Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vrob

aktív tag

LOGOUT blog

válasz Czo #122441 üzenetére

Amikor megvettem, nekem is hasonló gondolataim voltak, mekkora hibát követtem el, összevissza fagyott. Aztán cseréltem grafikus kártyát, drivereket frissítettem és végül beállt stabilra.
    2000 elején ASUS K7V alaplapom volt ami VIA KX133-as, szerintem ez volt az első VIA-s.
    Kb. 2 évig megvolt nekem, több vga kártya is megfordult benne, Radeon DDR-rel fejezte be a pályafutását.
    2x128MB/133 modulokkal ment.
    Az eladáskor sajnos egy hozott hibás táp azonnal kinyírta. Végül egy még régebbi ASUS K7M-mel (AMD Irongate chipset-es) ment tovább a konfig már nem nálam, azzal is atom stabilan ment még sok évre a K7 (igaz ekkorra az Irongate driverek is kiforrhattak) - asszem Geforce2 GTS volt benne - majd ismét visszakerült hozzám.

Én úgy emlékszem, hogy a kor modern vga kártyáival, netről frissített driverekkel már semmi baj nem volt ezekkel a korai K7-ekkel sem.

• zsid

senior tag

Az én és környezetem mintája valszeg más, nekem a Kx-200 ( nem emlékszem már, hogy K5-200 vagy K6-200-am volt ) és a Tbred-B közötti AMD szakasz kimaradt, viszont az én ismerőseim nagyobb része korán felszállt az AMD Athlon és Duron vonalra és nem nagyon rémlik, hogy stabilitási gondok lettek volna - a normál felhasználóknál. Nyilván aki tuningolt ott borultak a dolgok...
    Nálam átmenetileg volt Tbred-B KT400-zal, majd Abit KV7(KT600)-Barton 2500 duót vettem, aminek két oka volt:
    -jó volt (célnak megfelelt)
    -erre volt pénz :DDD
    Nagyon homályosak az emlékeim, de úgy rémlik a Bartont 18 000Ft körül vettem a Dohány utcában, míg akkoriban a 3000-res P4-ekért valami 50 000Ft-ot kértek. Nálunk vidéken ez irreálisan drágának számított, főleg úgy hogy két kattintással 3200+ -t csináltunk a 2500+-ból és közel azt a teljesítmény kaptuk, mint egy 3000-res Northwood.
    Arra sem emlékszem, hogy a KT400/KT600 korszakban stabilitási gondok lettek volna ezekkel. ezek a via chipsetek teljesen jó budget cuccok voltak. Igen, a dual-channel hiányzott de abban az árszegmensben valszeg túl sokan amúgy sem vettek volna 2 memóriát. Kb pont ezért lett rétegtermék az nForce2 is: a lap+ a memória felára dobott legalább 30%-ot a konfig árán, a teljesítmény meg alig nőtt. Az ismerősi körömben volt KT333/400/600 és teljesen jól elvoltunk vele. Instabilitások, nyűgök nekem egyáltalán nem rémlenek pedig mi aztán a paletta aljáról vásároltunk mindig.

mod: ha már hobizoli írta a tápot: A Bartonig max 300-as tápjaim voltak, a Barton mellé vettem az első 400Wattosan és természetesen ez is Codegen, volt ahogy az elődök is. Húzott Barton mellett a biosban a feszültségeket nem kellett nézni, mind határérték alatti volt :DDD

• arn

félisten

hehe... valoban belehuztal. 2000 vegetol voltak jok kb a via chipsetek es drvek (kt133, de inkabb a kt133a). most hogy retrozasban patkoljak vmi ujabb drvel a maga koraban mind a k6 mind a k7 elso chipsetek remalom volt a korabeli drvekkel, foleg agp oldalrol.

• hobizoli

nagyúr

csomo K7 csak azert volt instabil, mert hoki tapegyseget raktak melle
    egy ido mulva mar koztudott volt, hogy 300W brand tap kell hozza
    Mistral-nal az arlistajukon meg rajta is volt hogy 300W-s vagy nagyobb tappal ajanlott a K7-ket osszerakni + haziko huto venti is erosen ajanlott

....ami egyeseknek meg manapsag sem alapertelmezett, nem is ééértem az ilyeneket

en is raktam ugy masik hazba egy 700-s SlotA K7-t, hogy afaszomkivanezzelszarral
    aztan a masik juzernel, masik tappal, masik ATX hazban +venti benne meg SEMMI baja sem volt

pedig 1:1 atkerult az anyulap+CPU+RAM a masik gepbe, szoval meg RAM se lehetet a ludas

a VGA meg a HDD nyilvan mas volt hozza, de annak aki vette 300W-s tapja volt, annak aki eladta meg "csak" 250W-s

es akkoriban meg senki nem nezte azt hogy a tapegyseg markaneve micsoda

amikor nekem is kikapcsolas utan elpukkant a noname 300W-s tapom es RIP lett a Abit KT7A-Raid + Duron 600@975 megoldas, utana mar egy Enermax 353W-s tapot vettem (365AX-VE) 27k-ert

ami pont nalam volt akkor "nemtudjuk mi a baja, de nem indul el a vindoz rajta" Cerka333-s gepnek is az volt a baja, hogy a fikkancs 250W-s tapja miatt, ami kb csak P.M.P.O. volt 250W-s, valojaban jo ha 100W-t tudott loketre, szoval a 3db HDD kozul 10-bol 9x nem indult el az is, amin az oprendszer volt, vagy ha eppen igen, akkor az masik ketto kozul az egyik nem, mert nem volt eleg jedi hozza 12V-n... meg egy Cerka333 mellett sem, K7-nal lehet egyik se roffent be :DDD

atraktam az Enermax-mat bele es egybol pocc-roff akarmennyiszer

viszont ok olyan "draga" tapot azert nem akartak venni ebbe az akkor sem tul uj technikaba amikor 1GHz feletti gepek is leteztek, de egy Chieftec 300W-st azert rajuk tudtam beszelni vmi ~14k-ert, azzal is pöcc-röff volt

es akkor Chieftec az egyik legjobb cucc volt, es nem is volt sokkal dragabb, mint egy dzsunka-balra 250-300W-s egyseg, ami lehet csak frutti 8-10k-ba kerul es amit kezedbe vettel akkor sulyra a fele se volt a Chieftec-knek

utana ha raktam ossze gepet barkinek a 360W-s dualventi Chieftec volt nalam a default tapegyseg 16-17k-ert a konfigban, meg a haziko hutoventi is elol-alul hatul-felul benne van

direkt nem is kerdeztem meg kell-e az is bele neki, mert akkor sokan aszondjak aaaa az nem kell, csak siman benne van, aztan kesz...1k/db volt egy olyan, neha meg annyi se
    nem is eri meg leallni az ilyeneken szarakodni

erdekes azokkal ugy sosem volt baj

P1-s 6x86MX-nel is be volt rakva egy 80mm-s venti a haziko elejebe... :U

• DarthSun

Ármester

Pluto ultrastabil, ultrajó. Mondjuk időutazó vadiúj lapba telepítettem.
    Fogyasztást nem mértem, az állítólag nagyobb, de engem nem érdekel, nincs kocsim, télen meg nem fűtök, mert ultra-hidegkedvelő északi Viking vagyok, ennyit illő bedobnom a kollektív CO2 terheléshez ;]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés