Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Kuponok....
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #119305 üzenetére
Totál egyetértek. A felezett sebességű cache-t és azt a tényt, hogy az akkori játékok bőven beérték 128KB-al is, szeretik sokan elfelejteni.
VIA-nál a 4in1 driver meg csodát tett, eleinte én sem tudtam a létezéséről, csak egy idő után, de nagyon durván sokat segített a lapon. pl olyanokat, hogy a korábban PIO módban menő HDD-ket (max 4MB/s) UATA módban kezdte el üzemeltetni és akár 50MB/s is lett a sebesség, ami akkoriban nagy előre lépés volt, főleg CD írás vagy bármit csinálok és közben mp3-at hallgatok tekintetben.
-
Pikari
veterán
válasz
Én játékok alatt tapasztaltam ezt, pl az EA sport gamek alatt, amik közül az f1 2000-ret emelném ki, mint sarkos példa, a p3 kb 3x gyorsabb, de az egyszerűbb gamek alatt is érezhető erősebb, pl warcraft3 (20 vs 35 fps), collin mcrae rally 3 (10 vs 25 fps). Sorolhatnám napestig. A celeron teljesen használhatatlan volt játékra kb a quake3 korszak után. Megjegyzem, jobb minőségű alaplappal kisebb a különbség, mert a jobb memóriasávszélesség és chipset jobban képes elfedni a cache kicsi méretéből adódó problémákat. Átlagembernek a mendocino élmény kb a túlhúzott pentium1 mmx / k6/2 élménnyel egyezett meg.
Az a baj ezekkel a mendocino celókkal - ha játékról van szó - hogy mire az általuk adott plusz teljesítménynek értelme lett volna a játékokban pl egy pentium1 mmx ellenében, addigra már bőven kevesek voltak a 25 fps eléréséhez ezek a celeronok is. Ha az alaplapodba nem tudtál pentium3mat applikálni, akkor mehetett a kukába az egész. Aki socket7en maradt, az szerencsésebb volt, mert ott az amd kihozta a k6/3 processzort, majd a k6/2+ és k6/3+ processzorokat is.
-
czundermák
aktív tag
válasz
VIA 694 nagyon jó chipset. Memória kezelése a végén annyira jó lett, hogy bőven fogta az i440-i815 párost. Játékok alatt sincs igazán különbség, arról nem is beszélve, hogy 100 MHz FSB-jű procik mellett tudott 133-on futtatni memóriát. Annó, ha volt egy 700-as Celeronod és mellé nagy adag szerencséd, 100-on hajtva 1050 MHz és 133-as memóriák mellett bőven labdába tudott rúgni egy ilyen proci. Na le akadok a Celeronokról végre.
-
válasz
Szerintem a P-II/450- el is elverem a fekete Cerkát. Mint fentebb írtam, azt nem húztam, de BE6- ban biztosan megy 500- at, lehet hogy még többet is, ott meg biztosan nincs verseny. A half kess is jól el van találva, pont elég adatot tud szállítani a maghoz. Pld néztem a hasonlóan csökkentett kesst a Pluto- ban, remekül hozza a szintet. A mennyisége sokat számít, tuningolva pedig még hatékonyabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android Autót minden mobilra!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okos Otthon / Smart Home
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- VGA kibeszélő offtopik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X Wraith Stealth dobozos - Aqua garancia 2026.03.07-ig (AM4)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch (minimálisan használt)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest