-
BeLucZ
addikt
válasz
ЯΞNΞGΔT #17690 üzenetére
asus semmilyen felárat nem ér meg, retek sok gond van a dc2es 7900asokkal, szerencsére én a refhez olyan áron jutottam hozzá, amilyennek lennie kell
(#17689) banderasz77: a memória tuning lószart se ér a tahitinél szerintem, kb 0 gyorsulást hoz, hiába megy nálam 1800on vagy az alap 1375ön, eleve bődületes memsávszéllel rendelkezik, ez a vga minden csak nem memszávszél limites, lehet 2560x1600ban full maxon 8xaa és 16 afnál hozna valamicske gyorsulást a memhuzás
én ha cserélni lehetne azt kivánnám hogy a memot ne huzhassam egyáltalán, cserébe menjen 1250-1300at a gpu, mert az ér is valamit, ehelyett a gpum egy szar de a memó megy 1800-1900et is stabilan, sokra megyek vele
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77 #17689 üzenetére
Nem megy annál többet a gpu? vagy ennyit kisebb feszen.
Nekem nem egy szuper tuningos példányom van, de 1,1 volton nagyjából stabil az 1100mhz, 1,125v-re tettem hogy biztos ne legyen vele gond. -
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz
E1even #17688 üzenetére
Óhh király, akkor nem csak én gondolom ugyanígy.
A gari max eladáskor fog számítani nekem (kb. két év múlva) addig remélem elég lesz ez a vga. Azt egyébként sem értem, hogy az Asus pl. a gigánál is miért drágább ~10%-al? Oké hogy asus, meg dcuii, de a giga se rossz a wf-al - szerintem, akkor meg miért?
Köszi a választ -
E1even
senior tag
válasz
ЯΞNΞGΔT #17675 üzenetére
Jobban is jártál és rosszabbul is egyben.
Jobban, mert olcsóbban jutottál hozzá, egy "szinte" ugyan olyan kártyához, rosszabbul, mert "csak" 2 év gar. van rá 3 helyett (az Asus-hoz ennyi jár). Szóval nézőpont kérdése.
De ha nem számít a gari, akkor viszont jobban jártál, mert spóroltál. Annyival nem jobb az Asus, hogy 13%-kal többe kerüljön. -
ffodi
veterán
válasz
banderasz77 #17684 üzenetére
Én ezt tenném. Persze itt sem kell elmenni a végletekig 24/7-re, hanem egy egészséges, vállalható értéket kell beállítani.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77 #17684 üzenetére
Én is szeretem alulfeszelni a dolgokat, de láttam külföldi fórumon, valaki lemérte, 1,6 és 1,5 volt között kb kemény 2 watt különbség van
szóval szerintem 1,6v és amennyit bír
minimum fps-ben segíthet.
-
Dromi
tag
Sziasztok, volna egy nagy gondom. Asus HD7970 Direct CUII Top van (2 hónapos sincs). Alap terhelés alatt van a gép, netezek +módolok, játék nuku. Tuningolva sem lett még a gép.
Asus GPU Tweakben alapból ez volt beállítva:
GPU Clock (MHz) 1000
Memory Clock (MHz) 5600
Fan Speed: 10% - Auto (ez a leghalkabb néha el kezd felpörögni)Azt vettem észre, hogy simán használom a gépet és ventije meg el kezd felpörögni, de csak 1-2 másodpercekre, ekkor nem értettem, hogy mi lehet a gond, odatettem a kezem a házhoz és baromi meleg, aztán 96'-os a kártya, ez hogy lehet?
Catalyst Control Centerben Teljesítménynél ez volt:
Aktivitás: 92%
GPU órajel: 1000MHz
Memória órajel: 1400MHz
Teljesítmény: 0%
Hőmérséklet 96'C
Ventilátor sebesség: 69% Ez normális lenne sima netezésnél?Most a Asus GPU Tweak-et Auto-ra tettem. És ez lett:
Aktivitás: 0-89% között ingadozik, most tartosan 90%
GPU órajel: ugyanaz
Memória: ugyanaz
Hőmérséklet most 75'C
Teljesítmény: 0%
Ventilátor sebesség: 40Még ezt is sokallom, mi lehet a gond? A hőmérséklet normális? Hogyan lehetne ezt beállítani, hogy normálisan működjön? A segítséget előre is köszönöm.
-
szasanyi
félisten
válasz
kockaharcos #17679 üzenetére
Nézd meg FC3-mal is legalább 1 órán át.
-
ffodi
veterán
válasz
banderasz77 #17677 üzenetére
Most mondhatnám azt, ameddig stabil, viszont nem sok értelmét látom a VRAM feszültség csökkentésének. Jó-jó kisebb lesz a hőtermelés, etc....de mennyivel?
Szerintem 1,5-1,6V körül nézz meg egy egészséges 1500-1600 MHz körüli órajelet, aztán kész.
Illetve tesztelj Crysis2-vel vagy BF3-mal, 1-2 órán át, ott hamarabb előjönnek a hibák, mint az említett szintetikus teszteknél.
-
kockaharcos
senior tag
1200mV 1200/1500, fél órája stabil bf3 multi.
Egész jó
-
banderasz77
addikt
Erre valaki?
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Sziasztok!
7950-et vásároltam. Viszont eredetileg Asus DCII top -ot rendeltem, aztán azt nem tudták beszerezni, majd gigabytera váltottam, de ebből is Sapphire lett egy bevételezési baki miatt (papíron volt csak giga). 13%-al olcsóbban vettem a Sapphire-t, az Asus-hoz képest - szerintetek rosszabbul vagy jobban jártam?
-
szasanyi
félisten
válasz
kockaharcos #17673 üzenetére
-
kockaharcos
senior tag
Sapphire Boost nélküli 7950-nél mennyi a biztonságos hőfok, amit gond nélkül vállalhatok 24/7-re?
Alapvezérléssel 1150mV-on 1100/1500-on 68 fokig melegszik(47%)-os venti mellett.
-
Tian66
senior tag
válasz
kockaharcos #17665 üzenetére
Szép eredmény!!!
-
Tian66
senior tag
-
Raki
aktív tag
Hali!
Nem tudom volt-e a cikk, gondoltam berakom ide, nekem tetszett, sztm érdekes. Minden esetre nem tudom kinek szánják ezeket...
Ha már volt akkor sry.
[link] -
Borisz76
nagyúr
Én még most tesztelgetem a masinát....
Majd írok az eredményekről..
-
kockaharcos
senior tag
-
szasanyi
félisten
-
csaabz
őstag
Játszik valaki a World of Tanks játékkal? Nekem úgy tűnik, mintha néha szemetelne a 7950. Más játékban nem csinál ilyet.
-
daveoff
veterán
válasz
banderasz77 #17661 üzenetére
-
banderasz77
addikt
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Memória feszben meddig érdemes lemenni? 7950-em van Elpida ramokkal. 1400 Mhz-et lőttem be 24/7-re és már 1350 mV-on járok és még mindíg stabil.
Nincsenek durva anomáliák, se pöttyök se csíkok se semmi.....
Új 3D mark és Heaven a legdurvább beállításokkal tesztelve.Üdv.
-
Zsohi
őstag
válasz
Tian66 #17647 üzenetére
Teljesen ugyan ez van nálam is.
A hibáról annyit sikerült kiderítenem, hogy csak azokat a kártyákat érinti, amik 1,030V gyári feszültségen járnak , ami egyszerűen nem elegendő a 900Mhz-hez. Az F43-as BIOS az én esetemben egy nagyon minimálisan segített, de a hibát nem űzi el. Amit ajánalni tudok az az, hogy ha még lehet akkor vidd vissza a kártyát, a Gigabyte az én esetemben ezt a hibát nem tekintette garanciális hibának. Viszont ha te se akarsz agyfaszt kapni a sok idiótától akik szerint te vagy az idióta, egyszerűen ráraksz a kártyára egy 7970-es BIOS-t, vagy felrakod az MSI AB-t és beállítod saját magad a kártyát. -
Lehet meggyőztetek... Ha holnap is megmarad a lelkesedés akkor feltolom. Droidmaster már elküldte az infókat, csak vhogy kicsit tartok tőle...
Mindenesetre köszi a segítséget és a bíztatást. Jó8! -
Chapel
addikt
válasz
SSJmeszes #17646 üzenetére
Most néztem végig 1680 "mindenmaxon"
Rátettek egy lapáttal a Heavenre, ez valami csodás.
Csak offként linkelem, mert 7870 ugye
radi8tor1: Elismerem, a részletesség lehetne jobb, de az egész hangulata és látványa...nagyon szívesen barangolnék ilyen tájon egy játékban. (Skyrim+összesmod
)
-
szasanyi
félisten
válasz
adamssss #17650 üzenetére
Valszeg semmivel. Dual BIOS, no para. Egyszerű de le is van írva lépésről lépésre, van tuti jól működő BIOS rá így még csak nem is kétesélyes. Ha úgy adódik visszateszed az eredetit (amit előtte nyilván lementesz).
Ha másért nem, akkor a stabilabb GPU kihasználtság, alacsonyabb feszek és fogyasztás illetve ennek megfelelően alacsonyabb hőtermelés miatt mindenképp célszerűbb. -
válasz
szasanyi #17649 üzenetére
Igen az, és tudom hogy sok. Sapphire 7950 20G-m van tehát elvben rá lehetne applikálni a nonboost biost, csak nem igazán füllik hozzá a fogam.
Mivel ezek a gyári értékek, így ha füstöl a kari, akkor az nem az én hibám, ergo inkább húzom még a feszeket felfelé. Csökkenteni egyébként mivel tudom? -
szasanyi
félisten
válasz
adamssss #17648 üzenetére
Eszerint BOOST kártyád van. Az a fesz nagyon sok, amit vagy használj ki komolyabb tuninggal - ha bírja a GPU és a hűtés -, vagy csökkentsd - ha máshogy nem, akkor nonBOOST BIOS használatával az a legtutibb. Azt az órajelet 1.15V mellett valszeg viszi, csak ugye kisebb fogyasztás-, és hőtermelés mellett.
Ez milyen VGA amúgy? Mert az adatlapodon HD7870 van feltüntetve. -
Tian66
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem 1 Gigabyte HD 7950 WF3-at és időnként a következő történik.
Pillanatnyi fagyás, utána kis ablak: " A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt "
És minden megy tovább.
Alapon is csinálja meg húzva is. Nem melegszik. 3DMark11 és Unigine simán lefut, akkor nem csinált ilyet.
Játéknál néha. Sima asztalnál is volt már, ugy hogy nem is ült a gépnél senki.
Win7 ma lett újrarakva, mert előtte nvidia volt és azt gondoltam annak a driver maradékával akad.
AMD driver legújabb. Táp Corsair TX 650 80+ Bronz, annak bírnia kell.Mi lehet a gond?
Előre is köszi!
-
SSJmeszes
senior tag
Nem tudom néztétek e már ezt a valley cuccot. Valami mocsok szép.
Alap 1000mhz teszt 1 kártya. -
SSJmeszes
senior tag
-
szasanyi
félisten
válasz
adamssss #17639 üzenetére
Ki kell tapasztalni. Van példa arra, hogy 0% mellett is megy a tuning, és olyan is, hogy csak +20% plusz mellet. A fesz attól függ, milyen a GPU - 1.10V alatt van picivel az alap (nálam 1.095V), míg a BOOST 1.25V feszt ad a GPU-nak.
Az, hogy nálad milyen (stabil) sebességhez milyen fesz kell, azt ki kell tesztelni. Ha nonBOOST kártya vagy BIOS van, én 1.10V fesszel és 1000Mhz-cel indítanék (VRAM jó alapon, úgyis egyszerre csak egyik érdemes emelni és tesztelni) és +25Mhz lépésekkel emelheted. Ha komoly tuningot tervezel akkor lehet nagyobb a fesz és a lépték is. -
SSJmeszes
senior tag
válasz
karesz501 #17636 üzenetére
Igen ami gariban volt, az lett melegebb!
Igen tök ugyan azt kaptam vissza. Tehát javították.
Olyan hibája volt, ha véletlen meglökted az asztalt, vagy rákoppintottál egy nagyon kicsit a kártyára akkor azonnal fagyott a rendszer. Így anno kitámasztva használtam a kártyát.Azóta már kb 3x volt újrapasztázva pont ezen ok miatt, most csak azért lett megbontva mert, megnéztem, hogy rámegy e majd a vizes blokk.
-
SSJmeszes
senior tag
Régen mikor az egyik 7970 em gariban volt.
Mikor visszakerült arra lettem figyelmes, hogy 10-13°C van a 2 GPU közt.
És most egyenként beletettem szintúgy 10-13°C van a 2 GPU közt valamiért.
Mit csinálhattak a kártyával, hogy ez lett a következménye? -
daveoff
veterán
Az AMD vs. NVIDIA topik kedvéért csináltam egy kis házi tesztet, ha van kedvetek olvassátok el!
teszt -
Chapel
addikt
válasz
szasanyi #17629 üzenetére
Jól látom hogy Neked ilyen vgad van?
Most egy fórumtársnak hála új bolti garisat vehetnék 73k-ért, mik a tapasztalatok vele?
Nem boost bios-os ennyit tudok róla.Azért itt kérdezem, mert hátha másnak is okulására szolgál a válasz, de persze megköszönöm azt is ha privátban írod
-
Sajna az nincs, viszont sanszos, hogy cpu, mert a win8 alatt a kernel fagy. Amúgy annyi volt, hogy vörös lett a kijelző, és rá kb 3 másodperccel újraindult.
Ráadásul a heaven-t, furmarkot, és a sniper elite benchet viszi tökéletesen, de amint elindítom elszáll, bár igaz, hogy ott kékhalál van...
Azt hiszem átmegyek a bloomfield topikba. -
ricshard444
veterán
válasz
Rabbitf_24 #17624 üzenetére
Én már láttam zöldet is és vöröset is, utóbbi a mem tuningnak az eredménye volt
-
Vörös képernyővel a fagyás minek tudható be?
Valószínűleg proci lesz... -
karesz501
senior tag
válasz
adamssss #17619 üzenetére
A +20% "csak" annyit tesz, hogy nem szabályoz le teljes terhelés mellett. Ugyanannyit visz mint 0% -nál, azért kell +20% -ra tenni, hogy ne dobáljon lefelé az órajel ha nagyobb teljesítmény kellene a kártyának
Semmit nem jelent, még alapórajelen is tedd nyogodtan +20% -ra!
-
-
Szerintetek alapórajelen a +20%-al mennyit fog vinni a kari?
pilu85:egyértelmű: 7970
-
pilu85
őstag
kérdés: egy gtx670 vagy egy hd7970 a jobb? köszi.
-
ricshard444
veterán
válasz
DroiDMester #17614 üzenetére
Heaven itt is lefut 1250-vel hiba nélkül, de játék alatt mondjuk Far Cry...fagy 1175-n is egy idő után és itt ott már vannak képhibák.
-
karesz501
senior tag
válasz
Hát nagyon nem
Más, priviben tudsnál segíteni kérlek, hogy milyen BIOS-okkal próbálkozzak a Vapor-X 7950 -en? Kipróbálnám mit tud BOOST nélkül, de ha nem muszály akkor feleslegesen nem pattintanék fel 20-30 -at
köszi
-
ricshard444
veterán
válasz
Ezt tudtuk eddig is, 7-9% órajel difivel 1:1ben hozható a 7970 + ugye a mem. De 1275 mennyi valószínű 24/7-re?
-
válasz
radi8tor #17557 üzenetére
Ahogy elnézem akkor nem kell szégyenkeznem a kis 7950 Dual-X el a nagytesó Lightning hoz képest
7950@1275/1650.MHz@1,287v
****************************************************************************************
ricshard444 mivel szinte gyári Boost feszen járt, így azt is mondhatnám hogy mehetne akár 24/7.be is így, de hogy pontosabb legyek a gyári 1,250.v al 1250/1650.et megy stabilan tehát legyen akkor az a 24/7.es beállítás! Nálam FC3 alatt is pont ugyan olyan STABIL 1250 -en is! -
radi8tor
MODERÁTOR
Kanyarodjunk vissza a topic tárgyához!
Nem itt kell meggyőzni másokat egyes videokártyákról.
-
-Solt-
veterán
válasz
ricshard444 #17607 üzenetére
Imádtam...
-
Az lenne a kérdésem, hogy alapfeszen alapbiossal is lehet emelgetni az órajeleket vagy már azt sem érdemes...
Köszi
-
Pala
veterán
válasz
Varázslóó #17602 üzenetére
Én azt tudom, hogy 470 SLI-ről váltottam 7970-re, és szinte nem is történt változás a sebességben. Ez volt október elején, utána kezdtek el szállingózni a jobb driverek és mostanában egy kis tuning mellett már olyan eredményeket kapok, mint korábban 480 SLI-vel. Kb. ahogy te is írtad. Persze a 480-akat is lehet húzni, de ez a 7970 1200MHz felett már kegyetlen.
-
-Solt-
veterán
Minimum fps-ben nálam mindenhol jobb a HD7970GHz, emiatt sokkal jobb átlagokat hoz. A maximum fps-ben van kb az az arány amit említesz, de az nem igazán mérvadó számomra, hogy 120, vagy 135 fps-l fut valami...
A lényeg az, hogy szerintem egy GTX480 SLI-vel nem lehet egy lapon említeni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Steamre tart a Skull and Bones PC-s kiadása
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max