Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
Criosphinx #20699 üzenetére
az nem az biztos!
nekem is első gondolatom volt még annó,de nem... -
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20698 üzenetére
jó mind1 már holnap viszem vissza egyelőre ha bukom akkor meg kell próbálni helyrehoznom valahogy, pci-os kártya helyett nem jó ha egy integrált VGA-s alaplappal csinálom?
-
kispal87
aktív tag
válasz
halhatatlan #20692 üzenetére
Így van kell egy másik kártya a gépbe és meg lehet oldani, sajna segíteni nem tudok mert ilyen problémám nem volt, de régebben én is cseréltem bios-t a 4850-en, akkor olvastam róla, hogy van rá megoldás.
Nézz szét prohardveren, biztos van leírás vga bios cserére és ha megtaláltad akkor a cikk szerzőjétől kérhetsz segítséget. Egy próbát megér. -
halhatatlan
aktív tag
válasz
Criosphinx #20693 üzenetére
200 ft ért adnak akármeik pc boltba biztos.ne add fel ilyen könnyen!
ha nem csinálják meg akkor se hagy nekik ott,kisérletezz vele othon -
halhatatlan
aktív tag
válasz
1 hónapom-ba került mire ujra élesztettem a 4830-at,ebbe tanulás,lemezírások eldobáltam vagy 10 lemezt mire kibirtam irni a helyes dos lemezt. nagyon kemény volt.de bevoltam szarva mert nem volt másik kártyám........ugyhogy muszály volt
-
Criosphinx
csendes tag
válasz
akkor ez bukó mert nem tudok pci -os kártyát szerezni
megy a szervízbe holnap aztán majd meglátjuk -
halhatatlan
aktív tag
válasz
Criosphinx #20691 üzenetére
igen meglehet csinálni valahogy biztos mert énis jártam igy.még a 4830 kártyámmal.kell egy sima pci -s vga kártya hozzá.dos ból ujra kell irni a biost.ezzel a modszerrel csináltam meg énis.csak ezmár rég volt felét már elis felejtettem.utána kell járnod hogyan lehet dos alól fleshel-ni.egyszerre mindkét kártyának benne kell lennie,fel kell soroltatni a progival a vga-kat és ráirni a helyes -re
-
CirrMee
addikt
válasz
Criosphinx #20689 üzenetére
1.: Akár fail akár nem, sikerült alighanem elszúrni a BIOS -t.
2.: Attól hogy nem próbálod meg (nem vagy hajlandó, stb) visszaírni az eredetit, ők még meggyőződhetnek arról, hogy történt e ilyesmi "hegesztés"... -
Criosphinx
csendes tag
Nagy baj van, próbáltam másik biost feltenni, valamiért nem sikerült "fail" aztán később mikor valami miatt újra indítottam a gépet nem volt kép, tehát a monitort sem érzékeli, nem kapcsolja be, HDMI-n keresztül sem, garancia van rá, nyilván visszaviszem remélem így nem tudják kideríteni hogy a BIOS miatt történt e, vagy mégis??
Egyébként érdekes mert amúgy is volt már olyan hogy nem kapcsolta vissza a monitort ahogy korábban is írtam, szóval lehet hogy tényleg véglegesült ez a probléma.
Gondolom így hogy a monitort sem kapcsolja be esélytelen visszavarázsolni a BIOS-t. -
fagy53
nagyúr
válasz
halhatatlan #20685 üzenetére
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
Criosphinx #20686 üzenetére
-
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20685 üzenetére
Tényleg, eddig nem is néztem hogy lehet e, csak gondoltam mert ott van az Afterburner-be (Core Voltage)
de hiába unlockolom a settingsbe, nem állítható.
Egyébként a Power Limitet nem húztam még, lehet akkor jobban bírná a tuningot. -
halhatatlan
aktív tag
válasz
Criosphinx #20684 üzenetére
a feszt nemis tudod emelni te!
azt szeretném énis tudni hogy mivel lehet szerkeszteni a biost mert ati rbe 1.28 nem látja,csak 6990-ig ismeri a biosokat.
deha van ötlet valakinek jöhet! -
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20683 üzenetére
inkább még szórakozok vele, elvagyok még egy darabig így
na igen a feszt nem emelem inkább, abból lehet nagyobb baj -
halhatatlan
aktív tag
válasz
Criosphinx #20682 üzenetére
ha mersz vele szorakozni rakd rá azt a biost ami nekem van.
egyébként nekem se birta a tuningot az F8-as bios-sal.első dolgom volt kiprobálni.
most az F5 van rajta,így a ramok 1400-ig stabilak voltak fejebb nem mentem.
ja és azért nem birja mert kicsik a beálitott feszültségek a tiedben. -
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20681 üzenetére
Nem.
Én most húztam először egy kicsit a Watch Dogs miatt de nem igazán bírja, nem is értem, 1050/1125 -ről
1100/1200 -ra rántottam és random leállt a működése a játéknak, alapon soha nem fagyott még ki! -
halhatatlan
aktív tag
válasz
Criosphinx #20679 üzenetére
semmi gond nincs vele amit a Gigabyte oldalról szedtem le.tökéletesen megy.főleg a rev 1 biossal.
a ramok nagyon birják a tuningot.
nemtudod mivel lehet szerkeszteni a biost?
Ati Rbe nem jó nem tölti be valamiért -
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20678 üzenetére
Akkor neked az "F81" -es BIOS-t kéne feltenned az való az Elpida -hoz! ott írja is.
http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-r777oc-1gdrev_20/download/ -
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20677 üzenetére
Nekem gyárilag a 015.032 -es volt fenn, szerintem IPON-ban frissíthették de visszatettem azt ami a GIGA oldalán a legújabb 015.025 (lehet nem véletlenül nincs ott újabb)
eddig még a képernyőkímélős probléma azóta nem jött elő, egyébként érdekes hogy pont a rev 1 -nek a BIOS-a javított még anno ilyet "Fixed monitor turn-off black screen problem and enhance Game Performance" -
halhatatlan
aktív tag
hoppá!!!!!!!!!
az enyémen Elpida ramok vannak. eddig nemis tudtam mert most frisitettem a gpu-z t,és ez már írja. -
halhatatlan
aktív tag
válasz
Criosphinx #20673 üzenetére
a te kártyád bios-a rendben van szerintem.
-
Thrawn
félisten
válasz
Itt van egy csomó gigás 7770 BIOS: [link]
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
akkor nemtom hogy nézed mert én onnan szedtem le pedig a biosokat.
másmiet nemis mertem volna rátenni.a rev 2 csak azért megy 1100-on mert rev1 bios van rajta. -
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20672 üzenetére
Úgy tudom ennyi a különbség, meg az 1-esnek magasabbak az órajelei.
De én még mindig nem értem, a GPU-Z ben ott van a default órajel ami 1100 és az AIDA is pont ezt mutatja eredeti órajelnek ami pont a rev 1, nekem 1050 -et mutatnak mint amennyi a rev 2.
Egyébként ilyen verziójú BIOS-t én akárhogy akarom nem látok a GIGA oldalán se a rev 1 -nél se rev 2-nél -
halhatatlan
aktív tag
marha nagy külömbség gondolom nincs,esetleg utolsó kiadások lehetnek a rev.2.0-ásak meg másmien memoriákat raktak rá mert egyiken Elpida van a másikon Hynix. vagy nem?
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
Criosphinx #20670 üzenetére
az én kártyám tuti hogy rev.2.0! mivel rávan irva maga a kártyára is.és igen ez volt gyári órajeleim:1050/1125.
amugy a biost a giga oldaláról szedtemAmúgy mi a külömbség a rev1.0 és rev.2.0 között?
-
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20663 üzenetére
Amúgy neked rev. 1.0 a kártyád! Mivel a rev 2.0 alapértelmezett órajelei 1050/1125
a rev 1.0 -nak meg 1100/1250A másik meg hogy te honnan az ördögből szedtél ilyen BIOS, a rev 1.0 hoz 1 BIOS van az is 015.016....
a rev 2.0 -höz is mindegyik 015.025.... -
CirrMee
addikt
válasz
urbi73 #20665 üzenetére
Nem néztem utána, de sejtésem szerint a (nagyobb) hősokk az, amit megszenved a kártya. Az (~2006 körül bevezetett, ha jól rémlik) ólommentes forrasztás elég ócska a régi ólmoshoz képest, ridegebb, törékenyebb (+magasabb hőfok kell a forrasztáshoz), szerintem szerint azt szenvedi meg.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
halhatatlan #20667 üzenetére
nekem a vapor-x 7770 anno 1175/1400on ment 24/7 teszteld azt! hátha
-
halhatatlan
aktív tag
a gpu nem birja az 1200mhz-t!mégis csak kiderült.
de a ramok birják az 1400hmz-t!ez kész csoda -
halhatatlan
aktív tag
radeon-nál majdnem megszokott a magas hő.
-
halhatatlan
aktív tag
a kártya elmegy így is.
-
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20659 üzenetére
Ja hogy garis , akkor vissza kel vinni . Tuti nem normális ha olyan mértékben melegszik , hogy a kezed nem állja .
Az a baj hogy hogy könnyem rá mondják hogy ez ilyen gyárilag . Viszont az élet tartalma így , nagy mértékben lecsökkenhet ha állandóan forró . Egy forrasztás kiolvadhat , és kuka a kártya . -
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20657 üzenetére
Na így is melegszik ? Gondolom most így gyári órajelen van .
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
halhatatlan #20656 üzenetére
de mégis sikerült atiwinflash-el
-
regener
veterán
válasz
halhatatlan #20650 üzenetére
Köszi, eddig semmi gondja, az a chip meg meleg volt, de nem vészesen.
-
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20653 üzenetére
A jövő hónapban akarom cserélni egy 7850 vagy 7870 re , az utóbbira még utána nézek mert nem biztos hogy kihajtja a procim ,
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
urbi73 #20652 üzenetére
sokkal szebb szerintem,asus-ba upp neki.énis olyat akartam csak már nem volt annyi kess mert pár ezerel több volt asszem.
egyébként nincs baj a hőfokkal mert 39-42 C fok ha nem csinálok vele semmit.
ez a kártya 2 fajta ramm-al van szerelve Hynix és Elpida,
szerintem akinek hynix az birja az over lock-ot,mert rendes ramnál is igy van.a hynix-es kinmax-om elment 890mhz stabilan. -
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20651 üzenetére
Nekem ilyen van [link] Én nem cseréltem a biost , viszont alapfeszen elég jól tuningolható , cserébe jobban melegszik is .
Én azt mondom hogy komoly hűtés nélkül , nem érdemes tuningolni a kártyát , + teljesítmény + hőfokkal jár . -
regener
veterán
válasz
halhatatlan #20644 üzenetére
Épp most vettem egy ilyet havernak (giga 7770 rev 2) és ezenis van olyan chip, majd ma bekötés után megnézem mennyire melegszik.
Amúgy üdv topiklakók, a már fent említett karihoz ki melyik drivert ajánlja?
-
Criosphinx
csendes tag
Az a baj hogy nekem gyárilag 015.032. ..... TechPowerUp-on van hozzá ez a BIOS, a giga oldalán ennél kisebb verziószámú Bios van és az a baj nekem nem enged semmiféle biost feltenni, mert előfordulhat hogy ez a bios nem teljesen tökéletes és ezért vannak nálam problémák.
-
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20646 üzenetére
Ha azokon az órajeleken futtatod a kártyádat amiket írtál + másik biost raktál rá , ne csodálkozzál rajta hogy ennyire melegszik . Valószínű az a kártya nem azokra az órajelekre lett tervezve , amit te emeltél rajta .
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
Criosphinx #20645 üzenetére
az enyém is rev 2 de nekem rajta van.arra gyanakszom hogy valami fesz szabályzó lehet.más mi tudna melegedni,föleg ennyire.lehet a ramoknak az áram szabályzója, vagy passssz......
-
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20644 üzenetére
Nekem ilyen kártyám van (rev 2.0) és semmiféle ilyen chip nincs rajta.
-
halhatatlan
aktív tag
volna itt egy olyan probléma ami szerintem mindenkit érdekel és érinthet akinek ez a kártyája van!
gigabyte hd 7770 oc.rakok fel egy képet a kártya hátuljáról amin egy fekete csipp bevan karikázva.nekem ez olyan szinten forró hogy az ujjam nem birja, akinek ilyen van, kérlek nézzétek meg ti is hogy tudjam ez ilyen,vagy csak az enyém ilyen meleg.
azt is jó lenne tudni hogy mien csipp ez! -
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20639 üzenetére
én is driver problémára gyanakszom de ez azért szánalmas hogy ezek az új driverek végül is bugossá teszik a viszonylag régi kártyákat, próbáltam a 14.6 -ost elsősorban a Watch Dogs miatt, a HDMI "leválása" végülis ott is megvolt a másik problémára már nem emlékszem mert sokáig nem volt fenn mert kapásból másik 2 játékban is olyan textúra hibák léptek föl hogy csak néztem (fehér oszlop szerű oda nem való dolgokat rajzolt a driver)
-
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20638 üzenetére
Hát ha vissza tudod rakni rá az eredeti biost , akkor nem hiszem hogy észrevennék .
Ezek azért nem semmi óra jelek , szerencséd van ezzel a kártyával ha megy is rendesen tartósan ilyen emeléssel . -
kispal87
aktív tag
Sziasztok! Volt itt szó régebben Uefi-s biosról. Nekem sapphire 7770 OC van a régifajta hosszúnyákos, arra sikerült aztán szerválni valakinek ilyet?
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
Criosphinx #20636 üzenetére
driver problémára utal szerintem ez az egész.probáld a 14.6-ost nekem eddig bevált
-
-
Criosphinx
csendes tag
Üdv!
Egyszer már feltettem ezt a kérdést de nem jött senkitől reakció, úgy hogy beillesztem még egyszer háthaAdott egy Gigabyte HD7770 OC, a monitorom DVI -vel van összekötve, a TV HDMI-vel.
Az a helyzet, hogy miután egyszer életbelép a monitoron a "monitor kikapcsolása" onnantól kezdve hiába rakom át TV-re a képet a hangot nem lehet rá kiadni a Vezérlőpult(ikon nézet) "hang" panel ezek után alapból kb 2(!) perc míg bejön 2mp helyett és azt írja a TV eszköznél hogy nincs csatlakoztatva, mintha valami leállna a driverba, az összes 2013-as drviverral ezt történik(a 14.4 -el is), a Gigabyte oldalán lévő driver valami 2012-es avval ez jól működik, dehát áljon már meg a menet avval a driverral pl egy Sleeping Dogs be sem tölti a pályát egyszerűen befagy töltés közbe stb. Nyilván azt sem gondolhatják hogy nem használom a képernyő kikapcsolást, ilyennel meg nem vihetem vissza, mondván ugyebár hogy a Supportolt driverral nincs ilyen gondja. BIOS-a a legfrissebb, ráadásul még újabb is mint amik ott vannak magasabb a verziószáma (gyárilag).És egy másik probléma is van, még pedig az hogy képernyőkímélőből van hogy nem tudja visszakapcsolni a monitort, ez kb 10-ből 3-szor előfordul, olyankor ha kihúzom a DVI-t és visszadugom akkor máris ott a kép!
A kártya 4 hónapos, és kezdetektől ezt csinálja.(már bánom hogy Gigát vettem, pedig megfogattam h soha nem veszek Gigát, meg is kaptam ami járt érte)
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
Picturemaker #20633 üzenetére
pedig pont 6100-at nézegettem
-
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20632 üzenetére
Ha megengedheted anyagilag akkor már 6 magosat tegyél bele , az biztos hogy a későbbiekben még jól jöhet a plusz magok száma .
Azért ramot sem mindegy hogy milyet teszel bele , legyen rajta a támogatási listán a lapodnak . -
Picturemaker
őstag
válasz
halhatatlan #20632 üzenetére
Üdv!
2 modulos (4 magos) FX-et ne vegyél. A minimum az FX6300.
-
-
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20630 üzenetére
Ja , ha már lapot cserélsz , meg procit is , akkor valami kis fogyasztású FX - es( valamilyen ) 4 magos procit vegyél .
Sajnos a Phenom procik bármennyire is tuning barátok , már eljárt felette az idő . 120 w körül fogyasztanak , tuningolva jóval többet kér . Egy Fx - es proci ugyan ilyen teljesítménnyel50- 60 w - ot kér .
Azért nem mindegy mennyit fogyaszt a gép , pláne ha egész nap megy .
A kis 7770 meg ha nem hajtod szénné ,. akkor beéri 80 w körül maxon pörgetve . -
urbi73
senior tag
Pl .[link] Azért nem csak a kártyán múlik , 8 Gb RAM az ajánlott a BF4 - hez .
-
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20626 üzenetére
Nekem ennyit tud a monitorom , de szerintem Full HD -ban is meglehet találni azt a beállítást , amivel élvezhető sebességet produkál .
-
halhatatlan
aktív tag
jolvan akkor nem idegeskedek rajta mert,ki akartam cserélni ugyis a lapot, ramot, procit.egyedül csak a kártya marad.ja meg a többi
-
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20619 üzenetére
Hát sajnos igen , ahogy többiek is mondják , proci limited van , de nem is kicsit .
Csak hozzávetőlegesen ,. Nekem egy Phenom x4 -955 -ös procival , a Bf4 multi , 1440x900 - as fb - ban , 50 - 60 fps produkál , de úgy hogy High beállításon van majdnem minden .
Tehát nem olyan "gyenge" kártya ez , persze Full HD -ban már elvérezne , de nekem elég ez a felbontás is .
Megfelelő procival , + memóriával , még el lehet játszogatni egy ideig még a mai játékokkal is . -
Janou
őstag
válasz
halhatatlan #20620 üzenetére
Elkelne még oda még + 2 mag + még 800 MHz...
-
kispal87
aktív tag
válasz
halhatatlan #20620 üzenetére
Szinte biztos, hogy proci limited van.
Megbizonyosodhatsz róla ha van ismerősöd erősebb procival és bedobod a kártyád a gépébe egy teszt ereéig.
Vagy esetleg ha tudsz spanolni a procin akkor annak is meg kellene látszania a játékon. -
halhatatlan
aktív tag
nekem gyanus hogy nagy proci limitem lehet mert nagy az ingadozás fps-ben.van hogy leszalad 20-igy de van hogy felmegy 50-re is.proci:amd athlonx2 7750 2x2700mhz 3mb.ddr2 ram 3 giga 850mhz.lap asus m2n68am-se2
-
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20616 üzenetére
[link] Én ép most töltöm a 14.4 -es drivert , de jelenleg a 13.12 -es is jól működik .
-
halhatatlan
aktív tag
megtudná valaki mondani meik drivert nem dobálja el menet közbe eza kártya?mert ami a gyári cd-n van nem jó.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
urbi73 #20614 üzenetére
szerintem nézd át a táp csatlakozást a vga-hoz.vagy cserélj átalakitot is akár hátha csak annyi a gond.meg másik lapban is meglehetne nézni a vga-t,ujra hogy nem -e érte valami közben.elég sok problémát olvastam róla.
sajnos már utána miután megrendeltem.ma megyek érte,majd irok hogy mit tapasztaltam. -
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20613 üzenetére
Nekem ilyen lapom van Asus M4A79T Deluxe, de valamiért xarakszik nekem a kártya, indításnál nem pörög fel, csak többszöri resetelésre hajlandó elindulni .
Az előző lapomban tökéletesen működött a kártya, csak mióta ez az Asus lapom van azóta csinálja ezt. -
halhatatlan
aktív tag
üdv mindenkinek!!
olyan kérdésem lenne hogy egy gigabyt 7770 kártya mennyire fog jól menni egy asus m2n68-am se2 lapban.
már az nforce-csipp miatt kérdezem,meg ugye 2.0-ás a lap.
a másik kérdésem az,hogy van egy amd athlon 7750x2 3mb,2900mhz proci benne-ugye,mennyire fogja kiszolgálni és mekkora limitre kell számitanom? -
Sziasztok
Tegnap lecseréltem a 13.9-es drivert az új 14.4-re.
Érdekességképpen vettem észre, hogy az 1GB-os Sapphire 7770-es kártyámat R7 200 Series-nek látja az új driver. (egyébként minden jól működik)
Ez normális?
-
ruan
tag
Sziasztok,
7770-hez, mi az optimális AMD processzor, ami kihajtja?
(Azért AMD mert jobb ár-érték arányú, egy i5-ös procit sokallok..., esetleg egy i3?)Most van egy C2Dou E7500 proci a gépembe (Radeon 4850-el), mennyire fogná vissza, vagy játékfüggő?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Apple MacBook
- Jövedelem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- DOOM - The Dark Ages
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest