Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• frescho

addikt

válasz arn #60571 üzenetére

Pár évvel korábban vitt bele apám az egészbe, első gépet még csak néztem ahogy összeforrasztja. Benchmarkok bőven voltak korábban is, ott a landmark pl. Lehetett rendes teszteket csinálni, nézd meg mondjuk a chip teszteket a 90-es évekből. OK, lehetett volna több dolgot nézni, meg egyes tesztek idővel értelmüket veszítették, de konzekvensen teszteltek több oldalról is. HDD sebesség, DBase (clipper?), video stb.

Még korábban a Bit-let mellékletekben voltak tesztek. Mondjuk ott a szempontok és a pontozás szubjektív volt amit több ember bevonásával végeztek. A leírásokból lehetett egy képet alkotni. Nagyon érdekes, hogy akkor miket írtak olyan gépekről amik 5 évvel voltak lemaradva, de itthon is megvásárolhatóak voltak.

Az FPS-es benchelés idején jöttek a honlapok. Előtte is volt már, de inkább 1-1 program eredményeit lehetett csak elérni. Lehet, hogy most neked is lenne egy saját honlapot, esetleg a prohardver konkurenciája vagy akár még komolyabb, ha angolul csinálod.

A HWSW-t levitték, nem értettem miért. A prohardveres cikkek elmaradását lehet a ritkább hardverkihozatalra fogni, de nagyon sok dolog nem jelenik meg. Nem hiszem, hogy nem lehet szponzort szerezni. Ahogy a telefonoknál is kiírják, hogy az eustock vagy másik cég segítette őket úgy lehetne találni a vasakhoz is kölcsönadót. Főként ha olyanokról is több szó esne amit máshol sem nagyon tesztelnek. konzol tesztek, i3, olcsóbb Ryzen, konfig ajánló stb. Volt nemrég egy ilyen írásuk és a fórumban elég sokan üdvözölték örömmel. A generációnk pont most van abban a korban ahol jobban ésszel vásárol, de a játékot sem adta fel. A fiatalabbaknak tolják a mobilarénát. Ami jobban szokott bosszantani az ahogy az itcafe bulváros cikkeket hoz le. Nem egyszer fogtam a fejem a szakmai hibák miatt.

Aki tipikus fordított, itthoni piactól elrugadott cikket keres: Chip, 1990 február 32. oldal

Új hozzászólás Aktív témák