- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
varga911
senior tag
válasz
VaniliásRönk #1291 üzenetére
RAM 1,7V, NB +0,1.
1 órát ment a memtest hiba nélkül, azóta semmi gond.
Érdekes. -
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1295 üzenetére
akkor ezek szerint nem egyformák a gyári értékek a különböző prociknál, vagy az anus kavar valamit
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1293 üzenetére
Hm, érdekes, nálam Aida64 és BIOS is 1,15-öt ír, idle visszaesik 1,0V-ra.
-
audi100td
nagyúr
Én az utóbbi hetekben a stalker-t vettem elő meg a san andreas-t, az elsőt alapon is elég szépen viszi, a gta-hoz azért kell egy kis tuning, hogy minden körülmény közt játszható legyen.
VaniliásRönk: NB-nek nem 1,15V (nálam ennyi) az alapfesze ? Vagy az is procitól függ mint a magfesz?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
varga911 #1278 üzenetére
Az 1.65V elvileg semmifele kart nem tehetett a RAM-ban, ahhoz edeskeves. Probaltal adni feszt az NB-nek? (1.05V az alap, 1.1-1.15V-ot nyugodtan meg lehet probalni) Esetleg az SB-nek is adhatsz egy kis plusz feszt, 1.1V helyett 1.2V.
Egyebkent mivel valoszinuleg nem volt stabil a rendszer mielott feszt adtal a RAM-nak, lehet, hogy csak a Windows kezdett osszeomlani. -
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td #1223 üzenetére
picit játszottam még a lappal, 158-as ref. clockig sikerült eljutni: [link]
a procinak meg itt van vége: [link]
2,1GHz-ről nem rossz
Természetesen ezek nem stabil eredmények, csak kíváncsi voltam mennyi a max amit ki lehet belőle hozni, az NB biztonság kedvéért 1,4V-ot kapott, a proci +0,15V-öt, azaz összesen 1,6V-ot, de ebből szépen droppolt a lap. Több feszt nem akartam adni semminek, főleg, hogy léghűtésről van szó.
-
varga911
senior tag
válasz
audi100td #1282 üzenetére
Még nyáron raktam össze, először 1600-as Kingston HyperX volt benne, de azzal elég durván artifactolt, még 2D alatt is.
Garancia alatt rögtön cseréltem erre a Kingmaxra, és még adtak is vissza pénzt mellé, ezzel egész idáig jó volt, nem értem hogy lehet hirtelen ilyen?!?Köszönöm a tippeket, cserélgetek és próbálgatok.
-
medek3
aktív tag
Boldog új évet mindenkinek
-
medek3
aktív tag
Tudja valaki, hogy mi az a cstate pmin a biosban? Érdemes bekapcsolni?
-
echterion
nagyúr
Na, mivel analóg monitor miatt tuningolni nem tudok, kipróbáltam az alulfeszelést: egyelőre -0,1 V-tal is stabil a cucc. Alapból 1,41 V a fesz.
(#1265) F.B.I.: Szívesen. Amúgy szerintem is maradj az inteles cuccnál akkor.
-
F.B.I.
veterán
Köszönöm urak!
Az inteles is az integrált gpu-t használná.
Passzívan elvinné egy CM Hyper212?
-
echterion
nagyúr
Szia!
Tuning az mindig kérdés. Ha tuningolni akarsz, akkor Giga lap, meg DVI/HDMI csatlakozású monitor. Ezzel a kombinációval szép eredmények érhetőek el. Esetleg az AHCI-móddal lehet még baj, bár nálam 130-as alapfrekiig nem volt gond vele, fentebb meg nem próbáltam.U.I.: Az inteles mellég milyen kari menne?
Üdv.
-
F.B.I.
veterán
Üdv urak.
Ez a konfig menne egymással: Asrock A55M-HVS, A4-3300, 4Gb Corsair XMS3 DDR3 1600Mhz, esetleg egy kis tuning is lehetséges a lapban?
Kérdés a tuning, mert ha nem akkor Intel G530 lenne helyette 8Gb memóval.
-
medek3
aktív tag
Nem tudtok egy használható linket ajánlani vREVEAL 3 premium-hoz?
Nincs fölös 14 ezrem és nem lenne rossz HD-ban a korrekció. -
varga911
senior tag
válasz
VaniliásRönk #1255 üzenetére
Feltettem 1,65-re, és eddig semmi gond.
-
azigazimoris
aktív tag
Pár napja , hogy elkészült...
Egy Sharkoon T5-ben egy 3650, Asrock A75 Pro 4 lappal, Corsair Vengeance 1600 memóriával, LC Cosmo 95 hűtővel, FSP Aurum 400-al meghajtva. Meg a sokat szidott Kingston V200 64 GB SSD-vel.
Valami bitang gyors és halkabb, mint egy temető
Köszi mindnkinek a segítséget
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
varga911
senior tag
Sziasztok,
Keresgéltem a topicban, de nem igazán találtam infót arról a jelenségről ami nálam fordul elő.
Egy A8 3850-nel van gond, megvétel óta csinálja.Általában minden szép és jó, de néha keresztbe csíkozza a képernyőt Windowsban. Ehhez hasonló a jelenség.
Játék alatt nem csinálja (CS:S), viszont néha előfordul hogy a legalsó 5-6 pixelsor felül jelenik meg. Ekkor ha kilépek, a Windows is szétesik, valahogy a kép nem középen lesz, hanem mondjuk jobbra eltolva 200 pixellel, de az eltolt kép kezdetéhez viszonyítva balra megjelenik a túloldalt lecsúszó rész is. Ilyenkor csak újraindítás segít.
Körülbelül 10-20%-ban fordul elő a hiba, eddig szemet hunytam felette, de azért fél év után idegesítő. Stabilitási gond nincs, nem fagy/indulgat újra a gép.
Gigabyte lap, A75 csipszet, 2x4GB Kingmax 1333MHz RAM, W7 64bit, legfrissebb Catalyst, tuning nincs.
Aranyozott HDMI - DVI kábelen kapja a monitor a jelet.
Van valami tippetek hogy mi lehet az ok?
Üdv.
-
echterion
nagyúr
Valaki korábban kérdezte, hogy hogy megy a Skyrim a Llano-n. Kipróbáltam, medium beállításon, AA-AF kikapcsolva: 36-os átlaggal ment. Sehol sem esett a játszhatósági szint alá, a legkisebb mért érték 23 volt.
-
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #1251 üzenetére
Én esküszöm becsülettel terelgetem őt a technikai dolgok irányába, és tök ügyes, meg érdeklődő... de az, hogy a PH fórumot olvassa... Az konkrétan lehetetlen.
Jelenleg is a konyhában sürög forog, nem is tudja, mi vár rá. -
-
medek3
aktív tag
Hahó fiúk!
Mindenkinek leégett a deszkája? -
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1241 üzenetére
spread spectrum-ot disabled-re állítottam ha számít valamit
-
Fooler89
őstag
válasz
Mercutio_ #1239 üzenetére
Hát nálam a gyári az 1.20 volt, amivel ugyanúgy tapasztaltam melegedést. Frissítés se segített.
Szerintem ezért nem érdemes régebbi biost feltenni mivel magasabb a kockázat (áramkimaradás vagy stb.) mint amit nyerhetsz vele. Legalább is én így gondolom, de természetesen a te döntésed. -
Fooler89
őstag
válasz
Mercutio_ #1236 üzenetére
Ezt nálam is produkálta a lap. Azért a múlt idő, mert visszavittem gariztatni.
Engem először meglepett mivel mikor én egy gépet összeszerelek az első dolgom az, hogy belépek biosba és elkezdem figyelni a hőmérsékletet. Ezzel kiderítem, hogy jól pasztáztam fel a cput és, hogy megfelelőek-e a feszültségek amiket a gép beállított. Történt, hogy első alkalommal 61 foknál ijedtemben kikapcsoltam és újra átnéztem a gépet. Ugye az a bug azonnal előjött. Ezután fórumon olvastam erről a jelenségről. Egy dolgot viszont nem értek, hogy miért nincs ez még kijavítva? Ráadásul nem csak ennél a lapnál fordul ez elő.
Az alaplap meghibásodása mellett a rossz UEFI miatt gondolkodtam, hogy itt lenne az ideje lecserélni ezt a lapot csak azt nem tudom, hogy mire?
Az összes márka, olcsóbbik lapjára van legalább egy rossz vélemény ebben a fórumban.
Drágábbat meg nem akarok venni mert nem ér annyit ez a platform sőt azért választottam ezt mert olcsóbban kijövök. Kivétel a ram de az 1600-os is csak egy-két ezer pluszt jelentett. -
Mercutio_
félisten
Újabb Asrock UEFI-s baromság: Valamiért a biosba belépve elkezdi maxra pörgetni a procit, egy boot-sorrend beállítás után 59 fokra tekerte a kis mocsadék
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1233 üzenetére
nálam most van AHCI 106MHz fölött, akkor is ha nem adok semminek +feszt
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
audi100td #1220 üzenetére
Ha Boinc-es @Home dolgokat futtatsz, es akarod, hogy a GPU is golgozzon, akkor kell a DP FP, kulonben csak disznek van az OpenCL tamogatas.
#1223 audi100td: Nekem is kijott kb. ugyanaz az update. Azt mondod ezzel nem szall el az AHCI tuningnal?
-
tomesto
aktív tag
Szevasztok!
Amd A4 3300as APU-val csak az Ati Hd 6450es használható crossfire módban? Vagy az összes 6000-es széria? -
audi100td
nagyúr
egész meglódult és mindez AHCI-vel
USB3 továbbra sem működik
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1219 üzenetére
Ánusz F1A75-M-hez felkerült egy újabb BIOS, kíváncsi vagyok.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1219 üzenetére
Milyen esetben van erre szükség? Nem kötekedésből csak nem ismerem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Egyik Fusion APU IGP-je sem tamogatja a double precision FP szamitasokat. Nem tudom mast erint-e, de jo lett volna, ha nem meglepeteskent er.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Fooler89 #1216 üzenetére
Lap vagy APU.
Ha nem egy helyen vetted a cuccot, vagy nincs a boltnak szervize, akkor kérdezz rá itt, hogy nincs-e közeli Bp-i, aki felajánlaná, hogy a procid kipróbálja a lapjában.
Ha ott működik az APU-d akkor alaplap.... sanszos, esetleg valami rejtéjes tápgond, de az érdekes lenne. -
szacsee
nagyúr
Régen használtam azt a progit, de lehet állítani az biztos. Nézz jobban körül, akkor kiderül.
Aida64 érzékelő adataival össze tudod hasonlítani. Az érzékelő lap tetején pedig látni az érzékelő típusát. Aida-ban az alaplap magának a Super I/O chipnek a hőmérsékletét mutatja általában (érzékelő típusnál is ezt szoktad látni). Ez általában csak magának monitoroz, de ha visszaolvasol az everest/aida topikban a nevemre rákeresve, akkor a fejlesztő a hsz-om után megerősít ebben. (anno a P45 Extreme hőmérséklet szenzorait segítettem kitotózni) -
szacsee
nagyúr
válasz
Fooler89 #1208 üzenetére
Cmos Clear + vedd ki az elemet áramtalanított állapotban. Utána tégy be egy tutira működő jó ramot, de csak 1-et és utána elem vissza, cmos jumper normal állásban.
Akkor jó a cmos clear, ha az Uefi első fülénél nyomsz egy entert (legalábbis asrocknán) és az időt megjelenítve visszaáll régebbi időpontra.
Proci és deszka is lehet, viszont a házból rákötött összes kábelt húzd le.
Reset, power gomb és a ledeket is. USB-s cuccokat, előlapi USB-t mindent, csak a monitor, bill és egér legyen rákötve. -
Mumukuki
aktív tag
válasz
Taifa Díaz #1199 üzenetére
Tolj még mellé légy szíves egy Furmarkot is, akkor lesz meg a max hőmérséklet (várhatóan kb 8-10 fok plusszban még rámegy), mivel ez még csak a CPU-t terheli, GPU pihen.
Tényleg kíváncsi vagyok, gyári hűtőt fel sem tettem, szétszedni meg nem akarom emiatt a gépet.
-
Fooler89
őstag
válasz
Fooler89 #1198 üzenetére
Sajnos az elemcsere se segített.
Akkor részletesen leírom, hogy mit csinál. Rádugom a hálózati vezetéket erre beindítja a gépet, majd kiad egy fekete képet és kész. Próbáltam mind a két kimeneten (Dsub/hdmi) de ugyanaz az eredmény sőt, még a régi pci-os videokártyámat is elővettem, de ott még a fekete kép se jelenik meg. Lehetséges, hogy már nem működik, de azért mindenféleképpen fura.A másik amit elfelejtettem mondani, hogy egy héten egyszer megfagyott az egész gép.Megált a kép semmi nem segített csak a reboot. Ezt a hibát a rossz vinyónak tudtam be de lehet, hogy már ez is egy előjel volt?
Most az alaplapot vigyem vissza először vagy ti másra gyanakodtok?
-
zetecR
addikt
válasz
Alpenföhn Brocken.
14 perce megy a Prime95 x64.
A 3358/146MHz, NB 1.25V, allCPUmeter szerint 53-56C között mozog a hőmérséklet.A SpeedFan felismeri az IT8720F-et, az ottani értékek:
Temp1: 27
Temp2: 98
Temp3: 65
GPU: 56Ha elállítom, akkor 27, (80-90), (34-40).
Szerintem ezek nem jó értékek...
-
echterion
nagyúr
válasz
Hm, ezt a speedfant én is ki fogom este próbálni, hátha nálam is megfelelően fog működni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest