- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- skoda12: Webshopos átverések
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzkz
őstag
válasz
audi100td #2049 üzenetére
Visszavittem, visszaadták a pénzt egyből.
Remélem a lapnál is visszaadják, mert azt írják, hogy személyes átvételnél nincs elállási jog, csakhogy a jogszabály szerint van! Ezt nem a szokott helyen (ipon-nál) vettem, hanem a lambdacomputer-nél. Holnap kiderül, hogy szívóznak-e...
-
kzkz
őstag
válasz
audi100td #2035 üzenetére
1866-on megy a RAM, ott nincs gond.
És 2133-on is megy, ha nincs raid! Ha van Raid, akkor viszont már 1921-en se megy. Ergo a ram képes 2133-on menni bizonyos, a ram-tól független beállítás mellett. Tehát nem a ram az oka, de lehet, hogy élek zetecR ajánlatával, és akkor kiderül majd tutira... -
kzkz
őstag
válasz
audi100td #2030 üzenetére
Dual Channel DDR3 2400+ MHz
Delivering native support for DDR3 memory up to 2400MHz, GIGABYTE Ultra Durable series motherboards allow users to easily reach higher memory frequencies at lower voltages; achieving higher memory performance with lower power consumption to run even the most memory intensive applications such as high-definition video and 3D games with ease.Te is (és én is) csak azért tudod/tudom, hogy ez tuning és emelt fsb-vel jön elő, mert beleástad magad a témába. Ez még nem is lenne gond, csak EZT ELFELEJTETTÉK ODAÍRNI, hogy ezt semmi nem garantálja. Az meg nem tájékoztatás, hogy a speci oldalon ott van a 2400 mellett egy két betűs varázsszó, hogy OC. És? Ez mit jelent? Ez már sehol. Nyugi tudom mi, de az OC még nem jelenti azt, hogy nem fut ezen. Azt jelenti fut, csak felórajelezve. HÁT NEM FUT, elmondom! És nem is a 2400 a vágyam, hanem a 2133, ami ugye meg sincs említve!
Szóval jogosan kérhető számon, mert félretájékoztattak a gyártó oldalán! Amúgy még ez se kell hozzá, ugyanis a webshopok kötelesek visszavenni 8 napon belül, indok nélkül. Nekem még indokom is van hozzá!
A Ramok meg jók, mert ha elindul a gép, akkor fut vele, csak újraindítás után felejti el a vinyókat. És ha visszavettem a frekit 1866-ra, akkor se ismerte fel őket újraindításkor, tehát az FSB a gond, pedig bőszen hirdetik, 2400Mhz, ez pedig csak FSB emeléssel lehet...
-
kzkz
őstag
válasz
audi100td #1988 üzenetére
Legfrissebb BIOS természetesen, és a lap GA-A75M-D2H
-
atti_2010
nagyúr
válasz
audi100td #1981 üzenetére
Nem fáj de amint már kiderült tuningban egyáltalán nem jó, nem értem miért kell védeni annyira egy márkát ami sorozatosan leszerepelt az utóbbi 2 évben, pl most vacakolnak az aktiv MOSFET-tel amit az MSI rég használ és egymás után füstölnek el rajta a tranzisztorok, de látom a memória kezelési problémák is maradtak a régiek.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
audi100td #1752 üzenetére
Majd megtanulja amikor megadjak magukat a forrasztasok vagy a kondik. Normal hasznalat mellett is hullanak 1-2 even belul.
#1751 doom3do: Jol ertem, hogy notira akarsz ramenni kisfelxszel? Az, hogy barbar dolog, a kisebbik baj, de a hutest gyakorlatilag kinyirod, mert megszunik a szellozes.
-
stratova
veterán
válasz
audi100td #1724 üzenetére
York-ot tekintsük kicsivel gyorsabbnak (c2c) Phenom II-nél, bár GTA IV pont nem az a játék, ahol ez kijönne.
(vigyázat gigateszt)
Lásd.
3.2 GHz: QX9770 (32.6) vs. Phenom II 955 (34.0) fps
3.0 GHz: Q9650 (30.6) vs. Phenom II 945 (32.5) vs. Athlon II X4 640 (28.9) fpsLlano Phenom II és Athlon II közötti teljesítménnyel bír. Ahol egy 3.5-ös York nem hajtja ki a kártyát, ott Llano sem fogja megváltani a világot.
Kicsit más:
A8 -3850 2.9 GHz - GTA IV: Episodes from Liberty City Patch 1.1.2Kis érdekesség a diskuráláshoz:
A8-3850 (2.9 GHz 4 MB L2) vs. Q9550 (2.83 GHz 12 MB L2) -
-
atti_2010
nagyúr
válasz
audi100td #1690 üzenetére
Újabb hazugság/félreértelmezés, a procit egyszer sem keveselltem, csak leírtam, hogy ugyanazt tudja cpu szinten mint amit megvettem használtan 15e Ft-ért.
Mindössze azt felejtetted ki, hogy a Llano cpu szinten azt tudja mint egy 2-3 éves proci csak kevesebb fogyasztással
Ezt nem én írtam.Na de én befejeztem mert semmi értelme.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
audi100td #1690 üzenetére
csak meg mertem említeni, hogy használtan van más alternatíva is játékra és még így is vérszemet kaptok.
Mindenki tudja hogy használtan összerakni konfigokat régi alkatrészekből sokkal olcsóbb, én is így csinálok ha jönnek hogy kell egy olcsó gép, de ezt nem kell egy most megjelent termékhez hasonlítani mert értelmetlen, természetesen jogod van eladni ahányszor akarod,
-
atti_2010
nagyúr
válasz
audi100td #1687 üzenetére
Látom a felfogásod nem az igazi, első sorban magasabb grafikai teljesítményt szerettem volna ugyanolyan áron vagy olcsóbban
Egyszer a procit kevesled egyszer pedig a grafikát, de százezerszer elmondták itt a PH-n hogy nem játékra való, akkor minek szaladgálni itt a köröket, ez egy közepes beállításon FullHD -ig jó játszani HD 6670 mellett ezt viszont nagyon kis fogyasztáson. Akinek így megéri az megveszi vagy vár egy kicsit és lejjebb megy az ára. Amiért te meggondoltad magad vagy neked nem érte meg azért nem kell mindenkit lebeszélni róla mert nagyon sok jó tulajdonsága is van.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
audi100td #1685 üzenetére
Llano cpu szinten azt tudja mint egy 2-3 éves proci csak kevesebb fogyasztással, ez minden bizonnyal
Ez a legnagyobb marhaság amit mostanában halottam, a BF3 gyönyörűen viszi, gondolom nem a Warner Brosnak akartál renderelni vele, akkor meg mire nem volt jó? Különben is azt írod hogy FullHD akarsz vele játszani, csakhogy ott a proci nem számít annyira mint a VGA.
-
Banános Joe
csendes tag
-
atti_2010
nagyúr
válasz
audi100td #1682 üzenetére
De láttam, fél év az alaplapra ami a leghamarabb szokott elhalálozni, játék szempontjából egy 4 magos proci teljeset elég tehát mindegy hogy milyen, egy VGA-t meg be lehet gyógyítani a Llano mellé is, de azt nem értem miért vetted meg hiszen mindent láthattál a tesztekben ami lényeges.
-
Banános Joe
csendes tag
válasz
audi100td #1678 üzenetére
A használt piac az egy külön téma. Bármiből vehetsz használtat.
Viszont ami gyárilag jó ár/érték arányban, az használtan is az lesz. Vannak nagyon jó vételek, de ez minden használt termékre igaz. A használtpiacot azért nem érdemes egy tesztben figyelembe venni, mert egyáltalán nem biztos, hogy a következő 10 vásárló is kifog egy ugyanilyet. -
Banános Joe
csendes tag
válasz
audi100td #1642 üzenetére
Ez inkább elméleti fejtegetés részemről, mintsem vásárlási szándék.
Egyébként ahogy én látom, az X4-esek hasonló áron vannak, hasonló teljesítménnyel, továbbá FM1-es is van: X4 631/X4 651(bár ezekről gyakorlatilag semmit nem találtam, de gondolom nem lehet nagy különbség az AM3-as társaikhoz képest).A Passmark eredmények mennyiben tekinthetőek mérvadónak?
Sosem volt AMD-m, de ez a Llano kifejezetten szimpatikus. Látok benne potenciált, de sajnos ez az FM1 nem túl hosszú életű. Már a Trinity is új socketet kap...Innen nézve valóban egy AM3+ alaplap tekinthető hosszútávú befektetésnek. X4-ről még akár egy következő generációs bullra is fejleszthető...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
audi100td #1642 üzenetére
Azt még érdemes számításba venni, hogy az IGP-nek nem feltétlenül kell grafikát számolnia. Az OpenCL-lel, vagy a C++ AMP-vel a Llano ezen része bármikor munkára fogható még dGPU mellett is.
Ez persze igaz lesz a többi termékre is, mint az új Trinity, vagy az Intel Ivy Bridge. Illetve az olcsóbb megoldásokra is, pl.: Brazos. Bár e mellé szerintem nem sokan raknak dGPU-t. -
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
audi100td #1450 üzenetére
Igen, csakhogy nalad legalabb ezzel a BIOS-szal megoldodott a dolog, nalam tovabbra sem. Regebbivel meg senkinek sem ment az AHCI.
#1449 zetecR: GigaByte alaplapokkal a kezdetektol nincs problema.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
audi100td #1431 üzenetére
Valoszinluleg tobb vezetekezes kene az alaplapra, bonyolultabb ergo dragabb nyak. Ennyi. Na most ha Intel platformot herelnek igy ki ilyen altalanosan, premium kategoriaban is, akkor olyan ordas nagy seggberugast kapnak, hogy onnantol kezdve a szajukon keresztul... az AMD-nek meg orulnie kell, hogy addig sem Intel alaplapok potyogtak a gyartosorokrol.
Az, hogy a GigaByte-nal megy az AHCI tuning mellett megint csak azt igazolja, hogy nem a chipset a ludas, vagy ha igen, akkor is ki lehet kuszobolni a hibat. Nyilvan nem ingyen van a megoldas itt sem, szoval a legtobben telibe****tak.#1409 balage25: Jatszogatni az A6 is eleg lehet, de ha a jovore gondolsz azert az A8-ban levo +35% jol johet majd. (meg hat az jopar dolgot HD-ben elvinne a TV-n is) Fogyasztas szempontjabol kimondottan jo a rendszer, egy HD6670 sem zavarna sok vizet, de ha mar szempont a villanyszamla akkor inkabb kihagynam.
Es mivel a tobbiek itt eppen beszelgetnek rola, erdemes megnezned, hogy kepes-e egy idoben kezelni a szukseges kimeneteket a kiszemelt alaplap. Igaz most van egy CRT-d masodlagos kijelzonek, de ha kesobb valtja egy LCD kellhet a ket digitalis kimenet. -
echterion
nagyúr
válasz
audi100td #1418 üzenetére
Na most én eddig még nem találkoztam olyan megoldással, hogy két digitális kimenet nem működik egyszerre. Azt ne mondd, hogy minden mezei usernek kell erre is gondolni, meg alaplap vásárlás előtt a manual-t el kell olvasni. Ez öngól és elég nagy átverés szagú dolog. Alapfunkcióról beszélünk, pláne htpc platformról lévén szó.
(#1419) =HG=: Passz, javaslom próbáld meg az azonnali kérdések topikjában, hátha ott tud valaki segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Poco F7
- Linux kezdőknek
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Napelem
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest