- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gergosz2: Emlékezzünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz
BlueAthlon #2599 üzenetére
Nekem D-SUB-on az UD4H 119-ig bírta...
Ha K-s a proci, akkor miért emeled ennyire a BCLK-t?
-
BlueAthlon
senior tag
Sziasztok
Nemrég szereztem egy Giga A75M-UD2H-t és egy A3 3870K-t. Memória adott : Geil 2200Mhz 2x2GB. Monitort most fogok cserélni, DSUB kimenet miatt 105-ös host clock felett már nyűglődött...
Egyelőre az elvárt teljesítmény legalább :
125 Mhz Host Clock, CPU x28 = 3500 Mhz, Memória x8 = 2000 Mhz, GPU = 900 mhz ( 3600/5*125).
Esetleg:
133 Mhz Host Clock, CPU x27 = 3600 Mhz, Memória x8 = 2133 Mhz, GPU = 912 Mhz ( 3600/5,25*133).
Kinek van tapasztalata tuning terén?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #2596 üzenetére
Értem én mit akarsz mondani de ez így nem túl preciz hiszen nem mindenkinek van meg a Crysis 2 vagy a GTA, más játékok pedig éltérően terhelik a rendszert, hidd el nekem hogy ha minden rendben van akkor a Prime 95 es a Furmark nem tehet kárt a gépben, ha meg nincs rajta a hűtő rendesen akkor egy játéktól is megállhat, de a mai CPU-k, GPU-k már nem mennek tönkre olyan könnyen.
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2595 üzenetére
Stressz tesztet kérdezett, ez igaz. De nem feltétlenül kell (szerintem) ezekkel a progikkal gyilkoni a masinát. Persze, mindenki úgy csinálja, ahogy jól esik neki, csak gondoltam, megjegyzem neki, hogy van más vélemény is. Az igaz, hogy neked címeztem, ezt eltoltam, mert inkább neki szólt a hsz-em.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #2594 üzenetére
De neki most csak a max terhelést kell megnézni arra meg tökéletesek, a többit meg úgyis a valós felhasználás alatt lehet kitapasztalni, nekem is volt hogy tuningoltam a Crysis W, Far Cry 1,2 kitűnően ment aztán nyitottam egy weboldalt és belefagyott, ilyen a tuning.
-
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2593 üzenetére
Ja, kár, hogy 3 óra prime alatt az FX-5000-em stabil volt, majd 2 perc GTA IV után kifeküdt. Szart se érnek ezek a progik, csak feleslegesen nyüstölik a rendszert, égetik az áramot. A legjobb teszt mindig a valós felhasználás, azt meg sehogy nem tudod szimulálni, csak ha valóban használod az adott progit.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #2592 üzenetére
Amúgy én nem szeretem ilyen progikkal kínlódtatni az alkatrészeket, szvsz felesleges. Adj neki egy Cysis 2-t vagy GTA IV-et
Ezek a szoftverek kimondottan erre lettek kifejlesztve, lehet hogy 1 játék alatt nem jönnek ki különböző hibák, ez nem kínozás, megy vagy nem megy, erre adnak választ és mindenki ezeket használja.
-
echterion
nagyúr
válasz
zsolt734 #2587 üzenetére
Nálam is zajongott a Titan Vanessa S-type a lapra kötve, ezért inkább kézi vezérlésre állítottam, és 5V-on se ment a procim 55 fok fölé. Valószínűleg feleslegesen zajong.
Amúgy én nem szeretem ilyen progikkal kínlódtatni az alkatrészeket, szvsz felesleges. Adj neki egy Cysis 2-t vagy GTA IV-et (vagy valamilyen erős 3D-s game-et), és megkapod a mindennapi használat során előjövő legmagasabb hőmérsékletet (nem számolva a most nem jelentkező nyári kánikulával). Felesleges fánkozni megy prájmolni.
-
zsolt734
tag
válasz
atti_2010 #2588 üzenetére
Erre nem is gondoltam.
Stressztesztnek mit érdemes használni? 3DMark? (Gondolom a CPU-t, illetve a GPU-t is kéne dolgoztatni, egyszerre.)
Egyébként nekem amikor a hűtő 1500rpm-en pörög, már az hangosnak tűnik. Illetve igencsak zavar, hogy amikor a proci elkezd dolgozni, akkor megemeli pár másodpercre a fordulatszámot 1200rpm-ről, aztán visszaáll. -
zsolt734
tag
Köszönöm segítségeteket, a hét végén összeállt a gép, A6-3650, GigaByte A75M UD2H és 2x2GB Kingmax 1600MHz személyében.
Teljesen jó, viszont a hűtéssel nem vagyok elégedett. A gyári hűtőt inkább hanyagoltam, és a S754-es 3200+-ról átszereltem a Zalman CNPS9500A hűtőmet, ami viszont most jóval hangosabb, mint az előző procin (tudom, 110W vs 65W). A kérdésem az lenne, mivel lehet halkan és hatékonyan hűteni? Például CoolerMaster Hyper TX 3-at használ valaki? Vagy valami más? -
medek3
aktív tag
De lehet lentebb adom 7ezerrel. Nézegettem még a lapos kivitelűeket is ami nem lenne hátrány az elvezetésnél,de nem tudom mennyire lehetnek leárnyékolva.
-
pockhome
senior tag
Srácok!
nézegettem én az a4-3300 és 3400 közti különbséget, és az a kérdésem hogy csak a gpu és cpu órajelbeli különbség van?
és ha igen, akkor a 3300-ast lehet e anyira húzni hogy elérje azt a szintet mint a bátyja? -
echterion
nagyúr
válasz
Dr. Student #2574 üzenetére
Ha alapórajelen kékhalálozik, akkor általában egy +0,05 V segíteni szokott rajta. Egyébiránt én 1866-os modulokat használtam hozzá. és a grafikai résznek kellett is a nagy ram sávszél.
-
Skynet258
veterán
válasz
Dr. Student #2574 üzenetére
Személy szerint a low voltage verziót nem keverném a simával, nálam egyébként 8GB-os 1600-as Kingston kit van, gond nélkül mennek.
-
Dr. Student
senior tag
Hali!
Milyen memória ajánlott egy FM1-es rendszerhez, A6-3650-os procim van, és egy Asus A75M-es alaplapom van, és többször előfordul, hogy kékhalálzik a gépem, a memóriára gondolok... van egy mezei kingmax ramom 4gb-os, és van egy kingston low voltage ramom, egy ilyen rendszerhez ezek a ramok megfelelőek ?
-
medek3
aktív tag
válasz
echterion #2570 üzenetére
Sajna kikerülhetetlen. Media-boxot nem akarok venni mikor itt van pont erre a célra alkalmas apu. BD filmekhez meg le kellene cserélnem a routert. A xboxhoz, lánykám notijához és torrentezéshez elég.Így inkább kiadok 15-20eft egy jó minőségű kábelért. Még a hi-fi nél megtanultam, hogy érdemes a jó minőségű kábelekre odafigyelni.
-
echterion
nagyúr
-
pockhome
senior tag
a4-3400hoz milyen olcsó lapot ajánlotok? 10ezerhez körüli árban.
-
medek3
aktív tag
úgy látszik az asrock támogatja a két monitoros megjelenítést, ha jól értelmezem.
1. D-Sub, DVI-D and HDMI monitors cannot be enabled at the same
time. You can only choose the combination: DVI-D + HDMI, or HDMI
+ D-Sub.
2. When you playback HDCP-protected video from Blu-ray (BD) or
HD-DVD disc, the content will be displayed only in one of the two
monitors instead of both monitors.
3. To support Dual-link DVI monitor, please do not use D-Sub and HDMI
ports. Please connect the DVI monitor cable to the DVI port only -
medek3
aktív tag
Egyébként a 6670 esek közül melyiket lenne érdemes megvenni?
Esetleg?: MSI Radeon HD6670 1GB 128bit DDR5 PCI-E R6670-MD1GD5.
Azt milyen mutatók alapján tudom beazonosítani, hogy az asrock A75 pro4-M képes-e monitoron és tv-n egy időben megjeleníteni?Az alaplap támogatja a crossfirex-et.Két 6670-es tud egyszerre dualban és crossfirex-ben működni?
-
stratova
veterán
Hát no messze van a jól játszhatótól, de nem csak te vagy csodabogár. Én is toltam UT2003-at 850-es Thunderbird + Matrox G400 kombóval, de a legjobb a PI 200MMX-es FFVIII (320x240 quarted screen, az nem akad csak simán olyan a futás mintha a Holdon járnál).
Jó ez az APU de a világot nem váltja meg, max. a koca játékos igényeket vállalhatóan kiszolgálja.echterion Trinity-től egy HD 6670 DDR3 teljesítménye a reális elvárás szvsz.
-
medek3
aktív tag
válasz
Skynet258 #2540 üzenetére
Azért annyira nem vészes csak hosszú távon élvezhetetlen. Az első kijelentésemet akkor tettem mikor kezdődött a játék és épületen belül voltam. Ott tényleg nem volt gond, csak aztán jött a külső tér, na ott már erőlködött. Irányításnál az egyik pillanatban még célra tartottam a másikban már a sarokba lestem mint a hugyozó malac.
Lehet egy kicsit javulna a helyzet 135fsb nél, de nem akarom nagyon nyúzni.
Mentségemre legyen mondva elfogult vagyok mivel kedvelem ezt az aput.
Vessük. -
atti_2010
nagyúr
Jó lenne pontot tenni ennek a FullHD ügynek a végére még valaki tényleg elhiszi hogy használható felbontáson megy vele a Crysis 2, nekem csak 22 FPS -ot sikerült kihoznom 1680x1050 -en Gamer beállításon produkálni rémesen késett a vezérlés, Advanced-en 18 korul volt és szinte használhatatlan, így sajnos azt kell mondjam hogy aki ebben a felbontásban játszani akar külön kell vegyen egy erősebb VGA-t is vagy legalább egy 6670-et a duállhoz.
-
Skynet258
veterán
8fps egy kicsit szaggat?
Ez még egy körökre osztott stratégiát is hazavágna, nemhogy egy FPS-t...
Ennek fényében eme két sorod a múltból:
"Nálam a crysis 2 ultra beállításon is rendesen fut."
"A crysis2 ultra beállításon dx11-en némi akadással, de játszhatóan fut."
erősen értelmét veszti...
Mindenkinek mást jelent a "smooth", van aki 60fps alatt hányingert kap, ez szerintem is túlzás, de maradjunk annyiban, hogy minimum 25 fps azért elkél, hogy mozgóképet lássunk és ne diavetítést. Na most akkor vessük össze ezt a 8-as értékkel.
-
medek3
aktív tag
De ez csak 123as fsb-vel! Viszont extra alatti beállításon,dx11, full hd-n teljesen használható.
-
Először arra tippeltem, hogy talán mégsem full HD-ban játszol, s azért érzed viszonylag folyamatosnak a Crysis 2 futását. Ezért gondoltam, hogy jó lenne egy képernyőmentés.
Tény, hogy mindenkinek más a játszható, de 8 fps már nem az a kategória.Az egészre egyébként csak azért volt szükség, mert járnak erre felé olyanok is, akik nem nagyon értenek a hardverekhez. A hozzászólásokat elolvasva pedig simán azt hihetnék, hogy egy 30-40 ezer Ft-os APU elég lesz nekik full HD-re, Crysis 2-re, ultrán, pedig sajnos nem.
És akkor még egyszer: szerintem nagyon jók az APU-k, akár játékra is. Azonban csodát nem szabad várni és ha valaki úgy veszi meg, hogy tudja, mire számíthat, akkor sok örömet fog okozni neki.
mod: ez a felbontásos mizériát sajnos nem tudom mi okozhatja, nincs Llanom.
-
medek3
aktív tag
válasz
solfilo #2532 üzenetére
akkor se lesz több. Vagy ezt is soknak találod?
Azért köszi.
Nem értem miért, de csinál egy olyat a crysis, hogy az első indításnál normális a következő indításkor se nem ablakos se nem teljes képernyős még sem tölti ki a monitort.
A felbontásra viszont ugyan azokat az értékeket mutatja és a pipa is ott van a teljes képernyő beállítása előtt -
medek3
aktív tag
bmp-t nem engedi feltölteni
8fpsegy kicsit szaggat, de megy.
-
medek3
aktív tag
megpróbálom elétek tárni, remélem nem égek be nagyon.
-
Nem piszkálásképpen írtam, de Crysis 2-ről beszélsz, ultra beállításon, dx11-en, full HD felbontáson. Ami azért komoly erőpróba a 30-40 ezer Ft-os diszkrét videokártyáknak is, nem hogy egy első generációs APU-nak. Ezért javasoltam, hogy készíts egy képernyőmentést, amikor bemész a játék grafikai beállításai közé. Print Screen gomb minden billentyűzeten van, ez a vágólapra helyezi a lenyomáskor aktuális képernyőképet, amit bármilyen képszerkesztő programba be tudsz illeszteni.
FPS számot pl Fraps nevű programmal tudsz mérni.Sokan kíváncsiak vagyunk, hogy milyen beállításokon is használtad a játékot, hogy tűrhető sebességűnek érezted a futását.
Nem kívánom elvitatni, hogy jóra sikerültek a Llano-k, már az is szép önmagában, hogy egy "igp"-n elindul egy ilyen játék, mint a Crysis 2. -
echterion
nagyúr
válasz
pendre54 #2522 üzenetére
Nem fog működni a 4850-eseddel egyik apu sem. 7770 helyett ugyanannyiért inkább 6850-est vegyél (vagy néhány ezressel drágábban 6870-est), az kb. 15-20 %-kal gyorsabb.
Ezeknek az apu-knak a teljesítménye nem éri (a trinity fogja érni) a mostani kártyád teljesítményét sem, nem hogy fejlődés lenne ilyen téren. -
törölt tag
válasz
pendre54 #2522 üzenetére
itt van egy táblázat, ahol leírják, hogy milyen vga-kkal működik a 2 gpu-s dolog (6670,6570)
llano-nál a dual graphics nem a legideálisabb. ha a játék támogatja (dx10) és működik is rendesen, akkor kb a 4850 szintet tudja hozni a rendszer, így nálad nem látom értelmét.
llano és 7770 tulajként inkább a 7770 vásárlását tudom ajánlani. -
törölt tag
válasz
pendre54 #2520 üzenetére
inkább vegyél 7770et, fullhd felbontáson megállja a helyét. igp-vel még meredek ez a felbontás. a következő generációs apu teljesítménye már elég közel lesz a mostani vga-dhoz (4850), egyedül a ram sávszélesség gyengébb.
amúgy a llano is és a trinity is képes együtt működni külön vga-val, de a 4xxx széria nem tartozik közéjük. az integrált és a dedikált kártya közötti váltás tudtommal csak notinál megoldott, legalábbis amd-nél nem hallottam ilyenről.
ahhoz képes, hogy nem értesz hozzá, eléggé igényes alkatrészekből lett összerakva a gép.
-
Üdv!
Biztos, hogy ami után itt most érdeklődök, az itt mindenki számára evidens, de mentségemre szolgáljon, hogy én nem a számítástechnika világában nőttem fel.(Bill Gates nálam fiatalabb) Arról lenne szó, hogy van egy kb. 4 éves konfigom, benne egy HD 4850-es 512 Mb-os VGA, és egy E8500-as proci, ezt szeretném egy kicsit fejlesztemi.A monitorom 1920x1080-as felbontású. Első körben a VGA cserén gondolkodom, a kiszemelt egy HD 7770-es lenne. Viszont olvasgatva a híreket, hogy a jövő útja az integrált VGA, és rövidesen megjelenik az a bizonyos Trinity APU A10-5800-as proci, ami a hírek szerint már elég komoly teljesítményre lesz képes a játékok terén is, elgondolkodtam azon, hogy mi lenne ,ha egy ilyenbe ruháznék be, alaplappal, memóriával együtt, és maradna a jelenlegi VGA is.
Első kérdés, hogy egy ilyen felállásban egyáltalán használható lenne-e, a mostani kártyám? Amennyiben nem, akkor nincs több kérdésem, ha viszont igen, akkor érdekelne, hogy ez miként működik. Valamilyen szoftveres úton lehet azt szabályozni, hogy adott esetben a diszkrét VGA működjön, vagy éppen az integrált? Esetleg párhuzamosan megy mind a kettő, és monitoromon megjelenő produktum a kettő elegye?
Azt gondolom, hogy a két kártya teljesítménye nem adódik egy az egyben össze.Végezetül arra lennék kíváncsi, hogy egy ilyen felállásnál előfordulhat-e, hogy játékoknál, még a mostani teljesítményt sem látom viszont?
Amennyiben valakinek van egy kis ideje, meg türelme annak előre is köszönöm a választ. -
echterion
nagyúr
válasz
IRON STORM #2518 üzenetére
Elhiszem. Remélem, ez segít rajtad.
-
echterion
nagyúr
válasz
IRON STORM #2516 üzenetére
Adj neki 1,55 V-ot, hátha...
-
IRON STORM
őstag
Giga UD2H lapban 3850 es APU. Néha csinál olyat, hogy egy pillanatra elmegy a kép majd vissza is jön. Filmnézés közben, de néha simán netezés alatt is. 2x4 gb Kingmax Nano 1600 ram van 1.5 volton,elképzelhető hogy kevés?
-
medek3
aktív tag
válasz
Viktor77 #2507 üzenetére
Számomra is meglepő, pedig nincs is full-ra húzva a proci.
A crysis2 ultra beállításon dx11-en némi akadással, de játszhatóan fut. Ezért szeretem ezt az aput. Nem zsinatol külön vga. Valamelyik nap rákötöm a nagy Samsungra, kíváncsi leszek, hogy domborít az xbox mellett játszhatóságban.stratova: Igen elképzelhető, hogy ilyen téren nem vagyok vájt fülű és csak azért láthatom játszhatónak erős beállításon mert keményen hozzá vagyok szokva az alap gépekhez.
Ezért vettem a fiamnak egy slim-et.Nincs semmi buzera, letöltöm a piacról a játékot és nyomom ezerrel. Szó se róla jobban bele tudok feletkezni a játékba.
-
xAttilax
őstag
Sziasztok!
az FM1 hűtő foglalat kompatibilis az am3-al? -
törölt tag
megjött a gép, már a drivereket töltöm
bios-ban feltűnt, hogy 400 körüli igp órajelet ír. ugye az is lockmentes? (3670k)
illetve állíthatom a gpu-t mhz-enként? idáig azt szűrtem le, hogy a szorzófüggő a dolog. a biosban mhz-es lépcsők vannak. -
echterion
nagyúr
Itt a búcsú ideje, eladtam a rendszert, tokkal-vonóval. Azért még néha benézek, nagyon értékes tapasztalatokat szereztem ez alatt a pár hónap alatt, amíg Llano-m volt.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 8.gen i3 és 9.gen i5 processzorok érkeztek!
- i7-13700k
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest