- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #1798 üzenetére
Ahhoz meg semmi köze, máskülönben a lap nagyon jó csak valahogy az A8-3870 procinál elszúrtak valamit, remélem az 1,5 ben javítják.
(#1799) zetecR A miket leírtam általános problémák a Gigánál és sajnos elég sokan ismerik, csak tegnapelőtt este 4 Giga tulaj kért segítséget 2 zúgó tekercsel egynek elhalálozott a VRM, egy meg a jól ismert memóriagondokkal, nekem is volt 3 lapom tőlük nem kell bemutatni, mindenki azt vesz amit akar és amit kap.
-
zetecR
addikt
válasz
atti_2010 #1797 üzenetére
Még jó, hogy a mai alaplapokon lassan már nincs is alkatrész, szép lassan minden integrálódik a CPU-ba (APU-ba), nem tudom, hogy mi lehetne olyan gyenge minőségű rajta.
Az a kevés meg 50000 órás japán kondik, 8+2 fázisú táp az UD4H-n, stb.
Nekem tök véletlenül az LGA775-ös lapom is Giga volt és nem volt vele semmi bajom, de FM1-re kifejezetten jónak számítanak.
Nincs velük probléma, minek adjanak új BIOS hozzá? -
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #1795 üzenetére
És még a Giga lapjai szarok...
"Nem kell Giga mert gagyi alkatrészeket használ és Biost is lustak írni inkább csinálnak egy revíziót, ez nem jelent semmilyen fanatizmust hiszen semmi bajom az Asusal, vagy az Asrockal vagy sok más gyártóval, ennyi."
Szerintem az AMD fanatizmusodra gondolt.
-
edward2
addikt
Na akkor a korábbi kommentjeimre egy kis idő elteltével:
-frissítettem biost legújabbra: itt már jól lehet állítani a dual graphicst úgy hogy élből a jel a vga-n jöjjön ki.
-feszt emeltem a corsair ramokon azóta nincs újraindulás (lekopogom)
Tehát a kezdeti agyvérzés közeli helyzetből sikerült eljutnom egy elégedett pozícióba.
A hőmérsékleti adatok pedig kifejezetten tetszenek, hogy sima gépezéskor cpu 29-30 fok körül mozog chipset meg 24-25. Ráadásul az ultra low noise adapterrel míg az előző konfig athlon II 5600+ 45 fok körül ment low noise adapterrel.
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #1789 üzenetére
Igen, voltak, egy A55M S2HP-vel. Nem ment egyszerre a két digitális kimenet. De ez nem Giga sajátosság, ahogy már mások is jelezték.
A mostani UD2H pöpec, mindent tud, amit kell, sőt, még picit többet is, mert az usb3-ra nekem nincs is szükségem.Azt honnan tudod, hogy az NB állításával a CPU Vcore emelkedik? CPU-Z-ben változik a fesz?
-
atti_2010
nagyúr
Mert a Gigát 2 Km körzetbe kerülöm , és a Gigánál is vannak gondok, legalább az MSI rendesen frissíti a Biosait.
Pl echterion kollégának az van és mégis vannak problémai ahogy elnézem elég gazdagon, az MSI jó minőségű alkatrészeket használ oszt a Biost meg majd csak kijavítják, csak ezzel az új A8-3870 -el van gond. -
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #1784 üzenetére
Például nálam nincs CPU core voltage, később rájöttem hogy elnézték és úgy szerepel hogy nordbridge voltage de tulajdonképpen a CPU feszt állítja. Viszont tetszik hogy internetezés közben alig megy a CPU ( a G6950 40% dübörgött ha flesh weblapot nyitottam) és a Windows 8-al még javulhat is.
-
medek3
aktív tag
-
válasz
echterion #1775 üzenetére
nagyon kedves felajánlásod, én sajnos pest keleti csücskében, azaz nagyon messze
egyelőre próbálok közelebb segítségre lelni, hátha...
atti_2010: neked is köszi, sajnos az végképp kiesik
ez az a4-3300 nagy mumus, az asrock topikban másnak más lappal szintén nem indult, ill állítólag ez manapság kezd egyre szokásosabb lenni - azaz adott lap csak a támogatott cpukkal indul. régen unknown cpu vagy cpuidt kiirva nekem is elindult minden lapom, akkor is ha nem volt a cpu supportedként a weboldalon, de ez nem. már kezdtem kételkedni a kingmax überkompatibilitásában, amikor megjöttek az adatáim és azokkal sem indult + olvastam mások keserű 3300as tapasztalatát.
armagedown: nem, teljesen döglött. ha kiveszem a ramokat, akkor 3 hosszu sip, de képet nem tudtam kihozni a gépből... hétvégén rápróbálok dedikált vga-val, de ez az utolsó esélyem.
-
doom3do
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #1753 üzenetére
A púposodó kondik cseréje viszonylag egyszerű és olcsó dolog. A laptop szétszedése és összerakása a nehezebb.
A laptopom hűtése 85°C-nál kapcsol maximumra, gondolom 85°C-ra alkamlas kondik vannak benne. A hőingadozások által kiváltott stressz meg majdnem ugyanakkora 85°C-on, mint normál üzem mellett. Gyári órajelen youtube nézegetés közben is felment 65°C-ra.Még nem akarok rámenni flexszel, csak gondolkozom rajta. Ha vágok rá szellőzőlyukat, attól miért szűnne meg a szellőzése?
Ami a pll chipet illeti, egy hasonló konfgiban ugyanehhez az M780G chipsethez ICS9LPRS480BKLFT pll-t adtak. Lehet, hogy a k53ta-ban is ez van?
-
-
nincs valakinek kölcsönbe egy fm1 cpu-ja? vagy esetleg meglátogathatnám egy fm1 alaplappal?
A8 AD3850WNZ43GX 100W Husky 2900MHz 1MBx4 NA B0 P1.20
A8 AD3800OJZ43GX 65W Husky 2700MHz 1MBx4 NA B0 P1.20
A6 AD3650WNZ43GX 100W Husky 2600MHz 1MBx4 NA B0 P1.20
A6 AD3600OJZ43GX 65W Husky 2400MHz 1MBx4 NA B0 P1.20
A6 AD3500OJZ33GX 65W Husky 2400MHz 1MBx3 NA B0 P1.20
A4 AD3400OJZ22GX 65W Husky 2700MHz 512KBx2 NA B0 P1.20
E2 ED3200OJZ22GX 65W Husky 2400MHz 512KBx2 NA B0 P1.20ezekkel elindulna a lapom, frissíthetném a bios-t, utána menne végre benne a saját cpu-m, egy a4-3300 ...
jelképes összeget, sört, csokit tudok felajánlani
-
medek3
aktív tag
Használja valaki az AMD fusion 1.1-et?
A legelején felraktam, kiválasztottam a gaming módot, minden szuper csak visszaállításnál összekatyvaszolt mindent.
-
medek3
aktív tag
Az op rendszer újratelepítése előtt, ha a catalyst ikonra klikkeltem a tálcán felajánlotta, hogy milyen módban fusson. Game...stb
Nem emlékszem milyen + programot raktam fel mert most csak az alap dolgokat lehet választani.3d beállítások stb...Érdemes a catalyst raid vezérlőjét feltelepíteni vagy jobb az alaplapi?
-
zetecR
addikt
válasz
atti_2010 #1759 üzenetére
Gigán CPU Vcore.
Ugyan Gigás csóka írta, de elég jól magyarázza a Llano tuning alapjait, érdemes lehet átolvasnod.
-
atti_2010
nagyúr
Nálatok hogyan lehet állítani a CPU feszültséget? Mert az MSI Biosában nincs olyan hogy CPU core voltage.
-
tomesto
aktív tag
Tuning az nekem nem igazán megy...
Gigabyte a75-d2h lapom van
Meg A4 3300 as procim.
Ha felhúzom akár 200mhz-t akkor már nem látja a vinyómat a gép, csak ha resetelek a következő újraindításig megint látja, utánna megint csak resettel...
Ötlet? Hasonló problémája valakinek? Próbáltam már mindent
Kikapcsoltam az IGP-t, ram frekit visszavettem, adtam+ feszt semmi... -
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1749 üzenetére
"...nincs garancia a mukodesre."
Ezért nem érdemes ebben gondolkodni. A modok meg...hát...vagy mennek, vagy nem. Ha valaki ennyire játszani akar, vegyen egy erre való vga-t.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
audi100td #1752 üzenetére
Majd megtanulja amikor megadjak magukat a forrasztasok vagy a kondik. Normal hasznalat mellett is hullanak 1-2 even belul.
#1751 doom3do: Jol ertem, hogy notira akarsz ramenni kisfelxszel? Az, hogy barbar dolog, a kisebbik baj, de a hutest gyakorlatilag kinyirod, mert megszunik a szellozes.
-
audi100td
nagyúr
válasz
edward2 #1732 üzenetére
Szóval csak sima kötekedés volt, nem különösebben érdekel, de legalább ne magyaráznád félre.
doom3do: Ugye tisztában vagy azzal, hogy egy notinál a hűtés nem csak a cpu/apu hőmérsékletéért felel, kb az lesz a vége, hogy tönkre teszed az egész gépet. Laptopot tuningolni amúgy is szentségtörés, legalábbis a szememben.
-
doom3do
csendes tag
válasz
stratova #1745 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy 85°C-nál kapcsol fel maximura a hűtőventillátor, és 94°C-on még elég stabilan ment a gép.
A 3.7 GHz nyitott ablaknál ment, kb. -5°C-on. A 3.5 GHz tartósteszt szobában, 23°C-on.
Sajnos a speedfan nem tudja vezérelni a hűtést, pedig szeretném a procit 80°C alatt tartani. Tartós, mindennapi használatra valószínűleg visszaveszem 3.2 GHz-ig, vagy vágok pár szellőzőt a házon.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #1739 üzenetére
A dual graphics is csak Crossfire, semmi extra nincs benne azon kivul, hogy DX10+ fel van keszitve az asszimetria kezelesere, de ettol meg a korabbi CF modok mehetnek DX9-ben, csak a skalazodas lesz pocsek. Mondjuk eleve nem voltam hive a tandemnek soha sem, nincs garancia a mukodesre.
-
Banános Joe
csendes tag
válasz
stratova #1745 üzenetére
Athlon II X4 640 25-30e
HD6850 40-44e
65-69eMármint 65-74e.
X4 651 - 25-27e
HD6850 GDDR5 40-44e
És ugyanott vagyunk árban és teljesítményben is.
Az más kérdés, hogy ez nem fejleszthető és értelme sincs FM1-be IGP nélkül, de végülis van vga csati nélküli FM1 deszka is.HD 7970 mellett(magas felbontáson) pont kevésbé számít, ott már a videókártya a korlát. A linkelt tesztben egyébként is csak ott nagy a különbség, ahol amúgy is magas FPS-ek vannak, a felbontás növelésével viszont egyre kisebb a különbség(Ha már 7970-et vesz az ember,miért játszana 1920x1200 alatt?). Na és az 5ghz-re húzott i7-2600K? Ja hogy 350 wattot eszik és nem hoz semmit magas felbontás mellett...
Tehát jobb a procin spórolni és a videókártyára fordítani a pénzt, A 7970 mellé elég az X4 640 is. -
stratova
veterán
válasz
Kingcold #1740 üzenetére
A8-3870K 38-40e
HD6670 GDDR5 23-25e
61-65eAthlon II X4 640 25-30e
HD6850 40-44e
65-69eMeg lehet nézni HD 7970 (ami sokkal erősebb a 6850-nél) mekkora hátrányt szenved Athlon II X4 640-nel (3.0 GHz)
doom3do
A tartóstesztet hűtőben vagy fagyasztóban végzed? 80 °C környékén elvileg a hővédelem levágja P6 állapotba. Amúgy az eredmény szép, de notebookot ilyen fesszel ilyen hőfokon.. háááát..
-
doom3do
csendes tag
Az utóbbi pár hétvégén próbáltam kicsit húzni az A4-3300M köré épített asus k53ta-sx029d laptopomat. [link1] [link2]
A procit sikerült 3.5 GHz-ig stabilan tartanom, de szeretném a memóriát is egy kicsit gyorsítani. A bios eléggé gyér, kb. dátum, pontosidő, boot sorrend és jelszó van benne.Így a setfsb vagy hasonló programhoz (cpufsb, softfsb, clockgen, speedfan..) keresek importálható pll/xml fájlt, vagy legalább pll és kvarc típust az FSB húzáshoz.
A garanciavesztéses tuningra még nem szántam rá magam. Remélem, hogy smb-n keresztül állítható alaplapi pll van rajta. -
IRON STORM
őstag
Sziasztok! összeraktam egy htpc-t. A3850 Giga A75M UD2H lap meg 4 giga ram. A proci sebességét visszavettem szorzóállítással 2.4 ghz-re. Így viszont nem működik a c&q. Ez mitől lehet?
-
medek3
aktív tag
Azt belehetne állítani mondjuk a catalyst kezelőjében, hogy csak a játék indításánál kapcsol be a diszkrét VGA? És csak az dolgozna.
Így csak akkor fogyasztana sokat, ha játszik az ember. -
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1738 üzenetére
Ha jól tudom, a Dx9 miatt semmivel sem megy a dual graphics. Csak Dx10 vagy 11 alatt megy.
-
-
stratova
veterán
-
Kingcold
aktív tag
válasz
edward2 #1732 üzenetére
sose volt ati/amd konfigom, ez lenne az első.
Tottál laikusként kérdezem újramert mert ez nem ez én világom, de érdekelne.
van egy a8 as procim, stimt,
egy fm1 es alaplap
ezen 2 db pci-e csatlakozó van
ha vennék 2 db 6670 est az összedolgozik a proci integrált 6550 es vga jával?
vagyis, miképp tudnék egy fm1 es konfigurációból a lehető legtöbbet kihozni? -
Kingcold
aktív tag
Hali!
A napokban tervezek egy a8-3870 es konigot, 6670 es vga val párosítva..
Kérdésem, csak dual szinten működik a dolog, vagy esetleg szerezhetnék egy 2. 6670 est is és így 3 an dolgozhatnak együtt? -
zetecR
addikt
válasz
Joker94 #1707 üzenetére
Szia,
én pont a NFS Runnal játszogatok A6 3650-en.
Mivel elég jól interpolál a monitorom, nem zavar, hogy vissza kell vennem a felbontást 1280x960-ra, + az FSB 150MHz (tehát az IGP 666Mhz, a proci 3600Mhz megy) gyakorlatilag folyamatosan a limitált 30FPS környékén megy.
Ha felrakom 1600x1200-ra, akkor már az FPS le-le esik akár 20 környékére is. -
stratova
veterán
válasz
audi100td #1724 üzenetére
York-ot tekintsük kicsivel gyorsabbnak (c2c) Phenom II-nél, bár GTA IV pont nem az a játék, ahol ez kijönne.
(vigyázat gigateszt)
Lásd.
3.2 GHz: QX9770 (32.6) vs. Phenom II 955 (34.0) fps
3.0 GHz: Q9650 (30.6) vs. Phenom II 945 (32.5) vs. Athlon II X4 640 (28.9) fpsLlano Phenom II és Athlon II közötti teljesítménnyel bír. Ahol egy 3.5-ös York nem hajtja ki a kártyát, ott Llano sem fogja megváltani a világot.
Kicsit más:
A8 -3850 2.9 GHz - GTA IV: Episodes from Liberty City Patch 1.1.2Kis érdekesség a diskuráláshoz:
A8-3850 (2.9 GHz 4 MB L2) vs. Q9550 (2.83 GHz 12 MB L2) -
audi100td
nagyúr
válasz
atti_2010 #1725 üzenetére
Mi lenne ha egyszer arra reagálnál amit írtam és nem kezdenél el rögtön ferdíteni?
Kiindulópont:
Joker94: "Q9400-al 3.5Ghz-en is csak 30%on hajtja ki az 580-at."
Te:
"Viszont az A8 simán kihajtja az 580-at."
"Játékokról volt szó, játékokban pedig nem profitálsz a prociból pláne FullHD-ben"
Te magad világítottál rá az ellentmondásra (illetve mondtál magadnak ellent), akkor hogyan tudná jobban kihajtani az A8? Főleg úgy, hogy nem gyorsabb egy 3,5GHz-re húzott Q9400-nál.
Egyébként a GTA4 eleve egy speciális eset, sokkal többet számít ott a cpu mint a vga.
"egy 4 magos Athlon elég mindenre"
Ha csak játékokat nézzük, ebben egyetértek, nem is állítottam az ellenkezőjét.
"neked nem jött be ez a proci az egy dolog az meg hogy másnak nagyon jó lehet egy másik."
Ilyet sem mondtam, nagyon is bejött, csak a gpu része vált számomra kevéssé az árát figyelembe véve. Hogyne lett volna elég a cpu teljesítménye amikor egy nagyjából azonos teljesítményű AM3-as proci váltotta? Másrészt soha nem mondtam, hogy nem lehet jó másnak, sőt nagyon sok esetben a legjobb alternatíva, de nem a mai játékokhoz, mai felbontásokon.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
atti_2010 #1718 üzenetére
Azért megnézném clock to clock mennyi a különbség a York és a Llano között, természetesen kizárólag cpu teljesítmény szemszögéből nézve, főleg játékoknál. Ebből kiindúlva azon sem lepődnék meg ha az öreg C2Q jönne ki jobban: [link]
"A Phenom II X4 – azonos órajelet feltételezve – kb. 10%-kal gyorsabb, mint az előző Phenom, ami szép teljesítmény, de 3 GHz-en nagy általánosságban lassabb, vagy egálban van a már réges-régen kapható, 2,66 GHz-es Core 2 Quad Q9450-nel, és ironikus, de ezt a modelt az Intel lassan kivezeti a forgalomból, míg az AMD-nek még ezt sem sikerült maradéktalanul beérnie"
Azt meg tudjuk a Llano hol helyezkedik el a Denebhez képest. Tényleg nem értem miért kell szimpátia/fanboyság alapján sorozatosan félrevezetni az embereket.
-
kzkz
őstag
Sziasztok!
Most fogok venni egy A6-3650-es procit, és az lenne a kérdésem, hogy az AM2/AM3-as hűtők jók ehhez az FM1-es foglalathoz?
Előre is köszi a választ!
Üdv,
KZ -
audi100td
nagyúr
válasz
edward2 #1704 üzenetére
A dual graphics-nál azért nem árt figyelembe venni, hogy nem minden játéknál skálázódik megfelelően a rendszer illetve DX9 alatt egyáltalán nem is működik: [link]
Átlagos teljesítményben valószínűleg hasonlóan teljesít a kettő konfig (már ahol működik a dual graph), 4850-nél viszont nincs DX11, de a napokban úgy is váltja egy GTS 450. A 4850-et ideiglenes kártyának vettem, mert nem találtam megfellő áron 5750/5770/GTS 450-et.
Fogyasztásban egyértelműen a Llano felé billen a mérleg, bár nem tudom mikor állítottam az ellenkezőjét, hogy folyton ezzel basztattok. Zajszint szempontjából nagyban függ a dolog a 6670 hűtésén, a fogyasztás önmagában ilyen szempontból mit sem ér ha ráraknak a gyártók egy olcsó hűtést, aminek visít a ventije. A processzoron meghagytam ugyanazt a hűtőt mint a korábbi Llano-s konfigon, ami elég jó adottságokkal rendelkezik (Freezer 7 pro rev. 2). Idle most is ugyanúgy hangtalan, terhelve sincs igazából különbség, mert a Llano-nál a grafikus rész hőtermelését is el kellett vezetni, szóval kb. ugyanott vagyunk. Egyedül a vga piszkít kicsit bele, de még így is elég halknak mondható a Vapor-X hűtés.
Na de úgy teszem fel a kérdést, hogy mindez (valamivel alacsonyabb fogyasztás, vga típusától függően kis mértékben alacsonyabb zajszint) megér +30e Ft-ot? Illetve ha passzív 6670-nel számolok, +40e Ft-ot? Ha nektek igen, azt is elfogadom, de ha nekem nem, miért kell érte megkövezni? Ráadásul egy szóval nem mondtam, hogy rossz a Llano, csak megjegyeztem, hogy kimondottan játékra (FHD) nem biztos, hogy a legjobb választás.
Egyébként hajlandó vagyok bármilyen tesztet lefuttatni, ha ettől jobban érzed magad.
atti_2010: milyen 6850?
-
Joker94
aktív tag
Nézegettem ezt az új FM1 platformot.
Mit kell tudni ezekről?
egy A6 3650 mennyire alkalmas pl BC2,Gta4,NFS Run futtatására?
Külön VGA-t nem szeretnék,öcsémnek akarok valami jó kis cuccot összerakni ami keveset eszik,olcsó és halk. -
zetecR
addikt
válasz
whiteman0524 #1703 üzenetére
Hivatalosan a 1866MHz-as is támogatott.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
whiteman0524 #1634 üzenetére
Egyébként gondoltam rá hogy be kéne ruházni még 4GB memóriára, mert a virtualizáció csak úgy szippantja a gigákat ha azt akarja az ember hogy értelmes sebességgel fusson a virtuális gép. Jelenleg gyárilag 2*2GB 1333Mhz-es memóriamodul van a laptopomban, de ha bővítenék akkor ezeket lecserélném 2db 4GB-os modulra.
Azon gondolkoztam ennek kapcsán, hogy az A6-3400 mellé most akkor lehet gyorsabb memóriát is rakni, vagy maximálisan az 1333MHz-es támogatott?
-
medek3
aktív tag
Szerintem csak az a bajuk, hogy hűtlen voltál. Megváltál a tiptoptól egy "riherongyért"
Szívesen olvasgatom amiket írogattok tuning és fejlesztgetés terén. Neked is volt egy jó pár hozzászólásod, ötleted aminek így gondolom vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Asus 14 Zenbook UX425E FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest