Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6141) AsakuraDave válasza fisi (#6116) üzenetére


AsakuraDave
őstag

"Amit ma észre vettem, pl Carlossal amikor a rendőrörsön vagyunk és az alsó szinten megyek- egy végig játszást nézve szép kis tükröződő pocsolyák vannak a padlón- na most ezt egy nvidia karival játszotta a jóember, én meg megyek a radeonnal a pocsolyák messzebb megvannak még, de közelebb érve szétesnek nem tükröződnek még közelebb menve és áthaladva meg nem láthatók, mintha ott sem lennének"

Pár hsz.-el feljebb erről beszéltem, hogy szoftveresen átvagyunk verve mindkét kártyával.
Image quality-t nem néz semelyik review csak lenyomja a tesztet azt amit kidob átlag fps-t beírják a táblázatba, heló. Volt már aki erre kitért és lehetett látni ha megvizsgálod ugyan azt a játékot a renderelés más eredményt hoz nV és AMD kártyán. Az egyiken ez jobb a másikon amaz. Az egyikre direkt úgy van a driver megírva, hogy butítsa le az X renderelést, hogy jobban fusson a játék. Ez általában valami olyan effekt amit talán nem is veszel amúgy észre csak mint te is nézted a videót és lámlám...
Nézd meg GTA V-öt ha van, hogy kikapcsolt Reflection MSAA -val a kocsik tükröződnek míg ha bekapcsolod és legyen az x2,x4 vagy x8 a tükrözödések eltünnek nemhogy "élesebbek" lennének az MSAA hatására míg nV kártyán ilyet én nem tapasztaltam csak a 6800-asommal, vagy, hogy RDR2-ben a víz reflekció AMD kártyával max x4 míg nV kártyával van x8 opció is. Driver szinten azaz szoftveresen finomhangolnak/játék, hogy nehogy már a másik gyártó GPU-ja ennyivel jobb legyen alatta ezért megpróbálnak valamit driveres szinten úgy butítani, hogy egy átlag gamer ne vegye észre. Ez persze nem "rossz" mert lehet tényleg nincs szükség arra, hogy elötted 600km-re is renderelje a vizet elég csak X m-enként előre leszámoltatni stb.

RE3-ba nincs semmilyen RT, egyszerűen, legalábbis az én tapasztalataim alapján, AMD kártyákon mindig valamit ügyeskednek a reflekciókkal, hogy jobban fusson a játék vagy csak alapból valami bugos a driverekbe, nem biztos, hogy ezek "direkt butítások".

There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.