- Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- Pulsar X2 V3 Size 2 Gamer Egér és Pulsar 8K Wireless Dongle
- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Hogyan turbózd fel a NAS-od sebességét olcsón és egyszerűen?
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
Banános Joe #1688 üzenetére
"Te viszont lecserélted a konfigot és ez az, amibe "belekötöttünk"."
És ebbe miért kell belekötni? Nincs hozzá jogom, hogy azt cseréljek le, amihez kedvem van? Egy rossz szót nem szóltam a Llano-ról, csak meg mertem említeni, hogy használtan van más alternatíva is játékra és még így is vérszemet kaptok.
atti_2010: "Egyszer a procit kevesled egyszer pedig a grafikát"
Újabb hazugság/félreértelmezés, a procit egyszer sem keveselltem, csak leírtam, hogy ugyanazt tudja cpu szinten mint amit megvettem használtan 15e Ft-ért.
"százezerszer elmondták itt a PH-n hogy nem játékra való, akkor minek szaladgálni itt a köröket, ez egy közepes beállításon FullHD -ig jó játszani HD 6670 mellett ezt viszont nagyon kis fogyasztáson."
Eleinte nekem sem kimondottan játékra kellett, hanem általános felhasználásra, hányszor írjam még le, hogy felbírd fogni?
"Akinek így megéri az megveszi vagy vár egy kicsit és lejjebb megy az ára."
Én is ugyanezt írtam.
"Amiért te meggondoltad magad vagy neked nem érte meg azért nem kell mindenkit lebeszélni róla mert nagyon sok jó tulajdonsága is van."
Ki akar lebeszélni bárkit? Ráadásul pont ugyanezt írtam le én is, nem egyszer, ma is. Örülnék ha befejeznéd a hazudozást, mert már qurvára idegesítő, ha meg nem szándékosan teszed és csak szimplán nem tudsz olvasni, vagy nem vagy képes értelmezni amit írok, arról szintén nem én tehetek.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Banános Joe #1679 üzenetére
"Viszont ami gyárilag jó ár/érték arányban, az használtan is az lesz."
Ez jelen esetben pont, hogy nem igaz, alig buktam valamit a Llano konfigomon, a RAM-ok meg pl. újonnan lettek véve, az már kapásból 4-5 Ft difi az 1600-as kithez képest. Egyébként csak azért említettem meg, mert ár/érték arányról volt szó, szerintem ez sem mellékes.
szerk: off
-
audi100td
nagyúr
válasz
Banános Joe #1677 üzenetére
Még ennél is bonyolultabb a helyzet, pl. ha belevesszük a használt piacot, egyből másképp alakul a helyzet. Most vettem 15k-ért egy pretested Athlon II X3-at még majdnem 2 év garival, megfelelő alaplap segítségével ki lehet nyitni a letiltott részeket és kapsz belőle egy Athlon II X4 645-öt, alapfeszen megy 3,4GHz-et. Alaplapot találtam 11,5k-ért fél év garival (ATi HD3000 IGP), mellé 8GB Crucial Dual kit 1333MHz 7e Ft boltban, 3 év garival. Vga-t letudtam egy 1GB-os 4850 személyében 16,5k-ért, még fél év ipon garival. Az egész megvolt 50k-ból, ha belegondolsz ennyiért újonnan boltban nem sok mindent kapsz és a Llano-hoz nem árt minimum 1600MHz-es RAM az IGP miatt, ami megint növeli az árat pár ezer Forinttal. Persze fogyasztásban nem ez a megoldás a bajnok.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Banános Joe #1674 üzenetére
Megtáltosodni nem fognak csak javul valamelyest, de a Trinity már a Pille alapokon fogják gyártani így az egész még egy nagy kérdőjel.
-
echterion
nagyúr
válasz
Banános Joe #1674 üzenetére
Ha nem is veri, de egész jó vétel. Mondjuk úgy, most már nem jár sokkal rosszabbul vele.
A Win7-hez is jött már valami javítás, ha jól emlékszem. Valahol olvastam ilyesmit. Valaki meg tud ebben erősíteni?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Banános Joe #1671 üzenetére
Ez csak most van így mert még drága, év végére mikor minden a felébe fog kerülni ez kifejezetten egy jó választás lesz, pláne a Dual grafics.
-
echterion
nagyúr
válasz
Banános Joe #1671 üzenetére
A memóriák fontosak, ha a maximumot akarod a gép grafikai teljesítményéből kisajtolni, ugyanis az igp szűk keresztmetszete a memória sávszélesség.
A sata3 me azért kell, mert ha modern ssd-t raksz a néma htpc-dbe, ne a sata2 fogja vissza. Meg egyébként is, manapság már szinte alapnak számítanak ezek a cuccok ebben az árkategóriában. -
echterion
nagyúr
válasz
Banános Joe #1666 üzenetére
A mai világ nem abba az irányba halad, hogy minél nagyobb teljesítményt akarnak a fogyasztók. Legalább is a 90%-nak BŐVEN elég a négy mag, 3 GHz körül. Akinek nem elég, az Sandy-t vesz mostanság, valami zsíros vga-val, de ez közel sem a többség. Ennélfogva a játékoknak is meg kell elégedniük a gyengébb vassal, különben csak egy szűk réteg fogja megvenni őket, abbólmeg nem élnek meg a kiadók.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Banános Joe #1666 üzenetére
Ezt mindenki úgy latja ahogy akarja, van akinek jó befektetés van akinek nem, mindenki saját maga kell eldöntse mire van szüksége, nekem egy Llanora volt és azt vettem.
-
echterion
nagyúr
válasz
Banános Joe #1650 üzenetére
Sose értettem ezt a hosszúrávú befektetés dolgot. Én mindig azt veszem meg, amire épp szükségem van, illetve lesz max. egy év múlva. Több évre számítástechnikában nem lehet tervezni. Szerintem.
Passmarkról: annyira mérvadó, mint a többi szintetikus szar.
(#1651) audi100td: Az, amit linkelt, mijé' nem jó?
Arról van valami info, hogy hogy alakul az apu fogyasztása egy nem dual graphics vga berakása esetén? Vajon fogyaszt valamennyit az igp ilyenkor?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Banános Joe #1650 üzenetére
Igen, van bele X4 is, de 100W TDP-vel szerintem semmi nem szól mellette, klasszikus "FSB" tuning meg ezen a platformon gyakran elég nehézkes illetve lemondásokkal társulhat (pl. AHCI, USB 3.0).
"X4 631/X4 651(bár ezekről gyakorlatilag semmit nem találtam, de gondolom nem lehet nagy különbség az AM3-as társaikhoz képest)."
Lényegében Llano lapkák, amiken letiltották a grafikai egységet.
"van olyan FM1 lap, amin nincs videó kimenet."
Elhiszem, csak mutassatok egyet, nem kötekedésből, de én még nem láttam ilyet, pedig itt elég széles a választék: [link]szerk: valóban, nem szóltam, igaz csak ez az egy létezik ha minden igaz
-
echterion
nagyúr
válasz
Banános Joe #1640 üzenetére
Esetleg még annyi, hogy a valós 4 mag mellé egy nagyon barátságos fogyasztás társul, ami lehet szempont neked, és a Phenom II x4 fogyasztása terhelve nem gyenge. Attól függ, mire és mennyit fogod használni.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Banános Joe #1640 üzenetére
Viszont ha a Llano csak HTPC-nek és irodai munkákra jó választás, akkor nem értem ezt a sok fícsört.
Nagy a választék így mindenki megtalálja amit keres, mindenkinek másak az igényei, amúgy meg vígan viszi a felső kategóriás kártyákat is.
-
avion
csendes tag
válasz
Banános Joe #1637 üzenetére
Helló,
csatlakozom az előttem szólóhoz. Sztem addig érdemes fm1-ben gondolkozni, amíg nem akarsz dedikált kártyát tenni mellé. Ha teszel mellé kártyát elveszti az ár és fogyasztás előnyét.
-
echterion
nagyúr
válasz
Banános Joe #1637 üzenetére
Az A8 teljesítménye kb. Phenom II x4, innen tudsz következtetni, hogy milyen kártyát hajt ki (szerintem a legtöbb kártyához elég, főleg fullHD és afelett), neten van egy csomó infó róla. De dedikált kártya mellé én nem ezt a platformot használnám, egyszerűen túl drága ahhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Levelek hullnak, hardverek érkeznek
- Autós topik
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Le Mans Ultimate
- Milyen videókártyát?
- Path of Exile 2
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3277, 100% Akkumulátor
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest