Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Pikari #119316 üzenetére

" A celeron teljesen használhatatlan volt játékra kb a quake3 korszak után." - a Quake 3 1999 december elején jött ki (előbb demo) pont mikor már meglett a TNT-m november legvégén, az egyik legszebb példa volt arra, hogy mennyivel jobb a TNT-m mint az S3Trio 3D/2X.
    Na, de ezt a korszakot én 1999 decembere és mondjuk 2000 decembere közé teszem. Tehát ez azt jelenti, hogy szerinted 2001 elején a Celeron már használhatatlan volt játékra.
    Ki kkell bárándítsalak, mert én, de hova tovább az osztálytársaim, a falu, de az egész haveri köröm Debrecennel együtt, minderről nem tudtak, és egyetlen példa kivételével (ahol volt pénz nagy PIII-ra) mindenki továbbra is Celeronon játszott.

Abban senki sem kételkedik, hogy összességben clock-to-clock jobb volt a PIII játszani is, de a realitás nem az volt, hogy a magyar gamerek megengedhették volna maguknak a nagy PIII-at, és ár/érték arányban a Celeron sokkal jobb volt. A kimaradt budgetből pedig lehetett több RAM, jobb VGA, és ezek jobban domináltak a játékoknál. És akkor a tuningot még nem is említettem.

Új hozzászólás Aktív témák