- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- SzDavid99: Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Egyet is értek veled, meg nem is.
Még idén is kellett innen a fórumról is 4th gen gépet hákolnom, a közeljövőben még Ryzen 3300X-es gépet fogok összerakni (olyannak aki napira C2Q-t használ 2025-ben is!), és így jobban végig gondolva hirtelen minimum 15-20 ember jutott eszembe a tágabb környezetemben, aki valami 6th gen előtti cuccot használ napira. De van olyan is aki Phenom II-t, Sőt, tavaly vagy tavaly előtt raktam be olyanról is képet, hogy láttam napira 366-os Celeront 192MB RAMmal, magán embernél, munkára. Ezek jelentős része lexarja, vagy amire kell elég neki.
Néha elgondolkodok - főleg olyanoknál akik egész nap azért mellette ülnek - hogy nincs-e meg bennük az igény, illetve pl amikor játszani vesz gépet, akkor miért abból indul ki, hogy akkor kéne egy 3-5 évvel ezelőtti belépőmodell?Ugyanakkor a másik oldalról, iszonyú mennyiségű e-hulladéktól mentjük meg a bolygót, mert amíg ezek a gépek kiszolgálják a használóikat, és nem romlanak el, addig miért ne mehetnének (ez most csúnya szó lesz, de nem tudok rá jobban) az "igénytelen" usernél?
Ott van a pecás haverom, ő pl esténként lehuppan a 4th gen I3 mellé, félórára híreket olvasni, esetleg megnéz 1-2 horgászatos YT videót, és már áll is odább a géptől. Egy ilyennek úgysem tudod elmagyarázni, hogy egy szezonnyi horgászbérlet és egy jó pecabot árából vegyen magának egy modern új gépet, mert az neki jó lesz. (Ahogy fordítva is igaz, ő sem tudna meggyőzni arról, hogy pénzt költsek horgászbérletre meg pecabotra)
Vagy Feri haverom... 2010-es évek végén vett valami nagyon olcsó Celeront, 2GB RAMmal. 2-3 év múlva pukk és füst, a táp... megnéztem, a többi talán menthető. Mondtam neki, hogy vegyen tápot. Jajj, hát ő nem ért hozzá, meg nem sürgős, majd vigyek. 1-2 évvel később (Pesten van nem járok mindennap arra) mondtam neki, hogy akkor viszek neki egy tápot, aztán megnézzük a gépet. Erre azt mondja : hagyjam, már rég kitette a kuka mellé, úgyse használták, legalább nem fogja a helyet. Amire meg mégis kellhet, hát van a munkahelyen egy gép az irodába. Egy ilyent megint nem győzöl meg, hogy fejlesszen. Csak azt fogja látni a gépben, hogy egy kelletlen fölös kiadás. Némelyik úgy éli meg mint egy súlyos büntetést, és amikor megjön az új gép se annak örül, hogy mennyivel szebb és jobb, hanem azon fog sírni, hogy de milyen sokba volt. (Az egy más dolog, hogy cigire, sörre, energiaitalra, koncertre, wellnessre, jutalomfalatra a kutyának, térkőre az udvarban, felnire, mindenféle szerinte poénos hülyeségre stb. persze abszolút nem sajnálja a pénzt)Persze, nem árt modernizálni, meg azért az új hardverek eladását is felpörgetni (csak akkor tud csökkenni az áruk a cuccoknak ha igazi tömegkereslet van rájuk), de hogy úgy mondjam, kezdem mindkét oldalt megérteni. A másik oldalt csak részben persze, inkább bele tudom magam képzelni a helyzetükbe. A tech hozzáállásom miatt alapvetően egyetértek veled.
Nyilván van, hogy fogom a fejem, hogy XY-nak hogy nem fáj, hogy 2025-ben még mindig HDD + 8GB RAM kombón létezik, de aztán úgy vagyok vele : az ő baja, ha nagy baj lenne, megoldja (pláne mikor látom, hogy az élet más területébe meg számolatlanul tolja bele a pénzt). Akinek meg "fáj", az jobb esteben megkeres, rosszabb esetben vesz saját szakállára valami olcsó áruházi/használt átverést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Lenovo ThinkPad Z13 G1 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest