Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsolo
senior tag
válasz Narancs81 #12997 üzenetére
Köszönöm a segítséget
Este megnézem a HWiNFO-t, viszont alap felhasználó vagyok kikerestem mi a chill
FPS limiter ha jól látom a radeon szofteren belűl, majd este meló után megnézem, milyen beállításon van, az előző telepítésen be volt kapcsolva, elvileg a friss sw-n nem bántottam.
Egyébként egy erősebb CPU-val nem járnék jobban vagy elég ez neki? -
killbull
aktív tag
válasz Dzsolo #13002 üzenetére
[2600X Battlefield V 1 mag terhelés]
Itt láthatod egy 6600XT vel 1 magon mit terhel, 6700XT többet kajál!
-
Raggie
őstag
válasz Dzsolo #13005 üzenetére
Szervusz, egyelőre próbáld meg rendbehozni a mostani konfigot annyira, hogy a TimeSpy normálisan fusson. Majd utána akarj bármit is venni szerintem.
Egyáltalán nem biztos , hogy a proci limitál és ha igen, akkor is max 5-10% FPS-t kellene jelentsen a játékok javában. A BFV kifejezetten szereti a jó procit, ott jelenthet többet is, de ez eléggé kivétel.
Visszatérve a TimeSpy-ra itt biztosan nem limitál a processzorod, mert a graphics tesztbe alig szól bele más szinte csak a VGA dolgozik. Legalább annyit kellene elérni, hogy a VGAtartsa kb a boost órajelét.
Clint Eastwood FTW
-
killbull
aktív tag
válasz Dzsolo #13005 üzenetére
Javaslom ha engedi időt ezt max 1 órába informálhatod magad ha youtube on keresel!
5600X 5700XT néven vagy amiket írogattál 3700X és 3800X 5700XT!
Kikereshetem én is neked de jobban jársz mert ha külön játék érdekel akkor azokat külön keresheted ilyen configokba és az a lényeg legyen mérő ami mutatja a processzor kihasználtságát és mutassa az 5700XT maximum % on pörög e!
Ha a processzor kegyek 80 - 99 % on akkor az se elég! Az a lényeg ha a GPU t kitolja 99% ra mikor nézegeted a videókat ott a processzor elég hogy megtolja az 5700XT nek az fps t!
[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
válasz killbull #13006 üzenetére
Ne írj légyszíves badarságokat a kollégának.
A grafikonokon világosan látszik a CPU órajele. Amennyiben az nincsen a maximum környékén folyamatosan, akkor egyáltalán nincsen kihajtva. Szóval a Timespy draphics tesztek alatt biztosan nincsen CPU limit.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz killbull #13012 üzenetére
Kérlek ha nem értesz ennyire hozzá, akkor ne tanácsolgass...
A TimeSpy pontosan nagyon jó arra, hogy megnézze a felhasználó, hogy a VGA-ja normálisan működik-e, hozza-e az elvárt teljesítményt.
Többek között erre lett kitalálva, megalkotva. Tehát nagyon is jól használja a kolléga és ameddig itt nem lesz normális graphics pontszáma addig egyáltalán nem a (feltételezett) procilimitje a gond.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
killbull
aktív tag
válasz Raggie #13011 üzenetére
Érzelemi alapú megállapításoknál az egyén magát nyugtatja kreált képzetekkel, a youtube os videókban viszont látható tények mutatja hogy a 2600X egy 6600XT t se tud kihajtani nem hogy egy 6700XT. Légyszives nézd meg a videókat amiket linkeltem hogy lásd.
Ne haragudj hogy így fogalmaztam de mások is leírták hogy CPU limitje van láthatóan!
[ Szerkesztve ]
-
-
killbull
aktív tag
válasz killbull #13015 üzenetére
Dzsolo nak csak félrenyomtam!
Tudok olyan megoldást ami ingyen orvosolható ha NVIDIA ra váltasz, ehhez csak elkell adnod a 6700XT t, jó ára van simán válható akár 3060Ti ra!
Itt egy teszt sorozat sima 2600 al (ugye neked 2600X van erősebb) Lagmentesen simán fog futni minden. Ez a 6700XT trash a 2600X edhez, ne haragudj. Jót szeretnék neked!
Itt 2600 (ami gyengébb a te processzorodnál) 3060Ti al, és lehet az fps ed is több lesz!
[RTX 3060 Ti + Ryzen 5 2600 Test in 15 Games 1080p and 1440p][ Szerkesztve ]
-
Dzsolo
senior tag
Köszönöm a segítséget, de miattam kár összezörrenni. Igazából hobby játékos vagyok, szóval havonta játszom csak pár órát. (GTA online, SnowRunner, Witcher, Civilization)
Este megpróbálom beállítgatni a leírtakat, meg nézegetek processort, hátha szükségem lesz rá. -
Raggie
őstag
válasz killbull #13015 üzenetére
Kedves killbull. Elhiszem, hogy jót szeretnél, de sajnos nem értesz eléggé hozzá.
A 3D Mark Time Spy tesztprogram arra való, hogy megnézhesse a felhasználó a számítógépének a különböző fő részeinek a teljesítményét és összehasonlíthassa más hasonló alkatrészekkel rendelkező felhasználókéval.A kollégának 6700XT VGA-ja van. Ennek a Graphics score-ja kb 11600 körül kellene, hogy alakuljon, de inkább felette, mert ez a ref modell pontja.
(LINK)
Amint láthatod, még erősebb kártyák is bőven vannak a listában, amiket simán kihajt a kolléga konfigjában lévő R5 2600-as processzor(értsd: a VGA-k a nekik megfelelő graphics score-t hozzák): LINK
De találtam kifejezetten azonos konfigokhoz való pontszámokat is: LINK, LINK, LINK
Itt is jól látható, hogy nem hozza az elvártat a kártya.Innentől kezdve teljesen mindegy, hogy van-e a tesztprogramban CPU kihasználtság kijelzés vagy nincs, mert elégnek kellene lennie ahhoz, hogy legalább a normál pontértéket elérje a VGA. De nem teszi. Tehát valami más gond van, de nem a processzor típusa jelenti azt.
Ettől még lehet a processzor beállítása, vagy valami szoftveres dolog. De erre még nem kellene egyből egy processzor és/vagy VGA cserét javasolni, főleg addig nem ameddig nem derült ki pontosan mi is okozza ezt.
Ennyi. Ha ebből sem érthető számodra, hogy miért nézi itt sok ember a VGA-ik normál működésének ellenőrzésére a TimeSpy-t akkor feladom.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
killbull
aktív tag
A 2600X az RTX 3060Ti t se hajtja ki de legalább nem laggol össze vissza élvezhetetlenül!
Nyilvánvaló tény hogy processzor limit! Senkit nem akarok félrevezetni ezért mutogatom a videókat, a 3060Ti is egy opció ha az a cél hogy nem akar már költeni a gépre. Későbbiekben ha esedékes meg van rá igény meglehet tolni egy 5600X el akkor mindkét kártya megfog lódulni fps számban! (ha befektetsz egy opcióba hogy eladod a 6700XT t és veszel egy 3060Ti t)
Nekem 2700X van és érdekességként senki nem segített de ezek videók felvilágosítottak hogy hiába jó ajánlat a 6600XT, limites lesz 1 magon a 2700X em! Viszont NVIDIA n nincs lag!
Спасибо!
-
Raggie
őstag
válasz killbull #13023 üzenetére
A többihez hozzá sem szólok, mert úgy látszik el sem olvastad a hozzászólásom. Nem arra reagálsz, csak hajtogatod hogy márpedig processzor limit van.
"Viszont NVIDIA n nincs lag!"
Olvasod mostanában a híreket? Pont az Nvidia drivere az aminek sokkal nagyobb a CPU igénye, mint az AMD-nek és ezért laggol sokkal inkább az összes nVidia kártya gyengébb proceszsorokkal, mint az AMD-k... küldjek linkeket a cikkekhez és youtube videókhoz a témában?
Csak az első google találat: LINK[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
killbull
aktív tag
válasz Raggie #13022 üzenetére
Csak vitázunk aminek a célja az hogy vagy én vagy te okosabb legyél és tanuljunk belőle, nem vérre megy!
Megmutatod nekem ezen hol van CPU Load? vagy bármi hasonló?
Pont az hiányzik a képről ami fényt derítene arra hogy valami 5% lett csak több fps e. Ami azt mutatja hogy elfogy a 2600X e. Ezért írtam le tanulságként hogy pl este néztem 2600X es 6600XT kombós videókat ahol maxon tekert a 2600X. Aztán mentem 10400F re ami egy kicsit erősebb a 2700X emtől 1 magon, viszont a 2600X től nem erősebb és azon is maxon teker a 10400F!
1080P s részeken láthatod hogy ez a 10400F is megfekszik!
[RX 6600 XT Test in 14 Games || 1080p, 1440p, 4K || RX 6600 XT + i5 10400F Gaming Benchmark]Kattints a linkre és megnézheted a CPU és a GPU % os kihasználhatóságát!
És akkor ugorjunk NVIDIA ra!
[Colorful RTX 3060 Ti 8gb + i5 10400f - 25 Games Test In 2021 - Test Benchmark 1080P High Settings]Itt van pár érv, rakd össze és láthatod mi a végeredmény, ez nem kioktatás, csak a részletek videókkal való alátámasztása!
Lépjünk szinted a 3600 ra ami erősebb processzor!
Itt láthatod hogy 60 - 70% on teker játék alatt, amit a 2600X pont nem tud.
Tehát a 3600 épp hogy elég, de hosszútávon elfog fogyni, nem jövőtálló!
[Warzone RX 6700 XT + Ryzen 5 3600 Competitive Benchmark, UltraWide, 1440p & 1080p]Ennél részletesebben nem tudom leírni hogy gyenge a 2600X!
Béke!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz Raggie #13024 üzenetére
Láthatóan látszik hogy egyik videóra se klikkelsz rá és nézed meg mert pont láthatnád a lényeget amiről beszélek. Megtettem mindent amit tudtam. Érzelmi alapon velem szemben nem mész semmire, én kész érveket mutogatok videókkal!
Sajnálom hogy nem tudsz normálisan vitázni!
Szép napot, remélem tudtam segíteni azoknak akiknek kell!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz Raggie #13027 üzenetére
Az a baj hogy sértve érzed magad, de akkor még jobban ha megkérdezném szted benchmarkokat fog szabadidejében futtatni és játszani semmit nem fog? Tehát hogy minek játékokat mutogatok és nem benchmarkot? Értem hogy neked mások a szokásaid meg rá vagy állva ilyen benchmark programra de aki játszani fog a gépén az nem azért veszi a gépét hogy kizárólag benchmarkokra fappoljon.
De engedd el, már egy laikus is látja a videókból hogy kevés a 6700XT nek a 2600X, amúgy is egy 3 éves processzor!
-
BeZol
őstag
válasz Dzsolo #12993 üzenetére
Itt több hiba is van.
Az egyik, hogy még a CPU-teszt során sem tartja a fix órajelet a procid, kb. a felénél van 3.9GHz-en, előtte meg jóval kevesebben, tehát a proci oldaláról biztosan nem smakk valami szimplán csak a CPU-testet nézve (legutolsó grafikon-szakasz).
A másik, hogy a 6700 XT-d órajele is bazira fluktuál 1500-2500MHz között a Graphics Test 1 és 2 során, a demo-ban meg lemegy 0-ra is, no comment (azt meg már tudjuk, hogy a proci sem megy úgy, ahogy kéne neki), ezért sem stimmelnek 100%-osan a dolgok, de ezt simán okozhatja a processzor is.
A Time Spy Graphics Score része kb. 30ezer pontig esélyesen nem cpu-limites, de nálad 1500 MHz-en is megy a procid (3.9GHz helyett), így máris olyan extrém helyzet áll elő a procid miatt, hogy a gpu-d nem tudja miatta kifutni magát.
Mindkét kollegának igaza van, a Time Spy-ban nem kéne CPU-limit legyen, de nálad most tutira van.
Ha 4k-ban játszol, ott lesz legutoljára proci-limited, majd MSI Afterburnert használva monitorozd a játékokat, és ha vhol nem 99%-os a gpu-kihasználtság, akkor tutira cpu-limited lesz (vannak játékok, amiknél még 5950X-el is az van, mert gagyi a játékmotor vagy már csillió az fps, alapvetően ha számodra folyékony még a játékélmény, akkor nincs probléma).Tehát a probléma forrását kéne megtalálni, hogy a procid miért nem megy úgy, ahogy kéne neki.
Lehet, hogy a háttérben fut vmi ami korlátoz.
Lehet, hogy energiatakarékos üzemmódban vagy windowsban és nem a teljesítménycentrikuson.
Lehet, hogy amd szoftverben chill módot vagy akármit bekapcsoltál.
Lehet, hogy az alaplapod bios-ában van vmi energiatakarékossági mód bekapcsolva és az korlátoz (pl. TDP-keret korlátozás, vagy bármi egyéb).Azt kétlem, hogy túlhevülne itt bármi is és amiatt lennének az anomáliák.
Ha nagyon nem akar összejönni, akkor telepítsd újra a windows-t, tedd fel a legújabb amd drivert amin nem állítasz semmit! A windows-ban pedig teljesítménycentrikus energiasémát bekapcsolod. Ha lenne ilyen amd ryzen clocktuneres cucc a procihoz, azt ne tedd fel (nem tudom 2xxx-hez volt-e már).
Ha ezek után sem jó, akkor az alaplap bios-ában kéne végignézni mizu.Ha ezek után sem megy, akkor vidd el egy szervízbe ha nincs ismerős aki ránézzen, de sztem user-error az egész, és nem a kártyával lesz a baj.
-
killbull
aktív tag
Helytálló minden amit írsz!
Viszont a Precision Boost 2 ről tudni kell hogy hőfok alapú a működése, ha nem elégséges a hűtés lentebb veszi a teljesítményt vagyis az órajelet. Gaminghez javasolnám azt hogy egy all core pl CPU Z segítségével nézze meg az összes mag mennyire megy fel a TDP t betartva.
Pl nálam stabilabb a gép, nem használom Precision Boost 2 őt hogy korlátolja a gépem. Amint megvan a TDP keret, pl nálam a 2700X nél 105 Watt, kimutatta a CPU T hogy 4 GHz en megy minden mag 105 Watton. Akkor egy automata OC a biosban 1,5V helyett (amit a Precision Boost 2 használ) csak 1,2V al beton stabilan tartja a 105 Wattot és laza 10 - 15 fokkal hűvösebb is ha ráeresztek egy all core t igénylő feladatot. Ugyan úgy azt a 4Ghz t tartja hűvösebben mint előtte nagyobb hőfokkal!
Ez még segítene a teljesítményben. Természetesen úgy hogy a hőfokokat végig nézve úgy hogy amik Precision Boost 2 vel mennek és ha alacsonyabb tőle ezzel amit írtam (ez egy alap OC féleség lenne) de igazából csak a Precision Boost 2 kikapcsolás mert a hőfok és a túlzott feszültség amit ráküld alapból az AMD a processzorra (ez a kombó miatt nem stabil a teljesítmény) így jobb.
Kiteszteled és jobb lesz minden, és ha olyan a hűtésed még emelheted is a teljesítményt! Az OC miatt meg nem fog mozogni a processzor órajele, stabilabban kihajtja a VGA t!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
Ugyan úgy azt a 4Ghz t tartja hűvösebben mint előtte kisebb hőfokkal!
Sorry, trash Prohardver már nem engedi szerkeszteni!
-
killbull
aktív tag
válasz Raggie #13032 üzenetére
Próbállak rávezetni arra hogy te érzelmi alapon gondolkozol nem tapasztalati, a LoL megszólalás is az éretlenséget mutatja. Szeretném ha tanulnál belőle és nem az ideg játszana szerepet, ne azt lásd hogy nincs igazad. A kolega leírta választékosan hogy kevés a processzor teljesítmény még több részletbe ment bele hogy miért. Én meg még rá is segítettem ha behangolja a 2600X et 95 Wattra OC val ami nem OC akkor beton stabilan fog menni a processzora, sanszos hogy kisebb feszültséggel, kisebb hőfokkal ugyan azzal a teljesítménnyel, csak nem szól bele semmi!
Ez nem téged vagy más tudatlanságát mutatja hanem azt hogy mennyire trash az AMD és gerilla marketingre épít. Aki elhiszi boldognak érzi magát, ez a marketing lényege hogy elhidd hogy te ettől boldog leszel.
Akik meg tapasztalnak meg kicsit más véleményen vannak! Folytathatnám tovább de nem akarom teletolni OFF al a topicot.
Próbáld máshogy nézni a dolgot, és lehet is!
[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
válasz killbull #13033 üzenetére
Nem ezt írta BeZol, de én már hagyom a témát. Egyébként semmit nem írtam érzelmi alapon, nem is sértettem meg senkit és én sem sértődtem meg.
Dzsolo majd eldönti mit szeretne megoldani a jelenlegi konfigjában a problémát vagy csak úgy venni egy új procit.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Ereshkigal
őstag
Van arra mód, hogy parancssorból reseteljem a tuning részt, vagy betöltsek egy profilt?
-
=WiNTeR=
senior tag
BF2042 beta másnak is crashel valami DirectX hibával? Reggel még normálisan ment, most már egy menetet se tudok végigmenni összeomlás nélkül.
Visszavedtem drasztikusan az órajeleket de ugyanez, szóval nem az eddig atomstabil OC-t tenném felelőssé.[ Szerkesztve ]
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
Krisz0418
őstag
válasz ScomComputer #13042 üzenetére
Itt az a gond drága barátom, hogy nekem nem adtál belőle
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
-
BullKoxa
őstag
válasz ScomComputer #13042 üzenetére
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Óra topik
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest